SkyscraperCity Forum banner
121 - 140 of 8395 Posts

·
Registered
Joined
·
10,512 Posts
Proiectul Complexului Wellness Termal Nymphaea, aprobat!
În data de 23.11.2009, Primăria municipiului Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională a depus la Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest proiectul cu titlul „Dezvoltarea turismului de agrement prin crearea Complexului Wellness Termal "Nymphaea" Oradea” spre finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR), Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice. În urma acestui proiect, municipiul Oradea urmează să primească o asistenţă financiară nerambursabilă de 6.980.129 Euro. În urma finalizării procesului de evaluare tehnică şi financiară, proiectul a fost declarat acceptat şi va trece în etapa precontractuală de verificare a Proiectului Tehnic.


La această dată, proiectul tehnic este în elaborare, urmând să fie depus spre verificare în data de 24.09.2010. Sintetic, proiectul de realizare a Complexului va avea următoarele componente:


1. Complexul multifuncţional şi bazine acoperite - complex destinat agrementului şi alcătuit din două copuri astfel:

o Clădire multifuncţională: spa, fitness, zonă de bowling, vestiare şi birouri; regim de înălţime de S+P+2E

Suprafaţa construită la sol a complexului multifuncţional este de 1402.88 mp

o Zona bazinelor acoperite, însumând o suprafaţă construită la sol de 6395.58 mp, este de asemenea împărţită în 3 zone:

· Zona Family şi Copii

· Zona Relax

· Zona Aventura (10 aqua tobogane)2. Complex comercial - este destinat publicului de agrement, conţine spaţii comerciale şi de alimentaţie publică şi are regimul de înălţime P+T.

Suprafaţa construită la sol este de 981.37 mp.3. Bazine agrement exterioare
Bazin nr 1 cu valuri - amplasat în axul construcţiei comerciale, cu suprafaţa luciului de apa de 370 mp şi un volum de apă de 425 mc
Bazin ştrand 2 – amplasat în imediata vecinătate a bazinului cu valuri, cu suprafaţa luciului de apă de 806 mp şi un volum de apă de 888 mc; bazinul înglobează staţia de pompare de formă circulară cu diametrul de 10.5 m
Bazin ştrand 3 – poziţionat adiacent bazinului ştrand 2, are o suprafaţă a luciului de apă de 447 mp şi un volum de apă de 560 mc; bazinul înglobează un bazin de formă circulară cu funcţiunea de bazin jacuzzi, în jurul căruia se realizează un canal de viteză, realizat prin punerea în mişcare a apei cu ajutorul instalaţiilor fixate în peretele de formă curbă;
Bazin nr. 4 – este poziţionat în plan adiacent tunelului tehnic şi este compartimentat într-un bazin de înot cu o lungime de 33 m şi în două bazine pentru tobogane cu jet de apă;

Suprafaţa bazinului de înot este 612 mp, iar volumul de apă este de 1242 mc

Suprafaţa bazinelor pentru tobogane este 329 mp, iar volumul de apă este de 329 mc
Bazin nr. 5 cu apă pentru copii – acest bazin are o formă circulară în plan, fiind compartimentat în 2 sectoare aferente grupelor de vârstă 1-3 ani, respectiv 3-7 ani, cu înălţimi diferite a apei în bazine, corespunzător celor două categorii de vârstă. Amenajările exterioare acestui bazin sunt asemenea amprentei la sol a cetăţii Oradea.
Bazin nr. 6 de sărituri – acesta este amplasat în partea de Est a terenului, în imediata vecinătate a bazinelor acoperite. Are o formă rectangulară în plan, având suprafaţa luciului de apă de 375 mp.

