SkyscraperCity banner

101 - 120 of 7951 Posts

·
Curious User
Joined
·
1,439 Posts

·
Registered
Joined
·
172 Posts
Discussion Starter #103 (Edited)
De-a lungul Crisului Repede

2 imagini despre reamenajarea malului in centru:

Panoul si imagini despre santierul noului pod cu (2 benzi+trotuare) peste Cris dintre cartierele Iosia si Rogerius, care leaga strada Onestilor din cu strazile Fagului si Sovata, langa podul de pontoane:Imagine cu santierul podului care va servi ca largirea centurii Oradea de la 2 benzi la 2x2 benzi, construit chiar langa cel existent.Si o ultima, pentru a vedea cele 2 santiere de poduri pe o singura imagine (distanta intre ele nu depaseste 1 km):

 

·
Registered
Joined
·
172 Posts
Discussion Starter #105
@flanker1: nu am informatii despre termenul de finalizare a podului centurii.

Iar acum doua imagini despre Oradea Plaza: prima din iunie, a doua din noiembrie (de remarcat reclamele colorate care degradeaza calitatea arhitecturii): 

·
Registered
Joined
·
9,437 Posts
Salutare tuturor!

Fostul Tiago va deveni ORADEA SHOPPING CITY.
Noul mall, de pe Calea Aradului, care ar fi trebuit să rupă gura târgului cu oferta prezentată. Tiago Mall nu s-a mai deschis niciodată. Cu toate acestea, locația rămâne de perspectivă, iar Shopping Center Holding SRL anunță preluarea acesteia.

Valoarea tranzacției este estimată la 30,5 milioane euro, inaugurarea fiind programată pentru primăvara anului 2011. Centrul comercial Oradea Shopping City (OSC) va găzdui peste 120 de unități de retail, un food-court complet, magazine de produse alimentare, precum și cele mai mari facilități de petrecere a timpului liber din regiune. După cum ne informează administratorul Shopping Center Holding, Cristina Dinu, viitorul mall orădean va cuprinde, de asemenea, peste 1.000 de locuri de parcare. OSC își propune să răspundă nevoilor comerciale, de agrement și de divertisment, aflate în creștere, ale miilor de locuitori ai orașului Oradea și din împrejurimile sale, cu acest proiect ambițios, având un design modern, zone speciale de relaxare, o combinație excelentă de branduri internaționale şi o echipă managerială cu experiență, stabilind astfel noi standarde de excelență în domeniul comercial din Oradea. Conceput pentru a deveni principala atracție din oraș, centrul comercial oferă clienților săi o experiență de divertisment și cumpărături unică prin aducerea, pentru prima dată în regiune, a mai multor îmbunătățiri majore ale stilului de viață: un centru integrat de divertisment pentru întreaga familie, o varietate incredibilă de noi retaileri de renume internațional în domeniul modei şi o zonă extinsă a food-court-ului, restaurante și cafenele, toate într-o cladire modernă, cu un design contemporan.
OSC, prin intermediul diverselor colaborări și parteneriate cu autoritățile locale, va oferi, de asemenea, numeroase servicii publice și comunitare clienților săi în fiecare zi. Un element important al centrului comercial îl reprezintă cea mai largă ofertă posibilă pentru agrement și divertisment pentru întreaga familie: cinema multiplex, piste de bowling, jocuri electronice de ultimă generație, cazino, centru de sănătate și înfrumusețare și multe alte facilități de recreere, dintre care unele vor fi introduse în Oradea pentru prima dată, cum ar fi: zona pentru copii supravegheată de personal calificat şi un Centru de Divertisment complet pentru întreaga familie, care oferă cele mai recente activități distractive pentru toți membrii săi, fiind cu siguranță, cel mai mare din regiune. Evenimente dedicate, decorații spectaculoase, prezentări de modă deosebite, târguri şi festivaluri sunt doar cateva dintre multiplele evenimente ce vor fi organizate pentru divertismentul clienților centrului. Dezvoltatorul Shopping Center Holdings SRL, care are o mare experiență pe piața locală precum şi relații extinse și strânse stabilite cu cele mai multe branduri de renume internațional, va introduce în OSC o serie de noi branduri internaționale de modă pe piața de retail din oraș, alături de o varietate de mărci deja cunoscute în piața românească, pentru o experiență unica de shopping de care sa se bucure cei care urmăresc cele mai noi tendințe în modă. În acest moment, centrul comercial OSC este pre-închiriat în procent de 60%.
http://imagine.bihon.ro/oradea-shopping-city/news-20100928-12402087-714384370.jpg
Ca o adaugare literele care formau cuvantul Tiago au fost date jos in urma cu cateva zile de pe intreaga cladire unde erau amplasate.
 

