SkyscraperCity Forum banner
1 - 19 of 19 Posts

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Na putu prema Australiji odlučio sam zaobići standardne rute preko bliskog istoka i izbor je pao - ili Hong Kong (sreća pa smo odustali zbog nemira) ili preko Japana, što je bila moja želja. Obzirom da smo imali samo 4 dana izbor je pao na trio Osaka, Kyoto i Kobe, ponajviše iz razloga jer je prijatelj s kojim sam putovao jedno vrijeme tamo živio pa ću imati i besplatnog turističkog vodića. Sletjeli smo u Osaku, slavni aerodrom na vodi - Kansai, velika je greška što smo došli rano ujutro, a u hotel smo mogli tek u 4 popodne, malo je reći da smo bili krepani nakon dugog leta ali svejedno smo hodali i razgledavali grad cijeli dan. Hotel je bio tipični, japanski s krevetima i namještajem na podu. Osaka me oduševila, posebno to rano jutro kada nije bilo gužve. Kasnije je malo previše turista za moj ukus. No krenimo sa slikama...
 

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Discussion Starter · #5 · (Edited)
puno zgrada je od ovakvih ciglica, djeluju kao da su jučer napravljene, navodno ih često peru


Kamishinjo


Hrana je nešto što me nije oduševilo, dapače imao sam gadnih problema sa žgaravicom, refluksom... Posebno je gadna macha koju stavljaju u sve živo, ništa što sadrži tu zelenu bljutavu stvar nisam mogao pojesti. Ovo na slici je jedno od boljih stvari koje sam probao - okonomiyaki
 

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Javni prijevoz, vlakovi, fantazija, brz, tih, treba paziti da se ugasi zvuk na mobu, ne pričati jer je to nepristojno. I paziti da se ne završi u ženskom kupeu što smo mi greškom napravili :D. Isto tako je blesavo što je skoro svaka linija u vlasništvu drugog prijevoznika pa ne vrijedi kupovati dnevne i tjedne karte. Također ako tko bude išao, jedan od rijetkih bankomata s kojeg možemo dizati lovu s naših kartica je 7 eleven.
 

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Pogled s ovog čuda nije najbolji jer su stakla jako prljava i zamagljena, nije vrijedno novca
Iiiiiii definitivno najbolja stvaru Japanu - WC :D Bilo javni ili u restoranu, birtiji, hotelu, aerodromu, nevjerojatno čisti i puni tehnologije koja pere, suši i još pušta zvukove ili glazbu da vas drugi ne čuju.
 

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Frend zna osnove japanskog jezika pa sam sve prepustio njemu, inače bi se bilo poprilično teško snaći. U hotelu na recepciji je lik pričao nešto lošeg engleskog.
 

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Drugi dan je bio rezerviran za Kobe. Na mene nije ostao prejak dojam jer mi je djelovao nekako presavršeno sterilan i nov. Onda sam doznao da je to zato jer je 17.01.1995.god. bio razrušen u jakom potresu. No obalni je grad pa se bilo lijepo prošetati, a iznad grada je i brdo gdje vozi super žičara. U povratku prema Osaki predvečer smo odlučili isprobati super-brzi vlak Shinkansen, osjećaj je odličan i više nego duplo je brži od ostalih vlakova ali i poprilično skup.
 

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Discussion Starter · #14 ·

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Discussion Starter · #16 · (Edited)
Treći dan smo putovali u Kyoto i Kamishinjo. Kyoto je izrazito tradicionalan i zapravo je većinu japanske povijesti bio glavni grad (794. do 1868.god.). I baš me zato iznenadilo što grad djeluje pomalo zapušteno, a dojam je vjerojatno još povećala kiša i tmurno vrijeme.

 

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Discussion Starter · #19 ·


Na povratku prema Osaki stali smo u gradiću Kamishinjo (177,503 st.), studentski grad pored Osake gdje je frend jedno vrijeme živio. Ali zbog umora više smo odmarali na rijeci i uživali u pogledu nego razgledavali grad i slikali (jedna slika iz Kamishinja je greškom završila među slikama Osake). Sljedeći dan smo uživali u detaljnijem obilasku Osake, a nakon toga odletjeli za Tokyo odakle smo imali let za Sydney. Tokyo sam vidio samo iz aviona i definitivno se planiram vratiti jednog dana. Ljudi su u Japanu toliko nevjerojatno uljudni i pristojni, nemate bojazni da će vas netko opljačkati i sl. Mi smo ostavili putovnice na nekom stolu i vratili se za sat vremena i zatekli ih na istom mjestu. Srećom jer inače bi bilo veselo :D Toliko od Japana, možda postavim Australiju kad uhvatim vremena.
 
1 - 19 of 19 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top