SkyscraperCity Forum banner

Nog meer Amsterdam: Zuid-oost

2267 Views 20 Replies 19 Participants Last post by  Michiel
Vanmiddag eventjes naar Amsterdam geweest. Ietwat tijd over, dus knallen maar met de digicam!
Na de mooie prenten van CborG en Winbuks hier wat zuid-oost platen.

1. goed, hier stappen we uit


2. daar moeten we heen


3. daar dus (sorry Amsterdammers)


4. eerst nog even dit


5. eenzame rakker


6. wel zo handig dat ze het ff op het dak erbij melden


7. een van de strakke gebouwtjes daar


8. nog meer strakke gebouwtjes


9. beetje kaal nog


10. doorkijkje, moet kunnen nietwaar?


11. doorkijkje, moet kunnen nietwaar?


12. leuk leuk leuk


13. nieuwe blokkendozen


14. en stappelen maar


15. ja..euh, nu weten we het wel Gosee


16. Zo, nu zal ik m'n mond wel een tijdje houden


17.


18.


19.


20.


21.


22.


23.


24.


25.


26.


27.


28.


29.


30.


31.


32.


33. sorry Amsterdammers, kon het niet laten :lol:
See less See more
33
1 - 20 of 21 Posts
Plaatje 20 geeft nog best een aardig stedelijk beeld. :) Jammer dat in dit gebied niet wat meer stad is gemaakt door de woonfunctie er meer bij te betrekken.
Een bonte verzameling gebouwen zoals de meeste moderne kantoorparken in Nederland. Alleen zijn ze hier wat hoger, dat is een pluspuntje.
Jan said:
Jammer dat in dit gebied niet wat meer stad is gemaakt door de woonfunctie er meer bij te betrekken.
Dat gevoel had ik dus ook toen ik daar liep. Het kan best een leuk stadsdeel worden, als het wat meer gaat leven. Er liepen op de Arenaboulevard al best veel mensen rond gisteren, en dat voor een dag dat alleen kantoormannetjes naar hun werk gaan, mama met kids naar Prénatal en jochies op een veldje in de zon zich proberen in Ajax 1 te spelen. Kun je nagaan hoe het dan is als er grote evenementen zijn in HMH, Arena of Pepsi stage en straks Getz en Music Dome. Er is iig nog genoeg ruimte om de boel lekker te verdichten met woontorens zodat er nog meer gemengde functies komen. Denk aan supermarkten, cafe's, winkels. Ik zie zeker toekomst voor Zuid-oost.
See less See more
Leuke reeks... alleen het blijft nog altijd akelig leeg daar....

Ook die nieuwe blokkendozen doen mij pijn!
Leuke foto's! Ben het overigens eens met voorgaande posts, er moeten woonblokken bij anders blijft het het kantorenpark wat het nu is, waar het af en toe druk is doordat er een evenement is, maar die drukte gaat ook niet verder dan de Arenaboulevard. Het zou leuk zijn om in de rest van het gebied wat levendigheid te creeren door woonfuncties, daar is ook zeker vraag naar lijkt me.
See less See more
Ik deel het gevoel. Als ik incidenteel naar Ajax ga, of een concert in de HMH of de Mediamarkt kom ik op het laatste moment en blijf ik na afloop nooit langer dan strikt noodzakelijk is. Een biertje of een hapje eten vooraf of na afloop doe ook ik liever in de stad. Net zoals die duizenden anderen. Toch zie ik de toekomst niet somber in. Ik denk echt dat met GETZ, mogelijk een casino (als er een andere regering is) en de Music Dome, samen met wat woontorens, men er in zal slagen de mensen langer in dit gebied te houden. Afwachten maar...
See less See more
Ik vind foto 20 het mooist:applause:
Woonblokken zijn inderdaad hard nodig! Maar ik vind om eerlijk te zeggen de bokkendozen niet zo lelijk!
Vind het er toch nogal troosteloos uitzien...

's avond echt uitgestorven. Wat woonblokken zouden het zeker opfleuren
Zuidoost, mooi gebied. Kom er vaak langs.
Maar al die woontorens hebben ook weer wegen nodig hè, endat is best moeilijk bij zuidoost, de files daar zijn erg iri hoor.
Individueel staan er best mooie gebouwen. Niet erg hoog, maar wel mooi. Maar waar ik zo van afknap is dat het gebied samenhang mist. Er gebeurt bijna niks, het is er oersaai als je van de boulevard afloopt. Hier ga je niet voor de gezelligheid wandelen. Iets meer wall-to-wall bebouwing zou het gebied goed doen, net zoals hier al eerder werd aangegeven, meer woonfuncties. Of een school of universiteit, die zou ook al voor wat extra's kunnen zorgen.
See less See more
Begin het gebied al minder te waarderen, Sloterdijk bevalt mij beter.
Wel mooie foto's! Er moet is nodig weer wat aan hoogbouw en andere functies dan kantoren gebouwd worden. ArenA blijft wel dé mooie aandachtstrekker (ben geen Ajax fan!).
Foto 13 is uber blokkendoos en zeker een leuke aanvulling op de bastenen blokkendozen! Echter wat zouden de 3 torens van 150, 150 en 130 meter dat gebied van een afstand toch een hoop meer uitstraling geven!
Verder is het gebied een beetje onpersoonlijk, ik hoop dat de gemeente in de komende jaren ook een wat leuks met de plint gaat doen, beetje het straatjes gevoel.
See less See more
Winbuks said:
ArenA blijft wel dé mooie aandachtstrekker (ben geen Ajax fan!).
Dat komt denk ik omdat het zo'n enorm ding is dat het als eerste opvalt. Daarom heb ik 'm ook maar gecensureerd ;)
Ik ben ook geen Feyenoord fan maar vind de Kuip wel een mooi stadion, valt ook enorm op daar in Rotterdam-zuid.
arena is wel het mooiste stadion in nederland qua vormgeving, afgezien van graskwaliteit en afstand tot tribunes en dat soort shit. en ook ik ben geen ajaxfan. fc-dommelen.... ;)
The Oval Tower is toch een prachtige toren.
Dat project op foto 13 is nog niet helemaal af of wel ?
1 - 20 of 21 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top