Skyscraper City Forum banner
301 - 320 of 3540 Posts

·
Registered
Joined
·
1,838 Posts
pai da . referitor la articol. cele 3 rafinarii , 2 in oras , una la est de oras dar la nici un km probabil , ar trebui mutate toate in zona brazi . infrastructura pentru ele exista deja in zona , iar intre oras si rafinarii o mare centura verde , sa mai scapam de poluare.
infrastructura de transport a anagajatilor ar cam exista deja. calea ferata ce incepe in zona dero si duce pana la brazi , apoi de la gara de nord si duce la brazi , numai bine pentru angajati , si oricum ca timp ar face 10-15 minute .
chiar ar trebui gandita o strategie reala de dezvoltare a orasului . ce e pe site-ul primariei numeste doar in termeni generali ce ar trebui sa se faca , nu neaparat si practic :eek:hno: si in nici un caz nu se refera la scoaterea rafinariilor din oras sau a zonelor industriale.
oricum , :cheers: pentru locurile noi de munca ce vor fi create . in "PIP" odata cu criza au redus si numarul angajatilor . sper ca cei aflati acum in somaj sa-si gaseasca acolo o ocupatie.

prahova . tot prahova duduie economia :wave::lol::lol: asta pana cand om trece de la petrol la altele si iar ne-om reprofila :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
2,152 Posts
da. ar fi ceva crearea unui astfel de colos petrolier.:banana: insa ar inseamna o cheltuiala destul de mare din partea companiilor ce detin rafinariiile. de aceea nu prea cred ca e aplicabila chestiunea.
emisiunea de pe the money channel a fost destul de interesanta, insa din pacate nu am mai prins sfarsitul si nici nu o gasesc postata undeva.:lol:
 

·
Registered
Joined
·
1,838 Posts
da. ar fi ceva crearea unui astfel de colos petrolier.:banana: insa ar inseamna o cheltuiala destul de mare din partea companiilor ce detin rafinariiile. de aceea nu prea cred ca e aplicabila chestiunea.
emisiunea de pe the money channel a fost destul de interesanta, insa din pacate nu am mai prins sfarsitul si nici nu o gasesc postata undeva.:lol:
pai da. dar costa mai putin sa muti rafinariile decat orasul ....:eek:hno:
tot vor trebui sa faca asta in viitor . gasesc ei bani pentru relocare si chiar extindere .....
ideea e ca la momentul actual in est in ~nord , in sud si in sud vest exista factori ce polueza , apoi in vest si nord vest exista parcurile industriale. orasul asta cum sa se mai extinda ? spre ce directie , pe ce axa? ...ma refer la rezidential comercial si alte functiuni in afara celor industriale....
un alt aspect ar fi ca.....aceste rafinarii nu schimba aerul doar pe o raza de cateva sute de metri ci pe mult mai mult.
sper ca mi-am facut intelese propunerea si motivul30 milioane euro aprobate pentru DN 72

DN 72, drumul care leagă municipiul Ploieşti de Găeşti, va fi reabilitat în următoarele 28 de luni. Deja a fost aprobată suma de 30 de milioane de euro, din totalul de 83 de milioane de euro, compania UMB Spedition, aparţinând lui Dorinel Umbrărescu, urmând să înceapă, la 1 iulie a.c., reabilitarea acestui drum naţional. Planul exact al lucrărilor, care include şi un sens giratoriu în apropierea Parcului Industrial Ploieşti, va fi expus vineri, de către Doina Tiron, directorul general al Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, în cadrul conferinţei The Money Channel Business Tour, care va avea loc la Ploieşti.Coca-Cola ridică la Ploieşti un depozit inteligent de 30 mil. euro

