SkyscraperCity Forum banner
61 - 80 of 85 Posts

· Registered
Joined
·
1,018 Posts
Discussion Starter · #61 ·
Освен преасфалтираните улици, скоро ще има и две нови детски площадки...

Правят нови детски площадки в Оряхово
21-06-2013 г. 12:37 ч.

В момента тече изграждането на две детски площадки в Оряхово, съобщи за tribali.info кметът Росен Добрев. Едната се намира на най-хубавото място в Оряхово, в парка Ловен дом, а другата е в кв. „Христо Ботев“. Проектите за изграждане на площадките са към ПУДОС, а стойността на всяка от тях е около 9 000 лв.
„Повече от 20 години в Оряхово не е правено нищо за децата. Това е неприемливо. В общината няма модерни и нови съоръжения“, заяви Добрев.
По изграждането на площадките работят назначени по програмите за временна заетост. Спортните съоръжения вече са поръчани и в най-скоро време малчуганите ще могат да се радват на тях.
http://www.tribali.info/bg/pravyat-novi-detski-ploshtadki-v-oryahovo/
 

· Registered
Joined
·
1,018 Posts
Discussion Starter · #62 ·
Конкуренцията с моста води до все по-ниски цени...

ФЕРИБОТЪТ ПРИ ОРЯХОВО ВТОРИ ПЪТ НАМАЛЯВА ЦЕНИТЕ ЗА ПРЕВОЗ
2013-06-20 18:08:51Фериботът при Оряхово пак свали цените - за втори път след пускането в експлоатация на Дунав мост 2. Изпълнителният директор на фериботния комплекс Добри Радев припомни, че миналия петък таксите паднаха с 20%.

Така от днес превозът на тировете струва с още 10 евро по-евтино и става 69 евро.

Конкуренцията на моста при Видин драстично е намалила трафика при Оряхово, каза Добри Радев. Той обаче подчерта, че разстоянието през Оряхово е с 200 километра по-кратко, а пътищата и от наша, и от румънска страна са по-добри.

Капацитетът на ферибота, който работи без прекъсване и без почивни дни, е 400 товарни автомобила на денонощие в едната посока.
http://www.modernavratza.com/articles.php?id=7494
 

· Registered
Joined
·
1,018 Posts
Discussion Starter · #63 ·
Обновяват зоната за отдих в Оряхово

Съветниците в Оряхово на общинска сесия единодушно с 14 гласа „за” одобриха отпускането на средства по внесена от кмета Росен Добрев докладна. Финансите са необходими за ремонтиране на зоната за отдих, намираща се при парк „Ловен дом”. Любимото място на местните, намиращо се в западна част на града, от дълги години не е обновявано.
Заделените в общинската хазна пари за паркоустрояване и рехабилитация са в размер на 21 660 лева. За осигуряването им се внесоха корекции в поименния списък на капиталовите разходи за тази година. Сенаторите намалиха средствата, предвидени по четири други направления. Финансите за закупуване на компютърни конфигурации, сървър и UPS бяха намалени с 3 600 лева, а тези за проектиране на обекти за кандидатстване по европейски и национални програми - с 6 000 лева. Съфинансирането по два проекта също бе редуцирано, за да се прехвърлят пари за парк „Ловен дом”. От бюджета на проект „Път към Дунава” бяха взети 5 000 лева, а от този за „Възстановяване на съществуващ парк в централно дере” – 7 000 лева.
http://konkurent.bg/article/1759/obnoviavat-zonata-za-otdih-v-oriahovo
 

· Registered
Joined
·
1,018 Posts
Discussion Starter · #64 ·
^^
Сега се сещам, че becs спомена за това паркче в един от първите постове в тази тема...

Няма крайбрежна алея.Има малко паркче с отново прекрасна гледка, хубавото е че градът е на високо, а Румъния е равнинна и се открива хубава гледка. Може да го видите тук - http://bg360.net/pano/oryahovo/loven-dom.php ...
 

· Registered
Joined
·
21 Posts
Снимах обновената настилка на Парк "Ловен дом" ,както и новата детска площадка ,която беше наскоро изградена:

Доста изчистено и хубаво стана според мен ,на фона на предишния рушащ се асфалт и ръждивите детски катерушки. Асфалтирани са и алеите на парка.
 

