SkyscraperCity Forum banner

Pan-European Corridor IV

869010 Views 5494 Replies 236 Participants Last post by  most
Section Nădlac - Arad 38.88 km, 147 Mil Euro

Section Arad - Timişoara 32.20 km, 270 Mil Euro

Section Timişoara - Lugoj 35.62 km, 359,32 Mil Euro

Section Lugoj - Deva 99.50 km, 1,219 Mil Euro

Section Deva - Orăştie 32.80 km, 350 Mil Euro

Section Orăştie - Sibiu 82.07 km, 823,89 Mil Euro

Section Sibiu - Piteşti 116.64 km, 3.246 Mil Euro

Section Pitesti - Bucureşti work completed

Section Bucureşti - Constanţa 202.43 km, 762 Mil Euro

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România

Daca aveti vreo harta ... pls :cheers:
See less See more
3681 - 3700 of 5495 Posts
^^ multumim!

Ceva vesti concrete despre castigatori? Sau o data aproximativa cand se vor anunta?
va dura ceva pana se vor anunta castigatorii. Se vor cere clarificari, etc, etc. Nu poti descalifica chiar asa pe oricine ca o litera e scrisa cu verde in loc de verde deschis.

In afara de Colas, care eu zic ca, greu vor fi detronati, restul va fi batalie mare.

Documentatiile sunt stufoase. Interpretarea ofertei tehnice va avea si o parte de subiectivism. (de aici sa vezi contestatii cu duiumul).

Parea mea e ca, pt oferta tehnica sa fie facut altcumva punctajul: cu da si nu. Adica exista ce am cerut....da, se ia maxim, nu exista se ia zero.

Si in final poti sa-ti iei ca si client taspe mii de precautii ca alegi cea mai buna companie sa faca lucrarea..tot nu ai nici o garantie. Un contract mai dur..care chiar se aplica poate e o solutie mai buna.
See less See more
timpul de stabilire va fi influentat si de cine sunt castigatorii si cat de bine distribuiti sunt ei pe cele 9 tronsoane. Daca ea fiecare cate o bucatica din prajitura va fi mai bine....daca nu....cam naspa.

In total....din prezenta la Orastie-Sibiu, operatori economic care au depus oferte sunt vreo 19....care se bat pe vreo 9 tronsoane. Nu e chair asa rau. Putea fi mai rau.

Deja se prefigureaza mari pierzatori.....in exact cei mai mari jucatori de pe piata.....(Astaldi, FCC, Strabag). Cu toate ca, acestia trei chiar au acum de lucru....si vor avea inca pentru cativa ani.
See less See more
In timp ce noi ne intrebam oare cate luni o sa dureze, pana se anunta castigatorii licitatiilor :nuts:, in Ungaria se mai inaugureaza peste 2 saptamani inca un tronson de 24km, din M 43 (lucrare, care cuprinde si podul hobanat "Mora Ferenc", care traverseaza raul Tisa, avand lungimea de 660m). Autostrada se apropie astfel la doar 23 de km de vama Nadlac.

