SkyscraperCity banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
679 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Na New York en Washington zijn we met de trein doorgereden naar new Orleans, oftewel N'Awlins op z'n Lousiana's:D (op zn frans klinkt het het moois, vind je niet? : La Nouvelle Orléans)

in ieder geval,
de treinreis duurde 26 uur , je ziet alleen maar bos en de airco stond veels te enthousiast aan. omdat we naar new oreans gingen had ik alleen een paar tshirts meegenomen, hoe kon ik nou weten dat ze in de trein die kutairco op 15 graden gezet hadden? ik had het zo koud toen.
wat ook niet slim was was dat ik geen contant geld bij me had en dus niks kon kopen. gelukkig had ik voor de 24 uur in de trein nog een zakje chips bewaard:lol:

genoeg geluld, hier komen de foto's.

1. Lousiana=Moeras


2. wij helemaal uitgehongerd om 8 uur het treinstation uit lopen, begint het als een gek te onweren en te regenen. die stad stond meteen half onder water:lol: het was wel warm; 8 uur savonds , 30 graden tijdens een wolkbreuk.

het heeft nog de hele avond geregend en geonweerd, deze buien hebben later voor overstromingen n Tenessee en Georgie gezorgd.

3. ons bed; zie je dat, 2 matrassen!


4. Bettie, geweldig mens die ons veel geholpen heeft in New Orleans. werkt in het hostel Joe en Floe.


5. onze straat


6. die eeuwenoude eikenbomen


7. mooi


8.huisje


9. wel vrolijk zo, met al die kleuren:cheers: hier zou ik wel willen wonen, ook al ben ik geen fan van amerika.


10. bomen zaten vol met plantjes, zoals varentjes enzo. zag er wel mooi uit, zie je alleen niet zo goed op de foto;s


11. hier zou ik wel willen wonen B

12. ik fiets(als n echte hollander:D)

fietsen konden wij bij het hostel huren voor 10 dollar per dag. wat een crack fietsen. mn stuur zat zo los dat ik hem alle kanten op kon gooien:p


13. hier zou ik wel willen wonen C


14.


15.

volgende fotos uit de French Quarter, het oudste gedeelte van New Orleans, hier stonden 300 jaar terug al huizen. het heet dan wel French Quarter, maar al deze huizen zijn gebouwd toen new orleans bij het spaanse rijk hoorde.

16.


17.


18.


19.bourbon


20. bourbon street, hoofdstraat van the French Quarter.
dit was het weer vandaag, als er genoeg intresse is dan laat ik nog een hele zooi fotos zien, heb er genoeg gemaakt!
het zijn niet de mooiste fotos, ik weet, maar ze laten wel zien hoe het er daar uit ziet, en daar maken touristen tenslotte toch fotos van?;)
 

·
Bas
Joined
·
13,658 Posts
Schitterende fotoserie, de complimenten voor het leuke, ongedwongen karakter ervan. Niks geen poeha, gewoon laten zien hoe de buitenwijken van zo`n stad eruit zien. Ik denk ook dat je daar redelijk ontspannen doorheen bent gelopen, de USA is zo op het eerste gezicht best wel een gemakkelijk land om als toerist te veroveren en ... vooral eens achter de schermen te kijken van al die glitter & glamour. Dan komt er iets heel anders tevoorschijn en dat heb jij goed in beeld gebracht. Bovendien is New Orleans niet zo rijk als al die steden in het Noorden die ik dan weer heb bezocht. Maar wel erg inspirerend om ook eens heen te gaan.

Hartelijk dank, daneo, ik kijk straks nog een keertje.
 

