SkyscraperCity Forum banner
1 - 18 of 18 Posts

·
Alias Thec
Joined
·
1,367 Posts
oude panden? nog van voor de 'nieuwe' naamgeving Nieuwegein?

ik vind die flats trouwens niet eens zo lelijk, ga maar eens kijken wat ze gebouwd hebben in de wijk aan de lekboulevard of die wijk waarvan alle namen met rijtuigen te maken hebben.
 

·
De hoogte in...
Joined
·
1,525 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Vanwege een "zware berisping" (sorry Han, ik zal het proberen te onthouden ;)) het formaat van de foto's aangepast. Gelukkig had ik de originelen nog :).

Niet helemaal 800*600 maar Paint (iets anders werkt niet op mijn PC) werkt alleen in %. Maar het formaat komt na wat proberen in de buurt :)
 

·
Kees
Joined
·
3,292 Posts
Nieuwegein bestaat dit jaar 35 jaar. Het is in 1971 onstaan door de samenvoeging van Vreeswijk en Jutphaas. Op de gemeente site valt te lezen hoe dat allemaal gegaan is. Logisch dus dat Nieuwegein een jaren 70 look heeft :)

Er staan ook een aantal flats bij het centrum. Op de zijgevel zijn verschillende kleuren verfklodders aangebracht :)
 

·
De hoogte in...
Joined
·
1,525 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Keistad said:
Als ik ze je in de database geplaatst wil hebben, dan geldt daar hetzelfde voor.
Heb er een aantal aangepast in de update-topics:

De Spil
Van der Valk Hotel
RWS
Papendorp (2 keer)
Pythagoraslaan
Bisschoppen
HvU
Casa Confetti

Hopelijk heb je er wat aan :)
 

·
Bas
Joined
·
15,899 Posts
Wel matige hoogbouw voor een stad met inmiddels zo`n 75000 inwoners. Het enige leuke aan Nieuwegein vind ik de oude, gezellige kern van Vreeswijk, met al die schepen afgemeerd bij de sluizen. Voor de rest staat er inderdaad veel jaren zeventig-meuk. Ja hoor, ik kom er wel eens in verband met de jaarlijkse kanobeurs..... dus ik kan wel een beetje als buitenstaander over deze grote nieuwbouwstad oordelen....
 

·
Captain
Joined
·
3,358 Posts
Persoonlijk vind ik het een beetje zonde van de webspace om dit in de database te zetten. Maar goed, da's mijn mening maar. Ik denk niet dat hier veel :wow: mee gaat genereren. Laat staan op de internationale fora.
 

·
Registered
Joined
·
6,032 Posts
railway stick said:
Wel matige hoogbouw voor een stad met inmiddels zo`n 75000 inwoners.
Volgens mij zijn het er tienduizend minder, maar dat boeit niet al teveel. Idd is het leuk dat Vreeswijk en ook Jutphaas er is, anders zou het flink tegenvallen in Nieuwegein.


Ace said:
Persoonlijk vind ik het een beetje zonde van de webspace om dit in de database te zetten. Maar goed, da's mijn mening maar. Ik denk niet dat hier veel :wow: mee gaat genereren. Laat staan op de internationale fora.
Over een jaar of 5/6 (ok, dan pas) zal die Nieuwegeinse database er toch wat anders uitzien. Hoeveel stadjes/groeigemeentes van 65.000 inwoners in NL hebben een torentje van 98 en 70 meter! Verder komt het centrum, als ik de impressies moet geloven, er toch heel netjes uit te zien.

Ook wordt binnenkort begonnen met het opknappen van de Lekboulevard, met een jachthaven en wat voorzieningen. Al met al komt Nieuwegein toch wel in beweging.
 
1 - 18 of 18 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top