4. Amenajări exterioare

Pe terenul în suprafaţă de 78 904,67 există corpuri de proprietate cu funcţiunea de nataţie. Terenul va suporta următoarele amenajări exterioare:

Accesul în incinta (auto şi pietonal) se realizează separat pentru cele 3 zone (zona bazinului olimpic, zona bazinului acoperit şi zona de bazine de agrement, complex comercial, complex multifuncţional şi bazine acoperite) în câte un punct, toate din Str. Ştrandului:

- un acces este destinat strict bazinului olimpic

- al doilea acces este destinat bazinului acoperit care este folosit ca bazin de

antrenament şi pentru practicarea cursurilor de înot - număr de parcări asigurate : 27

- al treilea acces în incintă este destinat publicului pentru agrement, utilizator al complexului, beneficiind de 211 de locuri de parcare autoturisme şi 2 locuri de parcare autocare

Principalele obiective exterioare de agrement sunt împărţite astfel:

- zone de plajă, distribuite pe majoritatea spaţiilor exterioare : pe iarbă, pe lemn, pe nisip, pe pietriş şi pe rocă

Aleile pietonale aferente zonelor de plajă, sunt realizate din diferite materiale, în funcţie de tipul de plajă : lemn, dale de piatră şi asfalt

- zone cu pavilioane pentru şah, table şi rummy.

- locuri de joacă pentru copii – amenajate pe suport de nisip; Acestea vor fi împărţite pe categorii de vârstă, fiind dotate cu jucării adecvate. De asemenea în imediata apropiere a acestor zone se amenajează locuri de odihnă pentru însoţitorii copiilor.

- zone de sport în aer liber :

- 1 teren de baschet dotat cu nocturnă şi gradene, capacitate 60 de persoane

- 2 terenuri de volei pe nisip cu gradene, capacitate 25 de persoane pentru fiecare teren

- 3 alveole pentru tenis de mase, fiecare cu câte o masă de joc şi 2 băncuţe

- zona de alpinarium, amenajată pe zona de rocă, conţine versanţi de diferite înălţimi şi niveluri de dificultate. Zona conţine şi o cascadă care se varsă de pe o zonă înaltă într-un pârâu artificial cu circuit închis.

- ponton pentru heliocură; în apropiere se găseşte o construcţie cu grupuri sanitare, depozite şi diferite spaţii destinate pontonului.

- lazy river descoperit – are o adâncime de 1.2 m; dispune de o zonă de procurare colaci de înot şi înconjoară o grădină

- zone de duşuri – amplasate în apropierea bazinelorSpaţiile verzi : se vor face plantaţii de gazon şi de arbori, pe o suprafaţă de 28934.38 mp.
Sursa:Informatia de Vest

Strandul municipal azi:
http://imagine.bihon.ro/strand-municipal-nymphea/news-20090921-08001453-570206191.jpg
 

·
Registered
Joined
·
10,512 Posts
Continuare a proiectului turistic şi de agrement „Complexul Welness Termal Nymphaea”
Dealul Ciuperca

a) Defrişarea zonelor cu vegetaţie crescută necontrolat, pentru a crea o zonă specifică de agrement destinată turiştilor din staţiunea turistică Crisius;

b) Amenajarea zonelor verzi de pe Dealul Ciuperca, prin plantarea de specii de arbori şi arbuşti, astfel încât zona amenajată să fie realizată după conceptul de “Grădină botanică” în aer liber;

c) Amenajarea unor alei de acces, (poteci de acces) pe Dealul Ciuperca, astfel încât să fie asigurată legătura cu proiectul “Complexul Wellnes Termal Nymphaea”. Aceste alei de acces vor fi prevăzute cu balustradă;

d) Mobilarea Dealului Ciuperca cu mobilier urban, băncuţe, coşuri de gunoi, filigorii, necesare pentru vizitarea zonelor verzi amenajate precum şi pentru turismul de agrement;

e) Amenajarea unei zone “tip observator” pentru a asigura posibilitatea unei viziuni panoramice pe Dealul Ciuperca;

f) Amenajarea accesului la zonele protejate de “ooliţi”, marcate corespunzător, pentru a asigura accesul turiştilor în zonă.

