SkyscraperCity Forum banner

PCCroatia - Pitanja i pomoć

24049 Views 310 Replies 37 Participants Last post by  Seyzmo

Dakle, dobili smo novi podforum za foto natjecanje. :eek:kay:
Sve je sređeno, možemo početi od sutra ;)

Pravila su ovdje: Pravila

Ukoliko nešto zapne, ovdje pitajte :cheers:
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 311 Posts
Živia novi podforum! :banana:
Ševio :cheers:
živili :cheers1:
Sad se moram naviknut na izgled foruma :D
Odlično! :cheers:
Ovo je moglo i u Phototeque bit podforum?

I šta se tiče reda na forumu za kojeg Kebra kaže da se mora održavat

Hrvatski
Engleski

Hrvatski
Engleski

Hrvatski
Engleski

Hrvatski
Engleski

Hrvatski
Engleski

Hrvatski
Engleski

===========================================================

Engleski
Engleski

Francuski
Engleski

Engleski
Hrvatski

Englesko-talijanski
Engleski

Fala na sitnici oko imena šta niste mogli prominit ali ipak mislin da nebi poremetilo ovoliki red :eek:kay:
Molim, i drugi put
:weird:
Kako ste se setili ovoga...? :D
Ovo je moglo i u Phototeque bit podforum?

I šta se tiče reda na forumu za kojeg Kebra kaže da se mora održavat

Hrvatski
Engleski

Hrvatski
Engleski

Hrvatski
Engleski

Hrvatski
Engleski

Hrvatski
Engleski

Hrvatski
Engleski

===========================================================

Engleski
Engleski

Francuski
Engleski

Engleski
Hrvatski

Englesko-talijanski
Engleski

Fala na sitnici oko imena šta niste mogli prominit ali ipak mislin da nebi poremetilo ovoliki red :eek:kay:
ovo ti nije ludo što si primjetio... pitao sam Matthieua da uskladi s ostalim opisima podforumâ.

hvala na pozornosti :cheers2:
^^ pa meni osobno to nešto i ne smeta.
toliko sam se navikao na forum da niti ne gledam te strane nazive kao nešto čudno.
iskreno pravila mi se cine malo cudna, moje je iskreno misljenje da ih treba promijeniti, zasto?

Zato sto Mate moze imati 34 prijatelja na forumu i svi mu daju 10 i odu na ostale slike i podijele svima 1. Citaj: nije dobro da se zna koja je cija slika dok glasanje traje, kasnije nakon zavrsetka glasanja se moze objavit autor.

Isto tako nezgodno je ulazit u svaku sliku i posebno je ocijenit, puno je zgodnije imat samo jednu dretvu sa svim slikama jedna ispod druge, tako se puno lakse stekne dojam koja je fotografija bolja...

Al dobro to je samo moje misljenje, nek bude ovako ako su moderatori tako zamislili i ako misle da je bolje! ljiepi pozdrav!
Mi smo na srpskom podforumu već prošli taj deo slaganja pravila i "tranzicije", tako da je možda bolje da njih iskoristite i modifikujete u vaše svrhe, lakše će vam biti...

Ipak, što kaže dodop_ri, nije vam ovo najsrećnije rešenje iz par razloga sigurno. Evo pročitajte naša, pa što kažem možete iskoristiti nešto...

Uslovi učešća

Na foto-takmičenju mogu učestvovati svi članovi foruma koji su se registrovali najmanje 20 dana prije početka glasanja ili imaju minimum 20 postova.
Svaki učesnik na takmičenju može poslati najviše dvije fotografije koje je sam snimio.
Fotografije moraju biti maksimalne širine do 800 piksela, odnosno 600, ukoliko je fotografija slikana uspravno.
Fotografije ne smeju sadržati okvir.
Fotomontaže i bilo kakve intervencije na fotografiji osim osnovnih podešavanja u vidu svetline, kontrasta, boja i kropovanja nisu dozvoljene. Ovakve fotografije neće se naći u izboru za glasanje.

