SkyscraperCity banner

181 - 200 of 203 Posts

·
Registered
Joined
·
11,969 Posts
Велоалеята покрай оградата на Албена винаги ми е изглеждала много опасна. Трябва да я отделят от пътя защото не си представям как се кара срещу движението отделен само с една боя.
 

·
махлене&
Joined
·
4,266 Posts
 
  • Like
Reactions: Bufu9

·
Registered
Joined
·
35,474 Posts
ГБС спечели поръчка в Тутракан за над 25 млн. лв.

Обединението ще трябва да построи пречиствателна станция и да изпълни реконструкция на ВиК мрежи
Мила Чернева

Докато някои от водните проекти се бавят значително - като този за пречиствателната станция в Пловдив, други се движат светкавично бързо. Поръчката за градска пречиствателна станция (ГБСОВ) и доизграждане и реконструкция на ВиК мрежа в Тутракан беше обявена през ноември миналата година и вече има избран изпълнител.

Оценителната комисия е работила изключително бързо - между събирането на офертите на 22 януари и определянето на победителя е имало едва месец. Общината е избрала обединение между няколко свързани дружества от групата на "Главболгарстрой" за изпълнител на проекта. Тяхната ценова оферта е над 25.1 млн. лв. без ДДС, което е със 100 хил. лв. под прогнозната стойност на поръчката.

През последните няколко месеца ГБС спечели няколко големи инфраструктурни поръчки - строителството на отсечката преди тунел "Железница" на "Струма" за 30 млн. лв. и участъка между Драгоман и Сливница за близо 98 млн. лв. В началото на март стана и ясно, че те ще строят връзката на Южната дъга с "Цариградско шосе" за 119 млн. лв.

Скоростна надпревара

Въпреки че търгът за ГПСОВ и ВиК мрежи на община Тутракан е от по-големите водни проекти като стойност, той предизвика слаб интерес, като се включиха едва четири кандидата. За сравнение - подобна поръчка в Елхово, която беше с 10 млн. лв. по-евтина, привлече 24 участници по две позиции.

На второ място са класирани "Райкомерс конструкшън" и "Уотър енвайро проджект", чиято ценова оферта е със 100 хил. лв. повече от тази на победителите. Те са предложили и същите срокове за изработване на проекти или за строителство като ГБС. Освен заради общата цена за строителство, обединението е класирано на второ място заради по-високите разходи за електрическа енергия и реагенти, които са предложили. Така общата им оценка е по-ниска в крайното класиране.

Другите два кандидата са отстранени от състезанието. В единия участват фирмите "Кристална вода", "Еко проект 2000", "Акваинс" и "Пътперфект -Т", а в другия - "Интерпром" и "Аква екопроект системс". Според оценителната комисия те не са изпълнили условия, свързани с предишния опит на компаниите по сходни дейности през последните три години.

Проверка в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията показва, че няма подадени жалби по процедурата.

Какво ще се прави

Проектът се финансира по оперативна програма "Околна среда" 2014 - 2020 г. и ще трябва да се изпълни за две години и половина. Безвъзмездната помощ от ЕС е 19.2 млн. лв.

ГБС ще трябва да изпълнят инженеринг (проектиране и строителство) на пречиствателната станция, да доставят и монтират необходимите съоръжения и да обучат персонала, ангажиран в експлоатацията й. Освен това трябва да доизградят и ремонтират ВиК мрежа и да изградят довеждащ колектор до ГПСОВ.
https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2019/04/02/3413015_gbs_specheli_poruchka_v_tutrakan_za_nad_25_mlnlv/
 

·
махлене&
Joined
·
4,266 Posts
Дулово

В #Дулово е започнала работа по два #проекта от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година, съобщиха от общината.
Проектът "Основен ремонт на сградите на СУ"В.Левски"" е на стойност над 1 920 000лева. Срокът за изпълнение е 180 дни. Предвидените дейности са ремонт на покриви и подпокривни пространства, топлоизолация, ремонт на санитарни възли, електрически и отоплителна инсталация. Ще бъдат ремонтирани спортната зала и ВиК- инсталацията. Ще се изградят пожароизвестителна система и рампа за лица в неравностойно положение. В училището се обучават 808 ученици и то е най-голямото в Силистренска област.
Вторият проект е "Рехабилитация и реконструкция на улична мрежа в град Дулово" на стойност повече от 1 800 000 лева. Срокът за изпълнение е 180 дни.Предвидена рехабилитация на две улици в Дулово.

