SkyscraperCity banner

7921 - 7940 of 7951 Posts

·
Butuc
Joined
·
4,094 Posts
Acuma o sa zic si eu numa plangerile la adresa PMO :D (ca tot ce-i bun, treci cu vederea, si numa unde doare deschizi gura)


Ma gandesc ca s-a mai discutat pe tema asta anul trecut, apreciez ca PMO vrea sa dea timp 6 luni evacuare si un pret de piata, insa totusi
una e in lege expropriere (urgenta) pentur infrastructura/drum...
dar a impins-o Bolojan cu expropriere si pt spatii verzi/parcuri ...iar acum si pt parcari. Solutia care as vedea-o e simpla cumparare (de buna-voie) a proprietatilor celor care vor sa vanda (as zice ca 30% din case ar putea fi de-acord) pt motivele astea - ar fi si mai putin scandaloasa.
Plus contestatarii au dreptate ca sistematizarea asta reduce densitatea, si face doar parcari pe care primaria le subventioneaza, inchiriindu-le pe gratis, si ar face parcari la parterul blocului.
Da, oamenii pot sa umbe 400m pana la o parcare etajata, chiar si una pe structura metalica, pe suprafata de teren mai mica.Iar la centura Alesd, inteleg ca e costisitor podul peste dig si peste capatul barajului, si toate rationamentele de cost, dar tot as fi preferat ocolirea Pestisului si a Tinaudului, si cele 2 poduri peste Cris, si centura de cealalta parte a raului. - inclusiv pentru mai buna conectare cu statia de cale ferata si restul localitatilor de pe cealalta parte a raului.


Plus la fel si cu pasajul suprateran la 6m de geamuri pe str. Mestesugarilor. Daca cel de pe Cazaban, subteran, e prea scump, atunci dece nu s-a luat in calcul tot pe Cazaban, dar suprateran?
 

·
Butuc
Joined
·
4,094 Posts
ah, si PUZul propus aici: Centru Procesare Alune, in spate la Pallazzo

Nu stiu al cui e terenul, ar fi naspa sa fie teren privat sub lacul de acumulare, sa platesti taxe si sa nu il poti valorifica... dar practic prin PUZ dispare total albia majora a paraului si chiar si in mijlocul "lacului" (nu c-ar fi acolo luciu de apa) se da liber la constructii.
+ strada si pasarela noua propusa pt conectare cu str. Antim Ivireanu, intr-o zona in care ar putea fi parc verde amenajat, desi este legatura cu Grigorescu pe str. Daliei la 100m distanta.


Si cea mai buna chestie, voi fi vesnic-recunoscator pentru reducerea cu 50% a angajatilor la CJBh! Ar trebui in majoritatea institutiilor publice, in toate judetele si ministerele si companiile de stat gasesti organigrame umflate.
 

·
Registered
Joined
·
699 Posts
Da, oamenii pot sa umbe 400m pana la o parcare etajata, chiar si una pe structura metalica, pe suprafata de teren mai mica.
Aici te contrazic. Daca ii tai la om parcarea din fata geamului "il omori". Mai ales pe aia ce stau acolo de cand e blocul.Spuneam acum ceva timp si eu asta cu parcarile ca ar fi bine sa se faca asa cum spui tu, dar o sa fi surprins cat de multi nu ar fi deacord cu asta.

Eu sunt total deacord cu ce zici tu.
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Blocul Crisana:

Când se construia câte un bloc comunist în centrul istoric, arhitecții aveau decența de a-l retrage de la frontul stradal. În felul acesta era mai puțin agresiv în context. Noii dezvoltatori, însă, se pare că vor doar să scoată cât mai mulți bani, restul e poveste.
 

·
Registered
Joined
·
2,294 Posts
În ianuarie ar putea începe deja pre-vânzările; deocamdată proiectul are aviz CMUAT. Sunt foarte curios cum va ieși în final, în randări arată foarte bine (am mai pus axonometrii în paginile anterioare ale threadului). Probabil apartamentele vor fi destul de mari. E prevăzut și un gang de acces din șanțul Cetății în curtea interioară a complexului.


907938


907939
 

·
Registered
Joined
·
3,858 Posts
arata foare bine proiectul! in sfarsit un prim proiect de regenerare de calitate pentru Oradea iar locatia e excelenta.

densificarea din jurul cetatii si diversificarea functiunilor va creste automat interesul localnicilor pentru cetate si activitatile de zi cu zi, nu va mai fi doar un obiectiv turistic ca o insula in inima orasului pe care locuitorii il viziteaza din cand in cand pentru vre un eveniment.
va ajuta si regenerarea urbana dintre parcul 1dec si noul pod pietonal de peste Cris din dreptul Hiltonului.
 
7921 - 7940 of 7951 Posts
Top