Satul Rustic

a) Amenajarea zonelor verzi din Satul Rustic, delimitat de fosta zonă de protecţie a Uzinei de Apă nr. 5, în prezent nefolosită, pentru a fi destinată agrementului turistic, inclusiv prin plantarea de arbori şi arbuşti dacă este cazul;

b) Amenajarea aleilor de acces în Satul Rustic, pentru a permite accesul turiştilor în zonă;

c) Dotarea cu mobilier urban a zonei Satului Rustic;

d) Asigurarea accesului la utilităţi publice, reţea de alimentare cu apă, canalizare şi energie electrică;

e) Asigurarea iluminatului public şi realizarea reţelei de iluminat public pentru zona Satului Rustic;

f) Asigurarea unui pod de pontoane peste malul Crişului Repede, pentru a permite accesul peste malul Crişului, a turiştilor în zona de agrement.

Oportunitatea realizării acestei investiţii este amplificată de posibilitatea accesării de fonduri nerambursabile, disponibile începând cu primul trimestru al anului 2011, prin cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Econonomice.

Pentru realizarea Complexului „Nymphaea” Oradea urmează să primească o asistenţă financiară nerambursabilă de 6.980.129 euro. Primăria Oradea va contribui cu încă atâta, a anunţat Biro. „La această dată, Proiectul Tehnic este în elaborare, urmând să fie depus spre verificare în data de 24 septembrie, împreună cu Studiul de Fezabilitate.

După aceea, timp de 2-3 luni se va face evaluarea Proiectului Tehnic, după care va urma vizita ministrului la faţa locului şi încheierea contractului de finanţare. Sperăm ca în februarie 2011 să încheiem contractul de finanţare, după care să-i dăm drumul licitaţiei”, a mai declarat Biro, care consideră că execuţia propriu-zisă a viitorului aquapark nu ar trebui să depăşească un an şi jumătate.
Sursa: Cris Tv

Oradea de pe Dealul Ciuperca:

 

·
Registered
Joined
·
10,512 Posts

·
Registered
Joined
·
10,512 Posts
O autogara in Nufarul

Sala „Traian Moşoiu” din Primărie a găzduit marti întâlnirea dintre reprezentanţi ai OTL SA, ai operatorilor de transport intrajudeţeni, Primărie, ARR, Poliţia Municipiului şi Poliţia Comunitară.

Discuţiile au vizat aprobarea amenajării a cinci staţii intermediare cu posibilitatea asigurării conexiunii transportului intrajudeţean cu cel urban pe raza municipiului. S-a discutat şi acceptat necesitatea amenajării unei autogari la cap de linie în Nufarul.

Noul regulament prevede că fiecare dintre operatorii de transport intrajudeţean va utiliza ca staţie intermediară strict pentru îmbarcare-debarcare una dintre cele cinci locaţii propuse: Pasaj Dacia, Gara Centrală, parcarea de pe str. Dobrogeanu Gherea, alveola de pe B-dul Decebal ( magazinul Livela ) şi cap linie Nufărul, anunţă Carmen Tocuţ, purtător de cuvânt al OTL SA.
Finalizarea va fi toamna anului 2011.
Sursa: Bihon
Proiectul autogarii: 

·
Registered
Joined
·
10,512 Posts
Buna Danla!Pai si pentru Gara Centrala sunt proiecte:)

