SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 2064 Posts

·
Registered
Joined
·
2,911 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Темата я пуснах, за да може да се разграничава облагородяването (създаването) на зелени площи и паркове от инфраструктурата.
 

·
Registered
Joined
·
2,911 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Обновиха парк "Чайка" в ПловдивИзцяло обновен е парк "Чайка" в пловдивския район "Източен", съобщават от администрацията.

Асфалтирани са парковите пътеки, приключва монтирането на фитнес уредите на Алеята на здравето. Довършват и ремонта на детската площадка. Това отчитат кметът Петър Петров и неговият заместник Златин Велев след инспекция на дейностите, включени в строителната програма та района.

Вече са закърпени и дупките по основните артерии - надлеза "Скобелева майка" и улиците "Удроу Уилсън", "Бъндерица" и "Преспа" в квартал "Каменица 2".

Нови осветителни стълбове вече са монтирани по улиците "Строител", "Маяковски" и "Проф. Иван Шишманов". Инвестицията е на стойност 21 000 лева. Започва поставянето на улични стълбове и осветителни тела и на ул. "Братя Свещарови", допълват от районната администрация.
 

·
Registered
Joined
·
2,911 Posts
Discussion Starter · #3 ·
"Южен" иска за парковете си 1,6 млн. лв., спечелени по европроект1,6 млн. лв. за пълна модернизация на парковете "Белите брези" и "Райчо Кирков" в "Южен" бяха спечели по европроект преди близо година и половина, но и копчица още не е направена. Новите зелени тераси, езера, естради, огради, пейки, осветление и детски кътове си остават само на картинка.

"Без почивен ден работехме по проекта, ей такива дебели папки с документи сме предали в общината, но от месеци нищо не се чува оттам. За последно казаха, че те щели централизирано да обявяват процедурата. Да я бяха дали на нас, досега да сме почнали. Писахме писмо на кмета да разберем какво става: ще дойдат ли средствата?" - разказа главният инженер на района Пламен Йончев пред репортера на Plovdiv24.bg.

Знаейки, че са спечелили европари за парковете си, не смеели да харчат от събраните от наеми на гаражи средства, на които разчитали за всичко останало. В парк "Райчо Кирков" до ул. "Михалаки Георгиев", където неотдавна стана убийство, имало остра нужда от осветление.

Разработените от районните администрации проекти за паркове и зелени пространства още преди близо две години бяха събрани от тогавашния заместник-кмет по евроинтеграцията Ганчо Колаксъзов, за да ги вкара в общ проект под гръмкото название "Подобряване на екологичната и рекреационна среда на град Пловдив", с който общината кандидатства по оперативна програма "Регионално развитие" за 6,8 млн. лв. Тогава дори иначе критичните читатели на Plovdiv24.bg спонтанно реагираха "Браво!". Ентусиазмът беше охладен в началото на август 2009-а, когато се оказа, че са спечелени не 6,8 милиона, а 3,5 млн. лв. Дойде ред на кмета на "Тракия" Гиньо Матев да побеснее, защото беше отрязан заветният за него парк "Кан Крум". "Нали затова ни взеха проектите - да ги дооглеждат и доработват големите специалисти в общината!" - бурно реагира той.

Вече не траят и в "Южен", нямат търпение да разберат кога ще се изпълни техният проект за двата най-големи парка в района. Чакат отговор от кмета и се надяват на новия му заместник по евроинтеграция Георги Търновалийски.
 

·
Registered
Joined
·
2,911 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Иван Тотев и Петър Петров откриха обновения парк "Чайка" в "Източен"Областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Източен" Петър Петров прерязаха лентата на обновения парк "Чайка".

След като направихме първата по рода си детска площадка в парк "Каменица" преди две години, тя се превърна в притегателен център и предпочитано място за родителите и децата от целия град. В един момент се оказа тясна, за всички желаещи, които искат да й се наслаждават, заяви областният управител инж. Иван Тотев и бивш кмет на район "Източен". Планът беше втората такава площадка да се изгради в парк "Чайка" и ето днес тя е факт. Аз съм изключително щастлив да видя в лицето на Петър Петров една приемственост. Район "Източен", с това, което се случва през последните 2-3 години, мисля, че има много големи шансове да стане район на годината, каза още областният управител инж. Иван Тотев.

