SkyscraperCity Forum banner

MOSTAR | Мостар - Mostar City Tower | 50m

28753 Views 95 Replies 22 Participants Last post by  AdiMostarac
Mostar City Tower | 50m

Lokacija: Šetalište Nikole Šubića Zrinjskog
Visina: 50 m:cheers:^^

Očekujem čitav pdf 3D vizualizacije pa zaljepim ostatak materijala (rendere). :banana:
81 - 96 of 96 Posts
Iskreno, jedino smisleno bilo bi obnavljanje vile (ne pušim priče o nemogućnostima jer su cijeli stari grad uskrisili iz pepela), i uređenje prostora okolo kao zelenih površina i platoa. U kući može biti kakav reprezentativan sadržaj tipa galerije, restorana, itd.
  • Like
Reactions: Ronhill
ta ideja mi isto vrti u glavi i ja mislim da je to najbolja opcija. Neki vrhunski restoran bi se na toj lokaciji automatski isplatio. A ima i mijesta za galeriju. Mozda bi na platou cak legla fontana (naravno ne mostar style) visokog standarda.
Iskreno, jedino smisleno bilo bi obnavljanje vile (ne pušim priče o nemogućnostima jer su cijeli stari grad uskrisili iz pepela), i uređenje prostora okolo kao zelenih površina i platoa. U kući može biti kakav reprezentativan sadržaj tipa galerije, restorana, itd.
Zemljište je privatno. Ne vjerujem da bi neki tajkun/privatnik radio galeriju sa zelenom površinom. Da je Rondo sa granama-ulicama i arhitekturom proglašen spomenikom kuća bi se morala obnoviti izvorno.
Stvoreni smo da imamo različita mišljenja. Koliko god to popularno bilo, ja sam protiv obnove ville. I protiv stambene zgrade sam. Mislim da Šetalištu treba udahnuti jedan novi život. Više sadržaja za šetače i građana. Taj sadržaj se može postići samo sa ovim City Towerom da bude na fazon tržnog centra Cvjetni trg u Zagrebu.
SPO Park

Tko može preimenovati ovaj thread?
Ove rendere nismo imali jelde,ima li neko vise slika?

Ja odavno zagovaram ideju nekog pristojnog poslovnog objekta na ovom mjestu.
  • Like
Reactions: AdiMostarac
dobro
sa 50m dosli su na 25m komsije okolo se bune
ocekujem da se visina svede na max.15m

428 parking mjesta ?
po tim slikama prejednostavno izgleda za onakvu atraktivnu lokaciju
moze to mnogo bolje
Previše atraktivna lokacija za neozbiljan pristup projektu. Definitivno se treba graditi nešto, ali manjih razmjera i katnosti, sa dovoljno zelene površine, kombinacija javnog sa privatnim sadržajem, a na takvoj lokaciji jedina primjerena javna namjena bilo bi nešto reprezentativno iz kulture, kao što su knjižnice, galerije isl. I definitivno ne kocka sa prozorima i vratima nego atraktivan i zanimljiv projekt.
Ha jbg privatnik nece sigurno pravit knjiznicu.

Po meni moze tu neki lux bar/restoran + Mi/Apple Store i možda H&M, a la neki mini Cvjetni centar.

Setaliste mora malo vise zivnut,ovo sad nije to to
E da, sjajna alternativa...Apple Store, Lush, H&M, pristojna knjižara, neki dobar restoran u stilu Tabooa. Šteta otvarati nešto što već postoji drugdje, dakle McDonalds, DM, Konzum isl. Mepas privlači najviše ljudi u gradu tako da je jedino smisleno otvarati nešto dobro što Mepas ne nudi. Cvjetni centar u Zagrebu nije baš najbolji primjer jer je "progutao" Iblerov trg bez da je ponudio dovoljno atraktivan ili zanimljiv sadržaj.
Iblerov? To je malo dalje

O Cvjetnom se i dan danas diskutira jer je to gradio jedan "zlocesti biznismen" , slicno kao sto ovde stanari pljuju po ovom projektu,ko ce narodu ugodit.
Znam da su u ZG misljenja podijeljena al po meni je ozivio dio grada gdje zadnjih 30 godina niko nije zalazio,nit je služio kao dio neke centralne promenade.
  • Like
Reactions: AdiMostarac
Ah da, pomiješao sam, ali znam na šta misliš. Tehnički je u ravnini drugih zgrada na trgu pa ne remeti cjelinu, ali to je opet stvar balansa, i da objekat ne bude "prebučan" nego da prigli okoliš. S druge strane vrijednost šetališta je prije svega ambijentalna jer je narušeno onim objektima pored i preko puta Mujagine kuće. Vrijednost cijele ulice sačinjavaju prije svega rektorat, Mujagina kuća, vila Nardelli i Gimnazija na vrhu. Bilo bi loše praviti nekakav gigantski objekt u stilu onog rendera za novi Razvitak.
Ja sam i dalje za ovaj projekt City Tower. Nemam ništa protiv visine. Priče o uklapanju u cjelokupni ambijent su za sirotinju. Da samo vidite šta su u Beču sve uklopili i kako su povezali austrougarsku i modernu arhitekturu. Sve se može povezati kad se hoće. Da bi šetalište živnulo treba na neki način razbiti penzionersko okruženje koje prave te a-u vile.
U zemljama poput Nizozemske ili Njemačke u puno naselja možeš raditi starinski illi moderno, ali ako je u nizu, čak i linija i oblik krova moraju biti u skladu sa drugim kućama. Pravilo.
Možda, ali po meni se ova parcela nekako izdvaja. Niz mi počinje poslije nje.
81 - 96 of 96 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top