Drumuri Orășenești SA va reface Piața București

Firma Drumuri Orășenești SA a adjudecat licitația pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a Pieţei Bucureşti. Valoarea pentru care firma orădeană a câștigat competiția de oferte este de 1.721.540,65 lei (+ TVA), cu peste 200.000 lei sub oferta înaintată de SC Selina SRL (în asociere cu Aquacons, firma care tocmai a fost anunțată că a câștigat licitația pentru lucrările de proiectare de care Municipalitatea orădeană are nevoie). Societatea comercială patronată de Beniamin Rus a cerut 1.940.728,42 lei (fără TVA). De menționat că lucrarea din Piața București va presupune amenajarea de locuri de parcare, reabilitarea carosabilul dintre liniile de tramvai şi Gară, repararea pasajului subteran, dar şi a trotuarului din faţa Gării. Totodată, se vor amenaja două giraţii, una în intersecţia cu strada Berzei, iar cealaltă în intersecţia cu strada Săvineştilor. Planurile Primăriei mai prevăd amenajarea spaţiilor verzi şi refacerea iluminatului public. Deschiderea ofertelor a avut loc în data de 16 noiembrie, iar criteriul de atribuire a fost, din nou, prețul cel mai mic. Doar două oferte au fost depuse. Municipalitatea mai anunță că după finalizarea reabilitării / modernizării Pieței București, lângă Stația CFR va fi amenajată o autogară mică, care să facă posibilă preluarea cu mijloacele de transport a călătorilor care vin din Gară.
Un link cu o parte din proiect: http://www.bihorstiri.ro/images/stories/poze/stiri/2010/noiembrie/plan_piata_bucuresti.jpg
Sursa Bihorstiri.
 

·
Registered
Joined
·
10,512 Posts
Dacă aruncaţi gunoiul pe unde vă taie capul, s-ar putea să faceţi cunoştinţă cu poliţiştii comunitari
Deşi au fost informaţi, prin intermediul unei campanii de anvergură, cu privire la amenzile pe care le pot căpăta în cazul în care nu păstrează curăţenia în oraş, unii orădeni continuă să arunce gunoiul pe unde îi taie capul. Poliţiştii comunitari le atrage atenţia, că gestul lor nu face rău doar oraşului în care trăiesc ci le poate face rău şi propriului buzunar.
Conform municipalităţii orădene, în perioada 8 – 12 noiembrie 2010, agenţii Poliţiei Comunitare au fost prezenţi în zonele aglomerate ale oraşului pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.
„Agenţii comunitari au întreprins măsuri de constatare şi sancţionare a persoanelor care nu respectă regulile de curăţenie. Astfel, au fost sancţionate 2 persoane pentru că au aruncat în staţiile de tramvai sau autobuz, pe trotuare, parcuri sau alte locuri publice, resturi de ţigari ori alte deşeuri menajere.
Totodată, au fost sancţionate 9 persoane pentru parcarea autoturismelor pe spaţiul vedre, cu amendă contravenţională în valoare de 1.800 lei. De asemenea, agenţii comunitari au blocat 28 de autoturisme parcate neregulamentar.
Un număr de 14 persoane au fost surpinse şi sancţionate deoarece au traversat neregulamentar B-dul Dacia, călcând scuarul ce delimitează cele 2 benzi de circulaţie şi deteriorând spaţiul verde recent amenajat.

Politia Comunitara Oradea reaminteşte numerele de telefon la care cetăţenii pot apela: 0259.969 – Dispecerat sau 0800800518 telefonul verde.”

Oradea Press

Mi se par foarte bune aceste masuri, ca daca nu suntem civilizati de acasa, ne civilizeaza amenzile, si amenzi pentru aruncatul gunoaielor au mai fost aplicate si inainte... si probabil vor fi si in continuare.
 

·
Registered
Joined
·
10,512 Posts
10 autobuze noi pentru OTL.

Deși firma din Ungaria de la care a achiziționat primele mașini noi de tip Volvo a dat chix, OTL nu a renunțat la ideea îmbogățirii cu autobuze noi a parcului său auto.
Directorul general al operatorului de transport în comun orădean, Csuzi Istvan , a declarat joi, 2 decembrie, că un număr de încă 10 autobuze urmează să sosească pe la mijlocul lunii decembrie.

S:Bihostiri
Stie cineva despre ce model e vorba?
 