High Bay este noul depozit automatizat si perfomant de la Ploiesti, primul de acest gen din România. Performanta acestui depozit vine din eficientizarea spatiului – aproximativ 4,2 paleti pot fi depozitati pe fiecare metru patrat, de reducerea consumului de energie şi de capacitatea de incarcare a paletilor in camioane dupa metoda FEFO (First Expired First Out). High Bay este construit pe baza metodei „depozitare prin învelire” prin care sistemul de depozitare a paleţilor devine structura de susţinere a depozitului. Valoarea investitiei este de 30 de milioane de euro. Constructia a inceput in martie 2008 si este planificata sa se incheie in septembrie 2009, antreprenori fiind Civil Builder şi FKI Logisted Ltd. Depozitul va avea 8.240 mp, 27 metri inaltime, va avea o capacitate totală de de 34.800 de paleti şi o capacitate de încărcare de 16 camioane pe oră. 49 oameni vor lucra in depozit in momentul in care va fi complet operational. Depozite similare au fost construite de catre Coca-Cola la Edmonton, Marea Britanie si la Antwerp, Belgia.


Weatherford va delista Atlas Gip de pe bursă

Weatherford International Eastern Europe SRL, acţionarul majoritar al Atlas Gip Ploieşti (ATGJ ), va delista pe 19 iunie firma pe care o deţine, după ce a plătit 2,94 milioane lei pentru retragerea acţionarilor minoritari şi a primit aprobarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare. Astfel, Weatherford a preluat 4,16% din capitalul Atlas Gip, de la micii acţionari, cărora le-a plătit 2,94 milioane lei. Potrivit legii, Weatherford avea dreptul să solicite retragerea acţionarilor minoritari, după ce compania ajunsese să deţină 95,83% din capitalul Atlas Gip. Acţionarii minoritari au primit, până pe 13 martie, contravaloarea în bani a titlurilor deţinute, calculată la un preţ de 83 lei/acţiune.

În luna februarie, Consiliul Concurenţei (CC) a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată de SC Weatherford International Eastern Europe SRL Ploieşti prin dobândirea controlului unic direct asupra SC Atlas GIP SA Ploieşti. Weatherford International Eastern Europe SRL a devenit acţionarul majoritar al Atlas Gip după ce a cumpărat la jumătatea anului trecut 86% din acţiunile firmei de la grupul Tender, după care şi-a consolidat poziţia, ajungând la o deţinere de 95,83%, în urma unei oferte publice de preluare. Societatea achizitoare, SC Weatherford International Eastern Europe SRL Ploieşti, face parte din Grupul Weatherford, controlat de societatea-mama, Weatherford International Ltd, din America. Weatherford este un grup de societăţi comerciale specializate în domeniul serviciilor petroliere, ce oferă un portofoliu larg de servicii şi produse, precum foraj, evaluare, echiparea sondelor, producţie, intervenţii, abordare etc.

Compania de carotaj Atlas Gip a încheiat anul trecut cu un profit net de 24,22 milioane lei (6,58 milioane euro), în creştere cu 43,6% faţă de cel din 2007, care se cifrase la 16,86 milioane lei. De asemenea, afacerile fostei companii din grupul Tender au sporit cu 8,34%, de la nivelul de 101,8 milioane lei consemnat la sfârşitul lui 2007, până la 110,3 milioane lei (29,97 milioane euro), la finalul anului trecut. Atlas Gip are un capital social de 2,13 milioane lei, divizat în 850.649 de acţiuni, cu o valoare nominală de 2,50 lei. În prezent, acţiunile companiei sunt listate la categoria de bază a pieţei Rasdaq, sub simbolul ATGJ.
În Prahova, salariaţi mai puţini, remuneraţie în creştere uşoară

Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii aprilie a.c., a fost de 188.273 persoane, cu 1.138 mai puţin decât în luna martie 2009. Câştigul salarial mediu brut în luna aprilie 2009 a fost de 1.799 lei /salariat, iar cel salarial mediu net a fost de 1.326 lei /salariat, mai mare cu 3,4% faţă de luna martie 2009. Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 10,4%, în timp ce indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 3,7%. Potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii aprilie 2009 era de 17.482 persoane, mai mare cu 776 de persoane faţă de luna martie a acestui an. Din numărul total al şomerilor înregistraţi, femeile reprezintă 46,9 %.