Никола Козлево

 

·
Registered
Joined
·
3,796 Posts
В средата на седмицата по път III-207 се видяха доста гондоли с асфалт, предполагам рехабилитацията на пътя по ОПРР е към своя край.
 

·
Registered
Joined
·
35,474 Posts
Кметът на Исперих подписа договор с ДФ „Земеделие“ за ремонт на улици

Кметът на Община Исперих Бейсим Руфад подписа договор за финансиране ремонта на още три улици в Исперих със средства от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., в размер на 1 407 991лв. с ДДС, съобщиха от местната администрация.

Проектът предвижда цялостно асфалтиране на три от най-компрометираните улични настилки в града – ул.“Хан Аспарух“, ул.“Христо Ботев“ и ул.“Искър“. По ул. „Хан Аспарух“ ще бъдат подменени бордюрите и тротоарите, нови бордюри ще бъдат положени и по другите две улици. От администрацията уточняват, че първо трябва да бъдат проведени необходимите обществени поръчки, каквито са изискванията на закона, за да може най-рано през есента ремонтите да започнат.
От администрацията отчетоха, че асфалтирането на ул. „Димитър Полянов“ вече приключи и предстои полагането на новия асфалт по ул. „Шести септември“ и ул. „Стефан Караджа“. В близките седмици се очаква да стартира цялостният ремонт на участъка до ул.“Арда“ и частичното асфалтиране на ул. „Вежен“, която минава пред сградата на стоматологията. С изпълнението на новия проект се очаква да приключат дейностите по ремонт на уличната настилка, компрометирана след изпълнението на т.нар. „воден цикъл“ в централната градска част и по най-натоварените участъци, след което се планира поетапно да бъдат обхванати улиците към периферията на града, уточняват от общината.
https://vestnikstroitel.bg/news/204990_kmett-na-isperih-podpisa-dogovor-s-df-zemedelie-za-remont-na-ulici/
 

·
махлене&
Joined
·
4,266 Posts
 

·
махлене&
Joined
·
4,266 Posts
 

·
Registered
Joined
·
35,474 Posts
Започна строителство на нов полицейски участък в ХитриноПърва копка на строежа на нов полицейски участък в Хитрино бе направена днес от кмета на селото Нуридин Исмаил.

Сградата бе срутена от взрива след дерайлирането на влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан в района на гара Хитрино на 10 декември 2016 г. Зданието на местната полиция бе изравнено със земята.

„Сумата от 560 000 лева са по Постановление на Министерския съвет за финансиране на мерки за преодоляване на последиците от инцидента. Сградата трябва да е готова за около 4 месеца“, каза кметът Нуридин Исмаил. Той допълни, че при изготвяне на проекта е работено съвместно с ОД МВР, който е съгласуван и съобразен с нуждите на полицията.

„Моите служители ще работят в по-добри условия, нашата дейност е съвместна с общината и ние всички работим за добруването на гражданите от област Шумен. Радвам се, че живот и здраве новата 2020 г. ще я посрещнем в нов полицейски участък“ каза старши комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР Шумен. Полицейският участък отговаря за населените места в общините Венец и Хитрино. 10 полицейски служители ще работят на щат в участъка, каза още директорът на ОДМВР.

