SkyscraperCity banner

1 - 20 of 25 Posts

·
Banned
Joined
·
1,725 Posts
Discussion Starter #1
Evo par slikica i mojih utisaka iz Hong Konga:)
Pa da krenemo:
Hong Kong Island at night..slikano sa promenade sa mainland tj Kawloon..

Trajvan u HK..divan dospratni..cijena karte je smijesno niska..par centi...velika je mreza na HK island...interior je divan..u drvetu..sjedis,snimas i uzivas u ambijentu.

Street life..dvosprartni autobusi..enerigija,radnje,ljudi..definitivno jedan od najdinamicnih gradova na planeti...radnje tek zatvaraju oko ponoci..
 

·
Banned
Joined
·
1,725 Posts
Discussion Starter #2
Stara junka u zoru u HK harbour...ova visoka zgrada je 2IFC Tower..na vrhu ima observatorium..pogled je fantastican..inace mladza raja znaju ovu zgradu kao Batman zgrada iz filma Dark Knight..

Peninsula Hotel HK..fantazija..oderali me za sok i neki snack 22 eura!ali je vrijedilo..interier je extra..bijeli klavir..mermer..radnje..spada vec godinama u najbolje hotele na planeti...
 

·
Banned
Joined
·
1,725 Posts
Discussion Starter #3
Malo sam se ovde igrao sa svojim Nikonom...iznad jednog prelaza iznad ceste..stativ..duga ekspozicija..mucio sam se za ovu sigurno 20 minuta...

HK je veoma skucen i postoji veliki broj strmih ulica....radnje,restorani.mallovi...
 

·
Banned
Joined
·
1,725 Posts
Discussion Starter #5
Lippo centar sniman iz HK Park...taj park je proglasen najboljim urbanim parkom na svijetu..fontane,jezerca,vodopadi..i to sve u srcu oblasti koja ima exorbitantne cijene real estate....

Ovo je HSBC building..kada je bila napravljena,96,bila je to najskuplja zgrada na svijetu!
 

·
Banned
Joined
·
1,725 Posts
Discussion Starter #6
"moj"hotel u HK..izabrao sam ga poslije puno cackanja po internetu..zato sto ima najbolji pogled na HK island...a to desno betonsko molo je Avenue of the Stars....nesto kao u Hollywood-u...sa otiscima ruku poznatih glumaca i sa statuom Bruce Lee-ja!

Staro i novo..simbolika..stara zgrada napravljena od engleza a iz moderni kineski neboder.....simbolicki pokazuje na neki nacin mijesto te dvije drzave u danasnjoj svijetskoj hierarhiji!
 

·
Banned
Joined
·
1,725 Posts
Discussion Starter #8
HK Exibition Centre..fantasticna zgrada..inerier je extra..unutra budu izlozbe,restorani,kina..itd...

Jedan od Pier-ova za Star Ferry...ima ih vise..cije karata za brod su oko 20 euro centi...voznja traje oko 10-ak minuta...

Star Ferry..najugodniji nacin da se dodje u HK Island..i najbolji pogled naravno!
 

·
Banned
Joined
·
1,725 Posts
Discussion Starter #9
Dopada vam se reportaza?

Ako vam se dopada onda cu vam pokazati BEST PLACE in the WORLD for GAMBLING!
 

·
Banned
Joined
·
1,725 Posts
Discussion Starter #10
Mozda ce vas ova malo "zagrijati"...pogled na HK harbour sa Peak brda.....550 metara.....ovo se smatra jedan od najlijepsih pogleda na any skyline na svijetu!
 

·
Banned
Joined
·
1,725 Posts
Discussion Starter #11
Jedna nocna..2 puta sam isao na observatorium na Peak..2 puta placao ulaz..ali sam zelio da imam nocne slike...
 

·
senior member
Joined
·
17,937 Posts

·
Banned
Joined
·
1,725 Posts
Discussion Starter #15
Dagle ovo..2 RR Phantom!..grad sa najvise RR po glavi stanovnika na planeti...raj za ljubitelje egzoticnih i skupih automobila..

Peak Tram...fenicular koji se penje na vidikovac Peak..divna stara atrakcija..pogled iz njega je fanastican ali je uvijek velika guzva tako da sam ja isao i busom na Peak..
 

·
Banned
Joined
·
1,725 Posts
Discussion Starter #16
Sahat kula!...ta zgrada iza je HK Cultural Centre..jedan od najkontraversnijih projekata na svijetu...zemlja na kojoj je izgradjen je bila najskuplji real estate na svijetu..na prvoj liniji do mora..extra pogled...ALI NEMA NITI JEDAN PROZOR!!!!!
 
1 - 20 of 25 Posts
Top