SkyscraperCity Forum banner

[Paris] - My personal view of City of light

4353 Views 16 Replies 9 Participants Last post by  tonycro
Ljudi, evo kao što sam jučer na meetingu obećao, par fotki od mene slikanih prije par tjedana... Neću ništa komentirati, ali nema puno uobičajenih scena, nego meni puno dražih trenutaka iz života grada. Uživajte!:)

I moja malenkost:

See less See more
30
1 - 17 of 17 Posts
Gutenberg ...kralj si :master: ova serija BW govori puno više od riječi....odlične fotke!!!
Ak imaš još sam pucaj ;) :eek:kay:
Gutenberg ...kralj si :master: ova serija BW govori puno više od riječi....odlične fotke!!!
Ak imaš još sam pucaj ;) :eek:kay:
Pa, kada komplimenti dolaze od ovakvog majstora kao što si ti, mogu samo biti počašćen i ništa više... Biti će još fotki, samo da ih prebacim i smanjim malo rezoluciju... A tek na ljeto kada odem na dva mjeseca... Svaki tjedan reportaža!:banana:
Stylish and gallant. Very good photo collection. Bravo.
majstorske fotke :applause: :applause: :eek:kay:
Pa, kada komplimenti dolaze od ovakvog majstora kao što si ti, mogu samo biti počašćen i ništa više... Biti će još fotki, samo da ih prebacim i smanjim malo rezoluciju... A tek na ljeto kada odem na dva mjeseca... Svaki tjedan reportaža!:banana:
Imas odlicnu kompoziciju na nekoliko fotki, a kadrovi su vise nego artisticki ..sve onak po mom gustu ,josh "obojano" BW ..ma jednom rijecju ZAKON!!!!
Zelim da se prikljucis i u fotkanju Zagreba ...mislim da bi dobili odlicne fotke...
P.s. copy/paste-aj koju fotku i na Art dretvu...definitivo !!! :eek:kay: :master:
:eek2::eek2: Paris!!!!!!
AAAAAAA savršen grad, romantičan, grad koj nikad ne spava.... ma divan!!!! odlične slike!!!!!! ako imas jos please stavljaj.....Eiffelov toranj..... pogotovo..... :):):) Utješi malo romantično srce koje žudi za Parizom...:nuts::nuts:

Pošto nismo imali prilike razgovarati na meetingu.... zanimalo bi me, kakav je grad? općenito tvoji dojmovi (ukratko)? :)
Imas odlicnu kompoziciju na nekoliko fotki, a kadrovi su vise nego artisticki ..sve onak po mom gustu ,josh "obojano" BW ..ma jednom rijecju ZAKON!!!!
Zelim da se prikljucis i u fotkanju Zagreba ...mislim da bi dobili odlicne fotke...
P.s. copy/paste-aj koju fotku i na Art dretvu...definitivo !!! :eek:kay: :master:
Hvala, stvarno mi pohvale od profića puno znače! :) Uskoro ću u kupovinu fotića (ovo sam slikao sa posuđenim na veresiju...), pa će biti puno novih fotki (pogotovo ZGa). Inače, ozbiljno rtazmišljam da pojačam taj tvoj Pentax fan club, pa se nadam kojem dobrom savjetu kroz par tjedana :cheers:. Inače, slikao sam CB iz dva razloga: sama tehnika mi je neusporedivo zanimljivija nego kolor zbog igre sa kontrastima i svjetlom, a i fotić s kojim sam radio nije baš bio ponajbolji (Sony poluidiot od 6MP), pa je ovo bio jedini način da dobijem poštene fotke... Ali kada stigne Pentax mašina...
:eek2::eek2: Paris!!!!!!
AAAAAAA savršen grad, romantičan, grad koj nikad ne spava.... ma divan!!!! odlične slike!!!!!! ako imas jos please stavljaj.....Eiffelov toranj..... pogotovo..... :):):) Utješi malo romantično srce koje žudi za Parizom...:nuts::nuts:

Pošto nismo imali prilike razgovarati na meetingu.... zanimalo bi me, kakav je grad? općenito tvoji dojmovi (ukratko)? :)
Kao prvo, i meni je žao što nismo uspjeli baš pričati, ali na sljedećem sigurno!
Uskoro ću postati još fotki uz moje komentare, pa da zadovoljim tvoju želju za romantikom... I istina je sve što se priča o Parizu, grad ima neku posebnu dušu i ritam i jedan je od rijetkih gradova u kojima sam bio a u kojem bi mogao živjeti bez ikakve aklimatizacije. Jednostavno ima sve. Znači, uskoro jedna mala reportaža...:eek:kay:
Ljudi, evo još nešto mojih uradaka od prije par tjedana... Ove ću popratiti i komentarima, tako da naš ženski dio foruma dobije ljepši uvid u ljepote Pariza... Kako stvari stoje vjerojatno ću ovo ljeto cijelo provesti tamo, pa ću vam vjerojatno postati i dosadan sa fotkama, ali tako je kako je...

Pa da počnemo!:banana:

Ovo je po meni jedan od prizora koji najbolje opisuje Francusku i Parižane. Za razliku od našeg Austro-ugarskog sistema sjedenja na klupama, pošteni parižanin će uvijek izabrati stolicu. Individualnost prije svega. Zato ja obožavam park Luxemborough u samome centru grada, gdje su umjesto klupa stolice. I to tri vrste. U parku je u Senat Francuske republike, stalno su nekakavi koncerti u paviljonu ala onaj na Zrinjevcu i sl.. (to ću fotkati na ljeto...)

Navedeni park i zgrada Senata kojem službeno park i pripada.

Dvije od tri vrste stolica... Inače poseban gušt je treća vrsta koja je poput ležaljke... Kupiš kavu, pecivo baquete i samo ljenčariš uz knjigu...

Ovaj gospodin i ja čekamo ispod građevinske skele da prođe kiša...

Izložba na cesti

Grupa gospođa koje ogovaraju prolaznike dok sjede na mostu Point Nouf. Nije ih omeo niti vjetar niti kiša...

Nije ono što mislite. Tip se potpisuje po cijelome gradu, pa mi je bilo zanimljivo...

Dvorište Louvra. Hladno i veliko, ali svatko pronađe svoje kutak...

Studentski prosvjed. Dok ostali drže ispisane parole, ovaj tip i još dvojica prosvjeduju tehniciranjem...

Tipični i odumirući tipovi dućana koji mene podsjećaju na seriju Alo-alo...

Bicikli. Mislim da se njima koristi više ljudi nego u Amsterdamu i Koprivnici zajedno.

Pariški Cafe. Prazan (jer svi pošteni ljudi rade u podne a ne piju kave...)

Pariški stupići. Svugdje ih ima, smeđi su i totalno fora zato jer ne postiji valjda niti jedan koji nije ostavio trag na kakvom automobilu (i obratno...)

Metro (da, ne ide samo kroz zemlju). Pariz ima par linija koje i pojedinim dijelovima idu nadzemno. Ova pruga ide prema Moulin Rougeu...

Opet prazan Cafe. Ljudi rade. A kava je skupa, pa dok ne dođe grupa amera, ništa od posla...

Kanal. Super mjesto koje mi prije paše nekom lučkom gradu nego Parizu. Monumentalni (kao i cijeli grad) pravac napraljen od vode... I naravno biciklisti...

Super grafit savršeno uklopljen u prostor pored kojeg sam često prolazio, pa sam ga morao ovjekovječiti dok ga ne prebrišu...

Jedna umjetnička, za TonyCroMajstora...

I za kraj jedna za new_girl. Uživaj!

Eto, nadam se da nisu lošije nego one prije... :)
See less See more
20
Gutenberg ...odlican je i ovaj drugi dio :master: ...iskopaj jos nekaj :eek:kay:
1 - 17 of 17 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.