SkyscraperCity banner

201 - 220 of 7951 Posts

·
Registered
Joined
·
1,459 Posts
status, de Palatul Baroc nu se mai aude nimic? Exista vreo sansa sa il putem vizita si noi, profanii, sau il tin popii doar pentru ei?
 

·
Registered
Joined
·
9,440 Posts
Proiect rutier transfrontalier in Zona Metropolitana Oradea si Debretin

Zona Metropolitana Oradea (ZMO) - municipiul resedinta de judet impreuna cu cele zece comune limitrofe, si Primaria orasului Debretin, din Ungaria, proiecteaza o structura de transport rutier, locala si peste granita, care sa faca legatura cu principalele autostrazi din apropiere.

Printr-un proiect comun se pregateste partea de studii de prefezabilitate pentru investitii in infrastructura primara de transport rutier in cadrul Zonei Metropolitane Oradea pentru viitorul segment de ring metropolitan, pe zona de nord si nord-est a ZMO, respectiv pregatirea documentatiei tehnice pentru centura interioara a municipiului Debretin, care va asigura fluiditatea traficului pe relatia est-vest.

O intalnire programata in cadrul acestui proiect (INFRASTRAT) a avut loc miercuri, la Primaria Oradea, in cadrul careia cei doi parteneri, ZMO si municipiul Debretin, la care au participat in jur de 30 de invitati, reprezentanti ai principalilor factori de decizie interesati: Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi, Consiliul Judetean, Compania de transport local oradean OTL si parteneri ungari omologi.

"Am avut discutii, destul de constructive, spun eu, privind intentiile noastre, modul in care dorim si propunem solutii pentru a realiza ringul metropolitan si accesul la Autostrada Transilvania si posibilitatile concrete pentru partea de constructie ulterioara", a declarat Adrian Foghis, directorul general al ZMO. Ringul metropolitan reprezinta un segment de centura exterioara, la nivel de comune limitrofe ale ZMO, care sa asigure legaturile de acces dinspre comune, dar si dinspre Cluj, Deva, Arad, catre punctul de frontiera Bors si catre calea de acces pentru viitoarea Autostrada Transilvania.

Legatura cu Debretinul va fi realizata prin intermediul accesului la Autostrada Transilvania, care la randul ei se leaga de Autostrada M4 si M 35 din Debretin, unde ungurii prin centura interioara, preconizata in proiect, doresc sa asigure calea de acces.

Urmatoarea intalnire publica in acest proiect comun, transfrontalier, va avea loc, tot la Oradea, pe 8 aprilie, pe cand o parte din studiile tehnice vor contura principalele trei scenarii pentru materializarea proiectului.

Zona Metropolitana Oradea in parteneriat cu Primaria Orasului Debrecen deruleaza proiectul 'Pregatirea investitiilor strategice pentru dezvoltarea unei infrastructuri integrate de transport rutier la nivelul polilor urbani Oradea-Debrecen', care este finantat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013.

Bugetul total al acestui proiect este de 164.175 de euro, din care finantarea UE reprezinta 85%, cofinantarea de stat, 11,5%, iar contributia partenerilor se ridica la 3,5%

Obiectivul general al acestui proiect consta in imbunatatirea infrastructurii strategice de transport rutier la nivelul retelei polilor urbani Oradea-Debrecen in timp ce obiectivele specifice se refera la ameliorarea procesului de fundamentare si planificare a investitiilor majore in infrastructura de transport rutier, respectiv la elaborarea instrumentelor suport pentru pregatirea investitiilor strategice cu impact transfrontalier.

Sursa: Finantare.ro
 

·
Registered
Joined
·
9,440 Posts
Din pacate nu am auzit sa se poata vizita,sau sa se deschida publicului,desi cladirea in sine este un obiectiv turistic,doar probabil cu ocazia unor expozitii se va putea vizita. Am fost de mai multe ori in acest muzeu inainte de retrocedare, faceam excursii,si era foarte frumos inauntru,totul amenajat,era o cladire imensa,avea mai multe sectii muzeul si cel mai mult ma fascina sectia de stiintele naturii,mai ales scheletele si oasele de dinozaur,abia astept sa se redeschida MTC.
 

·
Registered
Joined
·
9,440 Posts
Sunt planuri de constructie a unei gradini botanice si un muzeu al satului in statiunea Baile 1 Mai.La muzeul satului sunt niste panouri informative in statiune dar nu e nimic construit,dar despre gradina botanica inca nimic.
 

