SkyscraperCity banner

81 - 100 of 7951 Posts

·
FCBIHOR
Joined
·
14 Posts
Licitaţie pentru Podul Ioşia


Podul va ieşi în strada Sovata, cu direcţie principală de mers Bdul Dacia, via străzile Fagului şi Carpaţi
Primăria municipiului Oradea a trimis ieri spre publicare în SEAP (Serviciul Electronic pentru Achiziţii Publice - n.r.) anunţul privind organizarea procedurii de licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractului de lucrări Pod peste Crişul Repede în municipiul Oradea pe relaţia str. Oneştilor - Sovata - Fagului - Carpaţi – Dacia (proiectare+execuţie).Valoarea estimată a achiziţiei este de 13.391.742 lei fără TVA, respectiv 3.188.510 euro fără TVA. Garanţia de participare este de 134.000 lei. Data limită de depunere a ofertelor este de 28.06.2010, ora 15:00, iar data deschiderii ofertelor este de 29.06.2010, ora 12:00.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Biroul de Achiziţii Publice a Primăriei Oradea, camera 214, tel. 0259/437.000, interior 230.
 

·
Registered
Joined
·
1,005 Posts
Am o intrebare pt. cei din Oradea. Intru prin Bors si vreau sa ma duc spre Cluj. Care este varianta mai buna: prin centru sau pe ocolitoare?

Multumesc anticipat!
 

·
Romania
Joined
·
8,760 Posts
Am o intrebare pt. cei din Oradea. Intru prin Bors si vreau sa ma duc spre Cluj. Care este varianta mai buna: prin centru sau pe ocolitoare?

Multumesc anticipat!
Nu sunt din Oradea dar parerea mea este ca daca mergi prin centru s-ar putea sa ai surpriza sa faci mai putin timp decat pe centura.
 

·
Curious User
Joined
·
1,439 Posts
Am o intrebare pt. cei din Oradea. Intru prin Bors si vreau sa ma duc spre Cluj. Care este varianta mai buna: prin centru sau pe ocolitoare?

Multumesc anticipat!

nu sofez, dar cred ca totusi pe centura scapi mai lejer, chiar daca doar cu cateva minute.. ai putea trece prin centru, macar e mai interesant decat centura, si nu pierzi mult timp ;) mai ales daca ai noroc cu semafoarele :D

 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,353 Posts
Dezvoltatorul Portico a inaugurat Oradea Plaza, o investitie de 32 mil. euro
14.07.2010


Complexul multifunctional Oradea Plaza, in care s-au investit 32 milioane de euro, a fost inaugurat in prezenta oficialitatilor locale si a presedintelui Consiliului de Administratiei al companiei multinationale Portico Investments, dezvoltatorul proiectului.
„Locatia aleasa pentru complex, situata in centrul orasului Oradea, este una in care, din cauza configuratiei zonei in care este situat complexul, trebuie sa se aleaga solutii neconventionale. Zona este una foarte generoasa, toate institutiile importante fiind situate aproape de complexul Oradea Plaza”, a declarat Besenyei Sarolta, director in cadrul companiei Portico Investments, dezvoltatorul proiectului, informeaza NewsIn.
Proiectul a fost inceput in anul 2007. In februarie 2009, un muncitor si-a pierdut viata, iar alti trei au fost raniti in timp ce lucrau pe santier, dupa ce un planseu s-a prabusit peste ei.
Proiectul este executat de firma de arhitectura Aedas, din Statele Unite ale Americii. In portofoliul companiei americane se afla constructia unui stadion din Los Angeles, cea a Hotelului Radisson din Moscova, a Bibliotecii Nationale din New York, dar si a altor cladiri gigant din Abu Dhabi.

