SkyscraperCity banner

821 - 840 of 841 Posts

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #821
^^ Puna je, ja sam još bolestan da ni ne gledam, a kamoli da slikajem.
Digao sam se par minuta dok dozvoli bolest i opet u krevet :eek:hno:
 

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #823
Da se mene pita bi ja isti trenutak :nuts:

I jedan šok. Pa ne mogu povjerovati da se to može dogoditi u Luci Ploče.
Problemi s terminalom rasutih tereta tj. za ugljen. Kažu ljudi došao brod pun ugljena. Otišao brod pun ugljena...

Dizalica nema snage. Valjda kinezi ugradili neki slabi elektromotor od 2kW :bash:
Ali ne treba njima taj terminal kad ovo malo ugljena za Zenicu mogu "na ruke oprat" dok bi, da je pravog potrošača i terminal i montaža opreme bili besprijekorni tako da nema žurbe.
 

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #827 (Edited)
Tlaka mi je gledati najave.

BTW. Golden Ruby je sigurno oko 100 ili preko nosivosti jer ima osam štiva, a nema logike da dođe iz Ploča ako se ne radi o onom koji nije mogla iskrcati nova dizalica i ovo je vjerovatno prvi ovakav deal dvije luke.

Vidio sam na netu.
Pih! Samo 74.000
 

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #830
Poslije serije kopija s facebooka (što je po Zakonu o autorstvu malo i zebranjeno), a i svak normalan može vidjeti na fb stranici pa nije potrebno trošiti prostor na serverima...evo nečeg što se može nazvati vijest.

Proradila je dizalica na novom terminalu rasutih tereta što bi trebalo značiti da je službeno konačno proradio i terminal. Razlog zbog kojeg je dizalica štrajkovala nije poznat ali u insiderskim krugovima LP koji su očito zlobni kruži priča da se kinezima nije platila jedna rata i da su je jednostavno onesposobili dok ne dobiju svoj novac. Prije tri dana dizalica je spustila granu dok se sinoć pojavio i brod. Kapacitet koji piše na dizalici nema ni sličnosti kojom iskrcava ali je očito da dizaličarima treba vremena da uhvate rutinu.

Sama fotografija je očajna jer nad Neretvvanskim kanalom vlada izmaglica dok je udaljenost s koje je napravljena preko 3km pa kome odgovara...
 

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #831 (Edited)
Danas, rano popodne ispred ušća rijeke Neretve pojavila se Chinese kanta s dizalicom za pobijanje pilona i tu se zadržala duže od sat vremena da bi se, na kraju uputila prema izlazu iz Neretvanskog kanala tj. doviđenja možda nikad. Inače cijelo vrijeme odsijevali su hladni plamenovi elektrolučnog zavarivanja što znači da Rama zbilja zatvara sve otvore i sprema se za nastavak svog dugačkog putovanja tako da sam vam servirao jednu slikicu prije što je brod zamakao za rt Višnjica. Naravno, vrijeme je oblačno, nad Neretvanskim kanalom stalno ima isparavanja i miješanja hladog i toplog zraka pa slika nije baš nego oličenje oštrine, a opet kako ne snimam Miss svijeta nego veliku čeličnu kantu...

 

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #832
Pozdravljam nova imena koja su pohvalila moj trud i koja do sada nisam vidio u ovoj dretvi koja je bez mene praktično mrtva i ispričavam se na "kvaliteti" fotografije ali i to da se zna da je plutajuči svjetionik ili stručnije rečeno oznaka sigurnih voda udaljen od mene, mjereno po Google Earth točno 4510m tj. više od 4,5km dok je sam brod još dalje te uz oblačno vrijeme, navedenu fluktuacije toplog i hladnog zraka koje kvare sliku i zbog kojih se astronomski teleskopi stavljaju na vrhove planina ili u svemir slika jednostavno ne može biti nešto bolja makar upotrijebio Canon L stakla i da bi se sva nastojanja da bude bolja mogla svrstati u želje i pozdrave.
 

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #833 (Edited)
U par dana evo ponovo broda na novom terminalu. SSI Excellent i ono što me buni da unatoč povećanoj dubini mora, svim bahtanjima po medijima da će terminal moći primiti mnogo veće brodove dolaze iste gajete kao i prije mada sam vidio da ni u Bakru nije drukčije ali tamo se barem mogu pozvati na mali skladišni kapacitet.

Ispričavam se na grešci koju sam napravio posve nehotično, a lijeno mi je ispravljati. Kako je kod mene monitor 23" full HD tako sam sliku po automatizmu sveo na 1920x1080 iako je velika nešto malo preko 300kB.
 