·
Registered
Joined
·
10,512 Posts
Terminal feroviar la Oradea pentru firma care a preluat Centrum

Deplasarea de câteva zile pe care liderul județului, Radu Țîrle, a făcut-o la sfârșitul lunii noiembrie s-ar putea lăsa cu investiții serioase în Bihor. Printre firmele cu ai căror reprezentanți a discutat președintele CJ se numără Essers Group, specializată în transporturi. După cum a dezvăluit Țîrle, sub acest nou nume va funcționa din 2011 firma Centrum, preluată de Essers, care are deja un punct de lucru pe drumul spre Vama Borș.
Conform celor declarate azi de șeful Consiliului Județean, societatea belgiană și-a manifestat intenția de a-și extinde activitatea și, printre altele, a amintit despre necesitatea unui terminal feroviar privat, de care să se folosească la intrarea în/ieșirea din țară. Radu Țîrle a explicat că sunt din ce în ce mai multe firme de transport care preferă ca remorcile cu marfă să fie încărcate pe trenuri și duse astfel în locurile de destinație. Un minus al sistemului de căi ferate românești din această parte a țării, spune președintele CJ, este faptul că nu avem nicio rută electrificată între granița cu Ungaria și cel puțin Cluj-Napoca. Una peste alta, Essers Group se poate lăuda cu una dintre cele mai dezvoltate rețele de transport rutier în Europa, având reprezentanțe în 12 țări de pe bătrânul continent. Firma a fost întemeiată în anul 1928 și deține în prezent peste 1.000 de autotrenuri.

S:Bihorstiri.
 

·
Registered
Joined
·
10,512 Posts
OTL in ZMO

OTL încearcă să impună reguli pentru localitățile din Zona Metropolitană Oradea (ZMO), astfel încât nu e exclus ca, în decurs de câțiva ani, să scoată din joc o serie de transportatori din Bihor. Directorul general al fostei Regii Autonome de Transport Local orădene, Csuzi Istvan, a prezentat azi o schiță a unei strategii metropolitane de transport în comun.

Conform acesteia, ar urma ca acest serviciu să devină unul integrat, care să se supună acelorași reguli, aprobate de fiecare consiliu local din ZMO. Sistemul public de trasport metropolitan va trebui, în opinia lui Csuzi, să însemne un parteneriat între firmele transportatoare de persoane și OTL, care este cel mai mare operator. După ce ideea sistemului va fi adoptată în întreaga ZMO, teritoriul ar urma să fie împărțit în vederea tarifării. Ideea de bază pe care pare să se axeze proiectul prezentat de managerul OTL este că navetiștii nu sunt cetățeni de mâna a doua. Cu alte cuvinte, precum orădenii, au și ei dreptul la un transport în comun civilizat. Pentru a implementa un nou sistem care să acționeze și în ZMO, Csuzi Istvan spune că este necesară cunoașterea exactă a pieței, a fluxurilor de călători și, de asemenea, de identificarea unei finanțări adecvate. Partea cea mai grea, crede șeful OTL, va fi trasarea regulilor de funcționare. Printre aspectele prevăzute în strategie se numără evidența electronică a abonamentelor care vor fi intergate, un sistem de E-ticketing, dar și o evidență a utilizatorilor. În opinia lui Csuzi, forurile locale de conducere (consiliile locale din ZMO) vor trebui să decidă asupra tarifelor de practicat din punct de vedere economic, de preferință, dar sistemul tarifar va trebui acceptat de toți operatorii. Totodată, potrivit managerului, s-ar putea să existe cazuri în care, în lipsă de operator interesat de anumite curse, acestea să fie date cu delegație de gestiune chiar către OTL. Astfel, fosta Regie ar putea să își extindă „tentaculele” și în județ. Moment în care, foarte probabil, va fi nevoie de noi investiții în autovehicule și, poate, în forță de muncă. Cu toate că nu este un proiect care va prinde viață urgent, ceasul ticăie, căci o Directivă Europeană prevede ca, până în 2013, piața transportului public să fie deschisă concurenței. Pe lângă obligativitatea conformării în materie de act normativ european, managerul OTL spune că implementarea proiectului va duce și la eliminarea pirateriei. În acest moment, din datele deținute de OTL rezultă că, zilnic, prin Oradea circulă câteva sute de curse cu navetiști. Actualmente, aceștia nu beneficiază de cele mai bune tratamente. De exemplu, OTL (dar și călătorii și transportatorii) consideră că ar fi necesară o alternativă la clasica Autogară de pe str. Războieni. După cum v-am informat deja, săptămâna trecută, în cadrul unei ample discuții cu transportatorii și cu Primăria Oradea, s-a pus problema construirii unei noi autogări. Lucru cu care toți cei implicați par să fie de acord.
s:Bihorstiri
 