Rata şomajului înregistrată în aprilie 2009 a fost de 5,5% (3,3% în aprilie 2008). Rata şomajului pentru femei a fost de 5,9% (3,5% în aprilie 2008), iar pentru bărbaţi a fost de 5,3% (3,1% în aprilie 2008).
 

·
Registered
Joined
·
2,152 Posts
nu inteleg o chestiune: doar 188 de mii de salariati la aproape 900 de mii de locuitori? poate doar in domeniul privat.

asa este. orasul este limitat in dezvoltare de complexele industriale din jur. sigura directie viabila este spre nord.imaginile de pe google earth sunt cam vechi. oricum eu am ramas uluit de dimensiunea colosala a rafinariei teleajan.:cheers:
 

·
Registered
Joined
·
55 Posts
Programul "Prima Casa" - Ploiesti

Asa cum ne-a obisnuit, Adama vine cu noutati in Ploiesti.

Acum este oficial, incepand cu 25 iunie 2009 ADAMA a demarat programul "PRIMA CASA" , in colaborarea cu bancile participante la proiect. Evocasa Orizont si Evocasa Uptown beneficieaza de garsoniere si apartamente cu 2 camere ce se pot incadra in acest program ( 60.000 euro), la care se pot adauga si apartamente de 3 camere. Oferta Guvernului este limitata la doar 16.000 locuinte in toata tara !!!


contact : [email protected]
 

·
Registered
Joined
·
238 Posts
Discussion Starter · #306 · (Edited)
PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

Ploieşti: Peste 5.000 de locuri de muncă la Ariceştii Rahtivani
Autor: Camelia Năstase
Data: 27 iun 2009
http://www.adevarul.ro/articole/ploiesti-peste-5-000-de-locuri-de-munca-la-aricestii-rahtivani.html

Sursă: www.adevarul.ro

În judeţul Prahova, în comuna Ariceştii Rahtivani a început construcţia primei hale de producţie a Ploieşti West Park.Parcul Industrial de la Ariceşti, cel mai mare parc din Europa de Sud-Est după cum spune preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma va avea o întindere de 220 de hectare. Firmele care îşi vor deschide afacerile în cadrul Ploieşti West Park vor angaja în perioada următoare aproximativ 5.000 de oameni.

Proiectul aparţine unei firme belgiene cu care s-a semnat contractul de colaborare la Zilele prieteniei româno-belgiene”, eveniment desfăşurat de către autorităţile prahovene la Liege la începutul acestei luni.

Incubator de afaceri pentru tinerii absolvenţi
„Acest parc industrial este un concept nou. Va include un centru de cercetare, hale de producţie, o zonă de agrement, un centru de energii regenerabile şi un incubator de afaceri. Astfel , tinerii care temină o facultate şi îşi înfiinţează o firmă pot lucra într-o clădire pe şapte-opt nivele fără să plătească niciun fel de chirie sau să suporte alte cheltuieli, iar după câţiva ani, eventualele invenţii pe care aceştia le vor crea vor fi brevetate sub sigla parcului industrial”, ne-a declarat Mircea Cosma.

Procedurile pentru demararea investiţiei au început încă din luna noiembrie a anului trecut, parcurgându-se toate etapele birocratice de obţinere a tuturor avizlor necesare, astfel încât săptămâna aceasta firma belgiană a primit autorizaţia de construcţie.

Investiţie de 800 milioane
Prima clădire a cărei construcţie va începe de săptămâna viitoare va avea o suprafaţă de 40.000 de metri şi 10 metri înălţime, în cadrul acesteia urmând să fie angajaţi aproximativ 800 de oameni.

Investiţia netă a parcului industrial de la Ariceştii Rahtivani este de 800 de milioane de euro, într-o primă etapă fiind investiţi aproximativ 350 de milioane de euro.

700 de firme în parc
„A fost ales judeţul Prahova pentru crearea acestui parc datorită faptului că este o zonă apropiată Bucureştiului care va deveni şi nodul autostrăzii Bucureşti-Braşov. Nu este de neglijat nici faptul că Prahova este un centru tot mai prosper din punct de vedere economic şi de o importanţă majoră. Parcul va avea în jur de 700 de firme cu activitate în industria textilă, industria chimică şi cea logistică”, a precizat Petrică Uşurelu, directorul parcului industrial.

