SkyscraperCity Forum banner

Nova xarxa d'autobusos a l'àrea metropolitana de Barcelona

10871 Views 40 Replies 9 Participants Last post by  alexbn
Obro nou fil sobre la nova xarxa Exprés i Metrobus de l'AMB :)

L’AMB implantarà a la primavera el Bus Exprés i el Metrobus

L'AMB també crearà aquest 2018 dos nous serveis d'autobusos, en el marc de la Nova Xarxa de Bus Metropolità: el bus metropolità Exprés (AMB Exprés) i el servei AMB Metrobus. Aquestes dues xarxes tenen la vocació d'ampliar i millorar l'oferta de transport públic existent, oferint nous serveis més directes, ràpids i amb més freqüència i capacitat.

Pel que respecta a les línies metropolitanes AMB Exprés (E), el servei s'implantarà als municipis metropolitans més allunyats de Barcelona, per connectar la capital catalana. La primera línia serà la E95, que connectarà Castelldefels a Barcelona i es preveu la seva posada en marxa durant la primavera 2018. Més endavant es preveuen altres línies exprés que connectin amb Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, etc.

L'objectiu del bus AMB Exprés, que farà recorreguts més directes i amb poques parades, a diferència de la xarxa de bus convencional, és millorar la velocitat comercial i arribar més ràpid al punt de destí. "La seva creació no eliminarà les línies convencionals, serà un servei complementari, dins de l'oferta global de transport de l'AMB", assenyalen des de l'AMB.

D'altra banda, el nou servei AMB Metrobus, que s'implantarà a municipis que limiten amb Barcelona, es basa en línies metropolitanes d'alta freqüència, amb un interval de pas màxim de 10 minuts, que es pot assimilar més amb la freqüència del metro que no pas de bus interurbà. En aquests casos, també es contempla incloure, en determinats serveis, autobusos articulats de més capacitat. Aquest servei de Metrobus també es posarà en marxa durant la primavera, i la primera línia serà la M28, que farà la ruta Can Ruti, Badalona, Santa Coloma i Sant Andreu Comtal. La previsió és estendre aquests serveis d'alta freqüència als principals eixos de mobilitat de l'àrea metropolitana.
PDF informatiu: http://www3.amb.cat/repositori/CONSELL MOBILITAT/Presentació Nova Xarxa Bus Metropolità.pdf

Molt interessant el mapes. Al PDF teniu molta més informació:21 - 40 of 41 Posts
Aquesta és la teoria que han venut però veient els plànols per exemple la M10 serà Bellvitge-Hospital M.Broggi, mentres que ara la L10 es El Prat-Sant Feliu... Aprofitant la reconversió a M10 retallaran els extrems de la línia a canvi d'augmentar freqüències?
^^Ja sabeu que qualsevol nou canvi que fan, retallen horaris o recorregut, igual que amb la nova xarxa reticular de BCN, a on els busos funcionen de 6am a 22:30, quan els de la xarxa antiga funcionaven de 4:30 a 23h. o de 5h a 23:30, quasi com el metro, la qual cosa anava bé per enllaçar metro i bus.
:eek:hno:
Cosas varias: mirando la tira oficial, el E95 es efectivamente directo entre Castelldefels y Barcelona, pero sigue prestando servicio urbano dentro de cada una de ellas.
M28: "el retorn de la B28"

Segons ens avança en miniautobusero al fòrum d'en José Mora (AutobusesBCN), la M28 (St. Andreu-Sta. Coloma-Badalona Ctre.-Can Ruti) es posarà en marxa el proper divendres 6 d'abril. ;)

Serà "de facto" el retorn de la B28 (St. Andreu-Sta. Coloma-Badalona Ctre.), (suprimida el novembre del 99) ampliada a Can Ruti absorbint la B27.
 • Like
Reactions: davroca5 and Vox
Bogeria "Exprés"

A l'AMB s'estan tornant bojos amb les "línies exprés":

Inaugurada avui la E44 (Zona Universitària-St. Joan de Déu): http://www.amb.cat/ca/web/amb/actua...-connecta-la-zona-universitaria/6926043/11696

És un simple reforç puntual del tàndem EP1 i JM entre el metro i l'hospital, però sembla que inaugurar-la com a "nova línia exprés" dóna molts vots o alguna cosa així.

I, d'aquí a uns dies, la nova E33 (Tiana-Can Ruti): http://lalocal.tianat.cat/el-bus-de-tiana-a-can-ruti-comencara-a-funcionar-aquest-mes-dabril/

Aquesta serà una línia "a la demanda" (la primera de l'AMB) i funcionarà els matins laborables prèvia reserva telefònica. ;)
^^El PR2 y PR3 de El Prat son a la demanda también. Solo hacen el último tramo si se solicita (PR2 al aeropuerto y PR3 al tanatorio).
AMBEXPRES: NOVA LINIA E79

Inaugurada el passat 20 d'abril la linia E79 Illa Diagonal-St. Joan Despi, cada 15 minuts.

