SkyscraperCity banner

1 - 20 of 127 Posts

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Plaats hier projecten waar geen threads voor zijn maar die wel de moeite waard zijn om te laten zien.

Bouw huis in 1 dag!
Kwam dit projectje tegen op de site www.volkerwessels.com. Volgens mij ergens in het oosten.
Dit bouwen wordt wel de toekomst denk ik.
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Harderwijk: Waterfront

Zeer mooi project al zeg ik het zelf.

Planning woningbouw

In september 2013 zijn de eerste 46 woningen op het Zuidereiland de verkoop ingegaan. De woningen op het Zuidereiland worden in een aantal fasen gebouwd. Naar verwachting start de bouw van de woningen in juli 2014 en ontvangen de eerste bewoners begin 2015 de sleutel.


Bouwplanontwikkeling

Samen met Mulleners + Mulleners Architecten werkt het Consortium hard aan uitwerking van de volgende fase van het Zuidereiland. Ondertussen is ook de bouwplanontwikkeling gestart voor de locaties Watersportboulevard en Noordereiland. Voor meer informatie over de planning van deze woningbouwlocaties verwijzen wij u naar de verkoopwebsite van het Consortium: www.woneninwaterfront.nl
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #3 · (Edited)
Nijkerk: Oosterpoort

De Oosterpoort is gelegen aan de oostzijde van de Nijkerkse binnenstad en vormt de overgang van de historische binnenstad naar het groene woongebied aan het van Reenenpark.

In de 20e eeuw heeft een aantal opeenvolgende ingrepen in de functionele en infrastructurele organisatie van de plek geleid tot de rommelige situatie van het huidige Oosterpoort gebied. Nu is een nieuw programma voor het gebied opgesteld waarin ruimte wordt geboden voor ca. 100 woningen, 300 (ondergrondse) parkeerplaatsen en circa 5700m² brutovloeroppervlak voor commerciële functies.
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Bodegraven: Droomweide

Donderdag 10 juli jl. is de bouw van Droomweide deelplan 4 in Bodegraven van start gegaan. De 26 woningen in Deelplan 4 bestaan uit twee-onder-één kap woningen en rijwoningen. De woningen kunnen door de consument zelf worden samengesteld met behulp van de woonconfigurator van lekkerEIGENhuis. De woningen zijn ontworpen door OeverZaaijer, die ook opdracht heeft voor het stedebouwkundige plan, het inrichtingsplan en de supervisie. Synchroon is de projectontwikkelaar van Droomweide en de realisatie is in handen van ERA Contour. Voor alle woningtypen geldt dat de kopers zelf kunnen kiezen uit de diverse indelingsvarianten, verschillende gevelontwerpen en een veelvoud aan uitbreidingsmogelijkheden. Verwacht wordt dat de eerste 20 woningen in het eerste kwartaal van 2015 worden opgeleverd.

Bron: www.oeverzaaijer.nl
^^
Ziet er best leuk uit, alleen jammer dat het tussen de huizen bijna helemaal dichtgestraat is.
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Harderwijk: bouw Waterfront gestart!

Wonen in Waterfront vierde donderdag 17 juli jongstleden op feestelijke wijze de start van de bouw van fase 1 op het Zuidereiland. Voor de toekomstige bewoners en de betrokken partijen was dit hét moment waar naartoe is geleefd.

De burgemeester gaf het startsein door een heipaal te slaan in het bijzijn van de eerste kopers, de pioniers, die feestelijke confetti afvuurden.

“Een hoogtepunt voor de gemeente Harderwijk en het Consortium want dit markeert ook het moment dat de eerste woningen van in totaal 1400 woningen in het plan Waterfront worden gebouwd. Na jarenlange voorbereiding is de opbouw van deze nieuwe, bijzondere woonwijk in het Waterfront een feit”, aldus de burgemeester van Harderwijk de heer H.J. van Schaik.

Voortgang

Onlangs zagen de toekomstige bewoners tijdens de Dag van de Bouw voor het eerst de exacte locatie van de woningen in 2D met touw uitgezet in het zand.

Het gekozen bouwsysteem maakt dat al snel de contouren van de woningen zichtbaar zijn en de bewoners binnenkort al over een 3D ervaring van hun woning kunnen spreken. Met de historische binnenstad op de achtergrond wordt de skyline van Harderwijk als vanouds weer verrijkt met de bouwstijl die herinnert aan de tijd van de Zuiderzee.

