SkyscraperCity Forum banner

... poproszę ocene + komentarz

Pasażerski

1804 Views 10 Replies 10 Participants Last post by  KKtw
1 - 11 of 11 Posts
Dla mnie to nudny kadr, nic szczególnego się na nin nie dzieje. Jakby spojrzeć od strony prezentacji obiektu, to objąłem bym po lewej całość świetlika, tylko pewnie wtedy by się nie zamknęła kadru filarem z prawej i tym stojącym człowiekiem.

Przyjmeny obiekt w kadrze bez kreatywności. Ja daje 8.
A mi się bardzo podoba. Jedyne co przeszkadza to ta światłość zza szkła, ale rozumiem że to efekt pewnego kompromisu.
Góra nawet fajna, ale trochę ponaciągana perspektywa. Ja zrobiłbym ciemniejsze. Dobrze wypolerowana nawierzchnia, szkoda, że nie wykorzystałaś tego motywu aż tak bardzo. ;]
Ode mnie 9.

A skoro prosisz o komentarz:
Widzę że Tadeo niezawodnie już dał dziesiątkę... Szkoda tylko że nie wysilił się na ocenienie żadnego innego zdjęcia...
Technicznie zdjęcie jak zawsze u Ciebie jest dobre, jednak nie umiem skupić się a zdjęciu przez grupkę ludzi na lewym dole kadru. Odwracają uwagę od głównych walorów zdjęcia, geometrii i światła.
Dzięki za komentarze i oceny. Port mnie zachwycił - jest bardzo fotogeniczny i pięknie w nim światło operuje... Nie miałam niestety statywu by w pełni korzystac z walorow tego miejsca. Zdjecie z reki przy ograniczaniu sie do iso 400 daje pewne ograniczenia w mozliwosciach.. A co do tego kto i dlaczego glosuje tylko na moje zdjecia, bardzo Was proszę by juz tego nie komentować.. Na prawdę nie mam na to wpływu..prosiłam juz wspomnianą osobę o wstrzymanie się.. Nie wincie mnie za to, na prawde nie chcę zbierać negatywnych opinii za czyjeś postepowanie.. Pozdrowki
Jedno z naprawdę niewielu czarno-białych zdjęć, które mi się podoba - prawdopodobnie dzięku oświetleniu, jasnym barwom pierwotnym i glancusiowemu połyskowi terminala.
Mam podobny kadr,ale robilem na filmie iso 3200 - sporo ziarna, tu zyleta choc po lewej sigma wyciagnela zadki ;)
Zdjęcie oczywiście bardzo dobre, solidne, świetnie pokazujące miejsce, ale...

jakby to ując...

No, takie zdjęcia raczej nie wygrywają konkursów, mimo że w swojej klasie nie można im nic zarzucić.
Stadion, ekrany akustyczne, akwarium, kino, rynek, galeria handlowa, peron kolejowy, baraki, kontenery - wymienione obiekty budowlane splatają się na tym ujęciu.
Ponadto na całym zdjęciu panuje spokój i porządek - w końcu znajdujemy się na poważnym forum.
Nie obyło się również bez ukazania zwykłej szarości dnia.
Daję 9.
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.