SkyscraperCity banner

1141 - 1160 of 1234 Posts

·
Moderator
Joined
·
16,693 Posts
ma ta zgrada ce proci isto kao i esseker centar. jos jedno arhitektonsko cudo u nasem šoru.
:nuts: :lol:

prije plana za Kappu govorilo se da ce tu napokon sagraditi park jer je lokacija idelana, centru grada nedostaje zelenila jer sve apsolutno je u betonu,
Imaš park iza, uskoro i fontana, pogled nije baš bajan ali dobro, o tom potom.

oni koji imaju djecu sele se iz centra jer nemaju gdje otici sa klincima, najzelenija ulica u centru grada je malte ne jegerova zbog onoga drvoreda s kraja na kraj, najblizi park je zrinjevac koji je omedjen sa 4 prometnice od toga su dvije strasno prometne tako da to nije mjesto bas gdje bi neko pustio klince bez nadzora a i sam Zrinjevac je bezveze kako god da se okrene.
Pa nemoj me zezati da će u centru grada park biti okružen prometnicama :| S cim bi trebao biti s poljem kukuruza na sjeveru i poljem repe na jugu?

parkom na toj lokaciji centar grada bi dobio svoju zelenu oazu,
Još jednom pogledaj... http://imageshack.us/a/img708/2036/img5069pm.jpg

ispod cijeloga parka su mogli staviti podzemnu garazu i rijesiti problem parkiranja u centru, gore napraviti park sa drvecem, setnicama, igralistima, fontanom i biti kao i svi drugi europski moderni gradovi koji u samom centru grada imaju svoje zelene oaze.
Ajmo još jednom http://imageshack.us/a/img708/2036/img5069pm.jpg i http://www.sib.hr/galerija/2013/5/kappacentar/KappaCentar_SiBhr_14.JPG

Ili si troll ili...
 

·
Lega
Joined
·
2,415 Posts
^^
@ Demar39: Brate, ajde molim te nemoj prosipati ovakve gluposti... Samo ces nasekirat pola foruma...
 

·
Moderator
Joined
·
28,075 Posts


ps. jeste li skužili da su stavili znakove da je zabranjeno hodati po parku :nuts:
Zašto je tamo onda kada ne smiješ ni prošetati.
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
24,815 Posts
ali gdje je to uopće u projektu bilo predviđeno za park? gore postoje stepenice do kafića i to je to

ja nisam to ni zamišljao kao nekakvo mjesto za sjedit na travi ili gledat filmove :lol:
 

·
Moderator
Joined
·
28,075 Posts
POSLOVNO-STAMBENI OBJEKT
Kappa zjapi prazna, u podzemnoj garaži samo desetak auta


Iako je poslovno-stambeni objekt Kappa u samom središtu Osijeka službeno otvoren, šetanje klimatiziranim prostorom i razgledavanje izloga još uvijek nije moguće.
Naime, izuzmemo li drogeriju i optičarsku radnju u prizemlju, Kappa je još uvijek bez zakupaca prostora i velika većina “kvadrata” je - prazna. Tako se do hodnika i unutarnjeg stubišta ne može niti doći, jer je pod ključem, a u otvorene poslovne prostore može se ući samo kroz posebne ulaze s ulice.
Prazna zjapi i terasa, u startu zamišljena kao terasa restorana ili kafića s pogledom na uređenu ukošenu zelenu površinu i fontanu koja, također, nije u funkciji. Slabom popunjavanju poslovnih prostora sigurno pridonosi loša gospodarska situacija i globalna recesija, ali ono što je ipak neobično je praktički potpuno pusta podzemna garaža, dok se u neposrednoj okolici doslovce “vodi rat” za svako parkirališno mjesto.
Naime, u središtu Osijeka izražen je nedostatak parkirališnih mjesta i bilo je za očekivati da će Kappa sa svojih 250 mjesta, od kojih je 175 na raspolaganju svim građanima, preuzeti dio tereta prometa u mirovanju. No, za našeg obilaska u kompletnoj garaži bilo je svega desetak automobila, a budući da je riječ o prijepodnevu radnog dana, jasno je da vozači još nisu stekli naviku parkiranja u Kappi, usprkos dobroj lokaciji.
Naime, sat parkiranja stoji četiri kune u razdoblju od 7 do 21, a od 21 do 7 sati sat parkiranje stoji dvije kune. Mogu se kupiti i mjesečne ili godišnje parkirne karte pa tako mjesečna stoji 600 kuna, mjesečna radna za parkiranje od 7 do 18 sati iznosi 400 kuna, povlaštena mjesečna karta za stanare stoji 300 kuna, godišnja karta za stanare prodaje se po 2.500 kuna, a za 3.800 kuna prodaje se godišnja parkirna karta za sve građane.

http://www.glas-slavonije.hr/205721/3/Kappa-zjapi-prazna-u-podzemnoj-garazi-samo-desetak-auta

:eek:hno:

Valjda neće istu sudbinu dijeliti Eurodom..
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
24,815 Posts
^^neznam čemu čuđenje vezan uz parking?!

u Rupi je parking 2kn,Ulica Hrvatske Republike 3 kn,Avenija 3kn,Trg Lava Mirskog 3kn,Zeko 2 kn,Županijska 3 kn

a gdje je još ono divlje parkiralište iza Litokartona ?!


:dead:
 
1141 - 1160 of 1234 Posts
Top