SkyscraperCity banner

2661 - 2680 of 2697 Posts

·
Registered
Joined
·
766 Posts
Точно вчера се чудех за пореден път колко време още ще стои в този си вид теренът на Чугунолеярния. Дано направят нещо смислено на него и районът около Колелото да се облагороди.

А някой знае ли за какво се разчиства теренът от бившото Трудово поделение - вдясно на влизане в Плевен откъм Русе?
 

·
Registered
Joined
·
697 Posts
доста удобен терен за бензиностанция, която се очаква да е доста пълна. Дано да я направят навътре в терена за да има място влизащите коли да не се задръстват на входовете и да блокират движението. Няма да е зле да има и автомивка/търговска част и да се усвои целия терен до жп-линията
 

·
Registered
Joined
·
476 Posts
Там ще е бензиностанцията.Не знам обаче как ще се организира достъпа и изхода. Теренът /555/има две лица-към колелото и към Българска авиация след Мизия, така че ще е нещо подобно като при Шел, но пък тук мястото е почти два пъти по-гоямо. Бараките на ъгъла /437/ , където е автокъщата, не влизат в имота.

 

·
Registered
Joined
·
2,566 Posts
Там ще е бензиностанцията.Не знам обаче как ще се организира достъпа и изхода. Теренът /555/има две лица-към колелото и към Българска авиация след Мизия, така че ще е нещо подобно като при Шел, но пък тук мястото е почти два пъти по-гоямо. Бараките на ъгъла /437/ , където е автокъщата, не влизат в имота.

много кофти място.
колелото ще се задръсти още повече, а и ако общината беше откупила част от терена можеше там да се развие естакадата за директно трасе от Сторгозия към индустрията...
 

·
Registered
Joined
·
766 Posts
Искат сградата на бившето училище „Марин Дринов” за авиационен факултет

От Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” – Долна Митрополия е подадено искане до Общинския съвет в Плевен за предоставяне на сградата на бившето училище „Марин Дринов“ за разкриване на Факултет по авиационен мениджмънт. Искането е адресирано до председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански и е подписано от началника на висшето училище бригаден генерал Юлиян Радойски.

„Визията за развитие на ВВВУ „Георги Бенковски“ предвижда разширение на ареала от авиационни специалности за подготовка на специалисти за гражданската авиация. За тази цел се предвижда създаването на факултет, обучението в който ще е насочено към авиационния мениджмънт. Дейността на този факултет ще се развива на територията на гр.Плевен, имайки предвид увеличаване броя на студентите и привличането на такива от чужбина“, се посочва в писмото от бригаден генерал Радойски. В него се допълва, че за реализацията на тази част от визията – превръщане на училището в център за интегрирано авиационно образование от системата на европейските авиационни академии, е необходимо разширяване и обновяване на инфраструктурата му. Затова от ВВВУ „Г. Бенковски“ се обръщат към местната власт в Плевен с искане сградата на бившето ОУ „Марин Дринов“ да им бъде предоставена чрез дарение, като тя ще бъде реновирана с цел създаване на съвременни условия за учебна дейност. Предвижда се в нея да бъде разкрит и Иновативен център и общежитие за студентите. „С този си акт и съвместната дейност между Общински съвет – Плевен, Община Плевен и ВВВУ „Георги Бенковски“ ще допринесем за превръщането на Плевен в авторитетен университетски и научен център“, завърша писмото Висшето военновъздушно училище.

Писмото на ВВВУ „Георги Бенковски“ е разпределено за обсъждане в три от постоянни комисии в Общинския съвет – ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика“, ПК по „Образователна политика и читалищна дейност“ и ПК по „Законност и контрол по изпълнение на решенията“. Комисиите заседават тази седмица.

infopleven.com
Много добра новина според мен! Имам спомени, че преди време готвеха сградата за някакъв център със социални функции, но факултет звучи далеч по-значимо.

Очаквам и подобни новини за сградата на бившата Стоматология, за която съм чувал, че ще се превърнe във факултет по дентална медицина.
 

·
Registered
Joined
·
773 Posts
^^ Много добра новина, наистина. Стискам палци да се реализира проектът и да се облагороди мястото. Минавах наскоро за първи път от години покрай бившото училище и ми стана много тъжно. От квартала съм и макар да съм учил другаде имах приятели, които учеха в "Марин Дринов", а и си спомних как сме ходели да играем футбол или тенис на маса в двора. Сегашната картинка си е "настоящий Припять", но гледаме напред към светлото бъдеще :):cheers:
 

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Очаквам и подобни новини за сградата на бившата Стоматология, за която съм чувал, че ще се превърнe във факултет по дентална медицина.
Новината се чака вече повече от 10 години. Местната администрация и тази на МУ да вземат да си размърдат мързеливите чиновнически з@дници и да свършат нещо по темата. Засега само празни приказки.

