SkyscraperCity Forum banner
1 - 19 of 19 Posts

·
Banned
Joined
·
2,009 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Mostar | Мостар - Novi Studentski Kompleks - SCM Bijeli Brijeg

Novi Studentski Kompleks "Bijeli Brijeg"Studentski centar Sveučilišta u Mostaru koji je zahvaljujući proširenju usluga koje nudi studentima zauzeo vodeće mjesto u regiji, zbog velike potražnje za smještajnim kapacitetima koji rastu iz godine u godinu, razmatra mogućnost izgradnje novog paviljona.Natječaj za izradu idejnog rješenja arhitektonsko-urbanističkog projekta koji je raspisan u prosincu 2013. godine je okončan i pobjednički idejni projekt danas je objavljen na našem portalu kao i u dnevnim tiskovinama. Kako smo i ranije pisali riječ je o zahtjevnom projektu u vrijednosti od 15 milijuna maraka koji bi trebao osigurati dodatnih 100 dvokrevetnih soba s kupaonicama, sportskom dvoranom za male sportove dužine 45 metara i širine 27 metara koju grad na Neretvi čeka već godinama, te prvom bazenskom dvoranom dužine 25 metara i širine 12 metara. Izgradnjom trećeg paviljona Studentski centar Mostar postat će ujedno prva ustanova na Balkanu koja će stati rame uz rame s prestižnim američkim kampusima.
Ono što je bitno spomenuti je i činjenica kako će ovaj hvalevrijedan projekt donijeti i 45 do 50 novih radnih mjesta.


Potpora Republike Hrvatske

Projekt izrade idejnog rješenja podržala je Vlada Republike Hrvatske , čijom je financijskom injekcijom pokriveno 60 % troškova raspisivanja spomenutog natječaja a prema riječima ravnatelja Centra, Dragana Mikulića, RH je obećala i dalje pomagati projekt izgradnje trećeg paviljona.- Kako smo već spominjali kroz medije novi kompleks radit će se na dvije lokacije, tako što će jedna biti između 'velikih stepenica' i postojećeg doma, a druga između dvije zgrade postojećih domova, čime će se, kako kaže Mikulić, dobiti jedna impozantna građevina, na ponos Sveučilišta, Grada Mostara, ali i cijele regije, sa zavidnim imidžom, ali i ekonomski isplativ i profitabilan projekt.

- Idejni projekti koji su nam pristigli kroz natječaj su zaista impozantni i nagrađeni su zaista oni najbolji, a uvidom u pobjednički rad javnost može već danas steći dojam kako će novi kompleks izgledati- kazao je Mikulić.


Broj jedan na Balkanu

Studentski centar Mostar već niz godina ima najjeftinije cijene smještaja i ishrane za studente u Bosni i Hercegovini, gdje za 145 maraka jedan student dobiva tri obroka dnevno, grijanje i toplu vodu 24 sata, multimedijalni centar, caffe bar, fitness klub, sportsku udrugu, dnevni boravak za studente, dvije čitaonice ali i nove sadržaje koje Studentski Centar iz dana u dan proširuje.

- Na jednom mjestu imati smještaj, hranu, bazen, dvoranu, blizinu Sveučilišta, fitness centar, i sve ostale sadržaje koje nudi Studentski centar Mostar, kazao je Mikulić, učinit će grad Mostar najboljim studentskim gradom na Balkanu. Sportski timovi koji će imati mogućnost priprema kroz naše sportske objekte, turističke grupe, studentske organizacije samo su neki od potencijalnih budućih gostiju našeg Centra a time i gosti grada Mostara - zaključuje Mikulić.

Prema njegovim riječima, daljnji koraci koji slijede su izrada glavnog projekta, rješavanje kredita odnosno načina financiranja same gradnje na čemu se već intenzivno radi te dobivanje građevinske dozvole.
 

·
senior member
I don't know sh*it about fu*ck
Joined
·
19,076 Posts
^^ dobar objekat - znas li ko je radio projekat?
 

·
Banned
Joined
·
2,009 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Studentski centar Mostar gradi treći paviljon, dvoranu i bazen - Uskoro početak radova vrijednih više od 16 mil KMSva tri objekta grade se shodno potrebama ovog centra, kako bi se povećao kapacitet smještaja, ali i kvalitet svih onih sadržaja potrebnih za zanimljiv studentski život.

