SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
5321 - 5340 of 5364 Posts

·
LEGA LEGA!
Joined
·
25,716 Posts
http://www.glas-slavonije.hr/255403...ovi-poceli-u-Brijescu-Tenji-uskoro-i-u-Cepinu

GRAĐEVINSKI ZAHVATI I U GRADSKOM PRSTENU

“Projekt Osijek”: Radovi počeli u Briješću, Tenji, uskoro i u Čepinu

U Briješću i Tenji, a nakon toga i u Čepinu, kreću radovi na linijskim građevinama za kanalizaciju i vodoopskrbu.
Ovi radovi predstavljaju zapravo treću komponentu “Projekta Osijek”, čija je zadaća poboljšanje vodoopskrbe i odvodnje u Osijeku i u mjestima u njegovom prstenu, pojasnio je predsjednik Uprave Vodovoda Osijek Ivan Jukić, uz kojega je jučer bio i član Uprave Slobodan Tolj.
Ne čudi stoga što je i ovaj investicijski zahvat vrijedan posebne pozornosti, tako da je lokaciju gdje su počeli radovi jučer obišao i gradonačelnik Ivan Vrkić.
- Grad nam se razvija u svim svojim dijelovima, radimo uz onoliko novca koliko raspolažemo i nastojimo ga pravično raspodijeliti - istaknuo je gradonačelnik Vrkić.
Pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu Alen Prnjat, istaknuo je kao će nakon završetka “Projekta Osijek”, čije je veliko finale gradnja pročišćivača otpadnih voda, Osijek postati grad s izuzetno visokim komunalnim standardom.
U Briješću su zadovoljni početkom ovih radova, jer su oni preduvjet za daljnje uređenje naselja, prije svega kad su u pitanju ceste, nogostupi i postavljanje javne rasvjete.
Radove izvodi konzorcij koji čine vinkovački Eurco i Osijek Koteks, a rok za dovršenje ove komponente je rujan 2016. godine.
Dario KUŠTRO

Stanovnici: Neće nam više plivati kanali i podrumi

Stanovnici Briješća, jasno, zadovoljni su što se diže komunalni standard njihova naselja. “Napokon” - bila je riječ koju su jučer stanovnici najčešće koristili. “Bilo je i vrijeme, godinama se nadamo i čekamo kanalizaciju. Vjerujem da će se time riješiti brojni problemi, primjerice, više nam neće plivati kanali, kao i da mještani u njih više neće prazniti svoje septičke jame. Isto tako, nadam se da nam, kad se sve ovo uredi, više neće ni podrumi biti poplavljeni. Briješće je dio grada, a sada se, djelomice, tako počinjemo i osjećati. Nadam se da će nakon ovih radova na red doći i obnova cesta i pješačkih staza, jer su na nekim mjestima jako oštećene”, kaže nam jedna stanovnica Briješća. Zaključuje da je riječ o naselju koje se širi te u kojemu ima i mladih obitelji, a do nekih kuća još ni cesta nije stigla.
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
25,716 Posts
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

http://www.osijek.hr/index.php/cro/Novosti/PRIOPCENJE-ZA-JAVNOST3

UKLANJANJE OBJEKTA INA-e NA LOKACIJI ŠANDORA PÖTEFIJA 1 U OSIJEKU

Nakon što se INA prvi puta obratila Upravnom odjelu za provedbu dokumenata, prostornog uređenja i gradnje Grada Osijeka, kako bi dobila dozvolu uklanjanja benzinske pumpe u Ulici Š. Pötefija, zahtjev je odbijen uz obrazloženje da mu nije priložena potvrda nadležnog tijela ako se uklanjanjem može ugroziti javni interes (u smislu zaštite i spašavanja ljudi, zaštite okoliša, zaštite komunalne i druge infrastrukture).

