:lol:Ma daj, šta im fali, a to su i jedine fotke ove ville.:cheers:Isuse de miči to,slike su katastrofalne,baš su mi užasne fotke bile:lol:
ta vila bi baš bila odlična da se lijepo sredi
Lokacija ville je u najmanju ruku čudnovata, ne znam točno kada je izgrađena, ali poprilično je bila udaljena od gradskih četvrti kada je sagrađena.I da je na boljoj lokaciji,okolina je baš užasna za tako lijepu vilu.
Nek moderatori premijeste ako nije prikladno.:cheers:Zašto ovo ovdje? :hmm::hmm:
Neznam točno kada je sagrađena,ali vide se neki sitni secesijski detalji,nagađam 20-te godine.Lokacija ville je u najmanju ruku čudnovata, ne znam točno kada je izgrađena, ali poprilično je bila udaljena od gradskih četvrti kada je sagrađena.
Ja bih rekao da je villa sagrađena prije Prvog svjetskog rata, e sad što je tada bilo sagrađeno u okolini i zašto bi netko tamo gradio villu...:dunno:Neznam točno kada je sagrađena,ali vide se neki sitni secesijski detalji,nagađam 20-te godine.
Mada vila nije daleko od ondašnjih četvrti,odma pokraj se nalazila radnička kolonija OLT-a,novogradsko groblje,Pavelićevi stanovi i slično,nije baš da je usred ničeg.
Kulturna dobra možete lako pronaći i preko tražilice na stranicama Ministarstva kulture :cheers:
http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=31
Postoji i GIS karta kulturnih dobara, no nažalost baš i nije funkcionalna.
Kulturna dobra mogu biti pojedinačno zaštićena, ili zaštićena u sklopu povijesne cjeline. Pojedinačno zaštićena dobra su u pravilu "vrijednija", i štite se posebno iako se nalaze u sklopu neke cjeline.