Кметът на Хитрино обяви, че щетите от взрива по частните имоти са възстановени изцяло. За тях са изразходвани 5 млн. лв. от социалното министерство, 2 млн. лв. от набирателната сметка на юридически и физически лица, както и около 2 млн. лв. от БЧК. Тези пари са изразходвани, освен за строителство и за обзавеждане, оборудване, ел. инсталации.

Нуридин Исмаил заяви още, че към момента са започнали строителни дейности по сградата на общината и по възстановяване на част от водопровода. „Всички 12 наши искания и предложения за отпускане на помощ от фонд „Земеделие“ са одобрени, и след процедурите, които ще се проведат, трябва в рамките на месец всички да стартират“, каза кметът. Той уточни, че 4 от проектите са за възстановяване на ВиК инфраструктурата, 2 за възстановяване на улици, бордюри, тротоари, другите са за младежкия дом, читалището, администрацията, училището. Проектите са на обща стойност около 17 млн. лв.

На церемонията по първа копка присъстваха и директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен Ялчън Расим, областният управител на Шумен проф. Стефан Желев и зам. областният управител Петко Шаренков.
http://1kam1.com/zapochna-stroitelstvo-na-nov-politsejski-uchastak-v-hitrino/
 

·
махлене&
Joined
·
4,266 Posts
 

·
махлене&
Joined
·
4,266 Posts
Доста добър ремонт като за малка община.

 

·
махлене&
Joined
·
4,266 Posts
Никола Козлево

 

·
махлене&
Joined
·
4,266 Posts
 
  • Like
Reactions: yani84

·
Registered
Joined
·
35,474 Posts
Пак ще ремонтират спортната зала в Нови пазарАктуализацията на капиталовите разходи за 2019 г. беше сред основните теми на последното заседание на общинския съвет в Нови пазар. Ето и по-важните решения:

Осигуряват се 25 000 лв. за трансформатор на скенера „Шимадзо“ в базата на новопазарската болница.

Предвижда се нов автомобил на стойност 37 000 лв. и три компютъра на стойност 2 400 лв. за домашния социален патронаж.

Домът за стари хора ще получи масажно легло с лечебни минерали /турмалин и нефрит/ на стойност 2 300 лв., собствени средства.

На същия принцип ще бъде осигурен автомобил с платформа за транспортиране на деца с увреждания на стойност 14 700 лв. за дневния център на лица с увреждания.

Коригира се стойността на ремонта на килийното училище – покрив и ограда, която е почти 48 000 лв.

На читалище „Христо Ботев – 1872“ се осигуряват 4 000 лв. за застраховки, лихви по кредити и др. във връзка с реализиране на проект към ДФ „Земеделие“. Искането е на Емил Мирчев – председател на читалището.

Гласувано беше предложението за бюджетна прогноза на община Нови пазар за периода 2020-2022 г.

Сметката за разходите за сметосъбирането и сметоизвозването, обезвреждането на битовите отпадъци в депа и други съоръжения на териториите за обществено ползване за 2020 година е в размер на 1 257 063 лв. Най-общо казано, данъците за такса смет няма да се вдигат.

Общината има непризнати разходи по проект за енергийна ефективност в размер на 179 000 лв., за които е направен план за погасяване на сумата до 25 декември 2020 г. В тази връзка е сключено допълнително споразумение с Фонда за местното самоуправление „ФЛАГ“ ЕАД.

Община Нови пазар ще кандидатства за ремонт на спортната зала по проект „Красива България“ на стойност 120 000 лв. Съфинансирането на проекта от общината е 51 процента. Това е един от култовите обекти на прехода в общината, които през всеки мандат се финансират с огромни средства и залата винаги има проблеми с покрива, изолацията, санитарните части и др. Най-често проблемът е бил във фирмите-изпълнителки. Гражданите сега с любопитство ще следят кой ще е новият изпълнител на ремонта и в какво качество ще го предаде.

Община Нови пазар ще кандидатства с проект по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за саниране сградите на СУ „Хан Исперих“ и Професионалната гимназия по химични технологии и дизайн проф. „Проф. Асен Златаров“ в града. Максималният размер на проектното предложение е в размер на 1,5 милиона лева. Сградите са общинска собственост.

