SkyscraperCity banner

801 - 820 of 841 Posts

·
is out there
Joined
·
3,505 Posts
ZAPOČELO INSTALIRANJE PREKRCAJNE OPREME – U LUKU PLOČE UPLOVLJAVA NAJŠIRI BROD DO SADA

LISTOPAD 27, 2017
Djelatnici tvrtke Đuro Đaković započeli su montažu prekrcajne opreme na terminalu rasutih tereta u pločanskoj luci. Luka Ploče d.d. kao ovlaštenik koncesije sukladno potpisanom ugovoru sa Lučkom upravom ima obavezu opremiti terminal potrebnom prekrcajnom i drugom opremom koja u osnovnome obuhvaća slijedeće komponente: brodoiskrcivač, transportne trake sa opremom u presipnim stanicama, odlagač/izuzimač na skladištu, ukrcajnu stanicu za vagone i dr. Procjenjuje se da je vrijednost opreme koja će se ugraditi oko 40 milijuna eura za ovu fazu. Luka Ploče d.d. ugovorila je opremanje terminala za kineskom kompanijom CMBM koja je već isporučila dio opreme koji se nalazi na samom terminalu dok će se glavne komponente dopremiti u luku Ploče morskim putem. Zbog toga će u Ploče u subotu uploviti najširi brod u povijesti luke. Riječ je o specijalnom brodu za prijevoz teških tereta po imenu Mega trust, dužine 148 metara, širine 50 metara. Rekordna širina nekog broda koji je uplovio u luku Ploče do sada je bila 32,26 metara. Najprije će nekoliko dana iskrcavati opremu na kontejnerskom terminalu, a onda će na novom vezu terminala rasutih tereta iskrcati veliku dizalicu u komadu.
Inače, novi terminal imati će godišnji kapacitet prekrcaja od 4,6 milijuna tona u prvoj fazi dok je maksimalni kapacitet 6 milijuna tona godišnje u konačnoj fazi. Na novom terminalu maksimalno dopušteni gaz za brodove u ovoj fazi iznosi 17,8 metara što je dovoljno za prihvat velikih CAPESIZE brodova nosivosti preko 150 tisuća tona. S novim terminalom za rasute terete luka Ploče će uvelike poboljšati svoje komparativne i konkurentne prednosti čime će se pozicionirati kao značajna regionalna luka u ovom segmentu tereta. Također, s obzirom da će se na novom terminalu ugraditi suvremena oprema za prekrcaj tereta, to će u svakom slučaju značajno podignuti razinu ekološke zaštite na području luke i u njenom neposrednom okruženju.

http://www.rogotin.hr/2017/10/27/u-luku-ploce-uplovljava-najsiri-brod-do-sada/
Na linku ima I slika. :cheers:

P.S.
Bakar ima 17,5 m dozvoljeni gaz, Ploče 17,8 na novom terminalu
 

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #803 (Edited)
Pretpostavljam da idu na izlete do Mostara?
Mostar, Počitelj, Međugorje...

Pošto nisam novinar kojeg zovu prilikom kakvog značajnijeg događaja trebao sam je vidjeti sam (još je na brodu koji se ne vidi od skladišta) i na kontenjerskom terminalu izgleda kao da je još jedan most. U oblačno i sivo popodne da se i ja pridružim.

 

·
is out there
Joined
·
3,505 Posts
Pošto nisam novinar kojeg zovu prilikom kakvog značajnijeg događaja trebao sam je vidjeti sam (još je na brodu koji se ne vidi od skladišta) i na kontenjerskom terminalu izgleda kao da je još jedan most. U oblačno i sivo popodne da se i ja pridružim.
To je dizalica za terminal za rasute terete


Luka Ploče d.d. ugovorila je opremanje terminala za kineskom kompanijom CMBM koja je jutros dopremila dio prekrcajne opreme. Opremu će se iskrcavati na kontejnerskom terminalu, dok će se velika dizalica (koja je u komadu) iskrcati na novom vezu budućeg terminala za rasute terete.
https://ploce.com.hr/luka-ploce/foto-luku-ploce-uplovio-nasiri-brod-njenoj-povijesti/
 

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #805
A evo je upravo guraju na obalu gdje će biti iskrcana.


Mjesto na kojem će stalno biti. Malo je mutno jer je daljina nekoliko km i već tri dana traju pripreme ali je još nisu iskrcali. BTW. Okrenuli su je na brodu za 90 stupnjeva.
 

·
Registered
Joined
·
12,480 Posts
Havarija u luci Ploče: tanker s 27 tisuća kubika nafte udario u pristanište i razvalio dok, otežana distribucija nafte za cijelu Dalmaciju i BiH

Nesreća 'TEŠKA' MILIJUNE EURA

Piše Stanislav Soldo

Zbog havarije broda "STI Poplar", koji plovi pod zastavom Maršalovih Otoka, u luci Ploče upitna je opskrba naftom i derivatima čitave Dalmacije.
Tanker koji je u sebi imao oko 27 tisuća kubika nafte udario je u pristanište, survavši u more dio doka i aparaturu za iskrcavanje nafte i plina, koji su potonuli. Ono što je ostalo od doka, cijevi i uređaji za iskrcaj nafte, također su oštećeni i nisu trenutačno za upotrebu.

Šteta se, tvrde stručnjaci, mjeri u milijunima eura.