Kako su se u međuvremenu izmijenile zakonske odredbe, više nije potrebno izdavanje posebne dozvole za uklanjanje objekta, već o tome samo izvijestiti nadležni upravni odjel Grada Osijeka, INA nema više nikakvih zapreka za uklanjanje navedenog objekta.
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
25,716 Posts
http://www.glas-slavonije.hr/255742/3/Kljucevi-stanova-61-obitelji-bit-ce-uruceni-23-prosinca

TEHNIČKI PREGLED STAMBENE ZGRADE U UMAŠKOJ ULICI

Ključevi stanova 61 obitelji bit će uručeni 23. prosinca
Samo dva dana uoči velikog kršćanskog blagdana najljepši božićni poklon dobit će 61 obitelj s područja grada Osijeka. Naime, kako je planirano, 23. prosinca gradonačelnik Ivan Vrkić i ministar branitelja Predrag Matić uručit će ključeve za 44 obitelji s liste za dodjelu gradskih stanova te još 17 najtežih stradalnika Domovinskog rata. Oni će toga dana svečano useliti u nove stanove u zgradi u Umaškoj ulici.
- Tehnički pregled zgrade trebao bi biti 19. prosinca. Uzdam se da će sve dobro proći jer su radovi na zgradi, mogao bih reći, u totalnom zamahu. Ministar Matić i ja trebali bismo podijeliti ukupno 61 ključ za obitelji - potvrdio je gradonačelnik Ivan Vrkić.
Podsjetimo, krajem studenoga gradonačelnik i ministar zaključili su zajedničko ulaganje u gradnju zgrade u Umaškoj ulici, a riječ je o jedinstvenom projektu realiziranom na inicijativu osječkog gradonačelnika. Hrvatska Vlada u projekt se uključila s pet milijuna kuna, dok je Grad Osijek izdvojio 15 milijuna kuna, a s dodatnih milijun kuna bonificirao je oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa i naknade
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
25,716 Posts
http://www.glas-slavonije.hr/255737/3/Pocelo-uredjenje-slonovske-staze

RADOVI U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

Počelo uređenje "slonovske staze"


Protekloga tjedna, kako je i najavio osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, krenulo je uređenje poznate, nekoliko stotina metara dugačke i dugogodišnje utabane staze kroz Perivoj kralja Tomislava u buduću pravu stazu.
Djelatnici gradske komunalne tvrtke Unikom stigli su sa strojevima, a iz gradskog proračuna bit će uloženo oko 70 tisuća kuna kako bi se taj puteljak obrubio kamenim kockama, a na samu stazu nasula sipina. Konzervatorski odjel u Osijeku izdao je svoju suglasnost na podneseni prijedlog i projekt nakon što je imenovan arheološki nadzor, a vjeruje se kako će cijeli posao biti završen do nove godine.
- Već duže pokušavam napraviti nešto što sam najavljivao još u kampanji: poprečne utabane staze kroz perivoje, parkove i travnjake, koje su rezultat navika samih građana, uredit ćemo tako da priznamo one koji su faktički kršili pravila i nisu svojom kulturom poštovali gradske propise. No, recite mi, ako neke staze traju 50 godina, i sami građani ih zovu “slonovskim stazama”, a ja čak i “stazama Ivice Vrkića”; pa koja to gradska vlast tu činjenicu ne treba uvažiti?! - upitao se nedavno javno Vrkić.
- Prva je na redu upravo ova vijugava staza, vjerojatno najduža “slonovska staza” u gradu, koja kroz Perivoj kralja Tomislava, otprilike od sjedišta tvrtke Osimpex kraj Drvengrada vodi od Europske avenije do stare gradske jezgre Tvrđe. To će se dogoditi nakon gotovo godinu dana mojeg osobnog ustrajnog rada i 'borbe' gradske vlasti sa svima uključenima - konzervatorima, arheolozima i ostalima - zaključio je gradonačelnik.

^^Samo godinu dana borbe za šljunčanu stazu?! :horse::horse::

Gradonačelniče,takvu brzinu nismo očekivali! :applause: :tyty:
 
5321 - 5340 of 5364 Posts
Status
Not open for further replies.
Top