SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 6809 Posts

·
Registered
Joined
·
2,743 Posts
^^Referitor la postarea primă, cu proiectul Cartierului Ioșia-Nord:
Acolo ar fi trebuit să fie practic o stațiune, cu patinoar, sală de spectacole, ștrand evident mai mare ca acum, debarcader etc.
Poza este de pe oradeainimagini.ro, articolul despre Sistematizarea Oradiei, scris de mine.
Atât poza postată de Adi (care mă bucur că a deshis threadul), cât și cea de mai jos, cu explicațiile numerelor din desen, sunt din ziarul Crișana, din vara anului 1974. Am repostat și prima imagine, cu textul aferent articolului cu care a apărut la acea vreme:
[/url]
image hosting 15mb[/IMG]
[/url]
upload image free[/IMG]
Studiind tema, am dat peste diverse proiecte care nu s-au mai materializat. Le voi posta pe parcurs.
 

·
nickson
Joined
·
3,711 Posts
Felicitari Adi, pentru threadul Oradea Caffe, proiectele din perioada comunista au fost ok, de bun simt ca si arhitectura, peisaj urban, doar ca nomenclatura comunista(de cele mai multe ori cu 4 clase) a taiat costurile la sange si a iesit cea iesit.
 

·
nickson
Joined
·
3,711 Posts
Da asa am auzit de la pcr-ist de seama ca lui Ceausescu i sa parut inadmisibil ca biserica sa stea in fata balconului primariei. Si-ar fi dorit sa faca un bulevard pana in centrul civic ca sa poata fi ovationat de toata Oradea. Au fost presiuni mari la sf. anilor 80 chiar pentru sistematizarea pietei Unirii cu niste blocuri de toata frumusetea, doar ca dec. 89 nea salvat de aceste planuri marete. De Sinagoga Sion nu retin nimic, dar oricum pana langa ea sa ras totul in anii 80.
 

·
Registered
Joined
·
183 Posts
E adevarat ca prin anii '80 au vrut sa darame Sinagoga Neologa Sion, dar oamenii au format un lant uman in jurul ei, si au reusit sa opreasca lucrarile? Deasemenea am auzit ca se dorea stramutarea bisericii romano-catolice din P. Unirii.
În privința sinagogii Neologe Sion este doar un simplu zvon !
Adevărul este că în 1964 sa încercat mutarea bisericii Szent Laszlo din fața primăriei pe locul actualului parc cu statuia lui Mihai Viteazul, pentru fluidizarea traficului și punerea în valoare a fațadei primăriei, dar comunitatea locală sa opus o mulțime de oameni baricadându-se în biserică iar ceilalți formând un lanț uman în jurul ei, tot protestul durând aproximativ 3 zile .
 

·
Registered
Joined
·
3,466 Posts
Adevarul e ca ar fi foarte interesant peisajul fara acea biserica in fata Primariei. Am avea ceva similar cu ce are Timisoara.

Dar sa darami si sa reconstruiesti stie orice prost (vezi si ideea primarului cu daramarea unui sir de case pe Avram Iancu). Sa te adaptezi la situatia din teren e mai provocator :)
 

·
nickson
Joined
·
3,711 Posts
Da e mai provocator si sigur mult mai original, sa pui in valoare situatia actuala, candva am crezut ca ar fi o idee buna retragerea bisericii spre parcarea din Independentei, dar privind pozele vechi si picturile cu piata Unirii ti-ai da seama ca pe undeva e un fake nu mai bate situatia, biserica Sf. Ladislau e cel mai vechi edificiu din piata Unirii si da un element de originalitate zonei. Palatul primariei Oradea are oricum o deschidere de zile mari spre Crisul Repede, daca am pune in valoare la maxim aceasta oportunitate ar fi foarte ok. Numai costurile unei astfel de mutari imi dau fiori in cazul, in care partile s-ar pune in acord. Nici la Timisoara nu ar fi de acord nimeni sa intoarca catedrala sarbeasca spre Piata Unirii. Daca am pune in valoare cu adevarat Piata Unirii si Ferdinand despartite si infrumusetate de Cris am fi unici.
 

