SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
6941 - 6960 of 6994 Posts

·
Moderator
Joined
·
17,059 Posts
Discussion Starter · #6,944 ·
Drava international - prerada plastičnih boca

Postavlja se ograda.Skontajte brdo boca iza :nuts:Ovaj dio su lijepo očistili. Bilo je puno osušenih stabala.

 

·
Danas sam ok...
Joined
·
1,125 Posts
Pitanje imam dali neko zna što će biti sa zemljištem kod bivšeg silosa? U donjem gradu blizu plodina to je već jako dugo zapušteno i užasno tamo.
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
25,720 Posts
koliko ja znam zasad ništa se ne pokreće po tom pitanju

Novi grad i Tvrđa ne daju zelene površine za izgradnju parkirališta

Parkirališnih mjesta u mnogim je osječkim naseljima nedovoljno zbog čega su vlasnici automobila prisiljeni upustiti se u dugotrajno kruženje u potrazi sa slobodnim parkiralištem ili riskirati dolazak pauka, kaznu komunalca i "čestitku" prometnog policajca.

Uz Vijenac Murse, za koji rješenje do sada nije ponudila niti jedna gradska vlast, a vozačima koji tamo stanuju očito ne pada na pamet koristiti parkiralište u krugu Campusa i protegnuti manje od pet minuta noge do svoga naselja, ništa bolja situacija nije ni na Sjenjaku te Vijencu Ivana Meštrovića.

Na južnom je dijelu Vijenca Ivana Meštrovića, istina, potkraj ove godine izgrađeno petnaestak novih parkirališnih mjesta, no u dijelu naselja uz Četverolist gdje je problem prioritetno trebalo rješavati (ako je već bilo novca za nova parkirališta) nije učinjeno ništa.

Ipak, ako je vjerovati najavama iz Gradske četvrti Tvrđa, i to će se promijeniti u proljeće 2012. godine. Namjera je u tom dijelu naselja izgraditi nekoliko novih parkirališta, reorganizirati stara i tako dobiti prostor za najmanje petnaestak automobila. Projekt tek može usporiti činjenica da je vatrogasni pristup Četverolistu zapravo jedina stvar koja je i do sada kočila novu investiciju. Namjera je, doznajemo, iznaći rješenje za izmještanje vatrogasnog pristupa ovoj zgradi sa stotinjak stanova, no ne na uštrb zelenih površina kojih je do sada zbog novih parkirališta u Osijeku uništeno i previše!
Slične najave čuju se i sa Sjenjaka i tamnošnje Gradske četvrti Novi grad - parkirališta nema dovoljno, ali vodstvo Četvrti se protivi izgradnji ukoliko će ona smanjiti kvadraturu zelenila u ovome naselju.


Kako, dakle, udovoljiti svima? Kada je Vijenac Murse u pitanju logičnim se nameće samo jedno, nepopularno rješenje - naplata parkiranja i povlaštene mjesečne karte stanarima naselja čime će se velikim dijelom prisiliti posjetitelje i zaposlenike Kliničkog bolničkog centra da koriste parkiralište u Campusu.

Kada govorimo o Sjenjaku i Vijencu Ivana Meštrovića i u vidu imamo retoriku gradske uprave i čelnika gradskih četvrti o Osijeku kao zelenom gradu koji se nada Zlatnom cvijetu Europe 2012. godine malo se toga može učiniti. Prostora za nova parkirališta jednostavno nema! No, rješenje ipak postoji - prihvatimo konačno činjenicu da ne živimo u sedamdesetima kada je u zgradi sa dvadesetak stanova automobil imalo njih tri i kada je svatko mogao kada god poželi parkirati pod svojim prozorom. A upravo je takav način razmišljanja i danas prisutan kod velikog dijela Osječana.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=35820#ixzz1hlI1Fy1L
 

·
os
Joined
·
173 Posts
PHP:
Drava international - prerada plastičnih boca

Postavlja se ograda.Skontajte brdo boca iza :nuts:Ovaj dio su lijepo očistili. Bilo je puno osušenih stabala.

^^Ovo su jako lijepo sredili i obnovili. postavili su novu ogradu, sredili portirnicu..puno bolje nego ona ruševina prije što je bila..ako se ne varam unutra imaju i neke moderne dvorane za Squash^^ još kad na tom križanju sruše onu ruševinu i naprave kružni tok bit će puno lijepše a i preglednije vozačima:cheers:
 

·
Danas sam ok...
Joined
·
1,125 Posts


Eto da stavim i naš novi semafor u punom radu gdje se ipak poprilične gužve stvaraju.:)Divaltova križanje sa Wilsonovom.
 

