SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
6341 - 6360 of 6368 Posts

·
Lega
Joined
·
2,438 Posts
Koliko sam ja čuo ta kuća se neće rušiti (zasada) jer tip traži neku svemirsku cifru...
I šta će to ostat sad tamo ko trn u oku okruženo s esseker i panorama centrom... fuj bokte... šta uopće to onda grade ako nemogu otkupit kuću... kad je otkupe nek onda prave... kretenizam !:bash:
 

·
Registered
Joined
·
1,314 Posts
tipu su nudili lokale i u essekeru i u promenada centru i da će mu mjesečno jedno vrijeme plaćati po 500 eura... Ne znam zašto čovjek neće prodati tu kuću jer ta kuća će se sama od sebe srušiti...
 

·
Moderator
Joined
·
17,059 Posts
Ma idiotizam šta se kod nas radi. Katastrofa!:bash:

Čitam danas u glasu da bi se iz Zg možda posudili neki tramvaj. Jer naravno nece biti dosta tramvaja kad bude puštena nova pruga... Sad su se oni sjetili da im trebaju novi tramvaji...:eek:hno:
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
25,725 Posts
nedovršeni poslovi,ko i uvijek.;)

PRIPREMLJENA JE PROJEKTNA DOKUMENTACIJA ZA OBNOVU DOMA ZDRAVLJA U DONJEM GRADU

Nakon što je završena izrada projektne dokumentacije za obnovu i adaptaciju Doma zdravlja u Donjem gradu, uskoro bi trebala početi i prva etapa radova. Naime, kako kaže dr. Rudika Gmajnić, ravnatelj Doma zdravlja, u tijeku je natječaj za izvođače radova, a građevinski zahvati na zgradi donjogradske ambulante vjerojatno će početi do kraja svibnja. “U prvoj fazi radova postavljat će se stolarija, a nakon toga kreće dogradnja kata i adaptacija zgrade. No, iako se ranije predviđalo da će Donjograđani u sklopu ambulante do kraja godine imati na raspolaganju ljekarnu, pedijatrijsku ordinaciju i općenito bolje uvjete rada u ordinaciji obiteljske medicine i kod stomatologa, to ipak neće biti moguće. Projekt će imati višegodišnju realizaciju”, kaže Gmajnić, te dodaje da se ipak ne očekuje veće odugovlačenje sa završetkom radova. Inače, obnova ambulante investicija je ukupne vrijednosti od gotovo četiri milijuna kuna. Samo između 300 i 400 tisuća kuna koštala je izrada dokumentacije, plaćanje komunalija i drugih taksi, dok cijena nadogradnje novog kata i sanacije postojećeg objekta iznosi gotovo tri milijuna kuna. Procjenjuje se da će za opremu ambulante trebali još 500 tisuća kuna.


e uvijek mi se činilo da je donji grad manje zastupljen.čak ni fotki nema toliko..
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
25,725 Posts
RJEŠAVA SE PROBLEM NEDOSTATKA PARKIRALIŠNIH MJESTA U RETFALI

Uskoro novo parkiralište u Učkoj ulici?

Vijećnici GČ "Retfala" godinama traže mogućnost gradnje parkirališta za potrebe približno 2.000 stanovnika Vijenca Petrove gore i Dinare te dijela Sljemenske ulice bez kolnih ulaza. Prošle godine Četvrt je predložila Gradu jedinu moguću lokaciju na kraju Učke ulice, između dvaju naselja, što je prihvaćeno.
Adrijan Farkaš, predsjednik GČ "Retfala", najavio je da će ovoga proljeća početi gradnja parkirališta.
- Između dvaju naselja na kraju Učke ulice sa zapadne strane nalazi se zelena površina na koju može stati parking s minimalno 15 do 20 parkirališnih mjesta. Zajedno s Krunom Pandžićem, zaposlenikom Grada, detaljno su pregledane potencijalne lokacije za parking. Na zelenoj površini gdje stoji i trafostanica dvije trećine bi mogle biti upotrijebljene za parking i to u dijelu prema željezničkoj pruzi, dok bi trećina ostala zelena površina. Stručne gradske službe trenutno izrađuju projekt za parking uz financijsku konstrukciju i problem parkiranja će uskoro biti završena priča. Četvrt se lani uspjela izboriti da projekt gradnje parkirališta bude uvršten u ovogodišnji gradski proračun jer je to doista prioritet, s obzirom na broj stanovnika i činjenicu da brojna kućanstva imaju čak po dva automobila - kaže Farkaš
Predsjednik GČ “Retfala” dodaje kako je Gradsko poglavarstvo odobrilo za projekt gradnje parkirališta 100.000 kuna. Također, najavio je kako će ove godine biti realizirani i prioriteti Četvrti - uređenje neodržavanog dječjeg i odbojkaškog igrališta.
 