Slanje fotografija

Učesnici takmičenja imaju rok od 7 dana da snime i pošalju fotografiju. Datumi će biti saopšteni posebno za svaki krug takmičenja, ukoliko to nije prethodno naglašeno u ovom postu pri vrhu.
Fotografije se šalju osobi nadležnoj za takmičenje u tom krugu – obično pobjedniku prethodnog takmičenja ili, u slučaju spriječenosti, osobi određenoj za to.
Fotografije će biti objavljene pod rednim brojem, a ukoliko autor želi da pored rednog broja stoji i naziv fotografije, neka uz prilaganje fotografija pošalje i nazive, za svaku fotografiju, respektivno.
Fotografije koje se pošalju predstavljaju konačan izbor i nije moguće vršiti naknadne izmene.
Osoba zadužena za takmičenje po isteku roka za dostavljanje fotografija objavljuje pristigle fotografije i otvara glasanje.

Glasanje

Posetioci foruma koji učestvuju u glasanju glasaju za tri najuspelije fotografije tako što joj dodeljuju poene od 1 do 3.
Glasanje traje tri dana, a datumi će biti saopšteni posebno za svaki krug takmičenja, ukoliko to nije prethodno naglašeno u ovom postu pri vrhu.
Nije moguće glasati za sopstvene fotografije.
Nije dozvoljeno komentarisati radove dok traje glasanje.
Po okončanju glasanja, osoba zadužena za takmičenje broji glasove i proglašava pobjednika, odnosno objavljuje imena autora uz fotografije.

Pobjednik

Pobjednik takmičenja je osoba čija je fotografija dobila najveći broj glasova.
Pobjednik takmičenja ima obavezu da u roku od 48 sati predloži temu za sledeće takmičenje. Ukoliko to ne učini, temu će po isteku roka predložiti drugoplasirani takmičar.
ovako su osmišljeni svi photo contest-i na ssc-u, jedino u srbiji postoje drugačija pravila.
mi smo odlučili da ćemo imati ovakva pravila, jer se pokazalo da odlično funkcioniraju na drugim forumima. :cheers:
naravno, nakon što glasate na anketi, dozvoljeno je i poželjno da napišete svoju ocjenu te je obrazložite ;)
samo bih vas zamolio da odsad ankete namještate da se javno vide rezultati (make votes public).
vidio sam na nekoliko threadova par loših ocjena koje su potpuno nerealne i date iz hira, pa bi bilo dobro da to odmah sasječemo u korijenu. :cheers:
Ni meni ova pravila nemaju previše smisla. Što mi biramo? Tko je odabrao najbolju temu ovaj tjedan ili tko je napravio najbolju sliku? Što ako dva forumaša odaberu različite teme, a imaju vrhunsku fotku? Koje je voće bolje: kruška ili jabuka? Imat ćemo tisuću tema sa po jednom fotkom koje će se samo gomilati i brzo padati u zaborav. Što ako se za dva tjedna nađe netko drugi koji ima odličnu fotku sa temom "Dalmacija" ili "The edge of space", a te teme su već bile i recimo pobijedile? Bolje bi mi bilo da netko zada temu, pa tjedan dana svi koji žele i imaju stave svoju fotku i onda se odredi najbolja. Može biti više tema, ali da se zadaju u npr. petak pa svatko tko ima stavi fotku u određenu temu. Ovak mi to nema previše smisla.
okay :) budući da nam je ovo uvodni tjedan, neka sad ostane ovako, a onda za idući tjedan možemo odredit temu, slažete li se s tim?

onda tko pobijedi u ovom tjednu, bira temu za idući.

vi samo predložite što bi moglo biti dobro, pa ćemo na ovaj tip "foto natjecanja" nadodati neka naša pravila.
Lijepo. Neka je srecno foto takmicenju (ili photo contestu na hrvatskom :)) :cheers:
1 - 20 of 311 Posts
Status
Not open for further replies.