SkyscraperCity Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Banned
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Pocinjemo sa Gdanjskom....sesti grad i najveca morska luka Poljske. Grad pokreta "Solidarnosti" i Leha Valese. Nekadasnji nemacki grad Danzig. Burna i mucna istorija, ali stvari polako dolaze na svoje mesto:yes:

Nisam imao najbolje vreme za slikanje, non-stop je padala nekakava kisica, a da ne govorim koliko je hladno bilo - jedva sam drzao kameru u rukama, prsti zamalo da mi otpadnu od hladnoce.

Grad kao grad i nije bas toliko zanimljiv, ali opet vredi videti barem jedanput u zivotu. Od svega, nekako mi se najvise dopalo njihovo resenje saobracaja - SKM vozovi koji saobracaju izmedju Gdanjska, Sopota i Gdinje - tkzv. TriCity ili urbana sredina od preko milion stanovnika - na svakih 6 minuta. Slicno beogradskom Beovozu samo sto su Poljaci pametniji i vidi se da se malo vise brinu o takvim stvarima.:yes:

Na par donjih slika vidi se brod "SS Soldek", prvi brod sagradjen u Poljskoj posle WWII.
Jos jedna insterasantna stvar...u ruskom kulturnom centru u jednoj od glavnih ulica Gdanjska, mogu se naci i srpski filmove kao "Profesionalac" i "Crna macka, beli macor" - naravno, na ruskom i poljskom:lol: 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top