"Есента е сезон, в който хората прибират плодовете от своя труд през годината. Днес ще станете свидетели на откриването на уникалния комплекс - детска площадка и алея на здравето, монтирани за първи път не само в нашия Пловдив, но и в България" - с тези думи кметът Петър Петров се обърна към присъстващите в парк "Чайка". Той уточни, че тези прекрасни съоръжения отговарят на всички изисквания на европейските норми за детски площадки - напълно обезопасена, както за деца с проблеми в опорно-двигателния апарат, така и за всички деца, които желаят да се забавляват на площадката.
Прекрасен парк, близо до стадиона, близо до басейна и залата - един истински комплекс на здравето, обобщи Петър Петров. Той отправи молба към гражданите да пазят съоръженията, защото колкото повече ги пазим, толкова по-дълго ще се ползват от всички.

В новия парк "Чайка" има кътове както за двегодишни деца, така и за 60-годишни мъже и жени. За малчуганите има приказни кули, стена за катерене, люлки, пързалки, игри и дори часовник, на който децата да се обучават как да познават колко е часът. За техните родители, баби и дядовци в съседство са монтирани фитнес-уреди на открито и е оформена Алея на здравето.

Общата инвестиция е на стойност около 80 000 лева, като всички средства са отделени от бюджета на район "Източен". По този начин парите, които жителите плащат от наемите на гаражите, се инвестират отново в техния район, уточни заместник-кметът Златин Велев. Той добави, че на "третата година от управлението не трябва да говорим с "ще", а трябва да отчитаме свършеното".

В топлия ноемврийски ден на новоизградения детски комплекс се събраха много деца, родители и гости - заместник-областният управител Георги Игнатов, кметът на район "Северен" д-р Ина Филипова, общински съветници и др.
 

·
Registered
Joined
·
2,911 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Поредна детска площадка откриват в "Източен"

Още една детска площадка ще бъде открита официално утре от 11.00 часа в район "Източен", информира кметът Петър Петров. Новата придобивка ще радва малчуганите в квартал "Гладно поле" и се намира в междублоковото пространство на бул. "Цариградско шосе" 62.

Изграждането на съоръжението е част от строителната програма на "Източен", която се реализира в момента изцяло със собствени приходи от гаражи, подчерта заместник-кметът Златин Велев.

Само преди няколко дни Петър Петров и областният управител инж. Иван Тотев отрязаха лентата на обновения парк "Чайка" в район "Източен", в който бе изградена Алея на здравето и детски комплекс.

Предстои и откриването на детска площадка в квартал "Изгрев", уточниха от районната администрация.
 

·
Registered
Joined
·
2,911 Posts
Discussion Starter · #6 ·
^^^^

Модерен детски комплекс вече радва децата в кв. "Гладно поле"С детски глъч се изпълни днес междублоковото пространство на булевард "Цариградско шосе" 62 в квартал "Гладно поле", където кметът на район "Източен" Петър Петров и заместник-кметът Златин Велев откриха поредната детска площадка. Новата придобивка за малчуганите от квартала е изградена съгласно най-съвременните изисквания за безопасност. Съоръженията в нея са подходящи за различни възрастови групи.

Най-голям интерес сред децата предизвиква шареният хипопотам, който е американско производство и за пръв път се монтира в Пловдив.

Детският кът е ограден с красива дървена ограда, има пясъчник, пързалки, люлки и противоударна настилка. За удобство на майките около площадката са поставени пейки и кошчета за боклук.

В район "Източен" строителните дейности вървят с пълна сила. Вече открихме обновения парк "Чайка" с Алея на здравето и детски кът, преасфалтирахме цялото платно на бул. "Източен", което попада в границите на района, правим тротоари и осветление, заяви кметът Петър Петров. Той обеща, че следващата седмица ще бъде открита новата площадка за безопасност на движението, както и детска площадка в квартал "Изгрев".
 

·
Registered
Joined
·
2,911 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Събират средства за възстановяването на Езерото с мечкатаЧрез средствата събрани от благотворителен Коледен бал ще се опитат да ремонтират Езерото с мечката в Цар Симеоновата градина, научи Plovdiv24.bg. Коледният бал се организира от "Сороптимист" - Пловдив и ще бъде проведен на 10 декември от 19 часа в хотел "Тримонциум". Поканата за събитието струва 60 лв., а сумата необходима за ремонтирането на емблематичното място е около 8 000 лв. От "Сороптимист" се надяват повече пловдивчани да откликнат на поканата и да се събере необходимата сума за съхранението на един от символите на град Пловдив.

Досега от "Сороптимист" са възстановили 6 чешми в централната част на града и са изградили фитнес площадка за деца и инвалиди в детския кът.
 

