SkyscraperCity Forum banner
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
21,385 Posts
Discussion Starter · #1 ·
wegenenverkeer.be

Kruispunt Maaseikersteenweg-Maastrichterweg Lanaken vanaf maandag 5 maart afgesloten

Gepubliceerd op 23/02/2018 - 14:39

Op maandag 5 maart gaan de werken in Smeermaas een volgende fase in. Het kruispunt van de Maaseikersteenweg met de Maastrichterweg en de Brugstraat wordt dan volledig afgesloten voor alle verkeer.


Onder het kruispunt komt een modern gescheiden rioleringsstelsel. Om de nieuwe riolering te kunnen aanleggen worden diepe sleuven gegraven, 3 tot 4 meter diep. Aansluitend wordt bovengronds de volledige weg van gevel tot gevel heraangelegd. Daardoor is het niet mogelijk om verkeer of fietsers door te laten in de werfzone. We voorzien verschillende omleidingen om verkeer om te leiden.

Het verkeer tussen Lanaken en Maastricht volgt een omleiding via Veldwezelt (Europalaan, Kiezelweg, Tweede Carabinierslaan en Via Regia). Zeker het doorgaande verkeer dat niet in Smeermaas moet zijn, zal via deze weg de minste vertraging hebben. Wie vanuit Maastricht komt en werkt of winkelt in Smeermaas kan ook via de Bosscherweg-Brugstraat Smeermaas in rijden, maar moet wel rekening houden met vertragingen en wachttijden door de werken. Terug naar Maastricht volgen zij de omleiding via Veldwezelt.

Ook fietsers moeten tijdens de werken op het kruispunt een korte omleiding volgen. Voor voetgangers wordt wel steeds een doorgang voorzien op het kruispunt.

Het kruispunt zal ongeveer 3 maanden afgesloten blijven. De werken in Smeermaas duren in totaal ongeveer een jaar en zullen in het voorjaar van 2019 afgerond worden. Het is een gezamenlijk project van de gemeente Lanaken, het Agentschap Wegen en Verkeer en Infrax.

Meer informatie over het project lees je op www.lanaken.be/werkensmeermaas.​
 
1 - 1 of 1 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top