Последната новина е, че община Нови пазар от Министерския съвет ще получи 1 882 000 лв. По-голямата част от парите са за корекция на коритото на река Крива – 1 280 000 лв. Дано наистина са видни корекциите и бунището по поречието в централната част на града бъде премахнато! С 612 400 лв. ще бъдат ремонтирани улиците ул. „Цар Асен“, ул. „Хан Аспарух“, ул. „Вапцаров“ и ул. „Раковски“ в най-голямото село Памукчи на общината. И то е хит в общинските ремонти през последните 20 години на наводнения и свлачища. Мазите на жителите се пълнят с вода, улиците са изровени от пороите, няма тротоари. От 2005 г. те чакат отводнителни шахти и асфалтирани улици, за да не си разбиват автомобилите.
http://radian.bg/2019/12/21/pak-shte-remontirat-sportnata-zala-v-novi-pazar/
 

·
махлене&
Joined
·
4,266 Posts
 

·
Registered
Joined
·
2,418 Posts
Новина от община Генерал Тошево.

Приключи цялостната рехабилитация на пътната отсечка между селата Василево и БалканциПътната отсечка между селата Василево и Балканци вече е пусната в експлоатация, съобщават от община Генерал Тошево.
Пътят от общинската мрежа, който е с дължина от малко над 3,8 км. и стига до границата между общините Генерал Тошево и Балчик в посока село Дропла, беше цялостно рехабилитиран.

Ремонтът на тази част от общинската пътна мрежа на Генерал Тошево е част от проект „Повишаване достъпността до TEN-T мрежата в транс-граничен район Негру Вода – Генерал Тошево“ по Програма INTERREG VA Румъния – България 2014 – 2020.
Целият проект е на обща стойност 15 524 020 лева. Водещ партньор е Кметство Негру Вода, а бюджетът на Община Генерал Тошево възлиза на 5 961 585 лева. Българската страна обаче участват с рехабилитацията на няколко обекта. По този обект, освен споменатият участък между селата Василево и Балканци, е направена и пълна реконструкция на уличната мрежа и тротоари на ул. „Втора” и ул. ”Четвърта” в село Василево, с дължина 750 м., както и на главната улица в село Балканци, където също са положени тротоари.
Рехабилитационните дейности значително подобряват пътния участък, след като е направено усилване и ремонт на съществуващата асфалтобетонова настилка, изравняване и ремонт на отводнителните съоръжения и принадлежности на пътя, както и възстановяване на хоризонталната маркировка и допълване на вертикалната сигнализация с пътни знаци и табели. Очакванията са всичко това да се подобри транспортните връзки за населението от района със съседните общини.
 

·
Registered
Joined
·
35,474 Posts
Осигуриха финансиране за спортни обекти и зона за отдих в ж.к. "Балик" в Балчик

Общината подписа договор за безвъзмездна финансова помощ на стойност 390 000 лева.

С подписването на документа на 17 март се дава зелена светлина на изграждането на зоната за спорт, отдих и свободно време в района на жилищен комплекс "Балик". Предстои да бъдат построени игрища за футбол и тенис на корт, алеи за разходка и зелени площи.

В новия парк "Балик", първа копка за който бе направена през есента на 2019 година, ще бъдат вложени още над 244 000 лева по Програмата за развитие на селските райони. Територията за отдих и спорт е близо до възстановената късноантична и ранносредновековна крепост "Карвуна". На площ от близо 10 декара ще бъдат обособени зони за детски игри, розариум и други цветни фигури, ще бъдат засадени широколистни и иглолистни дървета.

Предстоящите строителни дейности са част от проекта на Община Балчик в Местна инициативна рибарска група Шабла - Каварна - Балчик по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020г., съфинансирана от Европейския фонд за морско дело и рибарство и бюджета на България.

 
181 - 200 of 203 Posts
Top