Skyscraper City Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
370 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Nieuw onderzoek naar bedrijventerrein Hoeksche Waard


Het Centraal Planbureau (CPB) en het Ruimtelijk Planbureau (RPB) gaan een onderzoek instellen naar alternatieven voor de plannen voor een groot bedrijventerrein in de Hoeksche Waard. Deze plannen, die afkomstig zijn van het vorige kabinet, liggen onder vuur sinds het aantreden van de nieuwe Tweede Kamer. VROM-minister Jacqueline Cramer zegde daarom eind mei extra onderzoek toe.

Het kabinet zal begin 2008 op grond van de CPB- en RPB-studies zijn standpunt bepalen, liet een woordvoerder van Cramer dinsdag weten. Tot zolang zal volgens hem de provincie Zuid-Holland, een sterk voorstander van de locatie Hoeksche Waard, moeten wachten met een eigen plan.

Het 120 hectare grote terrein is bedoeld als overloop voor de haven van Rotterdam. Die gemeente drong in een brandbrief onlangs nog aan op de ontwikkeling ervan, maar zij moet misschien elders haar heil zoeken.

In hun onderzoeken zullen CPB en RPB kijken op welke locatie die behoefte mogelijk kan worden gemaakt en wat de consequenties daarvan zijn. Mogelijke alternatieven zijn Rijnmond, de Drechtsteden of locaties buiten de provincie zoals Moerdijk.Bron: nieuwsbladtransport.nl
Publicatiedatum: 27 juni 2007
 

·
Registered
Joined
·
370 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Pas geleden nog tot nationaal landschap aangewezen en was het plan afgekeurd en nu willen ze dus toch weer onderzoek gaan doen naar dit stompzinnige plan. Laat ze lekker dichter bij de haven zo'n terrein aanleggen. Er is nog plek zat. Ipv zo'n Venexwijk bij Barendrecht hadden ze ook makkelijk plaats voor zo'n terrein kunnen maken!
 

·
Registered
Joined
·
14,150 Posts
^^En waar had je Carnisselande dan in gedachte?
 

·
Registered
Joined
·
370 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Er is daar nog plek zat hoor!!
 

·
Illustrateur
Joined
·
13,117 Posts
Ik zie twee mooie combinaties:

* Rotterdam zoekt groot havengebonden overloopgebied voor de haven.
* Moerdijk heeft grote braakliggende terreinen binnen het huidige havengebied.

Daarmee sla je niet alleen 2 vliegen in een klap, maar ook een derde. Door bijvoorbeeld containeroverslag te spreiden kun je de filedruk laten afnemen in de zuidelijke Randstad. Water heeft overcapaciteit als het gaat om transportmogelijkheden.
 

·
Registered
Joined
·
370 Posts
Discussion Starter · #7 ·
De burgermeester van Moerdijk heeft al toegezegd dat er meer dan 100 hectare op dat terrein komt.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top