Acesta a mai spus că zonele logistice ale parcului se vor adresa centrelor europene, precum şi activităţii de distribuţie către Ploieşti şi Bucureşti.

Structură
Ploieşti West Park va fi compus din două zone majore: un Business Park destinat logisticii şi activităţii semi-industriale, producţiei uşoare, completat cu restaurante, hoteluri, birouri şi laboratoare şi un Retail Park.
 

·
Registered
Joined
·
238 Posts
Discussion Starter · #307 ·
PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

Ploiesti West Park - cel mai mare parc industrial privat din Europa Centrala si de Est
Sambata, 27 Iunie 2009
http://www.ziarulprahova.ro/articol~categorie-administratia-locala~stire-54323~inaugurat-ieri.html
Sursă:www.ziarulprahova.ro* Peste 5000 de locuri de munca, pana in 2013
La Aricestii Rahtivani, a fost inaugurat, ieri, santierul celui mai mare parc industrial privat, cu capital belgian, din Europa Centrala si de Est, unde se estimeaza ca vor fi create circa 5000 de locuri de munca. Centrul industrial va ocupa o suprafata totala de circa 220 de hectare, investitia ridicandu-se la suma de 345 de milioane de euro, finalizarea ei fiind preconizata pentru anul 2013.
Alinso Group (Belgia), parte a Domo Group, alaturi de compania romaneasca Piritex, au demarat lucrarile la proiectul comun denumit "Ploiesti West Park". Pe toata perioada verii, pe santier se va munci non-stop, pentru ca, incepand cu luna septembrie, judetul Prahova si zona industriala Ploiesti sa gazduiasca acest nou obiectiv.
Ploiesti West Park va fi compus din doua zone majore – un Business Park si un Retail Park. Prima zona va fi destinata logisticii si activitatii semi-industriale, productiei usoare, completat cu restaurante, hoteluri, birouri si laboratoare, pe de o parte, iar a doua – comertului.
La prima cladire componenta a viitorului parc industrial privat s-au pus temeliile ieri, de catre reprezentantul firmei belgiene, Ivan Lokere, director general al Alinso Group, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si primarul comunei Aricestii Rahtivani, Alexandru Cristea. Aceasta prima hala va avea o suprafata de peste 40.000 de metri patrati si va atrage circa 800 de noi locuri de munca.
Amplasarea "Ploiesti West Park" este foarte aproape de viitoarea autostrada Bucuresti – Budapesta (A3), al carei traseu se estimeaza ca va trece prin aceasta zona.
Violeta STOICA
 

·
Registered
Joined
·
238 Posts
Discussion Starter · #308 ·
PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

Parc industrial privat de un miliard de euro
Scris de Marius Nica
Vineri, 26 Iunie 2009 14:02
http://www.observatorulph.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=792:economie-parc-industrial-privat-de-un-milliard-de-euro&catid=38:economic&Itemid=57

Sursă: www.observatorulph.roAu fost inaugurate lucrările de construcţie la un parc industrial privat din Prahova. Ploieşti West Parc, evaluat la un milliard de euro, este dezvoltat de compania belgiană Alinso Group în colaborare cu Piritex

Parcul va avea două zone: una business, destinată logisticii, producţiei uşoare, completată cu restaurante, birouri, hoteluri şi laboratoare şi o a doua de retail. Parcul va ocupa 220 de hectare pe teritoriul comunei ariceştii Rahtivani şi se va afla în imediata apropiere a viitoare autostrăzi Bucureşti-Braşov.“Dorim să dezvoltăm un parc de afaceri acordând o atenţie specială armoniei arhitectonice, aspectului îngrijit şi soluţiilor avantajoase pentru mediu. Dorim să ne diferenţiem prin viteza execuţiei unor soluţii personalizate şi rentabile pentru clienţii noştri”, a declarat Ivan Lokere, CEO Alinso Group. Inaugurarea lucrărilor la West Park a fost un prilej pentru oamenii de afaceri invitaţi la eveniment să facă parada limuzinelor şi a costumelor de firmă. Astfel, au putut fi admirate automobile purtătoare de mărci celebre, precum Maseratti sau Porsche.
 

