SkyscraperCity Forum banner

Okmeydanı & Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin yenilenmesi | U/C

64147 Views 187 Replies 24 Participants Last post by  el_coche
Hastanenin arka tarafında bir süredir temel çalışmaları sürüyordu. Bu tabela ise yeni eklendi.

See less See more
  • Like
Reactions: 4
1 - 20 of 188 Posts
Eski bina bosaltildi mi?
Hayır, eski binalarda hizmet sürüyor. Ben ek inşaat yapılıyor sanıyordum. Ancak arkadaki geniş boşluğu kullanarak inşaata başlamışlar. Eğer eski ana binaya dokunmadan yenisini bitirmeyi düşünüyorlarsa önde baya büyük bir alan olacak demektir.
Insaat süreci: 1620 gün. 4,5 sene ediyor.
goztepe ssk da yenisi 2015 e kadar yapilip acilacakti. ne oldu o yalan mi oldu?
  • Like
Reactions: 1
goztepe ssk da yenisi 2015 e kadar yapilip acilacakti. ne oldu o yalan mi oldu?
Sadece SGK nın arkasındaki bina yıkıldı. Galiba doğum bölümü. Kısım kısım yaparlar.
Sadece SGK nın arkasındaki bina yıkıldı. Galiba doğum bölümü. Kısım kısım yaparlar.
o buyuk ucube binayi yiksinlar artik. o hastane tamamen bir ucuncu dunya ulkesi hastanesi hatta ileri gidiyorum hindistan standartlarindan bile dusuktur.
  • Like
Yeni hastane ile ilgili tek anlamlı inşaat faaliyeti bu görünen tünelin yapımı şu an.

See less See more
4
  • Like
Reactions: 2
o boşluk (tünel) ne işe yarayacak?
  • Like
Yolun karşısında inşaat şantiyesi ve işçi barınaklarının olduğu bölüm var. Başlangıçta bu araziye yer altından bir geçiş olduğunu düşündüm ancak ilerleyen zamanlarda tünelin devamı yukarı doğru dönmeye başladı.

Açıkcası bu kadar uzun bir tünelin ne işe yarayacağına ben de anlam veremedim. Fotoğraflardan pek belli olmuyor olabilir ama beton duvarların kalınlığı da 1 metreye yakın. Biraz daha ilerledikten sonra anlarız.
belki sığınak amaçlıdır aynı zamanda...
  • Like
Eski binaların hepsi yıkılarak tamamen yeni bir proje yapılacak.
Muhtemelen projede Aydınlatma LED teknolojisi ile yapılacak.
bu proje goztepe ssk nin projesine cok benziyor yoksa onu buraya mi yapmaya karar verdiler?
Uzun bir aradan sonra bu inşaattan yeni bir fotoğraf paylaşıyorum. Görüldüğü gibi hala ana inşaat başlamış değil. Malum tünelin üstünün kapatılma işleri devam ediyor. Bu arada bu tünelin amacını hepimiz merak ediyorduk, öğrendim. Hastanenin ihtiyaç duyacağı tüm altyapı borularının geçişi için yapılmış. Daha önce böyle bir teknik ne duymuş ne görmüştüm, tuhaf geldi açıkcası. Sonuç olarak, burada inşaatın çok hızlı devam ettiğini söyleyemeyiz.

See less See more
  • Like
Reactions: 3
maşallah borular için ~1 metre kalınlığında duvar iyiymiş.
  • Like
Bu sefer ters açıdan, bugün çekilen bir fotoğraf (Fotoğraf: Ersin Kayaakar)

See less See more
  • Like
1 - 20 of 188 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.