Skyscraper City Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 171 Posts

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
Bok svima! I ja sam jedan od onih kojima je stalo do ovog grada sa željom da se u njemu nešto neprestano pokreće,stoga se odlučih priključiti ovom forumu.Dosta sam vidio slika eurodoma i teksta o njemu,a pošto sam ja u istarskoj bome ga se nagledam svaki dan.:)..samo me zanima jel znate nešto o tome što se planira sa istarskom?kolko smo mi čuli u ulici ovdje bi trebao bit izlaz,s tim da bi se trebala proširit ulica za 2 traka...bili su geodeti mjerili nedavno pa sad..dal to neš znači.:yes:
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
po meni bi taj most bolje pristajao kod solarskog trga.nekako mi je preblizu bijelom ovaj na renderima..iako je to vjerojatno samo radi estetike..
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
onaj zigurat od zgrade i one šarene dvije kocke osobono su meni najgore vizije..mislim da bi se najbolje uklopio park jer odskače od uobičajenih rješenja a i samo po sebi je vrlo zanimljivo..no svatko nešto voli.;)
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
a ni onaj hotel park nije bogznašta...niti iznutra niti izvana..a itamo je onaj narodnjački disco ak se ne varam.valjda još.
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
ma kakav crni park?

tamo ili onu 20-to katnicu ili okrugle zgrade, pa cijeli potez uz donji grad do picassa je u zelenilu isto tako od neptuna pa cijela retfala, malo urbanih rješenja ne bi škodilo...
mislim da bi 20 katnica samo unistila vizuru katedrale.. a nemam nista ima protiv tog rješenja zelenila.tu uostalom ni ne izgleda kao obicni park..pogledaj primjer gaudijeva vrta (park) u barceloni..zasto se ne bi od ovoga napravilo nešto reprezentativno.:)
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
i meni je ta zgrada odvratna..a izgleda da isto volimo ove elegantno popunjene zgrade..:banana:
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
tramvajska pruga izgrađena do 10.05...:lol::lol:..jedino što se probija a da to nije asfalt u osijeku su rokovi..:lol:
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
e da,na eurodomu su danas na zadnjem katu sa sjeverne strane stavljali stakla preko onog dijela gdje treba ić panoramsko dizalo,a unutra su stavljali neke čelične stupce,a čini mi se da bi na njih trebale ići neke staklene plohe..
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
ĐAPIĆ NAJAVIO PA PROLONGIRAO KRAJ PROJEKATA...U JUTARNJEM..:lol::lol:

Samo tri dana nakon što je najavio da će svi kapitalni projekti biti završeni najkasnije do kraja travnja, osječki gradonačenlnik Anto Đapić jučer se na sastanku s predstavnicima tvrtki izvođača radova morao reterirati i pristati na prolongiranje predviđenih rokova.
Tako će svi oni radovi koji su prema Đapićevu planu trebali biti završeni do sredine ili kraja travnja, na završetak morati pričekati još 15-tak dana. No, to su, prema riječima predstavnika tvrtki OSIJEK-KOTEKS, GRADNJA I KT-TEHNOGRADNJA ionako ugovorima predviđeni rokovi, prema čemu proizlazi da je Đapić u petak, kada je iznio svoje rokove, očito bio krivo informiran pa je u samo tri dana morao mijenjati svoja obećanja.Time se aktualnoj vlasti otvara i problem da predviđeni projekti ne budu završeni do redovnih lokalnih izbora 17.svi(b)nja, što bi im trebali biti veliki predizborni aduti.

