SkyscraperCity Forum banner

[Opole] Galeria na Placu Kopernika

209056 Views 1444 Replies 89 Participants Last post by  Squadack
Według mnie spokojnie można założyć osobny wątek bo ta inwestycja zasługuje na dostrzeżenie.
1 - 20 of 1445 Posts
Popieram!

ps.Szkoda tylko że tych wątków z opola jest tak nie wielele :(
Rowniez popieram i dodaje od siebie wizualki galerii wiem ze byly juz w innym temacie ale mysle ze warto je tutaj dac:)pozdrawiam

See less See more
2
Hej sorki ze dopisuje to tak osobno ale wiadomo juz o dwoch firmach ktore ulokuja sie w tej galerii podpisano juz nawet umowy a beda to Delikatesy ALMA oraz INTERSPORT.Swoja droga ciekawe jak bedzie nazywac sie ta galeria bo z tego co wiem to inwestor nie chcial zostac przy nazwie Copernicus moze zglaszajcie swoje propozycje.Pozdrowionka:)
Dobry pomysl z tym osobnym watkiem. Tylko teraz trzeba tu wiele wpisów aby nie majaczyl gdzies na koncu listy. ;)

I bardzo prosze o jakies zdjecia ......

A swoja droga to mozna tez zalozyc post dla Karolinki. I dla nowej biblioteki publicznej, która nie zostanie jeszcze wybudowana w tym roku, bo unia nie dala pieniedzy.

Jesli chodzi o galerie to powinna sie chyba nazywac Prezydencka. Bo zarowno poprzedni prezydent miasta (Pogan) jak i obecny (Zebaczynski) bardzo sie nia chwalili.
:lol:
Ludziska! Gdzies, ale nie wiem gdzie. Widzialem nowa elewacje Kinoplexu. Cala w aluminiowych panelach. Ale byla kiepskiej rozdzielczosci wiec sobie jej nie zapisalem i nie wiem gdzie ja teraz znalesc. Moze ktos z was sie na nia natknol i mugl by ja tu wrzucic.:)
Hehe ja widzialem wizualke nowej elewacji Kinoplexu ale nie mam teraz do niej dostepu,a prawda taka ze sam do konca nie wiem czy to sa aluminiowe palene czy jakies kamienne plyty trudno rozpoznac co to ma byc ale rowniez czesc galerii,rog przy kinoplexie skierowany w strone teatru lalek ma byc czesciowo pokryty tym materialem,pozdrooo
Również widziałem tą elewację i wygląda ciekawie. Bo ta aktualna to poprostu porażka.

Inwestor nie chciał pozostać przy nazwie Copernicus ponieważ Opolanom źle kojarzy się ta nazwa.

A wiecie może coś apropos parkingu nad bądź podziemnego w galerii? Ma on tam wogóle istnieć?? Bo były też takie założenia że parking miał powstać pod starym cytruskiem.
Tak patrzę i patrzę na te rendery i myślę że ciekawie by było gdyby wyłączyli Plac Kopernika z ruchu chociaż tą stronę od Zamku Górnego.
Też bym nie mial nic przeciwko. POwstał by szeroki deptak który można by zintegrować terenami przy Zamku Górnym oraz dalej przy Collegium Maius.
Bardzo dobra architektura, ale nie ma co się dziwić bo Opole ma do niej szczęście ;)
Parking znajdzie sie na dachu galerii oraz chyba czesci jednego z gorych pieter,a ulica biegnaca przy galerii od strony o ktorej mowisz bedzie wylaczona z ruchu i powstanie tam deptak a pozostale ulice wokol zostana przebudowane na dwukierunkowe oraz powstanie male rondo kolo raiffeisen banku,slyszalem ze w drugiej polowie maja ma rozpoczac sie wylewanie fundamentow ale nie wiem na ile jest to realny termin,rozbiorka powoli dobiega konca,w miejscu w ktorym byl parking przy kinoplexie wykopali juz ogromna dziure.
swietna architektura

gratulacje dla stolicy Gornego Slaska :)
Rozmawiałem z ekipą pracującą przy rozbiórce Copernicusa i mają wyznaczony termin na 15 Maj by zacząc wylewac fundamenty.
Widząc po postępach prac mysle że jest to realne.

ps. 14 postów w ciągu 3 godzin :D Dobry wynik jak na Opolski wątek :p

ps2. dzięki sky`s the limit , i ciesze sie że ktoś jeszcze pamięta że to historyczna stolica górnego śląska;)
Parking znajdzie sie na dachu galerii oraz chyba czesci jednego z gorych pieter,a ulica biegnaca przy galerii od strony o ktorej mowisz bedzie wylaczona z ruchu i powstanie tam deptak a pozostale ulice wokol zostana przebudowane na dwukierunkowe oraz powstanie male rondo kolo raiffeisen banku,slyszalem ze w drugiej polowie maja ma rozpoczac sie wylewanie fundamentow ale nie wiem na ile jest to realny termin,rozbiorka powoli dobiega konca,w miejscu w ktorym byl parking przy kinoplexie wykopali juz ogromna dziure.

Czyli wszystko idzie zgodnie z moim planem :D
swietna architektura

gratulacje dla stolicy Gornego Slaska :)
:lol:
Bardzo dobra architektura, ale nie ma co się dziwić bo Opole ma do niej szczęście ;)
No nie wiem. Ostatnio albo nie ma nowych tworów, a jak już powstaną to wołają o pomstę do nieba :eek:hno:
ps. 14 postów w ciągu 3 godzin :D Dobry wynik jak na Opolski wątek :p

ps2. dzięki sky`s the limit , i ciesze sie że ktoś jeszcze pamięta że to historyczna stolica górnego śląska;)

ad. ps
hehe dobry wynik bo bardzo ciekawie sie ta inwestycja zapowiada :)

ad ps2
no wiadomo ;)
No, szykuje się fajna, MIEJSKA galeria :cheers:
Nareszcie, bo takowej brakowało. Pół miasta zwala się do małego nędznego Reala :eek:hno:
1 - 20 of 1445 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.