SkyscraperCity Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

· Registered
Joined
·
265 Posts
Els metrobusos substituiran les línies actuals o no? Perque per exemple al Llobregat les M10-M12-M14 fan el mateix recorregut que les actuals L10-L12-L14...
Els Metrobús sí, els Exprés no. Els serveis Metrobús són les línies amb més demanda actuals reconvertides a alta freqüéncia. Els Exprés seran reforços amb poques parades de línies llargues actuals.

Per cert, la setmana vinent es posa en marxa la E95 (Pl. Catalunya-Castelldefels), versió exprés de la L95 que complementarà aquesta. ;)

A més, el nou esborrany de Nova Xarxa que ha presentat avui l'AMB inclou 2 línies Metrobús noves: la M23 (Montigalà-Fòrum) i M24 (Clot-Can Ruti). A més, la M25 circula per autopista entre Glòries i Besòs. :eek:
 

· Registered
Joined
·
265 Posts
M28: "el retorn de la B28"

Segons ens avança en miniautobusero al fòrum d'en José Mora (AutobusesBCN), la M28 (St. Andreu-Sta. Coloma-Badalona Ctre.-Can Ruti) es posarà en marxa el proper divendres 6 d'abril. ;)

Serà "de facto" el retorn de la B28 (St. Andreu-Sta. Coloma-Badalona Ctre.), (suprimida el novembre del 99) ampliada a Can Ruti absorbint la B27.
 

· Registered
Joined
·
265 Posts
Bogeria "Exprés"

A l'AMB s'estan tornant bojos amb les "línies exprés":

Inaugurada avui la E44 (Zona Universitària-St. Joan de Déu): http://www.amb.cat/ca/web/amb/actua...-connecta-la-zona-universitaria/6926043/11696

És un simple reforç puntual del tàndem EP1 i JM entre el metro i l'hospital, però sembla que inaugurar-la com a "nova línia exprés" dóna molts vots o alguna cosa així.

I, d'aquí a uns dies, la nova E33 (Tiana-Can Ruti): http://lalocal.tianat.cat/el-bus-de-tiana-a-can-ruti-comencara-a-funcionar-aquest-mes-dabril/

Aquesta serà una línia "a la demanda" (la primera de l'AMB) i funcionarà els matins laborables prèvia reserva telefònica. ;)
 

· Registered
Joined
·
265 Posts
De L12 a M12



I el millor de tot és que deixa de circular en dies festius!! Fins ara, la L12 circulava els festius limitada a Metro Collblanc, però ara ja ni això. Ens venen una retallada com una millora.

Això sí, millora en 1' la freq. en laborables (de 7 a 6 min.) amb 2 cotxes més. Els dissabtes seguirà a 10 min.
 

· Registered
Joined
·
265 Posts
Tornen els articulats a l'AMB

El AMB adjudica 44 autobuses híbridos a IVECO España a través de sus concesionarias Tusgsal y Baixbus



IVECO ha ganado la adjudicación de 44 autobuses híbridos de sus marcas IVECO Bus y Heuliez, por parte del AMB (Área Metropolitana de Barcelona), a través de sus concesionarias Tusgsal y Baixbus.

Tusgsal (Transportes Urbanos y Servicios Generales, Sociedad Anónima Laboral), ha confiado en IVECO con el pedido de 11 vehículos estándar y 8 articulados, todos ellos con motorización híbrida. El grupo BAIXBUS (constituido por las empresas Mohn, Oliveras y Rosanbus) recibirá de IVECO un total de 25 unidades híbridas, 5 en tipología estándar de 12 metros, y 20 articulados de 18 metros.

Con esta adquisición, AMB refuerza su estrategia de hacer más sostenibles y menos contaminantes las flotas públicas de transporte que circulan por el área metropolitana de Barcelona. Los autobuses IVECO con tecnología híbrida consiguen unas reducciones de consumo del 35% con respecto a su equivalente en diésel, y son en la referencia de sus segmentos. [...]
www.iveco.com/spain/sala-de-prensa/...utm_source=linkedin&utm_content=bus&utm_term=
 

· Registered
Joined
·
265 Posts
La M12, a M.ª Cristina tots els dies de l'any

LA LÍNIA M12 AUGMENTA EL SERVEI PERLLONGANT EL SEU RECORREGUT DES DE COLLBLANC FINS A BARCELONA TAMBÉ TOTS ELS FESTIUS DE L’ANY

Des del 18 de novembre, els busos de la M12 també arribaran els diumenges fins a Gran Via de Carles III, final de línia de la resta de dies de la setmana




La línia que comunica Barcelona, l’Hospitalet i Cornellà limitava fins ara el seu recorregut de dies festius al barri de Collblanc de l'Hospitalet, un itinerari que ara s'amplia fins a Barcelona.

Els viatgers de la M12 només podien comunicar-se amb Barcelona els dies feiners, però a partir del diumenge 18 de novembre de 2018 també ho podran fer els diumenges i festius de tot l’any. Les sortides des de Cornellà s’efectuaran de 9:00 a 21:30, cada 30 minuts. en el sentit contrari, les expedicions des de Barcelona (Gran Via de Carles III – Pl. Reina M. Cristina) seran de 9:15 a 21:15. També amb una freqüència de pas de 30 minuts.

Aquest canvi preveu agilitzar el servei i oferir una millor cobertura a totes aquelles persones que necessiten viatjar amb aquesta línia també els dies festius.
http://www.baixbus.cat/ca/comunicac...erllongant-el-seu-recorregut-des-de-collblanc
 

· Registered
Joined
·
265 Posts
La B24, per Sagrera

Des d'aquest dilluns, la B24 ha deixat Rbla. Guipúscoa i ha passat a circular per Gran de la Sagrera i Pont del Treball (per prosseguir recte per Santander). El canvi s'ha fet coincidint amb la última fase de reforma de la Xarxa de Bus de BCN (NXB). Així, la B24 passa a cobrir l'eix intermig entre l'H8 i l'H10 a Sant Martí.



https://www.tusgsal.cat/cat/8-noticies/317-b24-canvi-de-recorregut.html
 

· Registered
Joined
·
265 Posts
Surten a concurs les línies de Mohn (en una sola concessió unificada):

Servei públic de transport col·lectiu urbà de viatgers entre els municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Barcelona i altres municipis (Exp.902152/19)

https://contractaciopublica.gencat....e.pscp?reqCode=viewCn&idDoc=59967721&lawType=

- Novetats destacades:

 • Nou NitBus N19 (El Prat-Castelldefels)
 • Nou NitBus N20 (Pl. Catalunya-Sant Boi -directe-)
 • La N16 deixa de passar pel Prat (ja cobreix N17, N18 i N19) -JA TOCAVA-
 • Els N12 i N15 s'escurcen a Pl. Urquinaona (deixen de baixar per La Rambla fins Colom/Portal de l'Àngel)
 • Nova GA2 (urbana 2 de Gavà)
 • Nova CF2 (urbana 2 de Castelldefels)
 • La L95 s'escurça al centre de Castelldefels (trajecte restant cobert per CF2)
 • L'E98 es desdobla amb la nova E93 (Zona Univ.-Gavà)
 • La VB4 (Viladecans-Platja) s'integra a la concessió

- Material mòbil:

 • 63 cotxes addicionals per augment de flota
 • 58 cotxes a renovar; els que superen els 14 anys d'antiguitat
 • S'hauran d'aportar 40 cotxes provisionals per cobrir l'augment de servei fins que no vinguin els nous
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top