·
Registered
Joined
·
9,440 Posts
La Cetate, arde deja focul în Muzeul Pâinii

Vineri, 17 decembrie, viceprimarul Biro Rozalia, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Managent Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul Primăriei orădene au avut ocazia să prezinte stadiul lucrărilor de reabilitare a Cetăţii. Spre deosebire de precedentele dări de seamă, de data asta s-au putut vedea paşi serioşi şi mult mai vizibili făcuţi în cadrul mega-şantierului.
În cadrul prezentării în teren a stadiului lucrărilor a fost aprins focul în primul cuptor din clădirea care va adăposti Muzeul Pâinii (în Corpul A). De asemenea, s-a putut deja intra în Corpul G, unde va funcţiona sediul administrativ al Cetăţii Oradea. Extrem de legată de acest proiect derulat pe fonduri europene, viceprimarul Biro a declarat că anul 2010 a reprezentat pentru Cetate un capitol în care au fost începute lucrări mari de reabilitare. reprezentanta Executivului din Primărie a ţinut să mulţumească celor de la DMPFI "pentru proiectele câştigate şi întregii echipe implicate în organizarea lucrărilor din Cetate, care, pe lângă faptul că a muncit foarte mult, a pus şi mult suflet". La turul şantierului din Cetate a participat şi şeful Direcţiei implicate în atragerea de finanţări externe, Marcel Boloş. Conform datelor primite legate de stadiul financiar al implementării proiectului, în decembrie 2010 au fost depuse două cereri de prefinanţare la ADR Nord-Vest, în conturile Municipalităţii intrând suma de 8.791.151,88 lei. Totodată, au fost depuse spre ramburase şi acceptate de finanţator 4 cereri în valoare 5.362.612,25 lei (cu TVA), aferente lucrărilor efectuate până în luna octombrie 2010. Cât despre plata executantului, firma Constructorul Sălard (asociată cu Korintosz KFT şi Lodzsa KFT) a încasat 7.275.073,46 lei. Valoarea totală a proiectului de reabilitare a Cetăţii Oradea este de 36.780.329,12 lei, din carea fondurile nerambursabile se ridică la sum de 28.720.702,60 lei. Proiectul se derulează până în anul 2015 prin Programul Operaţional Regional.

Sursa: Bihorstiri
 

·
Registered
Joined
·
192 Posts
Un nou mall se va ridica in primavara la Oradea în locul fostei fabrici Înfrăţirea.

Investiţia în noul mall este de peste 50 de milioane euro şi are deja un grad de ocupare de peste 50%. Acesta va aduce orădenilor peste 120 de magazine şi mărci cunoscute precum C&A, Kaufland, Lidl şi multe altele. De asemenea, proiectul va aduce circa 1.000 de noi locuri de muncă pentru locuitorii din zona Oradea.

sursa: bihon.ro
 

·
Registered
Joined
·
9,440 Posts
Viitorul mall Prima Shopping Center Oradea va cuprinde in a doua faza:

Hotel şi birouri

„Cei peste 600.000 de locuitorii din Oradea şi judeţul Bihor vor avea la dispoziţie un spaţiu central unde să îşi poată face cumpărăturile şi să îşi petreacă timpul liber. Având în vedere amplasamentul central şi uşor accesibil al proiectului estimăm că mall-ul va fi vizitat de circa 25.000 de cumpărători în medie pe zi”, declară Klaus Reisenauer, partener în cadrul Oasis Development.

În a doua fază de dezvoltare, proiectul va mai cuprinde un hipermarket de peste 13.000 mp, un hotel şi o clădire de birouri. Acestea vor fi finalizate la sfârşitul anului 2013. În total, proiectul dezvoltat de Oasis Development la Oradea se va extinde pe o suprafaţă totală de 70.000 mp, echivalentul a patru terenuri de fotbal.

Sursa: Bihon
 

·
Registered
Joined
·
9,440 Posts
Noile autobuze Solaris Urbino:

Poze preluate de pe Bihorstiri,autobuzele vor circula in oras incepand cu aceasta saptamana,pana acum fiind aduse 3 din lotul de 10 achizitionate:

Aceste autobuze mai circula deja pe drumurile din Germania, Italia, Franta, Austria, Ungaria, Estonia, Polonia, Norvegia, Elvetia, Suedia si chiar Dubai.
 

·
Registered
Joined
·
9,440 Posts
Cam greu se misca lucrurile la Aeroportul Oradea,dar bine ca se misca...