·
Registered
Joined
·
1,838 Posts
incredibil :nuts: inca un mic pas spre viena si budapesta:lol:

Ploieşti | Angajaţii ADPP, înlocuiţi cu parcometre


Angajaţii Administraţiei Domeniului Public şi Privat Ploieşti, care încasau taxa de parcare pentru locurile amenjatae în special în centrul oraşului, vor trebui să se reprofileze.

Primăria Ploieşti a început montarea de parcometre în mai multe zone, printre care Halele Centrale sau strada Maramureş. Şoferii care parchează fără să afişeze în parbriz tichetul plătit la automat riscă să se trezească cu maşinile blocate. Pentru o oră de parcare trebuie să plătiţi 2 lei.
 

·
Revista presei prahovene
Joined
·
1,711 Posts

·
Registered
Joined
·
2,152 Posts
bun venit prahova24hours...speram sa ne tii la curent cu cele mai noi informatii.:cheers:

@ laur noroc ca ti-ai schimbat avatarul si mi-am dat seama ca ne cunoastem f. bine chiar.:lol:
 

·
Registered
Joined
·
238 Posts
Discussion Starter · #313 ·
PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

Ploieşti West Park, cel mai mare parc industrial din Europa de Sud-Est
Duminică, 28 Iunie 2009 21:12
http://www.prahovabusiness.ro/index.php/arhiva/articole/442-cel-mai-mare-parc-industrial-din-europa-de-sud-est-s-a-inaugurat-la-ariceti
Sursă: www.prahovabusiness.roAlinso Group, parte a Domo Group, şi compania românească Piritex, au demarat azi lucrările la proiectul comun Ploieşti West Park, cel mai mare parc industrial din Europa de Sud-Est. În urma unei investiţii de peste 350 de milioane de euro, aici se vor crea circa 5.000 de noi locuri de muncă. Conceput special ca un parc industrial inteligent şi integrat, Ploieşti West Park îşi va axa activitatea pe logistică, cercetare şi dezvoltare şi activităţi de retail. Zonele logistice se adresează centrelor europene de distribuţie, precum şi activităţii de distribuţie către marile centre urbane Ploieşti şi Bucureşti. Având o identitate vizuală distinctă, parcul va fi poziţionat pe traseul viitoarei autostrăzi Bucureşti-Budapesta (A3).

Ploieşti West Park va fi compus din două zone majore: un Business Park destinat logisticii şi activităţii semi-industriale, producţiei uşoare, completat cu restaurante, hoteluri, birouri şi laboratoare (parc de cercetare) şi un Retail Park. Prima clădire logistică va avea o suprafaţă de peste 40.000 de metri pătraţi şi o înălţime de 11 metri. Alinso administrează un portofoliu imobiliar substanţial (logistică, comercial, industrial, imobiliare şi spaţii de birouri). Deţine o expertiză consistentă în reconversia siturilor industriale, proiectelor de tip greenfield, precum şi în oferirea de soluţii logistice şi industriale personalizate. Domo Group este un grup internaţional diversificat şi solid, activ în peste 80 de ţări, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul industriei chimice, prelucrătoare, imobiliare şi private equity.

Concept pur românesc, Piritex, graţie unei cote de piaţă de 30%, este lider în România în domeniul pardoselii. Recent, compania a comisionat noul său sediu din Ploieşti, alături de un nou centru logistic, de 10.000 mp, care dispune de facilităţi moderne de depozitare. Piritex poate realiza majoritatea tipurilor de pardoseală, atât pentru aplicaţii rezidenţiale, cât şi non-rezidenţiale:pardoseli din lemn, laminate, textile, din plastic sau tehnice.
 

