SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 8496 Posts

·
Registered
Joined
·
272 Posts
ORADEA | Projects & Construction

Un nou thread despre proiecte şi construcţii în municipiul Oradea. Proiecte importante în derulare:
 • modernizarea centurii ocolitoare cu dublarea podului peste Crişul Repede (2x2 benzi) şi cu construirea pasarelei rutiere peste calea ferată
 • înfiinţarea şi modernizarea parcurilor şi spaţiilor verzi
 • prelungirea pasajului subteran de la Gara centrală spre str. Ecaterina Teodoroiu
 • amenajarea locurilor de parcare în centru şi în cartiere
 • restaurarea clădirilor-patrimoniu din centrul istoric
 • investiţii private - comerciale
 • investiţii private - locuinţe colective
 • etc.
Invit pe oricine, mai ales pe orădeni, dacă aveţi planuri, poze, informaţii, atunci să postăm aici. Oradea merită un thread separat, sper că în timp vor apar multe proiecte reuşite, realizate cu exigenţă. Mult succes Oradiei! Mult succes thread-ului! :)
 

·
Registered
Joined
·
272 Posts
Discussion Starter · #4 · (Edited)
Centura OradeaUn desen despre centura Oradea, care leaga cele 5 drumuri nationale care intra in Oradea.

Cand va fi terminata, toata centura va avea cate 2 benzi pe sens. Majoritatea intersectiilor sunt (si vor fi) rezolvate cu intersectii cu sens giratoriu, cu cateva exceptii.

 • Lucrarile pe partea vestica (intre DN19 spre Satu Mare si DN79 spre Arad) se apropie de final (2x2 benzi), cu exceptia largirii podului peste Cris.
 • Tronsonul estic, cuprins intre DN1 spre Cluj si DN76 spre Deva, este in constructie, traficul fiind deviat prin oras pentru cateva saptamani. Deocamdata nu am informatii, daca s-au inceput lucrarile la pasajul peste CF.
 • Segmentul intre DN79 spre Arad si DN76 spre Deva are o calitate acceptabila, dar o capacitate redusa, fiind de 2x1 benzi. Si acest segment va fi largit la 2x2 benzi in urmatoarele 2 ani, iar intersectiile centurii cu DN76 si 79 vor fi reconstruite, ambele devenind intersectii denivelate, tip trifoi.

rosu inchis: drumuri nationale
rosu: centura Oradea
rosu punctat: traseul actual (care va fi abandonat dupa inaugurarea podului peste CF)
mov: interventii majore
 

·
Romania
Joined
·
8,790 Posts
Bun venit, Istvan!
Cit mai multe posturi pentru Oradea!
-----------------------------------

Aquapark la Salonta?

Investiţia depăşeşte 10 milioane de euro, iar oferta a venit din partea unui grup de investitori din Slovacia. Aceştia au fost aduşi la Salonta de consulul onorific al Slovaciei în România, Miroslav Jabloncic. Ei sunt atraşi de potenţialul energetic al Salontei, de forajele de apă geotermală şi de poziţia la graniţă. „Este vorba despre două proiecte mari, unul se referă la aquapark şi unul la încălzirea oraşului cu apă geotermală. Vrem să valorificăm acest potenţial al oraşului”, a declarat consulul onorific.Proiectul va fi prezentat şi cu prilejul vizitei preşedintelui Slovaciei la Salonta. „Suntem interesaţi de construcţia aquaparkului şi facem toate demersurile pentru a-i sprijini pe investitori. Noi am şi prezentat intenţia grupului de investitori din Slovacia în cadrul consiliului local.Dar încă suntem la început de drum. Noi va trebui să asigurăm transparenţa proiectului şi dacă vor mai veni şi alte oferte noi nu vom putea favoriza pe nimeni. Trebuie să asigurăm competiţia. Până atunci vom trece la dezmembrarea terenului”, spune viceprimarul de Salonta. Proiectul aquaparkului necesită aproximativ 9-10 ha de teren. Pe care Salonta îl are. Investitorii din Slovacia au experienţă în domeniu. „Au mai construit un aquapark în staţiunea Galanta din Slovacia, localitate de aproximativ aceleaşi dimensiuni şi putere economică cu noi”, a adăugat viceprimarul.
 

·
Registered
Joined
·
9,843 Posts
Cosminoare nu ar trebui sa adaugi un link pentru acest thread?

Istvan mai esti pe-aici? Mai e cineva din Oradea?