Horaris i Recorregut

En combinacio amb la L79, hi haura un bus cada 6 minuts en hores punta, i un cada 7,5 la resta del dia, des de Barcelona fins a Sant Joan Despi.
Se ve que en breve se estrenan nuevas líneas, habrá que estar atentos a cuáles son.
 • Like
Reactions: davroca5
De L12 a M12I el millor de tot és que deixa de circular en dies festius!! Fins ara, la L12 circulava els festius limitada a Metro Collblanc, però ara ja ni això. Ens venen una retallada com una millora.

Això sí, millora en 1' la freq. en laborables (de 7 a 6 min.) amb 2 cotxes més. Els dissabtes seguirà a 10 min.
^^Lo de que no circula en festivos entiendo que se refiere hacia Barcelona, pero que seguirá haciendo como hace actualmente el L12, ir hasta Collblanc.
Tornen els articulats a l'AMB

El AMB adjudica 44 autobuses híbridos a IVECO España a través de sus concesionarias Tusgsal y BaixbusIVECO ha ganado la adjudicación de 44 autobuses híbridos de sus marcas IVECO Bus y Heuliez, por parte del AMB (Área Metropolitana de Barcelona), a través de sus concesionarias Tusgsal y Baixbus.

Tusgsal (Transportes Urbanos y Servicios Generales, Sociedad Anónima Laboral), ha confiado en IVECO con el pedido de 11 vehículos estándar y 8 articulados, todos ellos con motorización híbrida. El grupo BAIXBUS (constituido por las empresas Mohn, Oliveras y Rosanbus) recibirá de IVECO un total de 25 unidades híbridas, 5 en tipología estándar de 12 metros, y 20 articulados de 18 metros.

Con esta adquisición, AMB refuerza su estrategia de hacer más sostenibles y menos contaminantes las flotas públicas de transporte que circulan por el área metropolitana de Barcelona. Los autobuses IVECO con tecnología híbrida consiguen unas reducciones de consumo del 35% con respecto a su equivalente en diésel, y son en la referencia de sus segmentos. [...]
www.iveco.com/spain/sala-de-prensa/...utm_source=linkedin&utm_content=bus&utm_term=
 • Like
Reactions: Vox and davroca5
AMBEXPRES: NOVA LINIA E79
La linia E79 passa a ser la E43. Fa 2 mesos que opera i ja li canvien la numeracio... :eek:hno::eek:hno:

Línia E79 canvia la seva numeració passant a dir-se línia E43
 • Like
Reactions: davroca5
^^ Previsió!
La M12, a M.ª Cristina tots els dies de l'any

LA LÍNIA M12 AUGMENTA EL SERVEI PERLLONGANT EL SEU RECORREGUT DES DE COLLBLANC FINS A BARCELONA TAMBÉ TOTS ELS FESTIUS DE L’ANY

Des del 18 de novembre, els busos de la M12 també arribaran els diumenges fins a Gran Via de Carles III, final de línia de la resta de dies de la setmana
La línia que comunica Barcelona, l’Hospitalet i Cornellà limitava fins ara el seu recorregut de dies festius al barri de Collblanc de l'Hospitalet, un itinerari que ara s'amplia fins a Barcelona.

Els viatgers de la M12 només podien comunicar-se amb Barcelona els dies feiners, però a partir del diumenge 18 de novembre de 2018 també ho podran fer els diumenges i festius de tot l’any. Les sortides des de Cornellà s’efectuaran de 9:00 a 21:30, cada 30 minuts. en el sentit contrari, les expedicions des de Barcelona (Gran Via de Carles III – Pl. Reina M. Cristina) seran de 9:15 a 21:15. També amb una freqüència de pas de 30 minuts.

Aquest canvi preveu agilitzar el servei i oferir una millor cobertura a totes aquelles persones que necessiten viatjar amb aquesta línia també els dies festius.
http://www.baixbus.cat/ca/comunicac...erllongant-el-seu-recorregut-des-de-collblanc
¿Para cuándo los demás metrobuses y ambexpreses? ¿Y el traspaso de los urbanos de la zona 2 y las concesiones de la DGTM? ¿Se sabe algo?
 • Like
Reactions: davroca5
La B24, per Sagrera

Des d'aquest dilluns, la B24 ha deixat Rbla. Guipúscoa i ha passat a circular per Gran de la Sagrera i Pont del Treball (per prosseguir recte per Santander). El canvi s'ha fet coincidint amb la última fase de reforma de la Xarxa de Bus de BCN (NXB). Així, la B24 passa a cobrir l'eix intermig entre l'H8 i l'H10 a Sant Martí.https://www.tusgsal.cat/cat/8-noticies/317-b24-canvi-de-recorregut.html
Novedades. Este febrero se implementan:

*L14 pasa a M14 (BCN Diagonal - Hospi) y funcionará cada 6 min con 6 buses articulados y 9 estándar. Habrá que ver si son realmente 6 min o 5-6 como el M12. Hasta ahora iba a 7 min y en hora punta había refuerzos parciales con midis que lo hacían ir cada 3-4-5 min.
*L16 (BCN Zona Franca - Hospi) funcionará cada 15 min (hasta ahora 20 min) con buses estándar (actualmente son midis).
*L97 (BCN Diagonal - Castelldefels con paradas en Gavà) pasa a ir cada 15 min (hasta ahora 30) con articulados (hasta ahora estándar).
*L97 (BCN Diagonal - Castelldefels directo por autopista) pasa a ser E97 cada 15 min (hasta ahora eran 30). Se mantiene el servicio exclusivo de la hora punta.
*L96 (Sant Boi - Castelldefels) pasa a ir cada 12 min (hasta ahora cada 15).

Mañana se presentarán las novedades sobre el Ga1 (urbano de Gavà), el E81 (exprés BCN Pl. Espanya -Gavà) y el E98 (que debería corresponder a lo que hasta ahora eran los servicios parciales en hora punta del L97 BCN Diagonal-Gavà).

PD: La mejora en el intervalo de los L14 y L16 comienza el 30 de enero, parece ser.
^^

*E81, BCN Pl. Espanya - Gavà por autopista cada 30 min.
*E98, BCN Diagonal - Gavà por autopista cada 5-10 min solo en la hora punta, de manera que combinando con el L97 cada 15 min darán un servicio cada 5 min.
*GA1, que en realidad son dos líneas con un tronco común por el casco urbano de Gavà, pasa a circular cada 40 min en cada línea (cada 20 en el tronco común). Hasta ahora era cada 60 y 30 min, respectivamente.
Estos días ha habido más presentaciones:

* E70 (BCN Gran Via - Sant Boi) directo cada 20 minutos.
* E79 (BCN Diagonal - Sant Boi), sustitución del L79, que pasa a circular cada 8,5 minutos en hora punta y cada 12 en hora valle.
* E86 (BCN Gran Via - Viladecans) directo cada 30 minutos.
* M19 (BCN Vall d'Hebron - Badalona Can Ruti), sustitución del B19, que pasa a circular cada 10 min en vez de 12.
* M30 (Santa Coloma - Tiana La Virreina), sustitución del B30, que pasa a circular cada 10 min en vez de 12.

Se mejoran:

* El intervalo del urbano de Sant Boi (SB1) pasa a 12 minutos en vez de 15.
* El urbano de Santa Coloma (B82) pasa a circular todo el día en vez de solo por la mañana.
* El B18 (Santa Coloma - Montcada) prolonga el recorrido por Santa Coloma y pasa a 30 min en vez de 40.
* El M28 (BCN Sant Andreu Comtal - Badalona) pasa a circular con articulados.

Por otra parte, ya empiezan a verse los nuevos colores unificados AMB en los autobuses de Soler i Sauret y TUSGSAL. Mohn, Oliveras, Rosanbús y Authosa también tienen los suyos a punto para irlos estrenando.
Surten a concurs les línies de Mohn (en una sola concessió unificada):

Servei públic de transport col·lectiu urbà de viatgers entre els municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Barcelona i altres municipis (Exp.902152/19)

https://contractaciopublica.gencat....e.pscp?reqCode=viewCn&idDoc=59967721&lawType=

- Novetats destacades:

 • Nou NitBus N19 (El Prat-Castelldefels)
 • Nou NitBus N20 (Pl. Catalunya-Sant Boi -directe-)
 • La N16 deixa de passar pel Prat (ja cobreix N17, N18 i N19) -JA TOCAVA-
 • Els N12 i N15 s'escurcen a Pl. Urquinaona (deixen de baixar per La Rambla fins Colom/Portal de l'Àngel)
 • Nova GA2 (urbana 2 de Gavà)
 • Nova CF2 (urbana 2 de Castelldefels)
 • La L95 s'escurça al centre de Castelldefels (trajecte restant cobert per CF2)
 • L'E98 es desdobla amb la nova E93 (Zona Univ.-Gavà)
 • La VB4 (Viladecans-Platja) s'integra a la concessió

- Material mòbil:

 • 63 cotxes addicionals per augment de flota
 • 58 cotxes a renovar; els que superen els 14 anys d'antiguitat
 • S'hauran d'aportar 40 cotxes provisionals per cobrir l'augment de servei fins que no vinguin els nous
 • Like
Reactions: davroca5 and fgc113
21 - 40 of 41 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top