Wspaniałe zdjęcia jak masz więcej a szczególnie z wieży Montparnasse
to dawaj.
PS:W jakim hotelu się zatrzymałeś i czy ewentualnie jest godny polecenia?
to dawaj.
PS:W jakim hotelu się zatrzymałeś i czy ewentualnie jest godny polecenia?
A jakie kurne chaty mająnie wiem czy się zgodzicie, że Paryż jest oczywiście wspaniały, ale nie jest raczej Mekką dla miłośników kamienic. te paryskie są eleganckie, ale w większości bardzo podobne (również kolorystycznie) i oszczędne w formie.
Coooo? Paryż to kilometry ulic i kwartałów pełnych eleganckich i przepysznych kamienic. Nie ma takiego drugiego miasta w Europie. I do tego ta gęstość zabudowy...nie wiem czy się zgodzicie, że Paryż jest oczywiście wspaniały, ale nie jest raczej Mekką dla miłośników kamienic. te paryskie są eleganckie, ale w większości bardzo podobne (również kolorystycznie) i oszczędne w formie.
Akurat Ty powinieneś wiedzieć o co chodzi...pewnie chciałeś cos mądrego napisać, ale Ci sie nie udało:lol:
A czy ja gdzieś napisałem, że ta uwaga do Ciebie jest?^^
czy ja gdzieś pisałem o nadbudowywaniu i gabarytach (motyw kurnej chaty)?
napisałem, że paryskie kamienice są eleganckie (dodajmy, że bardzo foremne), ale niezbyt bogate w detal. zwłaszcza model Hausmannowski, który na wielu ulicach stanowi monokulturę. to wrażenie pogłębia jednolitość kolorystyki. chyba widać wyraźną różnice między Paryżem, a Pragą?
Chyba muszę wyprowadzić Cię z błędu. Oto mały przykład secesyjnego cuda z Paryża.... paryskie kamienice są eleganckie (dodajmy, że bardzo foremne), ale niezbyt bogate w detal. zwłaszcza model Hausmannowski, który na wielu ulicach stanowi monokulturę. to wrażenie pogłębia jednolitość kolorystyki. chyba widać wyraźną różnice między Paryżem, a Pragą?