Unul din cele mai interesante orase din Romania abia exista pe SSC. Trebuie sa se miste ceva pe aici!
 

·
MonicaCJ
Joined
·
22 Posts
O firmă coreeană va investi la Oradea 8 milioane de euro, într-o fabrică ce va produce componente electronice.Primăria Oradea a semnat un contract cu firma coreeană Shinheung Precision CO. LTD., pentru cesionarea unei suprafeţe de teren de 100.000 de metri pătraţi din Parcul Industrial Eurobusiness. Investitorul va construi acolo o fabrică de producţie de componente electronice.

Terenul va fi concesionat pe o perioadă de 25 de ani, firma coreeană urmând să plătească 8 euro/mp/25 ani. „Compania Shinheung Precision CO. LTD intenţionează să investească, până în 2011, 8 milioane de euro”, spune Carmen Cherteş, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea. Fabrica va produce componente electronice de mare precizie, pentru televizoare, LCD-uri, case de marcat.

Sursa: Adevarul
 

·
Registered
Joined
·
272 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Oradea va avea 36 de autobuze noi
În câteva săptămâni orădenii vor putea circula cu autobuze noi. Miercuri s-a semnat contractul cu producătorul.

Până la sfârşitul acestui an orădenii vor putea călători cu autobuze noi, mărcile Volvo Alfa Localo şi Alfa Atomic Iveco Midi. Regia Autonomă Oradea Transport Local a achiziţionat 36 de autobuze noi care vor fi livrate şi vor intra în trafic în decurs de trei săptămâni, cum speră conducerea instituţiei. De altfel termenul final de livrare a celor 36 de autobuze este 31 decembrie 2009. Contractul cu firma producătoare, Alfa Busz Kereskedelmi LTD, din Ungaria, a fost semnat miercuri. În aceeaşi zi a fost transportat la Oradea primul din seria celor 36 de noi mijloace de transport în comun.

În primul lot vor fi livrate 12 autobuze, de capacitate standard, iar în cel de-al doilea 24 de autobuze de capacitate medie, în termenii iniţiali ai negocierii discutându-se de preţul de 210.000 de euro pe bucată.

„Am reuşit să negociem la 160.000 euro pe bucată la autobuzele standard şi la 65.000 de euro/bucată la cele midi”, a precizat Csuzi Istvan, directorul RAOTL.

Valoarea totală a contractului este de 3,8 milioane euro, de care regia dispune din restul fondului alocat pentru tramvaiele Siemens, 2,9 milioane de euro, la care se adaugă un credit de maxim 1,8 milioane de euro accesat de regie la ING Lease România.

Autobuzele dispun de talpă joasă, rampă mobilă pentru persoanele cu dizabilităţi, instalaţii de informare pentru călători digital voice, sistem de climatizare HVAC. Cele din primul lot au fiecare capacitatea de 107 locuri, dintre care 29 pe scaune, iar celelalte pot transporta 33 de călători, dintre care 16 pe scaune.

Noile autobuze vor fi puse în circulaţie în locul altor 10 marca Ikarus şi al câtorva Rocar şi Renault, foarte vechi, aflate în parcul auto al regiei.
Sursa: bihon.ro
 

·
Registered
Joined
·
9,843 Posts
^^

Foarte bine ca se continua investitiile OTL. Daca vin si midibuse, stie cineva caror trasee vor fi destinate acestea? Ultima oara cand am fost in Oradea, am vazut ca exista o linie de autobuz pe Sirul Canonicilor si erau folosite autobuze mari. Oare despre acest fel de linii era vorba? Mai am o intrebare pentru oradeni: Pe vremea cand eu locuiam acolo (pana in 2003) esistau 5 linii de tramvaie -- 1R/N, 2, 4R/N Acum parca am vazut si altele precum 3 etc...Poate cineva sa puna o harta cu traseele actuale ale tramvaielor?
 

·
Registered
Joined
·
272 Posts
Discussion Starter · #10 · (Edited)
Harti cu traseele OTL

Salut Klausenburg! În septembrie 2004, din considerente logice, linia 4N/R a fost "rebotezată" 3N/R. Tot atunci au fost renumerotate aprope toate liniile de autobuz. Am ataşat 2 hărţi OTL cu situaţia actuală.
 