De volgende fase

Achter de schermen wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van Zuidereiland fase 2. De resultaten van de enquête onder belangstellenden, begin dit jaar, zijn van invloed geweest op de type woningen die er worden gerealiseerd. De start van de verkoop staat gepland in september van dit jaar.

Samenwerking

Wonen in Waterfront is een intensieve samenwerking van Ontwikkelingscombinatie vof Waterfront, bestaande uit Synchroon en Koopmans Bouwgroep (beide dochterondernemingen van TBI Holdings) in samenwerking met Boskalis en de Gemeente Harderwijk. Boskalis realiseerde al met succes het Strandeiland en neemt de aanleg van het Zuidereiland en het Noordereiland
Bron: www.synchroon.nl
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Heerhugowaard: Nieuw kantoor hoogheemraadschap

11-8-2014
Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het bestuursorgaan voor de bescherming van de kwaliteit van land en oppervlaktewater in Noord-Holland, vestigt haar nieuwe centrale kantoor in Heerhugowaard. Een openbaar bestuursgebouw dat herkenbaar en transparant moet zijn.

^^
Toch wel een bijzonder kantoor.
Meer: http://www.architectenweb.nl/aweb/projects/project.asp?PID=27468
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Zeewolde: Tulpeiland

Zeewolde, 23 juli 2014
“De gemeente Zeewolde wenst, met behoud van natuurwaarden, de recreatieve mogelijkheden in het Wolderwijd te versterken en aantrekkelijker te maken voor de watersport” aldus wethouder Gerben Dijksterhuis. Daarnaast is er de wens van de gemeente om twee locaties in het Wolderwijd te verdiepen ten behoeve van de recreatievaart. Met het vrijkomende zand wil de gemeente diverse eilanden in de vorm van een tulp en het nabijgelegen strand aanleggen.

Doordacht ontwerp
De kelk van de tulp, het hoofdeiland, krijgt een omvang ongeveer zo groot als een voetbalveld, langgerekte natuureilanden vormen de steel. Een dam van 200 meter verbindt het eiland met het vaste land. Het tulpeiland biedt gelegenheid voor horeca, toerisme en watersport. In de kelk van de tulp komt een passantenhaven met circa 80 ligplaatsen voor zeilers en pleziervaart.
Bron: www.zeewolde.nl
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #13 · (Edited)
Nieuwkoop

Vandaag fietste ik door Nieuwkoop en kwam 2 leuke projectjes tegen.

N463 Noorden: afsluiting Voorweg
26 september 2014 - De provincie Zuid-Holland voert in samenwerking met de gemeente Nieuwkoop groot onderhoud uit aan de Voorweg in Noorden, tussen de Simon van Capelweg en de Uitweg. Van 29 september 2014 tot half april 2015 is de Voorweg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Werkzaamheden

Op de Voorweg komt er een betonnen constructie op palen onder de weg te liggen. Daar bovenop komt een laag asfalt. Het heien van de palen start op 29 september 2014. Vanaf eind oktober brengt de aannemer de betonnen wegdelen aan.


Zuidhoek
Nieuwe villawijk aan de Nieuwkoopse Plassen

Aan de rand van het beschermde natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen ontwikkelen wij momenteel de prachtige woonlocatie Zuidhoek, de Nieuwkoopse Eilanden. Verspreid over verschillende eilanden worden er 93 woningen gerealiseerd, die ieder over een eigen ligplaats voor een boot beschikken. Binnen dit project kunt u kiezen uit diverse vrije bouwkavels of een projectmatige woning.
Tekst: www.zuidhoek-nieuwkoop.nl
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Marker Wadden

Marken Wadden is een uniek project voor de aanleg van een serie natuureilanden in het Markermeer. Het ontwerp lost het hardnekkige slibprobleem op en verrijkt het Markermeer met natuuroevers. Zo kan er weer een gezond evenwicht ontstaan waar dieren en planten in het Markermeer zich op een natuurlijke manier kunnen herstellen. Ook voor de economie zijn de Marker Wadden een belangrijke impuls. Zo nemen de recreatiemogelijkheden in het meer toe en is ‘bouwen met slib’ een innovatieve techniek die over de hele wereld toepasbaar is.

Wat is er aan de hand?