·
Registered
Joined
·
11,021 Posts
Surpriză: Oradea, pe locul II al oraşelor din România, pe cel mai mare site de turism din lume

Capitala, apoi Oradea, iar pe locul al treilea Clujul. Aşa arată "podiumul" clasamentului întocmit de site-ul tripadvisor - cel mai mare site de turism din lume - pentru destinaţiile turistice din România.

Întocmit strict pe baza impresiilor turiştilor, care postează recenzii după ce au fost cazaţi în hoteluri, au luat masa în restaurante şi au vizitat diverse locuri din fiecare oraş, clasamentul este considerat surprinzător, în condiţiile în care în trecut Oradea nici nu figura între primele 10 oraşe de vizitat ale României, topul fiind "populat", în schimb, de oraşe precum Sighişoara, Sibiu, Braşov, Timişoara, Iaşi, Cluj.

Printre atracţiile Oradiei, tripadvisor menţionează Palatul Vulturul Negru, Biserica cu Lună, Teatrul, Cetatea, Palatul Baroc şi Biserica cu Lună.

La categoria hoteluri sunt listate Double Tree by Hilton, Ramada, Atlantic, Elite, Impero, Nevis, Continental Forum, Silver, Melody şi, în Felix, Perla şi Allegria, iar la restaurante Pizza e Vino, The Hub, Graf, To Chefs, Rosecas, Lactobar, Crinul Alb, Casa Mignon, Hanul Pescarilor, Leonesse, Capitolium, Pizzeria Due Fratelli şi altele.

Pe 2014, clasamentul oraşelor turistice tripadvisor pentru România este următorul:

1. Bucureşti
2. Oradea
3. Cluj-Napoca
4. Braşov
5. Sinaia
6. Sighişoara
7. Sibiu
8. Timişoara
9. Iaşi
10. Mamaia
 

·
nickson
Joined
·
3,711 Posts
The world's largest travel site
Plan and have your perfect trip with TripAdvisor, the world's largest travel site. Browse over 150 million candid reviews, opinions, and photos of hotels, restaurants, attractions, and more - all by travelers like you. You'll also find low airfares, free travel guides, worldwide vacation rental listings, popular forums with advice about virtually every destination, and more. No wonder so many travelers make TripAdvisor their first stop before every trip.
sursa:
http://www.tripadvisor.com/Tourism-g294457-Romania-Vacations.html

Ma bucura daca acest site foarte puternic recunoaste prin vizitatori sai frumusetea orasului si calitatea serviciilor turistice din Oradea.

Dovedeste inca o data ca Oradea este un diamant inca neslefuit,:)iar parerea si voturile turistilor care au vizitat Oradea confirma acest lucru.:banana:
 

·
Registered
Joined
·
11,021 Posts
"Stranierii" spitalelor: Spitalul Judeţean a racolat mai mulţi medici buni din ţară şi străinătate

Primarul Ilie Bolojan şi viceprimarul Gheorghe Carp anunţau acum patru ani un plan ambiţios pentru creşterea calităţii serviciilor medicale, prin restructurarea, reabilitarea şi dotarea spitalelor, supraspecializarea medicilor orădeni, dar şi completarea echipelor din secţiile cu deficit prin aducerea de medici din ţară şi chiar din străinătate.

Într-o perioadă de criză când păreau imposibile, obiectivele au fost atinse unul câte unul, iar de atunci jurnaliştii au fost invitaţi de nenumărate ori la redeschiderea secţiilor modernizate. Nimeni, însă, n-a prezentat vreodată noii medici convinşi să vină la Oradea.
 

·
Butuc
Joined
·
4,095 Posts
si mie mi-a placut f.mult articolul acela, status. in perioada aia s-a stresat si bolojan sa fie case ale primariei de oferit medicilor. - si e un mare plus ca i-a lasat sa aleaga cum sa fie amenajat interiorul..
 
1 - 20 of 6809 Posts
Top