·
Registered
Joined
·
10,512 Posts
Monument industrial în Centrul Civic

Societatea locală de transport în comun, OTL SA a cerut, marti, aleşilor locali acordul pentru amplasarea în Centrul Civic a unei locomotive Siemens cu o vechime care face din ea un monument industrial cu valoare de simbol pentru oraş.

„Am dori să o expunem în locaţia dintre Parcul 1 Decembrie şi sensul giratoriu din Centrul Civic. Locomotiva Siemens este fabricată în 1905 şi ar avea acolo locul cel mai potrivit”, consideră Csuzi Istvan, directorul OTL SA. Un motiv ar fi şi că sunt prea puţini orădenii care trec pragul OTL cu ocazia zilelor porţilor deschise.
De la începutul secolului

Povestea vieţii locomotivei construită la Katharinahutte la Rohrbach/St Ingbert cu nr. 33 aflată deocamdată în curtea depoului OTL datează de la începutul secolului.

„A venit în Oradea din 1906 şi de atunci până în 1994 când a ieşit din uz, a transportat marfă de la o uzină la alta sau de la gară, în zona industrială, pe atunci, Velenţa”, poveşte Ioan Mureşan, adjunct la Depoul OTL.

Din 1994 şi până în 2009, vechiul utilaj a fost tras pe dreapta într-un spaţiu din zona actualului garaj al OTL, expus capriciilor tuturor anotimpurilor. „În 2009 am readus-o în curtea depoului, acolo unde ar fi trebuit să vină de la bun început”, spune Mureşan. În martie anul trecut a început reabilitarea. „A fost mai mult un fel de face-lifting pentru că atât s-a putut face din cauza lipsei de piese”, spune Mureşan.

După patru luni de muncă, bazându-se pe ilustraţii ale unor locomotove similare din Germania, cei de la OTL au reuşit să termine reabilitarea locomotivei pe ziua transportatorului urban, sărbătorită în ultima vineri din iulie 2009.
80% original

I-a fost recondiţionat şasiul şi caroseria dar instalaţia electrică, motorul şi partea de acţionare n-a mai putut fi refăcută. În restaurarea locomotivei de marfă s-a încercat păstrarea cât mai multor detalii cu care a venit la Oradea. Clopotul acţionat manual, care servea de claxon în vremea de glorie a utilajului, este cel original. „Cam 80% din ce se vede sunt piese originale”, precizează angajatul societăţii de transport.

Dacă aleşii locali sunt de acord cu propunerea directorului Csuzi Istvan, „bătrânica” va decora triunghiul de la intersecţia liniilor de tramvai din Centrul Civic. O rugăminte către orădeni: arătaţi-i respectul cuvenit vârstei şi importanţei. Nu sunt multe lucruri în Oradea, în afara clădirilor, care să fi supravieţuit 100 de ani...

Bihon

Locomotivele electrice:
Cand ele erau utilizate:

Starea lor inainte de reparatii:Starea lor in ziua de azi: 
121 - 140 of 8395 Posts
Top