SkyscraperCity Forum banner
1 - 12 of 12 Posts

·
Banned
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Da privedemo ovu reportazu kraju ...

Sa ovih zadnjih stotinak slika predstavicu vam gradsku obalu Varsave i "distrikt" zvani Praga sa druge strane reke. Nekada je to bio poseban grad koji se vekovima razvijao o svom trosku, sve dok nije prisilno aneksiran od strane veceg komsije. Iako je nekako uspeo da izbegne veca razaranja tokom Drugog Svetskog rata, danas je u tuznom rusevnom stanju - izgleda da vecina novca iz gradskog budzeta namenjeno za renoviranje i modernizaciju ne nalazi put preko reke.

Ipak, grad je veoma zivahan sa mladom i ponosnom populacijom (oko 250.000 stanovnika) i siguran sam da ce stvari doci na svoje pravo mesto uskoro:yes:

Uzgred, podseca li vas to na nesto?;)


 

·
Banned
Joined
·
4,789 Posts
svidjaju mi se jako tvoje slike, jer su zivahne i dozivis grad kroz njih. Nekako imaju ljdski domen naglasen.
Ovaj dio me dosta podsjeca na BGd mozda je malo rusevnije i nesredjenije, ali ima dosta slicnosti.
 

·
Registered
Joined
·
5,546 Posts
I meni se veoma sviđaju KM-ove slike, čovek jednostavno ume slikama da ispriča priču. Mada, ne bi škodila i po koja reč (objašnjenje) uz njih, kako bismo se podrobnije informisali o zgradama, ljudima i situacijama koje gledamo.
 

·
Banned
Joined
·
274 Posts
Hey :hug::hug::hug::kiss::kiss::kiss: Hvala za slike,mi se one isto svidjaju.Iako jesam iz Pl,moram da priznam,da nisam nikada bio u Warszawa(tako se tocno pise na poljskom).Poljska ima prilicno zaista lijepih gradova(Kraków,Poznań,Gdynia,Sopot,Elbląg,itd.),ali vidim da Warszawa nazalost ne pripada do njih :eek:hno:.I zadivio me isto,da Warszawa ima mnogo starih ljudi...a mladi su u GB i Irlandii...no,svejedno pozivam vas,dodite k poljsku :nocrook:Aha izvolite,zato sto moj srpski nije bas najbolji,ali mislim da ćete me razumijet...nadam se.pozdrav iz Pl :wave:
 

·
Registered
Joined
·
1,126 Posts
Varšava Pragu stvarno izgleda tragično u poJedinim mestima. Neopredeljeni imovinskih prava kuća uzrok nedostatka popravke. U mnogim od ovih tenements su vidljivi tragovi rata. NadaJmo se da će u narednim godinama doneti poboljšanja. Hvala za slike. Ne znam dobro opština u Pragu.

Pozdrav iz Poljske!
preveo "Google-Prevedi"
 
1 - 12 of 12 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top