SkyscraperCity banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
4,839 Posts
Discussion Starter #1
Pe acest topic voi posta clipuri video de turism rutier in timp real prin frumoasa regiune germana Bavaria.

Voi incepe cu un film care reprezinta pentru mine o premiera din multe puncte de vedere:
  • este primul meu film de turism rutier in afara Romaniei - am filmat mult prin Romania pana acum, vezi topicul din Domestic travels.
  • am inaugurat cu aceasta ocazie noua camera, care filmeaza la o calitate si rezolutie mult, mult mai buna (GoPro 8 )
  • am incercat un nou concept, si anume nu am mai scris informatiile despre locatii si zona, ci am vorbit si povestit in timp ce am condus.
Filmul in sine prezinta o calatorie printr-o zona superba, Prealpii bavarezi, cu vederi spre muntii Karwendel, inca inzapeziti.
M-ar ajuta mult daca mi-ati putea lasa un feedback, cum vi se pare zona filmata, calitatea filmului si noul concept (preferabil pe youtube). Iar daca va place filmul, m-ar bucura enorm sa va am printre abonatii canalului.

 

·
Registered
Joined
·
4,839 Posts
Discussion Starter #2
Urmatorul video prezinta o zona montana superba din Alpii Bavariei, mergem pe Valea Isarului catre Muntii Karwendel, inca inzapeziti in partea superioara la inceput de iulie. O parte din drum este marcat drept Drumul Alpin German, un drum turistic faimos ce traverseaza zona muntoasa a Germaniei intre Berchtesgaden si Lindau. Vizionare placuta!

 

·
Registered
Joined
·
4,839 Posts
Discussion Starter #3
Pentru astazi am pregatit un film ce prezinta un nou drum de acces catre Alpii Bavarezi. Mergem de la autostrada A8 catre orasele Miesbach si Hausham, apoi trecem prin pitoreasca statiune montana Schliersee si pe langa lacul omonim, inainte de a urma valea raului Leitzach pana in statiunea montana Bayrischzell. Pe ultima parte a traseului avem Muntele Wendelstein in fata noastra, celebra zona de drumetii si activitati in natura.
Am vorbit in timpul condusului si am explicat cate ceva despre zona prin care am trecut. Vizionare placuta!

 

·
Registered
Joined
·
4,839 Posts
Discussion Starter #4
In continuare mergem din Bayrischzell catre Pasul Ursprung, printr-o vale montana frumoasa, intre munti cu altitudini de 1800m+. Pasul Ursprung este situat la granita dintre Germania si Austria. Vizionare placuta!

 

·
Registered
Joined
·
4,839 Posts
Discussion Starter #5
Filmul urmator prezinta principalul drum de acces catre regiunea lacului Tegernsee, zona turistica faimoasa in Alpii Bavariei. Drumul ofera privelisti catre muntii din jur, ce ajung la altitudini de 1600-1700m:

 

·
Registered
Joined
·
4,839 Posts
Discussion Starter #6
Un nou drum de munte prin Bavaria, de aceasta data mergem de la Tegernsee pana la Lacul Sylvenstein, peste Pasul Achen (941m). Drumul este in mare parte in zona de granita cu Austria, chiar trecem granita pentru cateva sute de metri. Vizionare placuta!

 

·
Registered
Joined
·
4,839 Posts
Discussion Starter #7 (Edited)
Turism rutier la poalele Alpilor, intr-o zona de dealuri frumoase, peisaj linistitor si mult verde in jur. Filmarea, ca de obicei in ultimul timp, la calitate 4K, pentru a pune in valoare frumusetea zonei.

P.S. m-ar bucura enorm, daca va plac filmele, sa va abonati si la canalul de youtube, m-ar ajuta foarte mult.

 

·
Registered
Joined
·
4,839 Posts
Discussion Starter #8
Dupa ce am mers pe cateva drumuri rurale din Bavaria, ajungem si in München si mergem pe ringul mijlociu, pe intregul parcurs al sau de aproape 30km. Ringul mijlociu este in totalitate in limitele administrative ale orasului, la ca. 4-6km distanta de centru (Marienplatz). Pe o buna parte din traseu (aprox. 75%) drumul are caracteristici de drum expres prin oras, cu intersectii denivelate, fara treceri de pietoni. Traficul este de obicei foarte intens, si eu am prins 2 accidente, cel din sud a cauzat un ambuteiaj de 5-6km. Vizionare placuta!

 

·
Registered
Joined
·
4,839 Posts
Discussion Starter #9
De obicei nu filmez autostrazi, insa sunt cateva in Bavaria care imi plac foarte mult, si voi face o exceptie. Una dintre ele este autostrada A95, din München catre Alpi, ce ofera peisaje foarte frumoase catre munti, conducand catre sud. Pana in zona montana, autostrada trece printr-o zona frumoasa de dealuri, cu multe paduri. Vizionare placuta!

 

·
Registered
Joined
·
4,839 Posts
Discussion Starter #10
Ramanem inca in zona Prealpii Bavariei, pentru un drum pitoresc la poalele muntilor, B472, intre autostrada A95 si frumosul oras istoric Bad Tölz. Drumul trece pe la altitudini de 650-750m. Vizionare placuta!

 

·
Registered
Joined
·
4,839 Posts
Discussion Starter #11
Urmatorul film prezinta o calatorie pe drumuri secundare intre oraselul Bad Tölz, situat la poalele muntilor, si München. Zona este foarte pitoreasca, deluroasa, cu o alternanta placuta paduri-zone deschise si sate cu case traditionale. Vizionare placuta!

 
1 - 11 of 11 Posts
Top