·
Registered
Joined
·
9,437 Posts
Aeroportul Oradea se modernizeaza la standardele Schengen
Conducerea Aeroportului Oradea a semnat contractul cu reprezentantii firmei Electrica Serv din Bucuresti, castigatoarea licitatiei pentru efectuarea lucrarilor de modernizare a terminalului, cu termen de finalizare pe 1 martie 2011.


Terminalul Aeroportului Oradea a intrat, din 1 noiembrie, in santier de reabilitare, dar sub exploatare, adica fara intreruperea activitatii, urmand sa treaca printr-o "transformare aproape totala", dupa cum a declarat directorul Gheorghe Pasc, fiind primul pas spre modernizarea care sa corespunda tuturor conditiilor dupa aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Viitorul terminal:):
http://www.ebihoreanul.ro/brand_image.php?image_link=/modules/news/files/planuri aeroport (2).JPG
http://www.ebihoreanul.ro/brand_image.php?image_link=/modules/news/files/planuri aeroport (3).JPG

PS: Lipseste turnul de control din schite.
 

·
Registered
Joined
·
9,437 Posts
Parc botanic pe Dealul Ciuperca
Executivul a obţinut votul consilierilor locali pentru lansarea temei de proiectare pentru lucrarea „Valorificarea rezervaţiei de zonă verde Dealul Ciuperca - Podgoria Varadinum”, în legătură cu demersul de transformare a Ştrandului Municipal în staţiunea de wellness Nymphaea Oradea.
Pentru elaborarea documentaţiei tehnico-edilitare s-a aprobat alocarea a 50.000 de lei de la bugetul local.

„Sunt acolo câteva elemente care ar putea fi valorificate. În subsol sunt formaţiuni calcaroase numite ooliţi, pe care vrem să le dezgropăm şi să le expunem pentru turisti. Mai mult, pe deal au fost cultivate în urmă cu 700 de ani specii de viţă de vie. De acolo numele de Podgoria Varadinum, propus pentru amenajare. Dealul are potenţial pentru turism verde, va fi amenajat ca parc botanic în contul unui proiect mai mare”, spune Marcel Boloş, directorul Direcţiei Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primărie.

„Dealul Ciuperca este un simbol al Municipiului Oradea şi se doreşte a fi amenajat într-o continuare a proiectului turistic şi de agrement Complexul Wellness Termal Nymphaea şi un punct de atracţie major al staţiunii turistice Crisius”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii de consiliu.

Dealul Ciuperca azi:
http://imagine.bihon.ro/imagine/news-20101109-10551609-266335279.jpg
 

·
Registered
Joined
·
9,437 Posts
Arteziana in mijlocul Turbo giratiei din Centrul Civic Oradea
Clubul Rotary şi-a manifestat intenţia de a sponsoriza amplasarea unei fântâni arteziene şi semănarea de gazon în mijlocul sensului giratoriu din Centrul Civic, pentru a marca 10 ani de activitate în Oradea.


Clubul a propus două variante pentru amenajarea zonei dintre care comisia municipală de urbanism întrunită miercuri a ales proiectul care se va implementa anul viitor în mai. „Vom vedea dacă Rotary plăteşte tot sau facem un parteneriat”, a precizat primarul Ilie Bolojan, în condiţiile în care se vehicula informaţia că Rotary va contribui cu 15.000 euro la lucrare.