· Registered
Joined
·
21 Posts
Изграждат спортна зала за 700 000 леваОбщина Оряхово ще строи спортна зала по бадминтон за 700 000 лв., съобщи кметът Росен Добрев.
„Очакваме скоро да се отпуснат средства от фонд „Земеделие”, за да може да се изгради новата спортна зала”, допълни градоначалникът. Росен Добрев е изискал среща с изпълнителния директор на земеделския фонд Румен Порожанов, за да се договори финансирането на мащабния проект. Обектът ще бъде в съседство с училище „Кирил и Методий” в града.
Проектът се реализира по програмата за развитие на селските райони. Очаква се до няколко месеца спортната зала да бъде завършена. „Идеята ни е Оряхово да бъде домакин на национални и международни турнири по бадминтон. Градът ни има история в този спорт и отлични състезатели. Целта ни е да го съхраним и развиваме”, коментира Росен Добрев.
Само след няколко дни в Оряхово ще се проведе турнир по бадминтон. Надпреварата е включена в програмата на панаирните дни в града. Празниците ще започнат на 15 август и ще продължат до 19. През тези дни са подготвени разнообразни прояви за гостите и жителите на Оряхово, допълни още кметът на крайдунавския град Росен Добрев.

http://konkurent.bg/article/2654/izgrajdat-sportna-zala-za-700-000-leva
 

· lol
Joined
·
2,756 Posts
Откриват модерна зала за бадминтон в ОряховоСамо месец дели жителите на Оряхово до откриването на единствената по рода си в Северозападна България спортна зала за бадминтон. Обектът, който вече е завършен, официално ще отвори врата с грандиозен концерт на нашумелия рапър 100 Кила и младата певица Маги Джанаварова, съобщи кметът Росен Добрев.
Залата за бадминтон е изградена по проект спечелен от местния клуб „Оряхово 80”, чиято стойност е 700 000 лв. Средствата са осигурени по програмата за развитие на селските райони. Столичната фирма - изпълнител на строителните дейности, дофинансира реализацията и уникалната спортна зала вече е факт.
В деня на откриването община Оряхово и местният клуб организират приятелска международна среща по бадминтон.
„Очакваме много гости, приятели, за да открием поредната придобивка за нашия град”, коментира градоначалникът Росен Добрев. Той добави, че залата е построена само за няколко месеца и изрази благодарността си към строителите.
Залата отговоря на всички критерии за този вид спорт, като височината на сградата е 7 метра, има обособени зали за групи, делегати, състави, санитарни възли, помещение за парно отопление и др.
„Горд съм с постиженията на нашите спортисти, те заслужават да тренират в перфектни условия”, коментира оряховският кмет.
http://konkurent.bg/article/10170/otkrivat-moderna-zala-za-badminton-v-oriahovo
 

· Registered
Joined
·
192 Posts
Избран е строителен надзор за ремонта на път в Община Оряхово

Община Оряхово сключи договор с фирма "НИЕНА" ЕООД за изпълнение на строителен надзор при рехабалитацията на път VRC 1129 "Селановци-Галово" в участък от км. 0+000 до км. 3+000-с. Селановци".
Стойността на поръчката е 59 500 лв., а срокът за изпълнението й е 27 ноември.

Тук има нещо объркано. Поръчката е от 18 декември, а срока за изпълнение 27 ноември. Да не би да е другата година или нещо със задна дата правят?
 

· Moderator
Joined
·
44,992 Posts
Поръчка за проектиране и СМР на улици обяви община Оряхово

Улиците са „Аспарух“, “Любен Каравелов“ и „Филип Тотьо“.

Предвижда се проектиране и изпълнение на строителни и монтажни работи на: ул. „Аспарух” от. 326 до от. 332, ул. „Любен Каравелов” от. 330 до от. 281 и ул. „Филип Тотьо” от. 333 до от. 270. Улиците се нуждаят от незабавен ремонт за възстановяване на носимоспособността и устойчивостта на пътното платно.

Предвижда изготвяне на работен проект, геодезическо заснемане и изпълнение на СМР, като СМР-то включва: фрезоване на стара асфалтова настилка; почистване на пътното платно след фрезоване; превоз на строителни отпадъци на 3 км; направа на първи битумен разлив; доставка и полагане на неплътен асфалтобетон /биндер/ за долен пласт с дебелина 4 см; направа на втори битумен разлив; доставка и полагане на плътен асфалтобетон за износващ пласт с дебелина 4 см; демонтаж на стари и направа на нови бетонови бордюри пътни; разваляне на съществуващи бетонови тротоарни плочи; доставка и полагане на трошен камък за основа на нов тротоар; доставка и полагане ръчно на плътен асфалтобетон за тротоар с дебелина 5-7см; почистване на съществуващ закрит канал и възстановяване бетонови капаци; ревизия на съществуващите дъждоотоци и подмяна на ревизионни решетки; повдигане на уличните ревизионни решетки и дъждоотоци.

Всички подробности - тук.
http://www.citybuild.bg/news/porychka-proektirane-ulitzi/31168
 
61 - 80 of 85 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top