Tako, nova investicija donosi treći paviljon u koji će moći da se smjesti 200 studenata, dvoranu za male sportove (45x27, 1.800 gledalaca) i bazen (25x12), koji će moći da primi 600 posjetilaca.

U bazenskoj dvorani naći će se sauna, fitnes i trim kabinet, kao i prostori za garderobu, i sve to na dva sprata sa ravnim krovom. Sam bazen odlikovaće lučki završetak krova.

Sportska dvorana imaće i piceriju (mliječni restoran) sa terasom.

- Na etaži dvorane sa gledalištem za 1.000 mjesta predvidjeli smo prostor za ambulantu sa kartotekom, kabinet fizičke kulture i spremište sprava, opreme i rekvizita - kažu iz SCM.

Što se tiče paviljona, osim smještaja za studente, biće mjesta i za profesore, jer je predviđeno 25 soba. Tu će moći da prenoće gostujući profesori, asistenti, ali i sportisti, navode iz SCM.

Takođe ističu da nova dvorana itekako treba Mostaru, jer u gradu na Neretvi djeluje 58 dvoranskih klubova.

Posao za 50 ljudi

Rekonstrukcijom iz 2008. godine, mostarski Studentski centar je umnogome unaprijedio svoje objekte. Danas, prema zvaničnim podacima na Sveučilištu studira između 16.000 i 17.000 studenata, od čega oko 4.000 iz Republike Hrvatske. Tokom školske godine, centar može da primi 420 studenata na smještaj i ishranu.

Nakon što bude gotova izgradnja gore pomenutih objekata, očekuje se zaposlenje od 40 do 50 osoba.
 

·
Registered
Joined
·
24,152 Posts
Prvo, napokon jedna objektivna tema :)

Drugo, svaka cast Sveucilistu na ovom projektu, i svaka cast na ulaganju u studentski standard :eek:kay:
 

·
senior member
I don't know sh*it about fu*ck
Joined
·
19,076 Posts
:grandpa:

:lol:
 

·
Banned
Joined
·
2,009 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Treći i luksuzniji studentski paviljon čija bi vrijednost iznosila više od 15 mil. KM

Kompleks bi trebao sadržavati 100 smještajnih soba s kupaonicom, dvoranu za male sportove i bazensku dvoranu. Na ostvarenju projekta već se polako počelo raditi, učinjen je jedan korak a to je da je uvršten u regulacijski plan grada za ovo područje. Ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić kazao je da je riječ je o projektu koji će donijeti prvenstveno gradu Mostaru i mostarskom Sveučilištu zavidan imidž u široj regiji, ali i ekonomsku isplativost i profitabilnost. “Mi ne radimo spomenik, nego projekt koji će imati ekonomsku isplativost, projekt će moći sam vraćati kredite i bit će sam održiv, s time da ovaj objekt proširujemo kapacitet, izlazimo u susret studentima. Omogućavamo svim studentima, ne samo u BiH, nego i u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji da mogu doći studirati tu. Ovdje se pruža jedinstvena mogućnost studiranja, na jednom mjestu imate smještaj, prehranu, bazen, dvoranu, blizinu Sveučilišta i fakulteta, fitness i sve ostalo što ima SC Mostar”, kazao je ravnatelj Mikulić.

Suvremeno Sveučilište

Ovaj studentski centar iz dana u dan ide korak više, čemu svjedoči velika potražnja za smještajem. “Sveučilište pripada visokom obrazovanju, to je tržište koje se u BiH stalno sužava jer je jaka konkurencija, posebno studenata iz srednje Bosne kojih je sve manje i manje. Ovo je najjači pomak prema očuvanju Sveučilišta, nije isto studirati na privatnom fakultetu u manjem mjestu ili u Mostaru gdje imate sve sadržaje suvremenog američkog kampusa, što nemate ni u Zagrebu, Beogradu, ni u drugim središtima, posebno u Sarajevu”, kazao je ravnatelj SCM-a Dragan Mikulić.

^^^^
 
1 - 19 of 19 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top