„Iniţial au fost mai multe propuneri de amenajare, între care şi un ceas floral dar am rămas la arteziana. Avem o convenţie cu Primăria să finanţăm tot ce ţine de amenajare. Când va fi gata proiectul, vom afla şi cât costă”, spune Marius Ionaşcu, reprezentant al Clubului.

Varianta acceptată de urbanişti presupune realizarea unei fântâni arteziene de cca 460 mp, structurată pe trei trepte. Fantana este prevăzută cu jeturi de apă simetrice faţă de circulaţia centrală, care să permită pietonului să se poată odihni pe un inel pietonal pavat şi amenajat cu băncuţe. Sistemul de iluminat este prevăzut la nivelul pavajului iar pe mijlocul fântânii se va realiza un podeţ pietonal. Zonă verde prevăzută în proiect este de cca 4200 mp.

Schita proiectului:
http://imagine.bihon.ro/imagine/news-20101117-02574008-1277996509.jpg
 

·
Registered
Joined
·
9,437 Posts
Parcul Salca, din spatele complexului Lotus, transformat într-o oază de verdeață
O suprafață de teren de peste 150.000 de metri pătrați au fost trecuți, printr-un proiect de hotărâre aprobat în ședința Consiliului Local, în administrarea municipalității. Pe terenul care se află în spatele Centrului Comercial Lotus, primăria va amenaja alei de promenadă și zonă de agrement.

Hotărârea a fost aprobată în vederea extinderii zonei funcţionale de spaţii verzi a municipiului. „Având în vedere atât necesitatea amenajării Parcului Salca, cât şi proiectele demarate de municipalitate pentru extinderea spaţiului verde din zonă, respectiv proiectul „Amenajare Parc de trandafiri - Oradea, zona Salca", Primăria Oradea doreşte să folosească acest spaţiu de 154.147 mp pentru realizarea de lucrări publice, respectiv pentru extinderea zonei ca zonă de agrement, sport şi turism", a spus Ilie Bolojan, primarul Oradei. Proiectul de finanţare pentru realizarea investiţiei se află în stadiul de evaluare finală, la Agenţia Fondului pentru Mediu, valoarea investiţiei ridicându-se la suma de 652.845 Euro. Lucrările vor fi realizate în termen de 9 luni.
Parc, pe malul stâng al pârâului Peţa.

Amenajarea propriu-zisă urmăreşte conservarea mediului ambiant şi punerea în valoare a elementului natural - pârâul Peţa. Conform proiectului, în zona menţionată se va realiza un parc urban, care să corespundă cerinţelor unui parc orăşenesc, de loisir zilnic - odihnă, recreere. Accesul principal în parc se va face dinspre strada Meiului, accesele secundare dinspre străzile Kiev, Zorelelor şi dinspre strada Erkel Ferenc (malul drept al pârâului Peţa) prin realizarea unor poduri pietonale.

Parcare subterană

În zona accesului în parc se propune o parcare supraterană. În partea de nord a parcului, în vecinătatea pârâului Peţa, se va realiza un lac de agrement, alimentat din apa pârâului. În apropierea lacului va fi un restaurant cu terase orientate spre lac. Arborii şi arbuştii au fost aleşi astfel încât să se creeze compoziţii peisagere valoroase, asociaţii de plante ce se armonizează între ele, punând în valoare forma coroanelor, a frunzişului, coloritul frunzelor, a scoarţei, a fructelor, a florilor.

Mobilier nou

Aleile vor fi finisate cu materiale ecologice - pietriş, borduri din piatră naturală. În zonele de acces ale parcului s-au propus locuri de odihnă, dotate cu panouri informative, pergole, fântâni de băut, bănci, corpuri de iluminat, coşuri de gunoi. Mobilierul urban conceput este simplu şi adecvat amplasamentului, iar parcul va fi dotat şi cu fântâni cu apă potabilă, toalete ecologice.
 