Upućeniji u ovu problematiku kažu da je prigodom manevra broda netko nešto gadno pogriješio. Jesu li to pilotari, kapetan ili remorkeri koji su vukli brod, pokazat će istraga, koju provode Lučka kapetanija i inspekcije Ministarstva pomorstva.

Budući da je pristanište uništeno, na čekanju su drugi brodovi koji ne mogu prići pločanskoj luci i iskrcati terete. "Petrolov" veliki brod čeka vani na otvorenom moru, ali naftu ne može iskrcati jer je dok uništen. Što će biti s tim teretom, nitko ne zna. Hoće li brod uspjeti iskrcati naftu u nekoj drugoj luci, također je nepoznanica, a očekuje se dolazak još nekoliko brodova nakrcanih naftom i derivatima, koji voze prema luci Ploče.

Kako je velika potražnja za naftom ne samo u Hrvatskoj nego i Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, lučka skladišta su prazna i takva će ostati tko zna koliko dugo.

Distribuciju nafte preuzimaju skladišta u Solinu i Rijeci. Riječ je o milijunskim štetama, koje trpe Luka Ploče i naftne kompanije, što će, prema međunarodnom pravu, morati nadoknaditi brodarska kompanija "STI Poplar". No o tome će konačnu riječ reći inspekcijske službe i stručnjaci za pomorsko pravo.

Tako se u Pločama očekuje dolazak brojnih inspekcija za istraživanje pomorskih nesreća koje će tražiti krivce, a tek nakon toga slijedi popravak doka. Naftu i derivate će prema jugu morati prevoziti iz skladišta u Solinu ili Rijeci.
Upućeniji u ovu problematiku tvrde da je riječ o enormnim odštetama koje se mjere u desecima milijuna dolara i koje će potraživati brodarske kompanije koje čekaju iskrcaje.

I brod je nakon udara prilično oštećen te je izvučen na sidrište. Na svu sreća, nije probijen jer su tone nafte mogle iscuriti u more. Bila bi to ekološka katastrofa nesagledivih razmjera u pločanskom akvatoriju.

– Preko suda je brodu izrečena mjera zabrane isplovljavanja dok god ne polože novac za naknadu pričinjene štete – pojasnio nam je ravnatelj Lučke uprave Ploče Tomislav Batur.

S druge strane, Lučka kapetanija je zabranila upotrebu veza dok se sve ne sanira, Lučka uprava je upravitelj veza i obale i dužna je izvršiti kompletnu sanaciju, rekao je Batur, naglašavajući da su već angažirani stručnjaci koji ispituju sadašnje stanje te se uskoro očekuje izrada projekta sanacije.
Međutim, to bi, kako doznajemo, moglo potrajati i nekoliko mjeseci.

– U ovom trenutku ne možemo točno reći vremenski rok sanacije – kazao je Batur, koji tvrdi da se šteta procjenjuje u milijunima eura. To je šteta same sanacije te šteta izgubljene dobiti za klijente.

– Takve stvari se događaju u svijetu. Brodarska kompanija je dužna nadoknaditi štetu jer kada brod udari u obalu, odgovornost je na brodu i na kompaniji, što uostalom reguliraju međunarodne osiguravajuće kuće – kaže Batur.

Epilog havarije je da brodovi do daljnjega neće moći iskrcavati naftu u luci Ploče. Razmatraju se i neka privremena rješenja prema kojima će se tankeri iskrcavati u Splitu ili Rijeci, zbog čega je realno očekivati i poremećaje na tržištu derivata u Hrvatskoj.

Kako neslužbeno doznajemo, Lučka kapetanija je, što se tiče sigurnosti plovidbe, protiv zapovjednika broda, ruskog državljanina, pokrenula istražne radnje.
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/dubrovnik/clanak/id/560306/havarija-u-luci-ploce-tanker-s-27-tisuca-kubika-nafte-udario-u-pristaniste-i-razvalio-dok-otezana-distribucija-nafte-za-cijelu-dalmaciju-i-bih
 

·
Registered
Joined
·
12,480 Posts
Koji glupi naslovi, kako za cijelu Dalmaciju i BiH kada masu toga ide preko Rijeke i Solina, baš su katastrofični
A novinari...

Ali činjenica je da je dosta išlo i preko Ploča (pogotovo za BiH). I nekoliko brodova s naftom je na putu za Ploče koji sad ne mogu tamo pristati. Bit će zanimljivo vidjeti kamo će ih preusmjeriti.
 

·
is out there
Joined
·
3,505 Posts
^^
Clanak je pisan totalno senzacionalisticki bez volje da se objektivno izvjestava.

I mislim da nije nafta u pitanju vec benzin.
 

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #815
mostarski aluminij pred gasenjem. koliko je luka vezana za njih?
Da se nekako javim poslije dugih 5 mjeseci bolnice.

Kad je luka mala vezan si za svakoga ali meni osobno ne izgleda nešto naročito.

WARNING!
Kako sam prije odlaska u bolnicu zaboravio izvaditi bateriju iz foto aparata nakon 6 mjeseci trošenja na sat i ostalo krepala je i ne pokazuje namjeru da proradi.

Traži se baterija za Nikon Coolpix P520 oznake EN-EL5
3,7V kapaciteta 1100mAh po mogućnosti nova i original.
Sve info ovdje preko foruma.
 
801 - 820 of 841 Posts
Top