Skyscraper City Forum banner
421 - 440 of 1558 Posts

·
Registered
Drumuri spre izvoare
Joined
·
659 Posts
forever young

Ceea ce cred eu ca diferentiaza Pitestiul de alte localitati si ii confera unicitate in Romania este salba imprejurimilor.Chiar daca este oarecum offtopic, neexistand un thread specific ptr imprejurimi, cred ca dintre aceste zone, cele mai pitoresti sunt cele din zonele mai inalte, care includ si fonduri si drumuri forestiere : Babana-Cocu-Valea Ursului.
In fapt poate ca publicarea, in serial, a unui traseu de calatorie in jurul orasului ar fi benefica.
 

·
Registered
Drumuri spre izvoare
Joined
·
659 Posts
Reflector de Babana

Cautand ceva date despre subiectul postat anterior, am dat peste asta

http://www.primariababana.ro/reflector/60-reflector-ianuarie-2014

Consider ca merita citita da cappo al fine, chiar daca stirile on topic, infrastructura periurbana (asfaltare DJ-uri si DC-uri, canalizare), sunt abia spre final.
Cu aceasta ocazie, imi exprim o veche nemultumire personala legata de faptul ca, la noi in tara, pentru publicul larg, nu sunt accesibile harti detaliate ale zonelor rurale la nivel de sate si catune , necum marcate satele cu indicatoare decat de catre primarii mai zelosi.
Subsecvent, nu pot decat sa presupun ca cele mentionate aici -Anul acesta sigur se va astfalta drumul judetean Salea-Valea Ursului ( DJ704D ),
au legatura cu ceea ce sugeram in postul anterior, respectiv stabilirea si apoi parcurgerea unui circuit in jurul Pitestiului. Babana- Prislop-Valea Ursului poate, cu siguranta, sa faca parte din acest circuit. Eu mi-l amintesc asa cum era in 2009, un drum neasfaltat, in panta prin padure, coborand, la limita spre Babana a padurii Trivale, spre DN7, in Prislop cred. O alta portiune din posibilul circuit, pe care am parcurs-o eu in anii din urma este Maracineni-Budeasa-Merisani. Iar daca mai adaug si Merisani- Draganu, un DJ prin cadru aproape exclusiv forestier, si facem jonctiunea Draganu-Prislop (cativa km doar ) pe DN7, se cheama ca avem deja cca un sfert din circuit prefigurat.
Daca propunerea mea se va bucura de interes, las celor rezidenti in zona Pitesti initiativa de a completa circuitul peripitestean.
Oricum cred ca azi, Babana nu mai are nicio legatura cu apelativul peiorativ din partea pitestenilor, din anii 70- Babana City !
Mie unul, parcurgerea Reflectorului de Babana mi-a reconfirmat ca da, exista viata si in afara junglei de beton.Cu bune si cu rele, unele specific rurale, ca si in orase de altfel !
 

·
Registered
Drumuri spre izvoare
Joined
·
659 Posts
Argesul sub ape

Mi-a atras atentia, legat de SSC, ca parcul Lunca Argesului, abia amenajat, a fost inundat.
http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=57868&Itemid=375
Stiu ca exista thread separat dar nimeni nu-l mai tine alive de vreun an jumate asa ca nu cred ca strica un pic de concentrare (regrupare) mai ales ca nici cel de fatza nu duduie precum economia.
As mai face o singura observatie: nu cu mult timp in urma, Primaria reusise sa alunge niste romi aciuati vis-a-vis de parc (fusese nevoie de buldozer). Am considerat atunci (martie ) ca nu e cazul de SSC.
http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=56807&Itemid=374
http://ziarulargesul.ro/29371-satra-de-romi-evacuata-din-lunca-argesului.html
 

·
Registered
Drumuri spre izvoare
Joined
·
659 Posts
Centura VEST a Pitestiului

Plecand de la articolul acesta
http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=58003&Itemid=373
in care mi-a atras atentia reiterarea unei nazuinte mai vechi a Pitestiului , respectiv centura de vest, mi-am reamintit cum imi inflacara imaginatia, in perioada studentiei (anii 70). Mai ales, un anume detaliu al sau : pasajul suspendat peste padurea Trivale.
Am incercat sa caut ceva legat de traseu si am gasit asta :
http://atitudineinarges.ro/index.ph...in-calcul-pentru-2011&catid=4:social&Itemid=5
Nu stiu daca s-au folosit informatiile (ideile "calauzitoare") din anii 70, sau a mai fost, intre timp, vreun pre-SF (nu cred) dar viziunea cu pasajul aerian a fost pastrata.
Daca va fi sa se si faca vreodata, ar fi interesante si aspectele legate de corelarea acestei centuri cu ceva mai palpabila autostrada Pitesti-Craiova.
 

