SkyscraperCity banner

1041 - 1045 of 1045 Posts

·
Moderator
Joined
·
17,056 Posts
Novi autobus – novi termini polaska! Kao što ćete vidjeti investirali smo u novi autobus kako bismo vam poboljšali iskustvo dolaska u Portanovu. Uzeli smo u obzir sve vaše sugestije o tome što biste htjeli da se promjeni kod bespla autobusa. S novi autobusom su došle i promjene termina polazak, u nastavku pogledajte nove termine polazaka koji su na snazi od ponedjeljka 12.10.2015. -

http://portanova.hr/novosti/novi-termini-polaska-besplatne-autobusne-linije/
 

·
Registered
Joined
·
4,095 Posts
Zagrebački Branimir centar i shopping centar Point te osječki Portanova i City Colloseum iz Slavonskog Broda uskoro bi mogli dobiti nove vlasnike. Taj se četverac trgovačkih centara na tržištu našao u sklopu velike prodajne ofenzive koju je talijanska Unicredit grupa pritisnuta manjkom kapitala inicirala u svojim regionalnim članicama

http://www.poslovni.hr/hrvatska/cetiri-soping-centra-cekaju-novog-vlasnika-318980
 

·
Moderator
Joined
·
29,348 Posts
VELIKI TRANSFER U MALOPRODAJI
Nakon deset godina Konzum napušta TC Portanova


Ne događaju se u Osijeku, u ovom trenutku, zvučni transferi samo u Nogometnom klubu Osijek, dolaskom u koji je Nenad Bjelica zaintrigirao domaću sportsku javnost. Istodobno se događaju transferi i među velikim akterima u maloprodaji na osječkom području.

Nitko to još nije spreman službeno objaviti, ali izvjesno je da Kozum koji posluje u Trgovačkom centru Portanova izlazi iz tog prostora, a na prazno mjesto dolazi Interspar. Koji pak napušta prostor u svome vlasništvu u Trgovačkom centru Emmezeta. Hoće li u Emmezetu doći netko treći, možda novi diskonter koji upravo ulazi na hrvatsko tržište, tek će se vidjeti.

Super Konzum u “Porti”, na ukupno pet tisuća četvornih metara prodajnog i skladišnog prostora te s asortimanom od gotovo 30 tisuća proizvoda, površinom je najveći Konzumov objekt u Osijeku te svakako jedan od najvećih u istočnoj Hrvatskoj.

Mogući je razlog njegova “izlaska” to što mu uskoro istječe desetogodišnji najam. Podsjetimo, Trgovački centar Portanova svečano je otvoren u ožujku (tada uoči Uskrsa) 2011., a Konzum deset dana poslije (24. ožujka). Čini se kako nisu dogovoreni obostrano prihvatljivi uvjeti produžetka najma, što znači da će u nekom trenutku u prvoj polovini iduće godine Konzum napustiti Portanovu.

Na njegovo mjesto dolazi Interspar. Preselit će svoju maloprodaju iz Emmezete, koja je ondje također u formatu hipermarketa. Ondje na prodajnoj površini većoj od 3200 četvornih metara kupci mogu odabrati među 13.000 prehrambenih artikala i 10.000 artikala tzv. neprehrane. Hipermarket je u tom prostoru od 2010. godine.

Postavlja se pitanje zašto Interspar napušta vlastiti prostor kako bi se preselio u najam, no očito je matematika pobijedila. Procijenjeno je da je TC Portanova glavno trgovinsko središte, u koje dolaze i kupci susjednih Srbije te Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je kako je međusobna udaljenost tih dviju velikih trgovina samo 500-tinjak metara zračne linije, razdvaja ih željeznička pruga.

No kako nam kažu naši izvori upućeni u tijek situacije, radnici Konzuma nemaju razloga za brigu jer, prema razvojnoj strategiji, Konzumu je u planu širenje na istoku Hrvatske te je njegova filozofija “ako ne u Portanovi, poslovat ćemo na nekoj drugoj lokaciji”. Kojih u Osijeku ima.

Iako je zapadni dio Osijeka dobro opskrbljen maloprodajama živežnih namirnica, gotovo sve su se natiskale na malom prostoru. Dapače, prema informacijama onih koji su u prometu nekretninama, u taj dio grada nastoji doći i diskonter koji za sada u Osijeku posluje samo u istočnom dijelu grada. Bilo je riječi da bi ondje gradio i franšizer brze hrane, a nedavno je uz obilaznicu otvorena nova benzinska crpka. Dokaz je to kako Osijek ipak nije neatraktivan zainteresiranim ulagačima.

 
1041 - 1045 of 1045 Posts
Top