·
Registered
Joined
·
13,499 Posts
Няма да застрояват градинката зад хотел “Санкт Петербург”

Градинката зад хотел “Санкт Петербург”, апортирана в “Пълдин туринвест”, няма да се застроява с жилищен комплекс, каквито слухове имаше. Теренът с площ 18 декара ще бъде хубав парк с пейки и фонтани, като в Панаира, твърди Георги Гергов. Зеленината ще е както за хотела, така и за квартала, допълва той.
 

·
Registered
Joined
·
155 Posts
Абе "градинката" си е направо парк, 18 декара е все пак. Дано наистина се поддържа и достъпа до нея остане свободен. Онзи квартал е презастроен с кооперации и има нужда от пространство и хубав парк.

П.П. Някой да е чувал за проект за облагородяването на Лаута?
 

·
Registered
Joined
·
2,911 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Шест нови микробуса, две нови леки коли и три дробилки за клони закупи "Градини и паркове"

"Икономията от новите дробилки е минимум 100 000 лв. на година и тя ще дойде от това, че тази дробилка намалява обема минимум 10 пъти", каза директорът на ОП "Градини и паркове" д- р Иван Георгиев днес на представянето на новите придобивки на предприятието, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С други думи, ако сега до депото в Цалапица са ходели 10 камиона, с дробенето на клоните броят на камионите пада на един, който ще ходи до Шишманци. От тук идва икономията на гориво, на хора и най-вече икономията на време. До сега предприятието е работело до 16.00 часа, заради работното време на Цалапица- 15.30 часа. Но тъй като вече клоните ще се дробят на място и ще се извозват в последствие, работното време се увеличава с един час. Респектиращи са 4- те тона клони, с които една дробилка се справя на час. Досега са се режели клоните, товарели са се на камиони и са заминавали за Цалапица, за да се изхвърлят. С новите придобивки тази дървесна маса ще се кара до Шишманци да се компостира.

ОП "Градини и паркове" се сдобиха с 3 нови дробилки, английски производство на стойност 90 000лв. Шесте нови микробуса и двете нови коли струват на Общината 170 000 лв.

Бусовете са товаропътнически. Броят им се определя от районите в Пловдив-за всеки по един. Целта е служителите на ОП "Градини и паркове" да бъдат по- оперативни и по- мобилни. Могат да превозят 6 човека работници и са снабдени с товарно помещение за косачна и резачна техника.

Въпреки студеното време на презентацията на новите придобивки присъстваше и кмета на Пловдив Славчо Атанасов. "Преди няколко месеца "Градини и паркове" ме помолиха да подсигуря такива дробилки. Те вече са факт. Освен икономиите, носещи на Общината и данъкоплатците, с тези нови машини отговаряме на всички европейски изисквания тази листна маса да се превърне в био маса. Инвестицията си струва. Тя ще бъде изплатена още в първата половина на тази година", каза кметът пред журналистите.


(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/219420.html#ixzz1ABB33w30
 

·
Registered
Joined
·
2,911 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Пейчев чисти Марица, парите - после

Бившият зам.-министър вкарва 80 машини в реката. Ако до края на годината не му платят, завежда дело в съда

Фирма "Тракия РМ" на бившия зам.- министър на земеделието Димитър Пейчев започва да чисти джунглата по Марица, без да са му гарантирани парите за сечта. Очаква се, че 80 машини ще влязат в реката до края на седмицата. Решението за изпълнение на поръчката на кредит, за сметка на частната фирма, беше оповестено вчера по обяд от самия Пейчев и ресорния зам.-кмет Александър Долев. Няколко часа преди това бригадите на общинското предприятие "Градини и паркове", изпратени да режат дърветата от двата бряга, бяха спрени по разпореждане на кмета Славчо Атанасов.

По думите на градоначалника, Пейчев му се е обадил веднага, след като е научил, че с джунглата в пълноводна река ще се борят аматьори от "Градини и паркове", които дори нямат подходяща техника. Димитър Пейчев сам предложи да свърши работата, без да му се плаща, и ще си чака парите от държавата. Изключително съм доволен, защото "Тракия РМ" има нужната техника, заяви Атанасов и призна, че да режеш дървета в реката с електрически триончета, каквито имат "Градини и паркове", е все едно да вървиш със стрели срещу танкове.