·
Moderator
Joined
·
17,059 Posts
nedovršeni poslovi,ko i uvijek.;)

PRIPREMLJENA JE PROJEKTNA DOKUMENTACIJA ZA OBNOVU DOMA ZDRAVLJA U DONJEM GRADU

e uvijek mi se činilo da je donji grad manje zastupljen.čak ni fotki nema toliko
Deki na posao!!:D Gdje se uopce taj dom zdravlja nalazi? Negdje na vijencu Murse ili?
 

·
Moderator
Joined
·
17,059 Posts
AUTOBUSNA POSTAJA OPET KOD EURODOMA NAKON ZAVRŠETKA NJEGOVE GRADNJE

Autobusno stajalište ponovno kod Eurodoma

Bivša autobusna postaja kod starog "Radnjaka" ponovno će se aktivirati - kaže Jurica Vrdoljak, direktor Eurodoma Osijek, razrješujući tako nagađanja stanovnika tog dijela grada o tome hoće li se nakon završetka gradnje kod Eurodoma zaustavljati gradski autobusi. Projektnim je rješenjem definirana i autobusna postaja na istom mjestu odakle je premještena istočnije u Vukovarsku ulicu prije nekoliko godina, kada je počela gradnja Eurdoma. Gabarit autobusne postaje nije mijenjan i ne bi trebalo biti teškoća da zadovolji uvjete koje propisuju pravilnici, primjerice dužina ugibališta na kojem se mogu zaustavljati i zglobni autobusi. Hoće li privremena autobusna postaja u Vukovarskoj uz naselje Drvljanik i Vijenac Ivana Meštrovića postati trajna, ovisi o tome hoće li Grad Osijek prihvatiti prijedlog stanovnika. Naime, korisnicima GPP-ovih usluga s Vijenca I. Meštrovića pogodovalo bi da sadašnja privremena postaja postane stalna pa su takvu inicijativu uputili Gradskoj četvrti Tvrđa. Vijećnici su odlučili podržati građane pa će, odlučeno je na sjednici Vijeća GČ Tvrđa, uputiti zahtjev Gradu s prijedlogom građana da im ostave postaju jer je mnogima iz tog naselja ona najbliža. Željko Paloš, direktor GPP-a Osijek, kaže kako su oni samo korisnici ugibališta, a Grad kao vlasnik postaja odlučuje gdje će urediti postaju. Ako Grad odluči zadržati i jednu i drugu postaju na Vukovarskoj, GPP će zaustavljati autobuse na obje unatoč tome što su međusobno udaljene samo dvjestotinjak metara. Inače, objašnjava Paloš, standardi, između ostalog, predviđaju međusobnu udaljenost od pola kilometra kako bi pješačka dostupnost bila 250 metara s jedne i druge strane postaje. Građanima s Vijenca I. Meštrovića preostaje čekati odgovor na zamolbu, o čemu moraju, doznajemo, mišljenje dati i prometni stručnjaci. D.Pejić

Glas Slavonije
 

·
Moderator
Joined
·
17,059 Posts
DIONICU AUTOCESTE OSIJEK - ĐAKOVO U PROMET SUTRA PUŠTA PREMIJER IVO SANADER