„Oradea Plaza (foto) este un complex multifunctional: avem un spatiu de retail, care se intinde pe 4.000 mp si o suprafata de 4.600 mp destinata birourilor. Complexul are si o parcare subterana cu 300 de locuri”, a mai spus Besenyei Sarolta.
In spatiul destinat zonei de retail vor functiona aproximativ 25 de magazine. Cel mai important client pentru aceasta zona este Billa, care deschide joi supermarketul din incinta complexului Oradea Plaza.
Spatiul de retail este legat de spatiul de birouri, care a fost dezvoltat pe patru niveluri. „Se poarta discutii cu unele dintre cele mai importante firme din aceasta parte a tarii si avem deja semnate cateva contracte. Vom avea o cafenea, spatii pentru servicii, banca, telefonie, bijuterii, articole de office, vestimentatie, intr-un cuvant un centru de business important”, a precizat Besenyei Sarolta.
Odata cu darea in functiune a complexului Oradea Plaza s-au creat 200 de locuri de munca. In perioada urmatoare, in imediata vecinatate a complexului, investitorul va demara constructia unui hotel de categoria business.
In Romania, compania multinationala Portico Investments detine 26 de obiective, iar in Europa numarul acestora se ridica la cateva sute.
Source
 

·
bine_mai :))
Joined
·
3,353 Posts
Două firme spaniole investesc 7 milioane de euro în capacităţi de producţie la Oradea
15.07.2010

Două firme spaniole cu activităţi în domeniul prelucrărilor mecanice pentru industria auto, Decoletaje & Conjunctos şi Mecanizados Auxim, vor investi în următorii ani circa 7 mil. euro pentru dezvoltarea unor capacităţi de producţie în Eurobusiness Parc Oradea. "Companiile, care au fabrici în Spania şi în Mexic, încep în acest an construcţia unor hale de producţie la Oradea", a declarat Lajos Veres, directorul tehnic al celor două firme. Decoletaje & Conjunctos a început în această lună construcţia primei hale la Oradea, care va avea o suprafaţă de 2.500 mp. Lucrările vor fi încheiate în prima parte a anului viitor şi vor costa circa 1,8 mil. euro. Mecanizados Auxim va începe în luna septembrie construcţia la prima sa capacitate de producţie, cu o suprafaţă de 2.220 mp. Lucrările vor fi încheiate un an mai târziu şi vor costa 1,3 milioane de euro. A doua etapă a investiţiilor firmei va costa 1,7 milioane de euro şi va presupune construcţia, în 2013, a unei hale de producţie cu o capacitate de 2.500 de metri pătraţi. Eurobusiness Parc Oradea, deţinut integral de municipalitate, este situat la ieşirea din Oradea, pe drumul E60 spre Ungaria, la 4 km de graniţă. Parcul, cu o suprafaţă de 121 ha, este situat în zona industrială a oraşului.
Source
 

·
Registered
Joined
·
173 Posts
Discussion Starter #87
Lucrari in Centrul Civic

Pentru cei care trec prin Oradea: va recomand sa folositi centura, din cauza lucrarilor de pe piata Independentei (Centru Civic), care afecteaza grav circulatia din oras.
Scopul lucrarilor: intersectia din piata va fi modificata (va deveni un urias sens giratoriu) dar si traseul tramvaielor va fi modificat, pentru a elimina o curba incomoda. Teoretic, lucrarile vor fi finalizate in noiembrie 2010.

Am atasat 2 poze: cu o zi inainte de startul lucrarilor, si in timpul lucrarilor. Se vede deja cum noul traseu al tramvaielor prinde contur.

 

·
Registered
Joined
·
2,294 Posts
In legatura cu podul din Iosia: Acum ceva vreme s-a predat amplsamentul pentru constructia podului, insa pana la aceasta data nu s-a facut nimic in zona. Din ce am citit intr-un ziar local, aceasta firma ce ar trebui sa realizeze podul se afla in insolventa de cativa ani (nu stiu cat e de adevarat). Asadar, intrebarea mea este: daca si cand va fi construit acest pod ?
 

·
Registered
Joined
·
173 Posts
Discussion Starter #100
Centrul Civic, aproape gata

Stadiul lucrărilor de la intersecţia din Centrul Civic din 3 noiembrie 2010:

 
81 - 100 of 7951 Posts
Top