Het Markermeer heeft geen natuurlijke oevers en het water is troebel door grote hoeveelheden slib. Met Marker Wadden pakken we beide problemen aan. We vangen het slib op en maken er eilanden met natuuroevers van. Bedreigde dieren en planten profiteren. Met dit herstel creëren we een robuust natuurgebied in het hart van Nederland dat door een explosie van leven voor de hele Nederlandse natuur van groot belang is. Tegelijkertijd maken we het Markermeer aantrekkelijker. Zo zijn de nieuwe natuureilanden straks toegankelijk voor natuurliefhebbers en watersporters.

Weg vrij voor aanleg Marker Wadden!

Voor de aanleg van het eerste natuureiland is 50 miljoen euro beschikbaar. Dit geld is opgebracht door de Nationale Postcode Loterij, de Rijksoverheid en de Provincie Flevoland. Daarmee kan de voorbereiding van de uitvoering starten. De verwachting is dat de aanleg in 2016 daadwerkelijk van start gaat. Intussen gaat de zoektocht naar financiering verder. Want het streven is dat Marker Wadden uiteindelijk een omvang krijgt van 10.000 hectare.
Bron: www.natuurmonumenten.nl

Langs de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad moet dit gaan komen.
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Oss: Park Zwanenberg

Oss, 13 november 2014 –
Gisteren is met het verrichten van een officiële handeling gestart met de bouw van Park Zwanenberg in Oss. Wethouder Hendrik Hoeksema, Henk Roozendaal (directeur Maatschappelijk Vastgoed Brabant-Wonen) en Tini Jonker (een van de eerste kopers) gingen met elkaar ‘aan de koffietafel’ een gesprek aan over de ontwikkelingen binnen Park Zwanenberg. Dit onder belangstelling van ruim honderd gasten, een mooie mix van omwonenden, betrokkenen bij de bouw, wijkraden, huurders, kopers en maatschappelijk partners. Wethouder Hoeksema metselde daarna symbolisch de eerste steen. Deze steen krijgt straks een plekje bij de entree van Gezondheidscentrum Oss.


Het bijna acht hectare grote gebied wordt een fijne en groene wijk waar plaats is voor wonen, leven en welbevinden. In een parkachtige setting worden ruim honderd koopwoningen gerealiseerd: (vrijstaand) geschakelde woningen, tweekappers, bungalows en rijwoningen. Verder verrijst er een smaakvol appartementengebouw met sociale huurwoningen en niet in de laatste plaats biedt het park ruimte aan Gezondheidscentrum Oss. Dit gezondheidscentrum wordt méér dan een gebouw, het is (nu al!) een broedplaats voor iedereen die werkt aan welzijn, gezondheid en zorg.

Park Zwanenberg is onderdeel van het multifunctionele gebied ‘het Oss van Morgen’.
Bron: www.bam.nl
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Katwijk: Kustwerk

Gepubliceerd op 10 feb. 2015

Na bijna 1,5 jaar zijn de werkzaamheden afgerond en wordt Kustwerk Katwijk opgeleverd.
De dijk in duin, ondergrondse parkeergarage en ruimtelijke inrichting van het duingebied zijn klaar en Katwijk is een prachtig en vernieuwd kustgebied rijker.
 

·
Registered
Joined
·
2,624 Posts
Sonnema heeft de watertoren van Bolsward gekocht. En nee ze gaan er niet een groot Berenburgvat van maken, maar het wordt een bezoekerscentrum. Ze hebben ook plannen om de brouwerij vanuit de binnenstad te verplaatsen naar bij de watertoren.

streetview link naar de toren

Lijkt mij wel een mooie attractie + je hebt vanuit die toren een prachtig uitzicht over het westen van Friesland.
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,231 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Strandsuppletie Petten/Camperduin


Een veilige kust met zand

We hebben inwoners, ondernemers en overige belanghebbenden uit de omgeving gevraagd om met ons mee te denken over verschillende manieren om de kust weer sterk en veilig te maken. Het merendeel koos voor een versterking met duinen en een strand voor de dijk. Dat is een veilige oplossing, en biedt kansen om het gebied nog mooier te maken.

We benutten de kustversterking met zand om de mogelijkheden voor recreatie, toerisme, natuur en economie in het gebied te vergroten. Zo blijft dit gebied uniek. Lees hier meer over de inrichting van het gebied.
Bron: www.kustopkracht.nl
 
1 - 20 of 127 Posts
Top