·
Romania
Joined
·
8,760 Posts
Fostul Tiago va deveni ORADEA SHOPPING CITY.
Noul mall, de pe Calea Aradului, care ar fi trebuit să rupă gura târgului cu oferta prezentată. Tiago Mall nu s-a mai deschis niciodată. Cu toate acestea, locația rămâne de perspectivă, iar Shopping Center Holding SRL anunță preluarea acesteia.

Valoarea tranzacției este estimată la 30,5 milioane euro, inaugurarea fiind programată pentru primăvara anului 2011. Centrul comercial Oradea Shopping City (OSC) va găzdui peste 120 de unități de retail, un food-court complet, magazine de produse alimentare, precum și cele mai mari facilități de petrecere a timpului liber din regiune. După cum ne informează administratorul Shopping Center Holding, Cristina Dinu, viitorul mall orădean va cuprinde, de asemenea, peste 1.000 de locuri de parcare. OSC își propune să răspundă nevoilor comerciale, de agrement și de divertisment, aflate în creștere, ale miilor de locuitori ai orașului Oradea și din împrejurimile sale, cu acest proiect ambițios, având un design modern, zone speciale de relaxare, o combinație excelentă de branduri internaționale şi o echipă managerială cu experiență, stabilind astfel noi standarde de excelență în domeniul comercial din Oradea. Conceput pentru a deveni principala atracție din oraș, centrul comercial oferă clienților săi o experiență de divertisment și cumpărături unică prin aducerea, pentru prima dată în regiune, a mai multor îmbunătățiri majore ale stilului de viață: un centru integrat de divertisment pentru întreaga familie, o varietate incredibilă de noi retaileri de renume internațional în domeniul modei şi o zonă extinsă a food-court-ului, restaurante și cafenele, toate într-o cladire modernă, cu un design contemporan.
OSC, prin intermediul diverselor colaborări și parteneriate cu autoritățile locale, va oferi, de asemenea, numeroase servicii publice și comunitare clienților săi în fiecare zi. Un element important al centrului comercial îl reprezintă cea mai largă ofertă posibilă pentru agrement și divertisment pentru întreaga familie: cinema multiplex, piste de bowling, jocuri electronice de ultimă generație, cazino, centru de sănătate și înfrumusețare și multe alte facilități de recreere, dintre care unele vor fi introduse în Oradea pentru prima dată, cum ar fi: zona pentru copii supravegheată de personal calificat şi un Centru de Divertisment complet pentru întreaga familie, care oferă cele mai recente activități distractive pentru toți membrii săi, fiind cu siguranță, cel mai mare din regiune. Evenimente dedicate, decorații spectaculoase, prezentări de modă deosebite, târguri şi festivaluri sunt doar cateva dintre multiplele evenimente ce vor fi organizate pentru divertismentul clienților centrului. Dezvoltatorul Shopping Center Holdings SRL, care are o mare experiență pe piața locală precum şi relații extinse și strânse stabilite cu cele mai multe branduri de renume internațional, va introduce în OSC o serie de noi branduri internaționale de modă pe piața de retail din oraș, alături de o varietate de mărci deja cunoscute în piața românească, pentru o experiență unica de shopping de care sa se bucure cei care urmăresc cele mai noi tendințe în modă. În acest moment, centrul comercial OSC este pre-închiriat în procent de 60%.
http://imagine.bihon.ro/oradea-shopping-city/news-20100928-12402087-714384370.jpg
Ca o adaugare literele care formau cuvantul Tiago au fost date jos in urma cu cateva zile de pe intreaga cladire unde erau amplasate.
La un pret de tranzactionare asa de mic, au pierdut ceva banuti cei care doreau sa dezvolte Tiago Mall...
 

·
Registered
Joined
·
3,858 Posts
e vremea sa mai stau si p acasa.:nuts:

ghidul de bune practici in reabilitarea cladirilor din centrul istoric.

oradea.ro

Primul produs din capitolul instrumentelor „uşor de folosit”, respectiv „Ghid de bune practici în reabilitarea clădirilor din Centrul Istoric”, ce se vrea a fi un suport logistic dat locuitorilor din zona Ansamblului Urban I - Centrul Istoric Oradea, un mini îndrumar care să îi poată ajuta la diagnosticarea şi terapeutica reabilitării clădilor pe care le locuiesc, cu date concise despre ce, cine şi unde pot fi ajutaţi, a apărut la finele lunii trecute.
 