·
Registered
Joined
·
1,838 Posts
bun venit prahova24hours...speram sa ne tii la curent cu cele mai noi informatii.:cheers:

@ laur noroc ca ti-ai schimbat avatarul si mi-am dat seama ca ne cunoastem f. bine chiar.:lol:
da? pai de unde ? :-??
cunosc si eu un dorin, da nu-mi zice ca esti acela fost coleg cu mn ca nu te cred:lol:

@bogan . crede-ma , ma bucur si pentru acele automate , la noi in oras totul se misca foarte greu de obicei :lol:
 

·
Registered
Joined
·
238 Posts
Discussion Starter · #315 ·
PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

Ploiesti West Park - un proiect european care imbina zona industriala cu agrementul
http://www.ziarulprahova.ro/articol~categorie-administratia-locala~stire-54365~ploiesti-west-park-un-proiect-european-care-imbina-zona-industriala-cu.html
Luni, 29 Iunie 2009
Sursa: www.ziarulprahova.ro

Promotorii "Ploiesti West Park" – firmele belgiene Alinso Group, Domo Group, in colaborare cu Piritex – au pornit, la sfarsitul saptamanii trecute, la Aricestii Rahtivani, unul dintre cele mai ambitioase proiecte de dezvoltare economica din judetul Prahova. Cele trei firme si-au propus sa dezvolte un parc de afaceri, unde zona industriala sa fie completata de o zona de agrement. Circa 220 de hectare din "Ploiesti West Park" sunt rezervate, in special, pentru productia de energie electrica, distributie si firme semiindustriale. Pe de alta parte, restaurantele, hotelurile, cladirile de birouri si laboratoarele completeaza conceptul asupra viitorului centru de afaceri.
O suprafata de circa 38 de hectare este rezervata magazinelor si centrelor de agrement – bowling, sali de spectacole si de cinema.
Se estimeaza ca in parcul indus-trial privat de la Aricestii Rahtivani vor fi create circa 5000 de locuri de munca, iar investitia finala va depasi 350 de milioane de euro.
La inceputul lunii septembrie, promotorii parcului de la Aricestii Rahtivani vor oferi comunitatii de afaceri posibilitatea de a afla mai multe detalii despre etapele dezvoltarii proiectului – a carui finalitate se spera a fi anul 2013.
Violeta STOICA
 

·
Registered
Joined
·
238 Posts
Discussion Starter · #317 · (Edited)
PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

Avem cel mai mare parc industrial din Sud-Estul Europei
Autor: Marius GHEORGHE
http://www.republicanul.ro/index.php?act=show&id=articol&ids=12055
Marţi, 30 Iunie 2009
Sursa: www.republicanul.ro