·
Registered
Joined
·
2,075 Posts
Acolo unde este mentionat "peste padurea Trivale" banuiesc ca lucrurile nu stau literalmente asa, nu? Pentru ca asta ar insemna sa construiesti o sosea la 50 de metri deasupra solului pe o distanta de peste 5 km. Altfel ca sa defrisezi padurea si sa nivelezi atat teren pentru a avea o a doua centura mi se pare putin nerentabil.
 

·
Registered
Joined
·
2,075 Posts
Centrul Cultural Multifunctional

Acum mai bine de o luna citeam o stire cum ca lucrarile la sediul Filarmonicii au inceput iar termenul ar fi de 17 luni. Am cautat pe net si am gasit proiectul Regio.
Proiectul de investiţie prevede reamenajarea sălii de spectacole şi a scenei, prin mărirea scenei şi asigurarea condiţiilor de acustică necesare, astfel încât să poată găzdui concertele susţinute de Filarmonica Piteşti. În prezent, Filarmonica, nu dispune de un spaţiu propriu în care să-şi susţină concertele. Concertele susţinute de filarmonică se bucură de un real succes de public şi de presă, reuşind să strângă un număr de 700-850 de spectatori la concerte.Concertele filarmonicii se desfăşoară, în prezent, în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor, în schimbul unei chirii plătite lunar, într-un spaţiu care nu întruneşte condiţiile necesare pentru a găzdui astfel de reprezentaţii muzicale. Prin realizarea investiţiei, Filarmonica Piteşti va dispune de un spaţiu propriu în care să îşi desfăşoare concertele, cu respectarea condiţiilor de spaţiu şi acustică necesare;

Centru cultural multifuncţional îşi va menţine funcţiunea de cinematograf, publicul piteştean iubitor de film putând să vizioneze pelicule într-un spaţiu reabilitat şi modernizat;

Prin reamenajarea, extinderea şi mansardarea clădirii se vor realiza:
O sală multifuncţională la mansardă, unde vor putea fi susţinute conferinţe, prezentări, simpozioane, expoziţii, vernisaje, etc.;
Vor fi prevăzute, de asemenea, balcoane pentru spectatori (3 balcoane la etaj şi 2 balcoane la mansardă), zonă de bar la parter şi mansardă, vestiare şi garderobe, birouri administrative şi de contabilitate şi cameră de recuperare pentru artişti invitaţi ai centrului multifuncţional .
Sursa: http://pitesti-centrulmultifunctional.ro/
 

·
Registered
Joined
·
2,075 Posts
posibila reproiectare Pasaj Podul ViilorProiectul tehnic pentru pasajul rutier aerian care va fi construit la Podul Viilor ar putea fi modificat în procedură de urgenţă, dar acest lucru nu va afecta derularea proiectului elaborat de Primăria Piteşti și pentru care s-au obţinut fonduri europene.

Cornel Ionică, viceprimar al municipiului, a anunţat astăzi (7 mai 2014) că proiectul iniţial prevedea şi structuri de susţinere pe sol, inclusiv piloni care ar fi ocupat spaţiu (foto 1), iar acum se doreşte construirea unei structuri care să fie aproape în totalitate aeriană, susţinută printr-un arc (foto 2). Dacă soluţia care va fi găsită de proiectant nu va depăşi bugetul de 22.000.000 de lei prevăzut pentru contract, atunci aceasta va fi aprobată.