"Тракия РМ" спечели конкурса за почистването на Марица преди две години. Договорът с общината беше подписан за 4,3 млн. лева и трябваше да се финансира от държавния бюджет, според прословутото решение на Министерския съвет от 7 октомври 2009 г. за компенсациите за софийския боклук. Вместо договорената сума за сечта по Марица през есента на 2009 г. бяха преведени само 800 000 лева, в резултат на което "Тракия РМ" почисти само част от реката. За стойността на поръчката цяла година се водеха спорове между общината и правителството. Преди няколко месеца "Тракия РМ" намали сумата с 10 процента, така че почистването на целия участък от моста на ВИХВП до източния край на града струва 2,6 млн. лева.

Докато се водеха дълги и безплодни преговори, джунглата в Марица стана непроходима. Растителността се увеличи над два пъти, каза Димитър Пейчев. Той поиска общината да заплати засега само част от сумата - 400 - 500 хиляди лева, за да може фирмата да се издължи с ДДС, осигуровките и застраховките на работниците. Аз съм пловдивчанин, тук съм роден, Пловдив е моят град и моят живот, ако не се изчисти гората, ще стане беля - така Пейчев обясни мотивите си да изпълнява поръчката без пари. Знам, че общината и държавата нямат средства, бюджет обикновено има през март, но през март идват и наводнения, отбеляза бившият зам.-министър. Смятам, че средствата ще бъдат отпуснати, след като има решение на Министерския съвет, оптимистично допълни той. Димитър Пейчев увери, че бригадите стриктно ще спазват проекта, според който дърветата и храстите ще се вадят с корените. Ако растителността се изреже отгоре, както бяха готови да го правят "Градини и паркове", само след няколко месеца джунглата ще стане още по-страшна, обясни Димитър Пейчев. Той все пак уточни, че ако до края на тази година не получи парите, ще заведе дело в съда.

Когато няма пари, има патриотизъм, обобщи Александър Долев и благодари Пейчев с думите, че е добър пловдивчанин. Дотам докарахме, че разчитаме на хора, които милеят за нашия град, докато държавата нехае, захапа правителството Долев. Почистването ще започне веднага, след като се подпише протокол и възлагателно писмо.

http://marica.bg/show.php?id=42727
 

·
Registered
Joined
·
10,999 Posts
Не мога да разбера защо почистването коритото на Марица е такъв проблем за Пловдив? В крайна сметка просто могат да го включат към дейностите за които е отговорна местната почистваща фирма и О'К. Да не говорим, че не би следвало да се искат пари защото цялата тази биомаса може да служи като компенсация за разходите по премахването и. Голям проблем - национален.
 

·
Registered
Joined
·
2,034 Posts
Не мога да разбера защо почистването коритото на Марица е такъв проблем за Пловдив? В крайна сметка просто могат да го включат към дейностите за които е отговорна местната почистваща фирма и О'К. Да не говорим, че не би следвало да се искат пари защото цялата тази биомаса може да служи като компенсация за разходите по премахването и. Голям проблем - национален.
Ми...не знам защо ти е трудно да разбереш. Не съм чак такъв експерт, но май си давам сметка повече от теб, та...ще пробвам да ти обясня.
Първо...защо да не е национален?!! Софийският боклук как беше национален почти цяла декада.
Второ дължината на участъка е около 10 км, а коритото е широко 165 м. сметни си сам за колко декара става дума! Няма друг град в България с подобно съоръжение. Коритото е твърде голямо, строено е при съвсем различен режим на реката. Днес водата заема малка част от него, климатът благоприятства буйна растителност и ето ти проблем.
Не знам каква биомаса си представяш, но покрай българските реки растат върбалаци разни, които...абе...глупости са това - щели да се ползват за разплащателно средство. С кого? Сливи за смет е българска приказка, но не и българска реалност.
Някога си...може! Но сега особено откъм южния бряг има гора от храсталаци и върби на около 7-8 годни. Твърде млади за ползване и твърде стари за да могат циганките да ги кълцат с ножиците за подрязване на храсти, както предлагаш. Дори ако това се вмени като задължение на фирма "Чистота", то ще трябва да се сключи нов договор и...нали се сещаш, че тогава ще трябва да се плаща на тях. И хич няма да е евтино. Трябва техника, специалисти... Не че не трябва да се помисли за нещо подобно, за регулярно прочистване, но към момента положението вече е критично поради държавното разтакаване.
И дори всичко това да е приложимо, а то не е - въпросът се корени в онези обещани за националния :lol: боклук пари.
Хората на Пловдив са част от българската нация, колкото и странно да звучи това на някои и колкото и често напоследък да ни го натякват. След като, примерно, Панагюрското съкровище е общо, ще е общ и проблемът с коритото на Марица. Нали затова сме нация. Уж...:eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
2,034 Posts
Ами така де...само се ядем! И то...май само нас ядат. Толкова е грозно, чак...зловещо това настървение срещу всичко, което Пловдив поиска. Скачат срещу всичко. Било стадиони, съкровища или каквото и да е! АААААААААААААААААААА

АМАН!!!
 