Ce consultanti vor lucra in proiectul de modernizare a Aeroportului Oradea

Casa de avocatura Bostina si Asociatii, in consortiu cu Deloitte Consultanta, a semnat contractul de furnizare a serviciilor juridice si consultanta financiara pentru elaborarea studiului de oportunitate privind dezvoltarea si modernizarea Aeroportului Oradea.

Deloitte Consultanta va se va concentra asupra detaliilor financiare si de business, iar Bostina si Asociatii asupra problemelor de natura juridica. Consortiul beneficiaza de suportul si expertiza tehnica din partea Institutului de Proiectari Transporturi Auto, Navale si Aeriene.


"Aeroportul Oradea are sansa de a deveni un hub important pentru o zona extrem de dinamica in aceasta parte a Uniunii Europene si nu numai pentru zona de nord-vest a Romaniei, atragand zboruri si operatori care sa creeze noi business-uri, noi locuri de munca asigurand regiunii o prosperitate pe termen lung. De asemenea, acesta ar putea fi unul din cele mai importante proiecte de modernizare a infrastructurii de transporturi aeriene din Romania", a declarat avocatul coordonator Doru Catalin Bostina.

Sursa: Wall-street
 

·
Registered
Joined
·
9,440 Posts
Pod si hotel la Silvas

O firmă privată s-a oferit să construiască un pod peste Crişul Repede, cerând în schimb primăriei o limbă de teren care îi secţionează proprietatea şi o fâşie de teren de la marginea acesteia. Întreprinzătorul vrea să realizeze acolo un hotel şi spaţii de divertisment. În schimb va construi podul pe cheltuiala lui. „Podul respectiv va descărca traficul de pe deal şi din zona Podgoria. La încheierea investiţiei va fi preluat în proprietatea municipalităţii”, a spus primarul Ilie Bolojan. Valoarea totală a investiţiei în pod se ridică la trei milioane de euro. Investiţia în hotelul cu opt etaje şi centrul de agrement cu patru etaje se ridică la 30 de milioane de euro. Primăria a inclus în contractul de parteneriat măsuri asiguratorii dure, în cazul în care întreprinzătorul nu îşi onorează contractul.

Sursa: Adevarul de seara Oradea.

Din pacate nu s-a mai auzit nimic in ultima vreme de acest proiect.
 

·
Registered
Joined
·
9,440 Posts
Vor licita potenţialul eolian al Salontei

Salonta are potenţial eolian comparabil cu al Dobrogei. Primăria a decis să-l valorifice.

Firmele care exploatează potenţialul eolian au avut o jumătate de an la dispoziţie pentru a face o ofertă Primăriei Salonta, care concesionează nu mai puţin de 1000 de hectare de teren pentru a construi un parc eolian. Cu toate acestea, la licitaţia care a avut loc recent s-a prezentat doar o firmă. Condiţii în care licitaţia nu a fost adjudecată. „O nouă rundă de licitaţie va avea loc pe 30 decembrie”, spune Patricia Ivanciuc, secretarul Primăriei Salonta. Săptămâna trecută încă o firmă s-a interesat de condiţiile în care se organizează licitaţia, dar nu a cumpărat caietul de sarcini.

De altfel, numai achiziţionarea caietului de sarcini presupune un efort financiar de 100 de milioane de lei vechi, deci se presupune că cei care fac acest pas au intenţii serioase, a adăugat secreatarul Primăriei Salonta. Obiectul concesiunii îl constituie predarea-primirea în concesiune a suprafeţelor de teren, în vederea valorificării potenţialului eolian pe teritoriul administrativ al municipiului Salonta.

Zona cu potenţial eolian este formată din două parcele distincte, o parcelă cu o suprafaţă de 308,78 hectare, iar cea de-a doua cu suprafaţă de 600,54 hectare, terenuri care fac parte din islazul comunal al municipiului Salonta. Ideea construirii unui parc eolian la Salonta a apărut în urma ofertei făcute de potenţiali investitori, care au prezentat oferte la Primăria Salonta încă în urmă cu un an.
Cifra de afaceri peste un milion
„Municipalitatea nu a făcut studii despre potenţialul eolian din zonă, fiindcă un asemenea studiu este deosebit de costisitor, dar există un studiu al Institutului Naţional de Meteorologie şi al Universităţii Oradea. Zona cu potenţial eolian este formată din zona Makkay-Zug cu o suprafaţă de 308 hectare şi zona Baia Veche, cu o suprafaţă de aproximativ 600 hectare, terenuri care fac parte din islazul comunal. Noi nu vom concesiona cele 900 de hectare, ci doar terenul din jurul morilor de vânt. Nu dorim să schimbăm destinaţia terenului”, spune Patricia Ivanciuc, secretarul Primăriei Salonta. Conform Patriciei Ivanciuc, se consideră eligibil ofertantul care are o cifră de afaceri pe ultimii trei ani mai mare de un milion de euro. Fiindcă investiţia este una de proporţii, consilierii municipali din Salonta au acordat o perioadă de şase luni pentru elaborarea ofertei. Ofertantul a avut dreptul să studieze amplasamentul şi să facă toate demersurile necesare în vederea culegerii de date necesare pentru dimensionarea parcului eolian. Pe 30 decembrie este aproape sigur că va fi cunoscut viitorul investitor în parcul eolian. Aceasta fiindcă, de această dată chiar dacă se prezintă doar o firmă, licitaţia poate fi adjudecată.
Bihorul, cu potenţial