La noi:.... licitatii peste licitatii, dupa care contestatiile firmelor care pierd, dupa care fonduri insuficiente pentru exproprieri, etc.etc. si cand o sa-si ia carnetul de conducere nepotii mei, atunci o sa dam si noi o tura pe Coridorul IV.:nuts:
See less See more
^^
Situatia generala a cam fost asa cum ai descris-o tu, insa tre' sa recunoastem ca in ultimele luni, cam de cand a venit Ancuta, situatia de la CNADNR s-a imbunatatit simtitor, culminand cu aceste licitatii simultane, care cred ca eu ca sunt o premiera in estul europei, cel putin. Asteptam si urmarile.
See less See more
asta ca sa nu mai aud lamentarile ca ungurii au autostrazi si noi nu...ca ei sunt in campie iar noi avem de trecut carpatii.
Ei hai sa nu exageram. Ungaria e totusi campie, chiar daca mai au de facut cat un pod de 100 m din cand in cand. Asta nu se compara nici macar cu ce e de facut in podisul Transilvaniei, unde ai nevoie de sute de viaducte, ca sa nu mai vorbesc de ce implica sa faci o autostrada prin munti. Si hai sa nu mai venim cu exemplul Croatiei pe care i-au dadacit nemtii din plin. Sa vad ca vin si la noi investitori largi la punga sa faca PPP-uri in munti de miliarde de euro.
See less See more
^^ Pe Nadlac - Deva scuza cu relieful nu tine. Bani sunt. Hai sa vedem si rezultate! A, uitasem ca avem vreun an de rezolvare a contestatiilor...
Contestatiile sunt un drept al participantilor la licitatie. Uneori e exercitat abuziv, dar asta e. Nu poti sa eviti contestatiile in niciun fel. Nici macar atunci cand autoritatea contractanta a actionat impecabil. Nici companiile nu sunt sfinti. Au si ele interesele lor.
Ei hai sa nu exageram. Ungaria e totusi campie, chiar daca mai au de facut cat un pod de 100 m din cand in cand. Asta nu se compara nici macar cu ce e de facut in podisul Transilvaniei, unde ai nevoie de sute de viaducte, ca sa nu mai vorbesc de ce implica sa faci o autostrada prin munti. Si hai sa nu mai venim cu exemplul Croatiei pe care i-au dadacit nemtii din plin. Sa vad ca vin si la noi investitori largi la punga sa faca PPP-uri in munti de miliarde de euro.
Mda. Ungaria e campie si mai are din cand in cand de facut cate un pod/viaduct, Croatia e deluros/muntoasa, dar i-au dadacit nemtii, ma intreb pentru fiecare popor daca gasesti scuze sau explicatii, despre Romania ce spui ?
See less See more
Haio sa ne comparam cu Polonia, care la standardele Ungariei sau Croatiei, ar trebui sa aiba de 10 ori mai multe autostrazi. Si Polonia e campie....Macar sa fi avut noi banii polonezilor.
^^ Pe Nadlac - Deva scuza cu relieful nu tine. Bani sunt. Hai sa vedem si rezultate! A, uitasem ca avem vreun an de rezolvare a contestatiilor...
^^ Plus ca UE nu asigura fondurile si pentru exproprieri. Asa ca, de suspans n-o sa scapam... Stiti cum e la noi: never say never :lol: (vezi cazul stadionului national, terminat in proportie de 95%, cand brusc si-au adus unii aminte, ca nu mai sunt bani la buget.)
See less See more
Haio sa ne comparam cu Polonia, care la standardele Ungariei sau Croatiei, ar trebui sa aiba de 10 ori mai multe autostrazi. Si Polonia e campie....Macar sa fi avut noi banii polonezilor.
Banuiesc ca glumesti, deschizand din nou aceste discutii si comparatii (pe care le-am mai avut in trecut, pe fiecare thread de infrastructura)....:bash:
Am mai spus anterior: Noi atat de tare ne-am speriat de relieful tarii, ca nu ne-am mai apucat deloc de construit, de teama unui esec :lol:. Motivul e, ca mai marii tarii inca si acum isi bat capul, oare cum sa treaca de munti.. :nuts:

Anyway....Sa mai asteptam vreo 2-3 ani :)) am impresia ca imi spun asta in fiecare an, de 15 ani incoace). Acum sunt bani UE, licitatiile s-au facut, ambitie este, nevoie avem, ...sa vedem. Daca intr-adevar apar primele utilaje si santiere pana la sfarsitul anului curent, atunci mai am o raza de speranta. :)
See less See more
nu degeaba suntem noi mioritici....

hai sa nu mai facem nimic....ca oricum va fi scump....oricum ne vor fura firmele straine, oricum chiar daca facem vor trece 20 de ani si pana atunci autoturismul va fi perimat, etc, etc.

Hai sa si murim de foame, ca un pic de aur mai avem noi in Apuseni dar Gold Corporation forloseste cianuri si tot asa.
See less See more
^^ Nu vreti sa terminati cu lamentarile si comparatiile? Merci, apreciez.