TRAMVAJSKA PRUGA-Đapićev plan 1.svibnja;koteksov 15.svibnja
ŠEĆERANSKI NATHODNIK-Đapić 15.travnja;koteks 30.travnja
TRG BANA JELAČIĆA-Đapić 15.travnja; KT 30.travnja
CESTA BIKARA-TOPLANA-Đapić 15.travnja ; gradnja 30.travnja
BICIKLISTIČKA STAZA TRPIMIROVA-CVJETKOVA-Đapić 15.travnja; gradnja 30 travnja

:nuts::nuts::lol:
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
SHVAĆA LI ĐAPIĆ OLAKO OBNOVU PAMPASA?
Đapić treći put odgodio obilazak Pampasa!
Objavljeno: 17.2.2009
Već treći put – dva puta je to najavio usmeno, a sada i pismeno – gradonačelnik Osijeka Anto Đapić odgodio je posjet streljani Pampas i obilazak radova na uređenju za Europsko prvenstvo u streljaštvu (EPSO) u srpnju.
Đapić je Pampas trebao obići jučer (ponedjeljak, 16. veljače) u 14 sati, ali je iz protokola Grada poslana obavijest da se to odgađa, "a o novom terminu bit ćete naknadno obaviješteni". Čini se kako Đapić olako shvaća obnovu Pampasa, koja nepunih pet mjeseci prije EPSO-a ima velikih problema (katastrofalno stanje streljane, kašnjenje i poskupljenje radova, nezatvorena financijska konstrukcija, otkazivanje suradnje i spor s dosadašnjim glavnim projektantom i nadzornim inženjerom), koji prijete čak i otkazivanjem EPSO-a. No, Đapić tvrdi kako je sve u redu.
- Radove ću obići uskoro, a sve će biti završeno na vrijeme. EPSO će biti održan, dapače, bit će najveći sportski događaj u posljednjih 25 godina u Osijeku! Vlada nam je već obećala potporu od najmanje 3 milijuna kuna. Dolazi oko 1.200 natjecatelja, zbog kojih će hoteli biti prepuni, i to u srpnju, kada je pola Hrvatske na moru! Tu priliku za zaradu i turističku promociju nećemo propustiti - uvjerava Đapić, ali bez obrazloženja na čemu temelji toliki svoj optimizam. T. Levak


eo još malo o našem sposobnom gradonačelniku..hahah..:);)
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
uglavnom,na fasadi eurodoma sa južne strane sve su postavili tako da...:banana::banana:
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
da al i dosta se radilo na poveznicama između tih naselja i osijeka..nije više zabačeno i odbačeno ko što je prije bilo..
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
pa glavno da se prvo radi biciklistička pa onda šta dođe..:lol:.i onu malu poprečnu ulicu kod kappa centra su radili pol godine,a još ni imena nema...:nuts:
a i šta je sa onom autocestom..katastrofa..:nuts::lol:
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
Ja mislim da bi prioritet što se obnove ceste u gradu tiče trebala biti Ružina ulica (to je katastrofa) i Jegerova ulica!!! Sramota da tako loša cesta bude u centru grada
jegerova se u zadnje vrijem uništila ajme:eek:hno: ,počela je pucat na sve strane..a za ruzinu je vec općepoznata stvar..stvarno jad i bijeda..ne sviđa mi se ni ona kod studentskog doma..rupe svako malo...
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
BUDUĆI TRGOVAČKI CENTAR DOBIO SVE SUGLASNOSTI GRADA OSIJEKA
Ne odustaju od Shopping parka!

Premda se gradom proširila vijest da bi zbog aktualne recesije bečka tvrtka Eyemaxx mogla odustati od projekta, u osječkoj tvrtki Projektum nekretnine, predstavniku austrijskih investitora, tvrde da se pripreme za gradnju velikog trgovačkog centra Shopping park Osijek odvijaju prema planu.
Podsjetimo, tvrtka Biljemerkant, vlasnik oko 30.700 kvadrata na uglu Trpimirove i Drinske ulice (lokacija bivše Svilane i Peveca), Austrijancima je odlučila prodati to zemljište, a cijela investicija vrijedna je oko 70 milijuna eura. "Za gradnju Shopping parka dobili smo potrebne suglasnosti svih triju nadležnih upravnih odjela Grada, onog za gospodarstvo, zatim za urbanizam i graditeljstvo te komunalno-stambeno gospodarstvo i promet. Do kraja mjeseca sastat će se povjerenstvo Ministarstva gospodarstva i na temelju njih dati zeleno svjetlo projektu. U ožujku će nam Grad izdati i lokacijsku dozvolu, što je glavni preduvjet za realizaciju. Sve ide kako je zacrtano", uvjerava Zoran Vulović, direktor Projektum nekretnina.
Podsjetimo, nakon toga Biljemerkant, prema ugovoru, ima rok od devet mjeseci za rušenje svih objekata na tom zemljištu. Gradnja centra trebala bi početi u proljeće 2010., a završiti do kraja godine. T. Levak