Emoţii, speranţe şi inovaţie. Acestea sunt cuvintele cheie care ar putea descrie inaugurarea începerii construcţiei la Parcul Industrial Ploieşti, cel mai mare din Europa de Sud-Est, din localitatea prahoveană Ariceştii Rahtivani. Pe lângă cele 5000 de locuri de muncă create aici, conducerea Cosiliului Judeţean Prahova, dar şi conducerea companiei belgiene care va construi parcul, promit că acesta este primul pas pentru a scoate Prahova din criza economică.
Consiliul Judeţean Prahova, reprezentat de preşedintele Mircea Cosma, în parteneriat cu o companie belgiană, au demarat, vineri, construcţia la noul Prac Industrial Ploieşti, construit pe o suprafaţă de 220 de hectare, în comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani. „Acum o lună totoul era un vis, iar acum a devenit o realitate. Suntem onoraţi de faptul că s-a ales tocmai comuna noastră, ca punct de lucru, şi sunt convins că această inovaţie ne va scoate din criza financiară, din moment ce va crea peste 5000 de locuri de muncă”, ne-a declarat Alexandru Cristea, primarul comunei Ariceştii Rahtivani. „E criză, şi iată că anumiţi oameni au curajul de a investi într-un proiect atât de îndrăzneţ. Totul a început de la o simplă discuţie. Noi i-am îndrumat şi le-am spus să nu se sperie de birocraţia stufoasă, asigurându-le tot suportul pentru obţinerea avizelor, şi iată că astăzi (n.r. vineri) lucrările au început. În primă fază se va construi o hală de 4 hectare, urmând ca până în 2013 construcţia să fie gata”, ne-a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consliului Judeţean Prahova. Parcul Industrial de la Ariceşti este cel mai mare parc din Europa de Sud-Est, proiectul aparţinând unei firme belgiene cu care s-a semnat contractul de colaborare la Zilele prieteniei româno-belgiene, eveniment desfăşurat de către autorităţile prahovene la Liege la începutul acestei luni. Procedurile pentru demararea investiţiei au început încă din luna noiembrie a anului trecut, parcurgându-se toate etapele birocratice de obţinere a tuturor avizlor necesare, astfel încât săptămâna aceasta firma belgiană a primit autorizaţia de construcţie. Prima clădire a cărei construcţie va începe de astăzi va avea o suprafaţă de 40.000 de metri şi 10 metri înălţime, în cadrul acesteia urmând să fie angajaţi aproximativ 800 de oameni. Investiţia netă a parcului industrial de la Ariceştii Rahtivani este de 800 de milioane de euro, într-o primă etapă fiind investiţi aproximativ 350 de milioane de euro. „A fost ales judeţul Prahova pentru crearea acestui parc datorită faptului că este o zonă apropiată Bucureştiului care va deveni şi nodul autostrăzii Bucureşti-Braşov. Nu este de neglijat nici faptul că Prahova este un centru tot mai prosper din punct de vedere economic şi de o importanţă majoră. Parcul va avea în jur de 700 de firme cu activitate în industria textilă, industria chimică şi cea logistică”, a precizat Petrică Uşurelu, directorul parcului industrial. Ploieşti West Park va fi compus din două zone majore: un Business Park destinat logisticii şi activităţii semi-industriale, producţiei uşoare, completat cu restaurante, hoteluri, birouri şi laboratoare şi un Retail Park.
 

·
Registered
Joined
·
238 Posts
Discussion Starter · #319 · (Edited)
PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATE

PLOIESTI-WEST PARK (Aricestii Rahtivani) UPDATECel mai mare parc industrial din tara se va construi la la Aricestii Rahtivani
http://www.modernmedia.ro/main/?p=333
1 iul 2009
Sursa: www.modernmedia.ro

La Aricestii Rahtivani au inceput, vineri, lucrarile de constructie la cel mai mare parc industrial din tara, care va purta denumirea de Ploiesti West Park. Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a inaugurat lucrarile de constructie la prima hala, de peste patru hectare, a noului parc industrial.
Ploiesti West Park va fi compus din doua zone majore: un business park destinat, in special, logisticii si activitatii industriale, la care se adauga o zona cu restaurante, hoteluri, birouri si un retail park.

Prima cladire, a carei constructie a fost inaugurata vineri, va avea o suprafata de peste 40.000 mp si o inaltime de 11 metri. Termenul de finalizare a proiectului este de patru ani, urmand sa fie investiti, in prima etapa, aproximativ 345 de milioane euro si sa fie create peste 5.000 de locuri de munca. Noua hala industriala va fi functionala incepand cu luna septembrie a acestui an, fiind axata pe logistica, cercetare si dezvoltare. “Prin deschiderea acestui incubator de afaceri, judetul Prahova isi va relua primul loc in dezvoltarea economico-sociala a Romaniei”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Viitorul parc industrial va fi pozitionat pe traseul autostrazii Bucuresti - Brasov, iar primii investitori sustin ca au preferat aceasta zona si pentru ca la Aricestii Rahtivani au gasit, pe langa facilitatile oferite de autoritatile judetene, si forta de munca bine pregatita, majoritatea oamenilor fiind disponibilizati din industria de aparare. La inaugurarea lucrarilor au mai participat, pe langa oficialitatile judetene, si primarul comunei Aricestii Rahtivani, Alexandru Cristea, si directorul Grupului Alinso, Ivan Lokere, grup care se ocupa de realizarea lucrarilor.
 
301 - 320 of 3540 Posts
Top