SkyscraperCity banner

21 - 40 of 87 Posts

·
Registered
Joined
·
912 Posts
^^

Борисов: Държавният излишък ще плати околовръстното на Пловдив
https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/borisov-darjavniqt-izlishak-shte-plati-okolovrastnoto-na-plovdiv-na-jivo

Това е последната информация. Иначе ако се чакат пари от тол такси:nuts:, както върви ще е късмет ако съберат достатъчно тол такси за да издържат 1000-та човека на хранилка в тол системата.
 

·
Registered
Joined
·
912 Posts
Ново 20


„Това кръгово тук е с размерите на другото – на Кукленско шосе. Изключително съм доволен от изпълнението и спазването на сроковете и от качеството. Приел съм този обект като лична кауза и затова често следя как върви. След приключването му ще насочим усилията си към връзката със Скобелева майка, което е изключително необходимо, за да изведем трафика извън града и се насочва транзитния трафик към АМ „Тракия“, уточни кметът Здравко Димитров.

Той допълни, че в момента текат процедурите за изготвяне на парцеларния план, след което Агенция „Пътна инфраструктура“, трябва да обяви обществена поръчка за изграждането на отсечката.

За останалата част от Околовръстното шосе ще се направи препроектиране, а тъй като то е гранично между три общини, в новия програмен период ще се търси Европейско финансиране за разширяването му.
Колко пъти ще го проектират това околовръстно, има първоначален проект, видя им се скъп, изготвиха друг сега пак ще препроектират:nuts:

Другият сюрприз липсващата дъга ще се строи сега, а за останалите 3/4 ще се търси Европейски финансиране, ама не ясно от местната или държавната власт:nuts:

Усещам, че ще стане цирк като с асеновградско.
 

·
Registered
Joined
·
434 Posts
След 4 години Тотев май ще излезе като пловдивския Кольо Фичето пред Здравко. Тия са напът за следващите избори 1 ремонтирана улица да не открият.Уникални тъпири.
 

·
Registered
Joined
·
2,973 Posts
Ми що не избрахте Славчо?
 

·
Българо&
Joined
·
1,032 Posts
След поредната щуротия от днес на премиер министъра, както и на неговата подопечна Фандъкова, мисля е крайно време и на нас да ни дадат от същия гювеч за чужда сметка.

И нашия кмет да не блее и да говори глупости за общинско финансиране на ремонта на околовръстното, ами направо да чертае от утре кои пътища( като започне от околовръстното и до Асеновград) собственост на АПИ ще са без винетка, т.е. безплатни.
:lol:
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Участъкът от отбивката за Прослав до тази за Коматево е в плачевно състояние. Имам чувството че състоянието и от началото на ремонта на Асеновградско се влоши в пъти,не че и преди беше цветущо. И да сложат ограничение 40 няма да збъркат. Докато се наканят да започнат каквото и да било ,доста джанти и гуми ще дадат жертви.
 

·
Registered
Joined
·
912 Posts
^^

Да не говорим, че от многото тирове и жегата през лятото асфалта се огъва яката и стават страшно дълбоки кратери (поне ги запълват от време на време)
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
^^

Да не говорим, че от многото тирове и жегата през лятото асфалта се огъва яката и стават страшно дълбоки кратери (поне ги запълват от време на време)
Това не е от жегата и тировете, а от некадърното стройтелство.
 

·
mediocre
Joined
·
3,505 Posts
Околовръстното е ремонтирано някъде около 98-ма, нали така? Такива ми са спомените. Считам, че настилката там се оказа доста здрава и качествена за натоварването, което претъпря за тези 20 години.
 

·
Registered
Joined
·
438 Posts
Международните камиони се претоварват, но рядко , обаче самосвалите които работят по строежите, там вече става дума за сериозни претоварвания .
Абсурда е , че най-често се претоварват такива камиони , които учестват в ремонти и изграждане на инфраструктура , а същевремнно рушат вече съществуваща такава .
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Международните превози има шанс да бъдат проверени/глобени на много места ,а самосвалите са на ''наши'' хора, почтено спечелили обществени поръчки. За това и местните контролни органи ги оставят да минат ''метър''.Ако трябваше да карат през други държави натоварени по този начин ,техните проверяващи едва ли биха си затворили очите.
 

·
Registered
Joined
·
912 Posts
Бонус от премиера за Пловдив: Още 15 млн. за Южната тангента на Околовръстното


Още един финансов бонус от държавата получи Пловдив при днешното посещение на премиера Бойко Борисов. Той обеща правителството да отпусне 15 млн. лева за изграждането на Южната тангента на Околовръстното шосе - отсечката от Кръговото до Скобелева майка. По проект това е четирилентов скоростен път с обща дължина от 4,5 км.

"Тази отсечка е важна за града и тя ще помогне за разтоварване на трафика в града. Ще изкараме целия транзитен трафик от Пловдив с новия лъч“, коментира Борисов, който дойде да инспектира строежа на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе.

"До една седмица ще е готово, виждам. На този път обичат да карат бързо, като е по-малко кръговото и минават на пряко – не могат да го видят Затова е толкова голямо”, пошегува се Борисов.

Съоръжението е с диаметър 120 метра и обиколка 360 м, а стойността за изграждането му е 2,2 млн. лв.

Кръговото се изгражда от "ИСА - 2000". Очаква се в края на март същата фирма да започне строителните работи на локалните платна от двете страни на Асеновградско шосе. Платната ще бъдат с ширина шест метра. Изграждането на локалите ще даде възможност за транспортен достъп до сградите, построени на шосето.

След като похвали инспектирания строеж Борисов разпореди на финансовия министър да направят всички необходими стъпки, за да започне да се строи новия лъч на Околовръстното, който ще свърже пътя Пловдив – Асеновград със Скобелева майка.

Проектът беше рестартиран от кмета Здравко Димитров още докато беше областен управител.

По-рано през деня Борисов чу благодарностите на феновете на Локомотив и Ботев за отпуснатите общо 37 млн. лева за стадионите на двата клуба.
Бонус....:nuts:
 
21 - 40 of 87 Posts
Top