·
Registered
Joined
·
3,858 Posts
caut un aparat usor de manuit, adica o compacta, dar cu caracteristicile asemanatoare unui slr. mi se pare cel mai potrivit pentru fotografii de arhitectura.
 

·
Registered
Joined
·
9,437 Posts
Multumesc!
Jos retelele din oras.
Municipalitatea a somat Electrica SA să elimine contoarele de pe faţadele clădirilor situate în Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea şi pentru a reface finisajul afectat, se arată într-un comunicat al Primăriei.Pentru amplasarea acestora există HCL 792/2004, privind Regulamentul de amplasare a retelelor, instalaţiilor şi aparatelor pe faţadele clădirilor din municipiul Oradea, care reglementează problema. Astfel, art. 6 prevede că „în zona centrală şi pe arterele principale se interzice amplasarea aparentă a reţelelor de orice fel pe faţadele imobilelor. Ele se vor realiza exclusiv prin trasee subterane şi/sau slituri îngropate sau mascate pe fatadele imobilelor, fără a aduce prejudicii imaginii arhitecturale a construcţiilor”.

Instituţia Arhitectului Şef va propune Consiliului Local, în următoarea şedinţă, unele modificări şi precizări suplimentare la actualul regulament. Acestea se vor referi la precizarea explicită a celor care sunt obligaţi să facă demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor, termenele de obţinere şi la sancţiunile ce urmează a fi aplicate.
Sursa bihon.
 

·
Registered
Joined
·
9,437 Posts
Oradea face pasi mai mari sau mai mici catre un oras cu aspect occidental,cert e ca de cand e actualul primar au inceput sa se schimbe multe.E o parere de a mea si mai scriu pe scurt alte lucruri care s-au intamplat sau se vor realiza in "Capitala Crisanei".

-liniile de tramvai din centrul civic au fost incadrate in gazon la fel ca si in Cantemir acea portiune,iar pe viitor acest model se va extinde.

-zoo Oradea se va reabilita incepand cu anul viitor,iar la finalizare aceasta va arata la fel ca alte gradini din occident.http://s1.ziare.com/?mmid=16eb39c262e0fe64a .
Zoo imagine din vara:


-s-au inceput lucrarile la amenajarea celeilalte parti a santului cetatii,in prezent lacul fiind aproape gata,iar cetatea se afla in renovare.

-Piata Unirii http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/522/7846/7702688/2/unirii.jpg?width=780&height=600 si Piata Ferdinand http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/522/7846/7702688/1/accamera-6.jpg?width=800&height=600 va fi reamenajata incepand cu primavara anului viitor,iar in zona Teatrului de Stat va fi amplasat un tramvai vechi.

-Pana in vara anului viitor vor fi schimbate toate chioscurile de ziare din oras cu altele noi,standard,un model pentru centrul istoric,si un altul pentru cartiere,primele deja facandu-si aparitia prin oras.http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20101109_0612/4.jpg

-Strandul Iosia va fi transformat in Auqapark,iar strandul Municipal va deveni statiune,lucrarile fiind programate cel putin pentru cel municipal sa demareze din primavara.

-Parcul industrial incepe sa prinda contur,aflandu-se in diferite faze de constructie mai multe hale industriale.

-S-a finalizat pasajul subteran de la gara Oradea, acum acesta facand legatura intre Piata Bucuresti si strada E. Teodoroiu.

-De anul viitor se va amenaja Parcul Salca, avand termen de executie 9 luni.

-Amenajari parcari,spatii verzi,locuri de joaca,renovari cladiri de patrimoniu si blocuri,reabilitari strazi in toate cartierele orasului.

P.S.:Imi cer scuze, imagini, nu am cu aceste obiective, si am vrut sa prezint pe scurt cateva dintre obiectivele care se afla in executie sau in proiectare.
 
101 - 120 of 7951 Posts
Top