Una dintre primele încercări de realizare a unui parc eolian a aparţinut, în urmă cu trei ani, primarului de Cristior, Nicolae Onica. Este şi cazul altui proiect eolian la Auşeu-Borod, acolo unde urmau să fie amplasate centrale eoliene în 19 puncte. Compania Eoliană, reprezentată de fostul viceprimar al Oradiei, Constantin Jurcă, ar urma să realizeze investiţia de la Borod şi această firmă, împreună cu o alta din Spania sunt dornice să investească şi la Salonta. Criza economică a blocat însă aceste iniţiative.

Băncile nu au dat credite celor dornici să investească în energia verde. Electrica studiază posibilitatea de a produce energie şi din resurse regenerabile şi ar putea participa la construirea unor astfel de parcuri, cu generatoare ce însumează o putere instalată de 150 – 200 MW, pentru care ar fi nevoie de o investiţie de 200 de milioane de euro. Bihorul este printre judeţele unde compania ar putea investi.

Sursa: Bihon
 

·
Registered
Joined
·
9,440 Posts
Noua Partie Vartop:
Linia rosie reprezinta aproximativ noua partie, iar cea veche este pe linia dintre cele doua judete:Partie veche:PS: Imi cer scuze ca nu sunt cele mai reusite poze, dar am prins o vreme urata.
 

·
Registered
Joined
·
9,440 Posts
Oradea: apă şi canalizare pentru tot municipiul

Proiectul cunoscut sub denumirea Aparegio, care presupune extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor ajunge la faza de finanţare. După lupte seculare, s-a reuşit strângerea tuturor aprobărilor necesare din întregul judeţ pentru ca dosarul să fie trimis la Comisia Europeană (CE) via Ministerul Mediului şi Pădurilor.
Vineri, 24 decembrie, Municipalitatea orădeană a anunţat printr-un comunicat de presă acceptul privind finanţarea de 83 milioane de euro. Chiar dacă, iniţial, CE urma să dea verdictul doar în cursul lunii ianuarie, forul european a dat vestea bună înainte de Crăciun. OK-ul dat de Bruxelles înseamnă că până în 2013 Bihorul se va transforma într-un mega-şantier. În ianuarie, conform Biroului de Presă al Primăriei, vor fi demarate licitaţiile pentru lucrările din Oradea, caietul de sarcini fiind deja realizat. 14 proceduri de achiziţie lucrări vor trebui organizate în total. Încă din primăvara anului nou vor fi demarate lucrările care se vor derula în perioada 2012 - 2013. În urma acestora, toate străzile din interiorul oraşului Oradea vor beneficia de reţele de apă şi canalizare. De asemenea, reţelele de azbest existente vor fi înlocuite integral. Totodată, urmează să fie racordate la aceste utilităţi de apă-canal şi locuitorii cartierelor Grigorescu, Soarelui, precum şi ai celor din zona şoselei de centură. În prima etapă de implementare proiectul cuprinde investiţii pentru tratarea şi distribuţia apei potabile precum şi colectarea şi epurarea apei uzate în Oradea, Beiuş şi Tinca, dar şi în localităţile din Zona Metropolitană Oradea (Sântandrei, Palota, Girişu de Criş, Tărian, Biharia, Nojorid, Oşorhei, Alparea şi Fughiu).
Valoarea totală a proiectului aprobat de CE este de 83.000.000 euro (fără TVA), din care 74.000.000 euro vor fi fonduri europene nerambursabile, iar diferenţa reprezintă bani guvernamentali şi contribuţia autorităţilor locale. Amplul proiect va fi gestionat de Compania de Apă Oradea, operatorul regional în materie de apă-canal.

Sursa: Bihorstiri
 
201 - 220 of 7951 Posts
Top