SkyscraperCity Forum banner
2441 - 2460 of 2471 Posts

·
Registered
Joined
·
3,458 Posts
..
Čvorište južne i zapadne obilaznice
Ovo je uzasno projektirano. Svaki put se tamo zapetljam, a bio sam jedno 10 puta u zadnjih godinu-dvije :crazy: To je neka kvazi djetelina koja to ustvari nije jer opsluzuje zapravo 2 razlicite paralelne ceste na pravcu sjever-jug... Dok se vozis po obilaznici sve super, ali kad se s okolnih cesta zelis ukljuciti na obilaznicu, onda treba paziti gdje skreces da ubodes pravi smjer.
 

·
Moderator
Joined
·
30,493 Posts
Nastavak rekonstrukcije Trpimirove

Započinje rekonstrukcija Trpimirove ulice kod podvožnjaka; gradit će se kružni tok na raskrižju Trpimirove i Vukovarske

Danas su u gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Vrkić i direktor tvrtke Osijek-Koteks potpisali ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji dijela Ulice kneza Trpimira (od kružnog toka kod Svilane do raskrižja s Vukovarskom ulicom).

Riječ je o 300 metara dugoj dionici gdje će se popraviti oštećeni asfaltni sloj na ovom vrlo prometnom dijelu grada, ali će se ujedno riješiti i problem oborinske odvodnje gradnjom nove crpne stanice čime će se spriječiti „poplave“ ispod podvožnjaka kod svakog jačeg kišnog nevremena.

Radovi su vrijedni 2,5 milijuna kuna, a rok za dovršetak je 90 radnih dana od dana uvođenja u posao, no u Osijek-Koteksu su uvjereni kako će oni biti završeni i prije tog roka
. Građani se mole za strpljenje jer će na tom dijelu Trpimirove biti uspostavljena privremena regulacija prometa, sa samo jednom prometnom trakom u svakom smjeru.

Gradonačelnik Vrkić je istaknuo kako je ovo nastavak projekta rekonstrukcije cijele Trpimirove ulice od južnog ulaza u grad do cestovnog mosta na Dravi. Po završetku ove dionice, započet će sljedeća faza tog projekta, a to je gradnja kružnog toka na raskrižju Trpimirove i Vukovarske ulice. Taj kružni tok se procjenjuje na 20 milijuna kuna, a obzirom da je potrebno uskladiti protočnost prometa za vozače i sigurnost pješaka, izgradit će se pješački prijelazi s poluotokom ukrašenim zelenilom kako bi pješaci sigurnije mogli prelaziti cestu u svakom smjeru.

Nakon toga planira se proširenje Trpimirove do cestovnog mosta u četverotračnu cestu. Ukupna vrijednost projekta obnove Trpimirove procjenjuje se na deset milijuna eura.

Vrkić je najavio još jedan veliki projekt kojeg će Grad uskoro započeti s Hrvatskim cestama, a to je proširenje istočnog ulaza u Osijek do luke Tranzit i ulaza u Nemetin u četverotračnu cestu.

Na tiskovnoj konferenciji postavljeno je i pitanje zašto Grad, poput općine Čepin, nije zabranio teškim kamionima promet kroz gradske ulice i natjerao ih da koriste južnu i zapadnu obilaznicu, pa su se gradonačelnik i njegovi suradnici „našli u čudu“ obećavši da će ispitati što se može učiniti.Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=77186#ixzz5k7kUH61z

:cheers::cheers:
 

·
Moderator
Joined
·
30,493 Posts
Zatvara se dio Trpimirove ulice u OsijekuGrad Osijek krenuo je u rekonstrukciju dijela Trpimirove ulice od dionice između Drinske i Vukovarske ulice, a to će za građane značiti probleme kad je odvijanje svakodnevnog prometa u pitanju.

Tako će od 6. svibnja pa do 10. lipnja biti postavljena privremena regulacija prometa na rekonstrukciji Ulice kneza Trpimira, od Svilane do raskrižja s Vukovarskom ulicom.

Regulacija se odnosi na zabranu prometa na obje istočne prometne trake za smjer od juga ka sjeveru te zauzimanje i obustavu prometa na vanjskoj prometnoj traci (istočnoj) za smjer sjevera ka jugu na navedenoj dionici Ulice kneza Trpimira u vrijeme izvođenja radova od 6. svibnja do 10. lipnja 2019.