·
Longing for civilization
Joined
·
217 Posts
^^Струва ми се , че това е проблемът - искаме. Имаме невероятната арогантност да искаме музеи , стадиони , пари от бюджета - все едно ни се полагат по право. Нищо че в този бюджет внасяме пряко над един милиард лева годишно. Той не е наш! На нищо нямаме право. Е да , ако някой премиер благоволи да ни даде някоя троха от НЕГОВИТЕ пари от бюджета трябва да сме безкрайно благодарни и поласкани , че и за нас, дълбоките провинциалисти някой се е сетил и ни е забелязал (то нали това ни е целта на себереализацията в живота...)
Ето , другите градове си траят вече стотина години ,нищо не искат , никой нищо не им отказва , свикнали са с мисълта , че то не им се и полага и всичко си им е наред. Само от Варна чат-пат помрънкват , че не е много честно така и това е.
Разваляме атмосферата с нашата безочивост. Ами я си помислете ако вземат , че ни дадат пари. Ами и други ще поискат! Ужас!!! Те парите са малко , а има приоритети в тази държава! Къде живеят най-много хора? Там музеи , стадиони , милиони , речни корита и всичко друго. Е вярно , че стадионите са празни , музеите още повече , а реки няма , но това е защото като нация сме малко диви и не ценим .
Така че Пловдиньо , Андоне и пр , ако искате да живеете в град с бъдеще и да сте приоритетна част от нацията , елате в София. Всички други го разбраха , само пловдивчани се правят на интересни. Защото са много комплексирани и са злобари. Какво си мислите , че ще вдигате гюрлутия и някой ще ви чуе? От 160 км нищо не се чува. Тънете си в посредственост и гледайте отстрани как целият материален и интелектуален ресурс на нацията ( кой от кой по-скромен , впрочем) се изливат във великолепната ни/ви столица , тази истинска европейска културна столица , а за вас... остават върбалаците в Марица.
 

·
Registered
Joined
·
8,403 Posts
Големите градове в тази държава изработват повече пари, от колкото получават. И София и Пловдив, Варна, Бургас им се полагат повече пари от държавата, но трябва да се развиват и останалите райони. Ако това се промени в селата няма да има НИЩО. Буквално осветление няма да имат. Така че не сте само пловдивчани "прецаканите". Вече е отделен въпросът колко пари получава Пловдив на глава от населението спрямо София. Е, повече получава. Много булеварди се ремонтираха в Пловдив, градът изглежда прилично. В София има много по-големи проблеми, които касаят повече хора, но никой тук не мрънка, че Пловдив им е изял нещо си. Повтарят се едни и същи неща до побъркване- стадиони, музеи, боклук. С удоволствие бих се съгласил стадионът да е в Пловдив, защото ми е писнало градът да се изпочупва след всяко подобно събитие обаче това не го забелязвате. Всичко има две страни. Относно съкровището. То наистина е национално и трябва да е в Националния музей. И без това през половината време не е В България, така че все тая. За боклука- той не е в центъра нали? Това сметище край Пловдив пак щеше да съществува с или без боклука, ама сега града получи пари.
А най-неприятно от всичко ми е да се сравнява града Пловдив с някакви други градове, които даже не са от неговия мащаб. Като активни граждани може да допринасяте за развитието на града, а не постоянно да се интересувате какво става другаде. А ако толкова искате- ето пример- Бургас. Толкова много ремонти се направиха, толкова е красив града, а е по-малък от Пловдив. Цаката е яка местна власт и европейски средства.
 