·
Registered
Joined
·
679 Posts
Discussion Starter #6
New Orleans is echt prachtig, dat zie je hier terug :)
als ik mensen een stad moet aanraden om naar toe te gaan in amerika (heb nu toch al redelijk wat steden gezien) is dat zéker new Orleans, vooral omdat het daar onamerikaans, eerder Caraibisch aandoet (bijna 70% van de bevolking is trouwens zwart))
 

·
Moderator
Joined
·
16,781 Posts
Leuke foto's. Niet naar het stadion van de Saints geweest? De winnaars van de superbowl? :)
 

·
Registered
Joined
·
679 Posts
Discussion Starter #9
de volgende hoop:

21. tovenaars bestaan nog


22. streetview; French quarter en op de achtergrond downtown(waar geen ene fuk te zien is:D)


23. die architectuur in new orelans vind ikGEWELDIG.


24.


25. 'typisch new orleans:


26. afdrukken in het beton (straat )


27. oud he?


28. Canal street, samen met Bourbon street een van de bekenste straat/weg van new orleans. scheidt downtown van French Quarter en is een mooie weg, met een tramlijn en oude gebouwen. hier stond bjina 2 meter water tijdens katrina, maar daar is niks meer van te zien.


29.


30.


31. steegje


32. new orleans vanaf de andere kant van de Mississippi


33. daar aan de andere kant ligt Algiers, ook een oud stadje(wat eigelijk gewoon new orleans is) ook gestich rond 1700. prachtig gebouw dit, jammer dat ie niet scherp is:


34.


35. algiers dus


36. mooiste zonsondergang ever


37. nog n x, jammer van die mast


38. zo'n bekende boot


39. silhouet


40.


41. echt zo'n sprookjeskerk


42.


43.


44.


45. om 8 uur al donker


46. het hostel. op het trappetje savonds luisteren naar de krekelgeluiden, een lekkere pizza eten, peukie erbij en gezellig praten met de hostelvrouw en de buren, heerlijk !


47.


48. gezellig


49. heeft er iemand een foto van een nog kleiner kerkje?:rock:


50.


51.


52. terug naar canal street


53.


54. skyline. toch wel een mooie skyline voor een stad met 300,000 inwoners he ? kan utrecht wat van leren! (oke oke, het waren toendertijds 600.000 inwoners)


edit: realiseer me nu pas hoe mooi ik foto 23 vind ( ben bijna trots op mezelf hahaha)
 

·
Registered
Joined
·
1,169 Posts
Leuke serie! Ik was afgelopen januari in New Orleans, toen was het slechts 8 graden, maar met diepblauwe wolkenloze lucht. De stad had toen veel indruk op me gemaakt, hoewel het (met name 's avonds) veel rustiger op straat was dan op jouw foto's.
New Orleans heeft in ieder geval veel te bieden: een gezellig stadscentrum, mooie woonwijken, prachtige natuur in de omgeving, over het algemeen goed weer (wel veel regen) en natuurlijk Harrah's Casino! Gokken in de VS is echt zo veel leuker dan in Nederland vind ik. :) Ben je ook nog op die LaFayette begraafplaatsen geweest?
 

·
Registered
Joined
·
679 Posts
Discussion Starter #11
het hotel stond daar een straat vandaan, ik heb daar inderdaad rondgelopen.
echt harstikke groot en heel surrealistisch; graven van 300 jaar oud, helemaal ingestord, verzakt, met planten die er al op groeien. het wordt helemaal niet meer onderhouden en dat geeft het zo'n raar sfeertje...
echt jammer dat ik er geen fotos van heb, mijn batterij was toen leeg...
 

·
Registered
Joined
·
1,069 Posts
Ik kom er maar niet uit wat ik nu de mooiste stad van Amerika vind. New Orleans, New York of Las Vegas... Las Vegas valt eigenlijk meteen af maar dan heb je nog New Orleans en New York, allebei fantastische steden. Overigens hadden wij afgelopen zomer elke dag rond een uur of 1/2 een dikke wolkbreuk voor een half uurtje en daarna was het weer prachtig weer, heel apart.
Bedankt voor de foto's! Blijft altijd genieten. Ik hoop dat ik deze 2 foto's gewoon kan plaatsen van kapotte graven (vanuit de auto gemaakt):

 
1 - 12 of 12 Posts
Top