SkyscraperCity Forum banner

Nieuwe opzet van het ov in Tilburg: De top bus is in gebruik.

3306 33
Na lange tijd van afgesloten rijbanen en soms helemaal afgesloten wegen is het resultaat prachtig, mooie bushaltes door een italliaan ontworpen met een digitaal vertrek en aankomst borden en verhoogde ''perrons''.

(De letters op de digitale borden kunnen helaas niet echt goed vastworden gelegd op foto)


volgende foto's www.tilburgnet.com/forum


1 - 3 of 3 Posts
Een sluitertijd van 1/50 en je krijgt de letters wel goed op de foto :)

Het project ziet er goed uit! Mooie vormgeving.
Ik vind het juist goed dat ze geen rekening houden met vandalisme. Zo'n hokje moet gewoon mooi zijn en als prettig ervaren worden door de gebruiker. En die zielige vandalisten moet je keihard straffen als je ze pakt en laten betalen voor de gemaakte schade. Ik vind het jammer dat alles tegenwoordig vandalisme-proof moet zijn. Straks leven we echt in een Matrix-wereld waar alles clean is en niks extra's is te vinden dan noodzakelijk.

De horizontale streepsticker vind ik ook iets noodzakelijks. Struikelen lijkt mij onwaarschijnlijk over het voetstuk.
Verder is het glas dat uitsteekt in het midden van de stoep, je hebt dus heel veel ruimte tussen de weg en het glas en er tegen aan lopen wordt lastig (ene kant fietsenrekken, andere kant prullenbak). Het dak had misschien ook mat moeten worden inderdaad, nu moet je wat vaker met een hogedrukspuit langs
hoogbouw010 said:
De bushukjes zien er té design uit. Er horen bijvoorbeeld nog horizontale streepstickers op de doorzichtige glasplaat op kinderooghoogte om te voorkomen dat kinderen tegen de ruit lopen of rennen. Veel mensen zullen ook struikelen over het gekromde voetstuk van dit stuk glas. De grote matglas achterwand is vrij gevaarlijk, omdat die uitsteekt en als daar een scooterer of fietser loodrecht tegenaan rijdt, levert dat een grotere verwonding. Het matglas is waarschijnlijk prima voor graffiti. Het glazen dak zal al snel vol zitten met smerige aanslag van regen, bladeren en modder, en bovenop gegooide rommel.
@Shockwave: mijn oma is 92 en heeft nog steeds haar 1e setje heupen, abri's gaan dus best lang mee ;):);):)
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top