Ukupna nadzemna površina Shopping parka, raspoređena na tri etaže, iznosi oko 45 tisuća kvadrata, a u prodajnom dijelu obuhvaćat će isključivo trgovačke i ugostiteljske sadržaje, bez zabavnih. Imat će ukupno oko 1.500 parkirališnih mjesta, a na krovu će biti i oko 3.800 kvadrata uslužnih sadržaja, uključujući i restoran od 1.600 kvadrata.

jebote što je je ,onaj prostor je ogroman,a ono je ruglo gdje je pevec prije bio..:cheers:
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
a trebat će popunit onaj eurodom,nije to malo lokala..a ovdje kolko znam trebali bi doć zara i c&a. ipak su to ludi austrijaneri..a sad vidjet ćemo ko bolje nudi..:cheers:
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
Danas je potpisan ugovor na izgradnji infrastrukture na području buduću gospodarske zone u prigradskom naselju tenji.riječ je o radovima na izgradnji prometnica,odvodnje i javne rasvjete u vrijednosti 2,7milijuna kuna čiji se završetak planira do kraja svibnja ove godine.
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
nevjerojatno atraktivne lokacije,a nevjerojatno ruglo..mislim da ne postoji u osijeku ruznijih prostora..jad i bijeda.:eek:hno::eek:hno::eek:hno:
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,361 Posts
JOSIP VRBOŠIĆ O NATJEČAJU ZA BIJELU LAĐU:
Vrbošić: O Bijeloj lađi ne smije odlučivati privatnik

Uređenje Bijele lađe je predizborna igra, jučer je na konferenciji za novinare ispred Bijele lađe novinarima rekao Josip Vrbošić, kandidat za gradonačelnika koalicije HSS-HSLS, osvrnuvši se na natječaj za idejno rješenje uređenja Bijele lađe i zelene površine do Solarskog trga. Prema Vrbošićevim riječima, očito je kako u Gradu nisu svjesni da je upravo ta parcela najvrjednije zemljište od Zagreba do Iloka, a o njenom uređenju mora odlučivati i Gradska uprava, a ne privatnik koji je uz uređenje svog prostora natječaju dodao i zemljište u vlasništvu Grada. “Grad je samo promatrač vođen stavom 'što bude neka bude', a to je nedopustivo. Raspisivanje natječaja treba pozdraviti, jer ovaj objekt predugo stoji, ali Osijek-Koteks u ovom je slučaju vođen poslovnim interesima, što je legitimno. Prostori uz rijeku moraju biti namijenjeni sportsko-rekreacijskim i javnim sadržajima, a ne neboderima kakve smo vidjeli na idejnim rješenjima”, objašnjava Vrbošić te upućuje poziv Povjerenstvu za lijepo, ali i Društvu arhitekata da se pozabave idejnim rješenjima te se očituju.
Vrbošić je istaknuo i kako je neslužbeno saznao da u ocjenjivačkom žiriju nije bio ni jedan arhitekt iz Osijeka, što ga zabrinjava jer jedino Osječani znaju što Osijeku treba. “Ovu livadu do Solarskog trga treba "preorati", ali od nje mogu nastati i uređene zelene površine, sportske, javne i umjetničke oaze”, zaključuje Vrbošić te izražava sumnju kako je cijeli natječaj još jedan prozirni predizborni balon. I.Sekol

počelo je počelo,izbori su sasvim blizu..:bash::bash::lol::lol:
 
1 - 20 of 171 Posts
Status
Not open for further replies.
Top