·
Registered
Joined
·
272 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Tramvai pe gazon


Tramvai Siemens, nr. 54, pe linia 3R, cu inscriptia "Se retrage la depou, spre Decebal", surprins pe strada Catemir, pe tronsonul recent refacut cu gazon, in apropoerea statiei "Cantemir", ultima statie inaintea depoului.
Gazonul intre sinele de tramvai este o noutate in Oradea, mie personal imi place foarte mult! :cheers:
As dori sa vad cate mai multe segmente facute asa, pentru ca sunt multe tronsoane in oras, unde liniile de tramvai sunt separate de carosabil: pe soseaua Borsului, intre statiile "Piata Rogerius" si "Olosig", pe linia 2 intre "Biserica Emanuel" si "Iosia", in jurul parcului 1 Decembrie, in zona Garii Centrale dar si linia comuna 2, 3N, 3R de la "Piata Cetatii" pana la "Nufarul".
 

·
Registered
Joined
·
272 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Cateva poze despre acest scurt segment, unde sinele sunt puse intr-un pat de gazon:
Am si poze cu noile tramvaie, marca Siemens ULF:
vedere spre Centrul Civic, cu podul peste raul Crisul Repede. In planul apropiat statia "Magheru"


tramvaiul cu nr. 58, pe strada Magheru


un alt tramvai, (cel cu nr. 50) tot pe strada Magheru
 

·
Registered
Joined
·
9,843 Posts
Am si poze cu noile tramvaie, marca Siemens ULF:
vedere spre Centrul Civic, cu podul peste raul Crisul Repede. In planul apropiat statia "Magheru"
In aceasta statie coboram cand eram in scoala generala (Oltea Doamna)...Ce vremuri...Ce amintiri...

Se intampla deseori dimineata ca tramvaiul sa nu poata ajunge in statie din cauza coloanei de pe banda 2 de la semafor (pe sensul dinpre Magazinul Crisul spre Nufarul) :eek:hno: Vad ca nu s-a schimbat nimic...Exista oare vreun plan pentru a rezolva aceasta problema?
 

·
Registered
Joined
·
272 Posts
Discussion Starter · #18 · (Edited)
pentru Kalusenburg:
Se intampla deseori dimineata ca tramvaiul sa nu poata ajunge in statie din cauza coloanei de pe banda 2 de la semafor (pe sensul dinpre Magazinul Crisul spre Nufarul) Vad ca nu s-a schimbat nimic...Exista oare vreun plan pentru a rezolva aceasta problema?
Nu :eek:hno:
Noul director-general de la OTL, a propus rezolvarea problemei (intre statiile Gara si Magheru), cand a fost instalat in functie in decembrie 2008, cu separarea liniilor de tramvai cu borduri, sau dupa modelul de la Budapasta, cu semisfere din beton. Numai ca strada Magheru este una dintre arterele principale din Oradea si nici nu sunt posibilitati de a devia o parte din trafic... o banda pe sens e mult prea putin. Deci, ramane situatia actuala, pentru ca, propunerea lui a fost respinsa :banned: de comisia de specialitate sau de consiliul local, nu stiu exact.
Singura rezolvare ar fi punera liniilor intr-un tunel sub carosabil... adica: metrou.


pentru Philips SV:
Poate sa puna cineva din Oradea poze cu Noua Catedrala Ortodoxa din Oradea si detalii despre ea, cand sa inceput constructia cand se preconizeaza ca este gata...
in ceea ce priveste noua Catedrala, cred ca nimeni nu stie exact cand va fi gata: pe panoul de informare a santierului parca scrie: "Data inceperii: 1994; Data finalizarii: - "
Turnurile sunt finalizate (daca nu se vede clar: invelite cu tabla de cupru, placate cu placi de marmura), iar acuma se lucreaza la fatada principala. Si iata, o poza:
 

·
Registered
Joined
·
272 Posts
Discussion Starter · #19 ·
Situatia actuala al santierului Oradea Plaza. Vezi detalii la: http://www.oradeaplaza.ro/
Dupa cum stiti, acest santier a devenit "celebru" pe 12 februare 2009, pentru ca in timpul turnarii betonului, structura planseului s-a daramat, cauzand o fatalitate. Partea respectiva e refacuta (partea dreapta a imaginii, deasupra primului etaj, unde se vad grinzi albe de otel)

Daca vremea e mai frumoasa, si voi avea timp, ma duc pana la centura, sa fac niste poze, dar rog pe toti oradeni de pe SSC, nu ma lasati singur! :lol:

 
1 - 20 of 8496 Posts
Top