Ontopic: sunt foarte curios sa aflu orice tip de informatie, baieti dati si voi de stire ce se intampla... sa speram ca nu sunt contestatii...... sau se vor opri in CNSC.
Banuiesc ca glumesti, deschizand din nou aceste discutii si comparatii (pe care le-am mai avut in trecut, pe fiecare thread de infrastructura)....:bash:
Am mai spus anterior: Noi atat de tare ne-am speriat de relieful tarii, ca nu ne-am mai apucat deloc de construit, de teama unui esec :lol:. Motivul e, ca mai marii tarii inca si acum isi bat capul, oare cum sa treaca de munti.. :nuts:

Anyway....Sa mai asteptam vreo 2-3 ani :)) am impresia ca imi spun asta in fiecare an, de 15 ani incoace). Acum sunt bani UE, licitatiile s-au facut, ambitie este, nevoie avem, ...sa vedem. Daca intr-adevar apar primele utilaje si santiere pana la sfarsitul anului curent, atunci mai am o raza de speranta. :)
pai hai sa ne uitam la Strabag....si la declaratiile de la mijlocul si sfarsitul anului trecut. Ce pazeseste CNADNR acum? Eu in prima zi cu un grad pe plus, daca nu au camioanele in santier as navali cu avocatii peste ei Ce naiba...au luat acel contract cu o diferenta de pret de 30 miloane de euro...fata de FCC.
See less See more
^^ Nu vreti sa terminati cu lamentarile si comparatiile? Merci, apreciez.

Ontopic: sunt foarte curios sa aflu orice tip de informatie, baieti dati si voi de stire ce se intampla... sa speram ca nu sunt contestatii...... sau se vor opri in CNSC.
sa vezi cand citeste pe Radu TM....si ne cearta el si sa ne spuna ce bine e totusi in tara.

Vin acum informatiile sumare si de pe Arad-Nadlac.
See less See more
Te inseli, mai mari tarii li se rupe de autostrazi, autostrazile nu aduc voturi, cresterea pensiilor si salariilor bugetariilor aduc voturi.De fapt stau si ma intreb ce naiba i-a apucat pe astia de la PDL sa se apuca de construit autostrazi cand banii aia se puteau baga intr-o marire de pensii de macar 5%.Sigur ar mai fi crescut in sondaje si macar cu 1%.PNL-ul a fost inteligent si a aplicat masura asta in perioada de guvernare si nu numai ei..Atata timp cat numarul pensionariilor sunt pe la 6 milioane adica mai mult decat cei in campul muncii batalia pt castigarea alegerilor aici se duce.Dc ne mai uitam si vedem ca oamenii din orasele mari ( astia care vor autostrazi in general ) ca Bucuresti, Timisoara, C-ta etc ies la vot in proportie mult mai mica decat cei de la sate , acestia prefera" valea Prahovei" in locul votului ai imaginea de ansablu al votantului.Dc tu ca partid ai de ales intre 200 km de autostrazi si cresterea pensiilor cu 15% , iar castigul nr de voturi de pe urma cresterii pensiilor ar fi cel putin dublu fata de cel al construiire autostrazilor tu ce ai alege??
Apropo ca fapt divers m-am uitat la numarul de vizualizari cand s-a scos la licitatie tronsonul Timisoara-Lugoj pe un ziar din Timisoara.Ma asteptam ca acesta sa fie mare mai ales ca nu toata ziua se construieste autostrada respectiva , dar surpriza. Numarul vizualizarilor era undeva la 100, mai toate articolele aveau un numar mult mai mare de vizualizari, altele treceau si de 500, deci e simplu sa tragi concluzia ca interesul pt autostrazi e destul de mic .Asta o stiu si partidele si e clar ca, cu autostrazile nu se castiga prea multe voturi.Iar dc mai pui ca nu poti sa cresti pensiile , salariile bugetariilor si sa faci si autostrazi sau alte investitii ai imaginea f buna pt care autostrazile nu se prea realizeaza.
See less See more
lasa ca acolo ii intereseaza pe Italieni autostrazile. Ca doar ii ajuta sa ajunga mai repede acasa.
3681 - 3700 of 5495 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.