·
is out there
Joined
·
3,503 Posts

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #835 (Edited)
To se LP malo šminka pred javnošću. Neće valjda na svoje stranice da je na super modernom terminalu nedavno jak vetar raznosio zavjese ugljene prašine. Iako je kod njegove gradnje bilo napisano da će biti gusto posađeno visoko drveće bilo bi pametnije ne izmišljati toplu vodu nego se ugledat na Kopar pa kao i oni lupit 10m visoku aluminijumsku ogradu pa neka puše. Usput potpuno je dovršena rekonstrukcija veza za tekuće terete i sve što je pristajalo do sada pristajalo je dok su radovi trajali. Trajali su i malo predugo jer je posao povjeren izvođaču bez iskustva i kapaciteta pa kad se vidjelo da od toga nema ništa angažiran je Pomgrad koji ima oboje.
Ni kriv ni dužan slučajno sam izašao na balkon i vidio kako ga remorkeri okreću za 180° jer je u dolasku vjerovatno pretežak za takvu operaciju pa ga uvedu pramcem naprijed, a kad prazan odlazi zavrte ga. Kod tankera je pravilo da ih pri ulazu uvlače krmom i to vjerovatno da se u slučaju kakve nevolje sami ili uz pomoći remorkera mogu što brže udaljiti od prekrcajnog mjesta, a i zbog male dubine na terminal dolaze mikrići kao Sepen i njegov brat blizanac Kijac mada naiđu i dosta veći ali nisu nakrcani do vrha.


Excellent okretanje 180°
I u odlasku. Mora se priznati da je ogroman i da sam čekao da pramac već malo zađe za Rt Višnjica kako mu parkirana dizalica ne bi bila posred mosta. Ovdje u gradu okruženom visokim brdima sunce je već bilo zašlo ali je kroz Neretvanski kanal sijalo je još najmanje pola sata i omogućilo da ne bude crnac u tunelu :)


Excellent odlazi
 

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #837
Odavno je Aluminiju (Mostar) bio kraj i sve ove zadnje godine su bili samo predsmrtni grčevi s očekivanom sudbinom.
Sam Aluminj nije bio najveći korisnik ali je roba išla u oba pravca, suradnja odlična pa je Luka služila i kao skladište gotovih proizvoda, a pogotovo u čupavim situacijama.
Jeste gubitak ali nema ga pa šuti sine i plivaj dalje, ima novih planova, novih tereta, vjerovatno će se ugovoriti još nešto.
Iako su novi vlasnici neformalno već nekoliko godina vodili Luku kao većinski vlasnik uskoro postaju to i formalno pa Luka postaje slobodni igrrač u privatnim rukama s veoma jakim političkim i inim vezama s vrhom ove države jer je Vukovar zbog manjeg poreza dok su njihovi uredi toplo, vruće, vrelo blizu Markovog trga.
 

·
is out there
Joined
·
3,503 Posts
Luka Ploče: Polovina naših prihoda u 2018. vezana je uz suradnju s ugašenim Aluminijem

Luka Ploče izvijestila je u četvrtak da će se gašenje proizvodnje u mostarskom Aluminiju značajno odraziti na njezino poslovanje, s obzirom da je 50 posto njezinih prošlogodišnjih ukupnih prihoda bilo povezano s poslovanjem Aluminija.

Luka Ploče u priopćenju navodi da ju je tijekom današnjega dana mostarska tvornica izvijestila da nije više u mogućnosti ispunjavati svoje ugovorne obveze.

Apostrofiraju kako je Aluminij Mostar jedan od njihovih najznačajnijih partnera, za kojeg je vezano 50 posto lanjskih prihoda.

“Radi boljega razumijevanja, ističemo kako je 50 posto ukupnih prihoda Luke Ploče d.d. u 2018. godini bilo vezano uz poslovanje s Aluminijem Mostar. Ukupna količina robe pretovarene u luci koja je izravno ili neizravno vezana uz Aluminij iznosila je 233 tisuće tona”, ističe se u obavijesti, u kojoj uprava pločanske luke poručuje da ulaže maksimalne napore kako bi se što uspješnije nosila s novonastalom situacijom i stabilizirala poslovanje.

Do gašenja proizvodnje u Aluminiju došlo je u noći s 9. na 10. srpnja, kada je četiri minute iza ponoći mostarska kompanija isključena s napajanja električne energije, a njezino je vodstvo ubrzo potom najavilo pokretanje stečaja.

Aluminij je najveća kompanija u Hercegovini, s oko 900 radnika i godišnjim prometom od 320 milijuna konvertibilnih maraka. Osnovana je 1981. godine, a prekinula je proizvodnju ratne 1992., da bi bila obnovljena uz pomoć hrvatske Vlade 1997. godine. Hrvatska država suvlasnik je u toj kompaniji s 12 posto udjela, a po 44 posto imaju Vlada Federacije BiH i radnici.
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/luka-ploce-polovina-nasih-prihoda-u-2018-vezana-je-uz-suradnju-s-ugasenim-aluminijem/
 

·
Grizem u plitkim vodama
Joined
·
727 Posts
Discussion Starter #839
Ne mogu reply nikome. Jednostavno kad se pojavi prozor za odgovor u roku od 2 sekunde posivi i od pisanja nema ništa. Instalacija Win 10 je svježa i jedino ako u postavkama nisam nešto pogriješio ali Edge dopušta dok mi Firefox s kojim radim od pamtivjeka to ne dopušta.
Svaka ideja je dobrodošla.
Usput, ovo pišem iz Quick reply jer mi njega dopušta.
 
821 - 840 of 841 Posts
Top