Pasajul va avea o lăţime de 10,2 metri şi va suporta un gabarit de 5,5 metri. Termenul de finalizare a investiţiei este de 12 luni, amplasamentul fiind deja predat constructorului, care, pentru a face rost de agregate, s-a oferit să dragheze Argeşul şi astfel să îl decolmateze.
Sursa: http://epitesti.ro/
 

·
Registered
Joined
·
2,075 Posts
Ca de fiecare data in apropierea alegerilor incep sa se arunce cu promisiuni in stanga-n si-n dreapta. Una dintre promisiunile facute de domnul Pendiuc a fost constructia unei noi Sali Polivalente care ar putea sa fie gata la sfarsitul anului 2015. Alta intentie ar fi aceea de constructie al unui al treilea pod peste Raul Arges.

E bine sa urmarim aceste declaratii si sa le reamintim constant politicienilor ca le-au facut. Cred ca putina presiune din partea noastra nu strica, dimpotriva.Stire de pe 19 februarie 2014
Edilul Tudor Pendiuc a anunțat inițierea unui proiect de anvergură pentru oraș.

Este vorba de o Sală Polivalentă. Sala urmează să fie special construită pentru competiții sportive internaționale, expoziții și diverse concursuri. Amplasamentul viitoarei clădiri va fi în zona actualei Săli a Sporturilor Trivale.
Sursa: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/pitestiul-va-avea-sala-polivalenta/
 

·
Registered
Drumuri spre izvoare
Joined
·
659 Posts
Cei abilitati

Acolo unde este mentionat "peste padurea Trivale" banuiesc ca lucrurile nu stau literalmente asa, nu? Pentru ca asta ar insemna sa construiesti o sosea la 50 de metri deasupra solului pe o distanta de peste 5 km. Altfel ca sa defrisezi padurea si sa nivelezi atat teren pentru a avea o a doua centura mi se pare putin nerentabil.
Cred ca aceasta sintagma nu ar putea fi lamurita decat de oamenii din compartimentul Infrastructura din cadrul Primariei si/sau cei de la CNADNR pentru ca un asemenea proiect depaseste cadrul local.
Cred ca, chiar daca acum e vorba de stadiul de simpla viziune, in anii 70 a existat probabil chiar un ante-proiect, iar acesta ar putea fi scos acum de la naftalina.
Pe baza principiului transparentei, unii useri au obtinut de la CNADNR diverse informari privind stadii si perspective (vezi, mai ales, A1). Acum ar trebui ceva similar dar cu aplicare mai degraba retro: ce fel de documentatie a existat initial, in anii 70, pentru aceasta artera.
Este logic ca nu ar fi putut aparea sintagma "peste padurea Trivale" doar pe baza curbelor de nivel.
Cat ar insemna acel viaduct ? Parerea mea este ca in niciun caz 5 km, ci, mai degraba, un 500-1000 m, cu rampe cu tot, ar fi mai plauzibil, avand in vedere si vechimea solutiei(cam ce se proiecta si realiza la acea vreme la noi).Deci padurea supratraversata intrun loc cu panta maxima. Cred ca pasajul ar putea fi in zona dintre DJ Pitesti-Babana si Valea Ursului, deci spre capatul nord-vestic al acestei centuri.
 

·
nostalgic incurabil
Joined
·
1,873 Posts

·
Registered
Joined
·
10,414 Posts
Mi-e personal, mi-a placut foarte mult orasul vostru, este dupa mine cel mai bine aranjat oras dintre toate orasele din sudul tarii, chiar daca nu are multe cladiri vechi, cele cateva din zona centrala sunt complet reabilitate, este si un oras dezvoltat, fiind foarte multe cladiri moderne, dar de bun gust, iti face placere sa-l vizitezi, din pacate accesul catre ardeal te omoara, mai ales din Rm. Valcea catre Pitesti. O sa fac o mai scurta prezentare in imagini a centrului orasului, in perioada urmatoare.
 

·
nickson
Joined
·
3,584 Posts
Din nefericire nu e vina pitestenilor in anii 60 cineva a considerat ca centrul vechi trebuie demolat la Pitesti si Ramnicu Valcea in schimb la Slatina a fost pastrat si orasul nou nu sa suprapus peste cel vechi, oricum idea e ca Pitestiul arata a oras ingrijit cel putin in zona centrala, desi ca si in orice oras din Romania sunt multe de facut.
Fortza Pitesti :eek:kay:
 
421 - 440 of 1558 Posts
Top