3,517 Posts
Haj nije zurbe...
Ali ovaj stakleni tower cu sanjati cijeli zivot
Ali ovaj stakleni tower cu sanjati cijeli zivot
Naravno da se ne može porediti, jer oni paze da to bude prirodan nastavak niza umjesto samostojećeg čuda u historijskoj cjelini, kao što bi bilo u našem slučaju, jer su okolo sve jednokatnice. Jedino mjesto gdje bi se to dobro uklopilo je ugao kod stare gimnazije gdje je nekad bila ona banka, pa da bude efektan kontrapunkt staklenoj banci. Na šetalište se jedino uklapa nešto što nije ni milimetar više od okolnih zgrada i ima dovoljno javnog prostora. Novi objekat bi, kao što je i inače običaj ovdje, na parcelu od 200 kvadrata utrpao 2000 kvadrata bez imalo zelenih površina ili trotoara pristojne širine.Ne mozes bas poredit nase setaliste sa Becom,ovo u Becu je jedan neprekidani niz,zgrada na zgradu.City tower nije neka megalomanski projekt pa da se toliko istice,po mom misljenju ne moze nikako skoditi,pogotovo koncepcijom.Samo se sjetite koliko su se ljudi bunili protiv Horvatincicevog projekta na Cvjetnom trgu i onda pogledajte koliko je zgrada upotpunila prostor u svakom smislu.
@Freiherr ali ne ide ovaj projekt sa slika nego onaj novi sto si nam pricao je li?
Bolje ništa ne graditi nego graditi glupost jer NEMA POPRAVNOG!
Ovo su zadnji renderi, ali je situacija baš tako kako kažeš, tko zna kada, vlasnik zemljišta je "ohladio" nakon raznih peripetija :nuts:Ova uz šetalište može proći, ne izgleda loše... ali tko zna hoće li i ovo bit ikad realizirano :dunno:
djeluje - albanski.
pa valjda se nece uklapati ako nije smisleno?Ja ne bih koristio termin "uklopiti", jer nema ni potrebe da se uklapa, naprotiv, što veći iskorak prema budućnosti je najpoželjniji.
Pitanje je da li je smisleno?
Bio je prije taj render sa hotelom prema šetalištu i stambenom zgradom prema Liska ulici, sad ako su na to mislili ne znam@volimtebola, sta mislis o lokaciji i toj zgradi o 9 katova? Hoce li se uklapati u okolinu? Nesto mi tesko zamisliti :-/