·
Danas sam ok...
Joined
·
1,125 Posts
Još kad bi gore na semafor stavili znak JUG 2 i samo ravno :cool:

:D
Vidiš dobra ideja, da se na svaki semafor stavi kao što to imaju u Zg i nekim gradovima imena kvartova te mjesta od posebnog značaja.Npr bolnice, pošte itd...:)
 

·
os
Joined
·
173 Posts
Raskinut ugovor - odgođena obnova pješačkog mosta
Askon institut iz Sesveta zatražio je od gradske uprave Osijeka sporazumni raskid ugovora i odlučio odustati od izrade projekta sanacije i zaštite donjeg dijela betonske konstrukcije pješačkog mosta koji je sklopljen 25. srpnja 2011. godine. Tvrtka Askon je ugovor sklopila na osnovu vizualnog pregleda koji su obavili njeni stručnjaci, no kada su se upustili u dvotjedno detaljno istraživanje mosta, tvrtka je odlučila radove prekinuti jer smatraju da im posao nije ekonomski isplativ. Dio posla koji su obavili bit će im plaćen iz proračuna Grada, a riječ je o nešto manje od 40.000 kuna. Sada se sve vraća na početak, a gradske službe moraju raspisati novi natječaj.

S druge strane, problema na mostu dr. Franje Tuđmana za sada nema. Dizalica koja će omogućiti pjeskarenje i potom nanošenje sloja koji štiti od korozije je postavljena, a kako je riječ o velikoj površini koju treba pripremiti i tretirati posebnim sredstvom teško je za očekivati da će posao biti gotov prije lipnja ili srpnja 2012. godine, posebice ako vremenski uvjeti duže vrijeme budu onemogućavali da se radovi zahuktaju. Za ovaj posao Županija treba izdvojiti dva milijuna kuna.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=35838#ixzz1hsAKq6r2
 

·
Moderator
Joined
·
17,059 Posts
Discussion Starter · #6,955 ·
^^Hvala :)

Podzemni radovi na Trgu slobode bit će gotovi do ožujka


Na jednom od najznačajnijih gradilišta u Osijeku, onom na Trgu slobode, trenutno velik posao odrađuje tvrtka Vodovod čiji djelatnici uređuju kompletne vodovodne i kanalizacijske instalacije na prostoru Trga. Postavlja se kompletna nova oprema te novi priključci i šahtovi, a svaki je dan drugačiji jer su instalacije svojedobno postavljane u najmanju ruku - kaotično.

- Na Trgu slobode kao da se bavimo arheologijom, a ne instalacijama. Svaki je dan drugačiji, ne znamo na što ćemo gdje naletjeti pa moramo paziti. Prijašnjih godina građeni su i spajani razni objekti što je dovelo do kaosa s instalacijama. No, idemo u kompletnu izmjenu kako se novi trg godinama ne bi morao raskopavati - objašnjava Ljubomir Novoselić, direktor Vodovoda.

Dio posla koji obavlja Vodovod vrijedan je tri milijuna kuna, a Novoselić kaže kako je odrađeno približno pola posla. Dinamika je dobra čemu su uvelike pogodovale i vremenske prilike koje su znatno produljile ovu građevinsku sezonu pa strojevi ne stoje ni između Božića i Nove godine.

- Vremenske prilike ove su zime idealne za nas građevinare, i to baš za ovakav tip posla koji se trenutno obavlja na Trgu slobode. Naš dio posla bit će gotov u veljači ili ožujku, a na gradilištu su svakodnevno četiri bagera i 20-ak radnika. Radimo i dalje, istom dinamikom nastavljamo i nakon Nove godine - kaže Novoselić.

Podsjetimo, investicija je vrijedna nešto manje od 24 milijuna kuna, a projekt obnove 9.500 "kvadrata" podijeljen je u dvije faze. Zakupcima poslovnih prostora, zbog smanjenja prometa izazvanog radovima, smanjen je iznos zakupa za 50 posto, a rok za završetak Trga od 400 radnih dana upravo bi se mogao poklopiti s Danom grada 2012. godine.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=35856#ixzz1i0zs2NUKŠto obožavam kad stave ovako veliku fotku 10 x 10 piksela :lol:
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
25,720 Posts
bitno je da to ide ,daj bože da ne pada snijeg ove godine ni iduće godine..:)

iako ne vjerujem da će biti baš za dan grada,vidjet ćemo
 

·
Registered
Joined
·
1,396 Posts
eo me nazad.
Vrdoljak sad na oproštaju dao obećanje da će se bazen gradit u 2012. ili 2013. i to na novoj lokaciji jer ovako ide sporo zbog zemljišta.
bazen će se gradit između dvorane i obilaznice, tj. nove ceste koja će spajati kninsku i spust sa nadvožnjaka.
Obećao je da će koridor VC morati biti gotov do kraja mandata, Aquapark ide i bez pomoći ministra kao i etanol.
 

·
Danas sam ok...
Joined
·
1,125 Posts
Ta nova cesta će ići od Kninske?Ali mislim da moraju riješiti one bašće tamo prvo.
 
6941 - 6960 of 6994 Posts
Status
Not open for further replies.
Top