Няма да е зле да се обърне най-накрая някакво внимание и на местната икономика щото в Плевен са останали само няколко шивашки фирми и един цех за кабели.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Някой интересувал ли се е/чувал ли е нещо повече за жилищен комплекс ДАР?

Първо бях учуден от първоначалното обявяване на нещо по-мащабно от просто строеж на парче. След всяко нещо което виждах, обаче бях изумен от трагичното качество на проектиране, презентиране и строителство :nuts:
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Ще укрепват сградата на галерия „Илия Бешков” в Плевен
…За финансиране на Инвестиционната програма на Община Плевен през 2020 година се разчита на собствени приходи, целева субсидия от републиканския бюджет и на добро усвояване на средствата по оперативните програми на Европейския съюз. През настоящата година се предвижда ремонт на противопожарната система към Панорама „Плевенска епопея… укрепване сградата на ХГ „Илия Бешков” и др.
…Решение за всички параметри на Бюджет'2020 на Община Плевен ще бъде взето на предстоящо през м. февруари заседание на Общински съвет - Плевен.
Така се краде. Ако може да се вгледате в снимката към цитирания пост, ще забележите как се укрепва сградата на ХГ като на първо място се "приватизира" всичкия мрамор. Същото се случи при ремонта на площад централен, а Спартански разсеяно спомена, че мрамора се е загубил и не знаят къде е. Пред очите ми този мрамор беше реден на палета, увит със скреч и натоварен на камион съвсем внимателно. Ако мога да опресня паметта на кмета и да му подскажа пътя на мрамора. В гр. Ловеч една частна фирма си закупи оборудване за полиране на мрамор и приеха една огромна поръчка. Ставало дума за италиански мрамор който е реекспорт пак за Италия. Разликата в датите между вноса и износа му е едва 80 години, но разлика в цените му няма. И това с благовидния претекст. Чии очи избожда майка БЪЛГАРИЯ? На кого не му харесва паметник възхваляващ родината? Ако съм прав, Скобелев парк ще осъмне един ден без мрамора си и обезличен с некачествени бетонни плочки също като центъра. В същото време ще бъдат у(при)своени едни средства по европейски програми, а градът ни ще се обезличи още повече. Вземете се спрете с тази лакомия господа управници, защото ще дойде видов ден и ще бъде потърсена отговорност от всички спомогнали за унищожението на града ни!

PP И все пак в този град се строи и се строят градивни неща. За съжаление общината е само отсрещната страна. Тя е тази която спира и блокира развитието на града. Когато имаше инвеститорски интерес за терена на електроремонтстрой срещу ТЕЦ-а за строеж на фабрика за перилни препарати и сапуни беше предпочетен гр. Пловдив въпреки нашата по-добра оферта. И като локация и като инфраструктура и като достъп и като цена все бяхме напред. Стигна се до разрешителни и се оказа, че и рушветите са ни най-големи и турците се отказаха. Дори не пожелаха да видят други терени след срещата в общината. Бяха много обидени. Очудвам се на сегашните строежи. Явно след 15 години нашата администрация е преосмислила цените на подкупите. Малко е късно гълъбчета. Не останаха нито покупатели нито работници за тези фабрики магазини и офиси. Настоящите жители са 90% пенсионери и деца. Последните след като завършат ще отидат при родителите си в чужбина и ще ви теглят и те по една майна. Яжте си мрамора. Дано се задавите!
 

·
Registered
Joined
·
88 Posts
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/19/4043257_putnata_agenciia_obiavi_procedura_za_izrabotvaneto_na/

Агенция "Пътна инфраструктура" откри тръжна процедура за изработването на разширен идеен проект за югоизточен обходен път на Плевен, съобщиха от АПИ. Бъдещият изпълнител ще трябва да изработи разширен идеен проект и да направи пълни инженерно-геоложки проучвания и подробен устройствен план - парцеларен план за изграждане на обходното трасе, чрез който транзитният трафик ще се изведе от централната част на града.

Индикативната стойност на обществената поръчка е до 1 млн. лв. без ДДС, а срокът за изработване на проекта е 90 дни. Срокът за подаване на офертите е до 24 април 2020 г.