Iz Grada Osijeka mole sugrađane za oprez i strpljenje te poštivanje postavljene prometne signalizacije.

http://sib.rtl.hr/vijesti/osijek/25...qEHfA5rshWYy4aSb7svQDaAukokyN50oFZnoOFMos_Ua4
 

·
Moderator
Joined
·
30,493 Posts
JUŽNA I ZAPADNA OBILAZNICA
Najavljuju se nova prometna rješenja


Obje osječke obilaznice - zapadna i južna, u zoni su upravljanja Hrvatskih cesta, jedine su to dvije prometnice koje su dio tkiva gradskog prometa, a da se o njima ne skrbi gradska komunalna tvrtka. Koliko su one prometno iskorištene, zorno pokazuju podatci, na dnevnoj bazi južnom obilaznicom prođe 20 tisuća vozila, onom zapadnom deset tisuća manje.

Nedavno smo pisali kako je u tijeku zamjena bukobrana na nadvožnjaku zapadne obilaznice kod Višnjevca; bila je to prigoda da s Dubravkom Kosom, voditeljem Hrvatskih cesta Tehničke ispostave Osijek, proširimo temu na cjelovito održavanje dviju osječkih obilaznica te upitamo je li izvjesno da Osijek dobije i treću obilaznicu, onu sjevernu. Dubravko Kos će, naravno, uvodno izvijestiti da su održavanja podijeljena u dvije skupine, redovita i investicijska.

Za održavanje 4 mil. kuna
- Redovito održavanje, na godišnjoj bazi, državne ceste D2 u zoni koju pokriva Nadcestarija Osijek, čiji je dio i južna obilaznica, na razini je četiri milijuna kuna, a D7, koja prolazi zapadnom obilaznicom, 3,3 milijuna kuna. Sredstva su to koja se koriste za održavanje vertikalne i horizontalne signalizacije, održavanje znakova, zamjenu dotrajalih plastičnih stupića, košnju, održavanje odbojnih ograda, popravke na asfaltnoj površini... - nabraja Kos. Aktualna zamjena bukobrana dolazi pak u kategoriju investicijskog održavanja, to su zahvati koji se planiraju dugoročno. Nakon deset godina, otkako je zapadna obilaznica, u duljini od ulaza u Čepin do Švajcarnice, u uporabi, radilo se na izmjeni bukobrana. Prvo kod Švajcarnice, zamijenjeno je 1600 četvornih metara, u vrijednosti od oko milijun kuna, potom onih transparentnih iznad nadvožnjaka na ulazu u Osijeku, približno 640 kvadrata, a sada je pak u tijeku zamjena 576 panela različitih dimenzija, ukupne površine dvije tisuće četvornih metara, u vrijednosti od 1,8 milijuna kuna.

Dotrajali bukobrani
- Nakon skidanja pokazalo se kako je doista bilo vrijeme za zamjenu, izolacijska ispuna je potpuno potrošena, tako da se paneli, iako naoko dobro izgledaju, neće moći negdje dalje upotrijebiti - naglašava Dubravko Kos. U sljedećem razdoblju planira se i zamjena asfaltnog sloja, nanošenje antikorozivne zaštite na ogradu na mostu preko Drave.

No i ovdje se razmišlja o prometnim poboljšanjima - na raskrižju kod čepinske uljare planira se graditi nadvožnjak preko obilaznice. Ocijenjeno je kako će taj dio u dogledno vrijeme biti prometno najopterećeniji, pa će se tim rješenjem izbjeći skretanje ulijevo. Ostala raskrižja (kod ugostiteljskog objekta Zelenkrova i kod Darde) planiraju se preurediti u kružne tokove.

Zapadna obilaznica u cijelosti je opravdana - rasteretila je središte Osijeka, posebice Trpimirovu ulicu transportnog i teretnog prometa.

NEIZVJESNA SJEVERNA OBILAZNICA
Na pomlađenu južnu obilaznicu Osječani se još navikavaju, doista s četiri traka čini reprezentativan ulazak u grad Osijek. No ulazak u Retfalu, odnosno rješenje kod Portanove, otpočetka je trn u peti. Kos otkriva da će to biti riješeno tako da će se izgraditi novi denivelirani kružni tok, odnosno, prema nekim prijašnjim prijedlozima, doista će biti uklonjen stari nadvožnjak koji vodi do S-ceste. I čvorište Tenjska će u obnovu, ondje će se prošriti kolnik. - I sjeverni, stari, trak južne obilaznice u dogledno će vrijeme u rekonstrukciju, što će se realizirati u nekoliko faza - kazuje Kos. Sjeverna obilaznica? Njezina budućnost još uvijek nije izvjesna, postoji u planovima, ali zasad ništa konkretnije od toga...

http://www.glas-slavonije.hr/422635/3/Najavljuju-se-nova-prometna-rjesenja
 
2441 - 2460 of 2471 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top