SkyscraperCity Forum banner

ORADEA | Crișul Repede river-Promenade reconstruction work | Completed

62838 Views 288 Replies 50 Participants Last post by  AlienW
19
Proiectul Cresterea mobilitatii urbane pietonale si ciclistice pe malul stang al Crisului Repede in municipiul Oradea si cuprins in Planul de mobilitate urbana durabila vizeaza valorificarea potentialului arhitectural al zonei precum si oferirea unei alternative eficiente si agreabile de circulatie pietonala intre Podul Sfantul Ladislau si Podul Centenarului proiectat.

Proiectul cuprinde:
 • reabilitarea imbracamintii rutiere si a trotuarelor, precum si a bordurilor aferente;
 • conservarea, restaurarea si reconstituirea stalpilor de iluminat, a jardinierelor si parapetului metalic, opera arhitectului László Vágó din 1911;
 • reabilitarea estetica a zidului de sprijin;
 • reabilitarea pietonalului si refacerea scarilor de pe traseul acestuia;
 • crearea unui parcurs pietonal la cota raului in dreptul parapetului;
 • conectarea acestuia sub podul Sfantul Ladislau cu zona amenajata prin proiectul de parcare supraetajata;
 • amenajarea spatiilor verzi pentru crearea unei alei pietonale atractive, dotate cu mobilier urban si iluminat public;
 • amenajarea unei piste de biciclete cu doua sensuri, la cota strazii, prin largirea profilului stradal in doua zone.
Istoric proiect
 • septembrie 2016; primaria Oradea impreuna cu ABA Crisuri intentioneaza demararea unui proiect comun privind amenajrea zonei; valoarea estimativa a proiectului a fost de aproximativ 25 milioane lei, din care 18 milioane era contributia ABA Crisuri, celelalte 7 milioane fiind contributia Primariei Oradea.
 • februarie 2018; Consiliul Local aproba indicatorii tehnico-economici in vederea realizarii investitiei; valoarea totala a acestei investitii a fost stabilita la 13.676.641 lei (tva inclusa) lei iar durata executie a lucrarilor este de 12 luni; bugetare surse proprii.
 • februarie 2018; se modifica valoarea investitie la 13.349.983 lei (tva inclusa); durata executie a lucrarilor este de 12 luni; bugetare surse proprii
 • iunie 2018; se publica pe SICAP anuntul de participare la licitatie privind atribuirea contractului de proiectare si executie a investitiei; Valoarea totala a acestei investitii este de 11.758.996 lei (tva inclusa) iar durata de executie a lucrarilor este de 15 luni;
 • noiembrie 2018; primaria Oradea, in calitate de beneficiar, a semnat contractul Crearea unor trasee pietonale si imbunatatirea transportului public de persoane in zona centrala a municipiului Oradea. Valoarea totala a contractului de finantare este de 70,4 milioane lei prin Programul Operational Regional 2014-2020.

Proiectul cuprinde urmatoarele cinci investitii complementare intre ele:
-Reabilitare, modernizare și refacere scuaruri în Piața Ferdinand - Municipiul Oradea;
-Creșterea mobilitatii urbane pietonale si ciclistice pe malul stang al Crisului Repede in municipiul Oradea;
-Amenajare si pavare pe strada Aurel Lazar, Oradea in vederea transformarii acesteia in zona pietonala;
-Pietonalizare zona Libertatii din Municipiul Oradea;
-Construire pod peste Crisul Repede intre strada Plevnei si strada Szigligeti Ede.Incepand cu primavara anului 2017 in aceasta zona se deruleaza proiectul celor de la ABA Crisuri pe tronsonul dintre cele doua poduri: Sf. Ladislau si Centenarului.
Proiectul are in vdere reabilitarea lucrarilor de aparare existente, consolidarea malurilor, igienizarea zonei, asigurarea capacitatii de tranzitare a debitelor maxime de calcul fara producerea fenomenelor negative produse de apele mari ale raului Crisul Repede.

In momentul in care ABA Crisuri va finaliza lucrarile hidrotehnice si de finisaj care sunt in curs de desfasurare, Primaria Oradea va incepe realizarea lucrarilor de arhitectura si design incluse in prezentul proiect.

Un istoric foto al proiectului ABA, care in zona podului Sf. Ladislau se suprapune peste proiectul primariei.See less See more
 • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 289 Posts
Off: Sa inteleg ca am trecut unul pe lângă celalalt. :lol:
 • Like
Reactions: 1
Nu ni-l imprumutati si noua pe Bolojan cativa ani? Va rog... Pe dna Firea o trimitem in schimb de experienta prin Kinshasa.
 • Like
Reactions: 1
Pe Bolo numai pt prima pozitie administrativa-executiva din stat l-as da de la noi, adica primministru (in speranta ca are stabilitate si majoritate in parlament... dar vise ca romanu tot cu stanga voteaza). Sau fie, si macar ministru transporturilor, s-avem autostrazi in tara...
 • Like
Reactions: 2
@Danla, scuze dacă s-a postat și nu am fost atent. În stadiul asta, deja vorbim de lucrarea primăriei? Sau tot cea a ABA?

Care e termenul de finalizare asumat? Lucrurile par să se miște foarte bine.

Merci
 • Like
Reactions: 1
2
Pasarela si acrosaj

Lucrarea Primariei inca este in licitatie.

Se avanseaza la pasarela pentru trecerea de pe aleea de promenada amenajata la baza zidurilor si aleea de promenada existenta pe coronament.In amonte de pod, un mic acrosaj :)

See less See more
 • Like
Reactions: 4
@danla. in parkingul din Independentei, s-au reluat lucrarile, s-au ce lucrari se desfasoara acolo in aceste zile?
 • Like
Reactions: 1
In amonte de pod, un mic acrosaj :)


BTW :)


Raportasem problema cam cu o saptamana in urma.
Am primit ca e rezolvata, dar parerea mea e ca ar fi trebuit sa fie cu status in aplicatie "In lucru". Rezolvata e cand readuci in starea initiala podul.
Ramane de vazut. Cel mai probabil odata ce termina de amenajat malul, se vor apuca si la pagubele de la pod.See less See more
 • Like
Reactions: 3
bine ai facut, No9, ma gandeam sa facem sesizari si pentru cablurile atarnate pe stalpii de pe pod ramase in urma iluminatului de sarbatori...arata ca porcu'. dupa ce s au investit atatia bani pentru ascunderea cablurilor vin idiotii de la luxten si le lasa acolo de lene.
 • Like
Reactions: 5
@adi.c. Ai trecut deja Podul Centanarului. :lol:
 • Like
Reactions: 4
Ai primit ca e rezolvata petitia ta. Adica ti s-a raspuns.
_____________
in zona aceea de linga riu care s-a reparat s-a filmat pentru Pistruiatul sau in alta parte?
 • Like
Reactions: 1
Ai primit ca e rezolvata petitia ta. Adica ti s-a raspuns.
_____________
in zona aceea de linga riu care s-a reparat s-a filmat pentru Pistruiatul sau in alta parte?

Normal ar fi să rămână deschisă și în cazurile astea cu terți până se rezolvă ca să existe comunicare și să aibă și ei evidență. Nu spun că va fi cazul aici, dar avem de multe ori experiență cu faptul că lanțul "decizional" mai pierde din elan pe drum și nu mai ajungă să se soluționeze chestii.
 • Like
Reactions: 2
1 - 20 of 289 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top