Обходният път трябва са осигури безопасна връзка за трафика от Русе по пътя Бяла - Ботевград и от фериботния комплекс Никопол - Турну Мъгуреле по пътя Никопол - Плевен, както и за очаквания засилен тежкотоварен поток към Русе по пътя Плевен - Ловеч след цялостното изграждане на магистрала "Хемус".Бъдещият изпълнител ще трябва да разработи 2 варианта на трасе. Те трябва да са по направлението на т.нар. "жълт" и "син пунктир", изработени през 2007 г. "Жълтият" вариант започва от пътен възел "Балканстрой" на път Плевен - Ловеч и е с по-малка дължина - близо 5 км, но преминава в непосредствена близост до природен парк "Кайлъка", където строителството не е разрешено.Вариантът "син пунктир" с дължина около 19 км започва от пътен възел "Гривица", като предимството му е, че не засяга природен парк "Кайлъка", но пресича защитената зона "Студенец". Препоръчва се при разработването на този вариант да бъде потърсено техническо решение, с което трасето да се включи в пътен възел "Балканстрой".

И двата варианта имат своите особености и именно проучването трябва да отговори кой е по-подходящият от техническа, експлоатационна и екологична гледна точка за строителство, уточняват от АПИ. След проучването ще бъде проведена процедура по реда на Закона за опазване на околната среда, а след това ще се пристъпи към детайлно разработване на одобреното трасе.
 

·
Registered
Joined
·
476 Posts
Към края си е ремонта на Практикер , както и наближава откриването на Decathlon в Плевен в непосредствена близост.

https://ibb.co/4N5zX68

https://ibb.co/XjMMQGq


П.С. Не знам защо, но не успявам да кача снимки по никакъв начин.
 

·
Registered
Joined
·
2,566 Posts
Към края си е ремонта на Практикер , както и наближава откриването на Decathlon в Плевен в непосредствена близост.

https://ibb.co/4N5zX68

https://ibb.co/XjMMQGq


П.С. Не знам защо, но не успявам да кача снимки по никакъв начин.

P.S. не помня с какъв ВВ код се преоразмеряваха снимките

Лайковете ги слагайте на EnterPleven
 

·
Registered
Joined
·
1,363 Posts
Ето ги мащабирани и качени на друг хостинг-сайт.

Лайковете, както е писал по-горе и rockobarocko, са за предходния постинг (#2671) на EnterPleven. :) 

·
Registered
Joined
·
2,566 Posts
Напредва изграждането на новия корпус на Сърце и мозък 

·
Registered
Joined
·
2,566 Posts
Актуално състояние на строежа на търговския комплекс Практикер - ТехноМарт - Домк - Техномаркет - Зора - Декатлонпочти всичко е готово и зареждат магазините за скорошно откриване, но кога ще бъде... едва ли някой знае...
 

·
Registered
Joined
·
198 Posts
Този комплекс е почти равносилен на мол, но с преобладаващи магазини за електроника. Единствено според мен липсва магазин за хранителни стоки. Билла-та там не просъществува дълго, въпреки доброто според местоположени -- на главен път за голям жк.
 

·
Registered
Joined
·
2,566 Posts
Този комплекс е почти равносилен на мол, но с преобладаващи магазини за електроника. Единствено според мен липсва магазин за хранителни стоки. Билла-та там не просъществува дълго, въпреки доброто според местоположени -- на главен път за голям жк.
Когато направиха Билата там, половината комплекс беше празен. Хората още не бяха свикнали с големите магазини. Билата не правеха такива промоции като сега, а и тогава навлезе Кауфланд и просто я смазаха. А и някак си, нищо че е на път за голям ж.к. нямаше никаква възможност там да пазаруваш с градския транспорт и т.н. Просто май не случиха на момент за магазин там.
Между другото има място и в ляво от Практикера и в дясно от Декатлона да се построи нов магазин :)
 

·
Registered
Joined
·
2,566 Posts
Започва ремонтът на част от пешеходната улица "Вaсил Левски"
От 22 април т.г. започва основният ремонт на част от пешеходната улица "В. Левски" в частта й между пл. "Свободата" и пл. "Ст. Стамболов". Успоредно със строителните дейности ще бъдат подменени и подземните комуникации на "Топлофикация" и "ВиК". Ограниченията, произтичащи от въведеното извънредно положение, за работа на ресторанти, кафенета, заведения за бързо хранене ще ускорят завършването на обекта, чийто срок е 150 дни. Ремонтните работи ще започнат от пл. "Ст. Стамболов" по посока пл. "Свободата". Ще бъде създадена организация за преминаване на гражданите и достъп до институции, офиси, лечебни заведения и др.
В тази връзка Община Плевен призовава собствениците на летни градини да създадат условия за осъществяване на ремонта, като премахнат съоръженията за времето на неговото осъществяване.
инфо: Плевен утре
 

·
Registered
Joined
·
1,059 Posts
Странно, защо няма да се обхване цялата пешеходна част на улицата?

GMaps не знае къде е площад "Стефан Стамболов" в Плевен :sneaky:
 
2661 - 2680 of 2697 Posts
Top