Autocesta koja je čekala izbore

ZAGREB - Nakon dugog iščekivanja, dionica Đakovo - Osijek na autocesti A5 sutra bi konačno trebala biti otvorena. Nju će u 13.30 sati na naplatnoj postaji Osijek svečano pustiti u promet premijer Ivo Sanader, a uz njega prigodne govore održat će i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministar prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta te predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo.
Iako je ova dionica, prema planu, trebala biti završena, a samim tim i u funkciji do kraja prošle godine, njezin dovršetak i puštanje u pogon, očito, morali su čekati početak izborne promidžbe za lokalne izbore. Prilikom otvaranja dionice autoceste Đakovo - Sredanci, u studenom 2007. godine, premijer Sanader je kazao kako će dionica Osijek - Đakovo biti "završena i prije predviđenog roka - kraja 2008."
Mnogi od izvođača s kojima smo razgovarali priznali su nam kako je većina radova na toj dionici mogla biti gotova još jesenas, no tada su im iz Hrvatskih autocesta poručili neka ne žure sa završetkom jer će otvorenje biti tek na proljeće. Jasno, nitko od izvođača radova nije se bunio, nadajući se da će im do tada bar biti plaćeni radovi u cijelosti.
No, osim što je dočekalo proljeće i izbore, otvorenje autoceste je dočekalo i recesiju, pa su sada s pravom mnogi od izvođača ozbiljno zabrinuti hoće li im i kada država platiti radove, jer trenutačno izvođačima na toj dionici, ali i ostalim građevinskim tvrtkama koje grade druge dionice autocesta po Hrvatskoj HAC duguje na desetke pa i stotine milijuna kuna. Najveće građevinske tvrke trenutačno još nekako i podnose nelikvidnost države, no mali kooperanti i podizvođači su doslovce pred propašću zbog nenaplaćenih potraživanja.
Glasovi novinari još prije mjesec dana prvi su obišli 32 kilometra dugu dionicu autoceste A5, Osijek - Đakovo. I tada je već bilo jasno da je cesta potpuno završena. Čak je i tehnički pregled novosagrađene dionice, koja ima osam mostova, tri vijadukta, jedan podvožnjak, 17 nadvožnjaka, dva odmorišta (Beketinci i Strossmayerovac) i tri čvorišta (Čepin, Osijek i Josipovac), rađen bez žurbe, pa je za sutra doista sve spremno ne samo dočekati najviše državne dužnosnike nego i prva vozila koja bi njome mogla početi prometovati već sljedećeg dana.
Podsjetimo, dionica Đakovo - Osijek stajala je 2,2 milijarde kuna (bez PDV-a), a zajedno s dionicom Sredanci - Đakovo Osječanima će put do Zagreba skratiti za 40 minuta. Jasno, isti će put biti i nešto skuplji jer će cestarina za osobne automobile sada od Osijeka do Zagreba (Ivanje Reke) iznositi 102, za kamione 333, a za motocikle 60 kuna. Vožnja autocestom od Osijeka do Đakova stajat će 14 kuna za osobna vozila, 45 za kamione i 8 za motocikle.

Osijek - Zagreb
motocikli 60 kn
osobna vozila 102 kn
teretna vozila 333 kn
Osijek - Đakovo
motocikli 8 kn
osobna vozila 14 kn
teretna vozila 45 kn
32
kilometra duga je dionica autoceste od Đakova do Osijeka
2,2
milijarde kuna cijena dionice
Nakon završetka dionice Osijek - Đakovo, prema planu gradnje autoceste A5, trebala bi se nastaviti gradnja dionice Osijek - Beli Manastir, na kojoj će se graditi most preko Drave. Iako je natječaj za tu dionicu raspisan, pitanje je kada će uopće početi gradnja, jer dugovi koje država i HAC imaju prema izvođačima su golemi i zapravo nitko ne zna kako će i od kuda ministar Šuker osigurati potreban novac.

Glas Slavonije
 

·
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Joined
·
3,159 Posts
^^ nakon onog što su Englezi jučer izvalili o nama, neće nitko od straha od mina htjet ni sići s autoceste :D
 

·
Moderator
Joined
·
17,059 Posts
^^:lol: Više ima kriminala u jednoj londonskoj četvri nego u cijeloj RH:lol:

I jel ide tko danas na otvaranje autoceste?:D
 

·
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Joined
·
3,159 Posts
^^ pa vidiš kako smo mi blesavi, sami si organiziramo cugu umjesto da smo se uvalili toj "ekipi" na domjenak :D
 
6341 - 6360 of 6368 Posts
Status
Not open for further replies.
Top