·
Registered
Joined
·
2,034 Posts
^^
БУУУУУУУХАХАХ
Т`ва ми е любимото - софийското населяемо да почне да се жалва и да казва колко по-добре били нещата в Пловдив. Втората фаза е да казва колко прекрасен е Пловдив. В третата маската се сваля и започват жалки опити за оплюване с най-махленски похвати. Дори в този форум това се е случвало десетки пъти.
Ще ми говориш ти за селата, че нямало да има нищо. Ами то отдавна няма нищо в селата, които не са около градовете. Ама нищо няма. Улично осветление няма поне от 15 години в огромна част от селата. Или има за 2 часа на вечер.
Доста е нагло да слагаш прецакани в кавички, защото е самата истина. Ремонтираните булеварди нямат НИЩО общо с вашата софийска държава, защото преди години за тях беше изтеглен доста солиден заем. София се държи като майка на останалите градове - тя дава парите, ако прецени, така че няма как тя - майката да се оплаква, че детето Пловдив й е "изяло" парите. Дори да е така, що за майка е тя! Нали се сещаш, майна!?!
Повтаряме едно и също до побъркване, защото тези неща са система от много, много години и...те малко или много ни побъркват. Повтаряме ги и защото знаем, че си умирате да четете неща, свързани с Пловдив :banana: и се пъхате където не ви е работа.
Сам казваш, че с удоволствие би видял как Националния стадион се изнася към Пловдив, не за да има тук нещо значимо и хубаво, а за да се отървете вие, за да ни е гадно на нас!!! Дори доброто, което привидно пожелаваш, пак е подло. За това говорим. За отношение. И всеки път това се опитваме да променим. Естествено, че няма да стане, защото "по вас" населява: "тъп предмет с три букви?" (отговорът ще видите в края)
Всяко съкровище, всяка находка е НАЦИОНАЛНА и всички сме част от НАЦИЯТА. Е? Трябва ли всички да се изсипем в гадния ви ГОУЕМ град...
За боклука - да, не е в центъра. С други думи центъра ни не е боклук, като на някои. Но! Първо: като сме приели боклука сме очаквали пари, а те в момента са ни един вид откраднати. Второ: сметището има капацитет, който скоро ще се запълни. Направихме услуга, като рискувахме подобен на вашия проблем след няколко години. Е? Някой ден, когато ние имаме проблем с боклука, ще казвате - е к`во се оплакват тия пак, ние как се оправихме с боклука. Само че тогава никой няма да ни чуе, да не говорим да помогне.
А най-неприятно ми е на някого да е най-неприятно нещо, което е само в главата му болнава. Най-безумното нещо е пловдивчанин да сравнява града ни с някой друг и то в полза на другия при това публично. Какъв Бургас бе, човек. Колко бил красив и не знам си какво. Не можеш да сравняваш Пловдив и Бургас по НИКАКЪВ начин. Сам го казваш - доста е по-малък от Пловдив. То...ако идеш в Трявна...там пък хептен ще ни заклеймиш. Чистичко, спретнатко и сякаш всичко там е наред.
Пловдивските проблеми са от съвсем друг порядък. Примерно това, че тук има няколкостотин паметници на културата от всякакъв ранг. Бургас за такива неща няма как да дава пари, защото няма за какво. Огромно речно корито - също. Десетки хиляди роми, избягали от родните си места и...право в Пловдив. Бургас няма и този прекрасен проблем. Нашият ресурс се разпилява по доста специфични направления. Всякакъв ресурс.
И да ми говори г-н Некойски някакви щуротии...много поздрави!
И защо даваш за пример Бургас и Варна, а не за градовете във вътрешността! Ще ти отговоря: защото софиянци ходят там на море и само към тези градове има някаква симпатия. Магистрала Тракия е най-големия приоритет и постоянно се говори как догодина софиянци ще могат да ходят на море по магистралата. Интересно пловдивчани по кой път ще минават. Много интересно. Всъщност по-близо ни е Егейско море, може би затова казвате, че магистралата ще обслужва само вас. Мъкаааа, мъка!
Само за едно нещо си прав - яка власт му е цаката. Само дето яката власт иска да изтегли заем, а софийската власт му прави мръсно, за да не може да го изтегли... Ха кажи ми сега де!
Но това с европейските средства звучи твърде удобно. Оправяйте се сами! Бре! Вие защо не си правите бутафорията "Лувър" с европейски средства?!? Или метрото.
И стига сте лазили по нашите теми с подобни провокативни и несъстоятелни изявления, ако имате някакво достойнство! Ние тук пишем от загриженост за града и бъдещето си, а ти се изсипваш и си правиш гаргара с болката ни. Що за възпитание и столични маниери. Селооо, село!
Знам, изпитал съм го, не е лесно да понясаш мисълта, че в студените дни, в Пловдив е слънчево и 5 градуса по-топло, но... :lol:
Отговорът е шоп.
 
1 - 20 of 2064 Posts
Top