W Krakowie tunele też są czyste, tyle tylko , że jest wiele innych obiektów do yżywania się przez graficiarzy, a któryh w Rzeszowie nie ma..Wszystkie te dobrodziejstwa będą montowane później, a faktycznie dość dziwne jest to że tunel nie jest zabazgrany. Mnie to np. cieszy porównując z remontem średnicy w Krakowie.
Czyli niewygodne czerwone fotele zostały?Z ciekawostek wczoraj powrócił SA134 022, Nie wiem co z nim robili, bo kierpocie zapowiadali, że wróci z WiFi, gniazdkami 230V, przemalowany na biało-zielono-niebiesko. Nie było go jakies 4 - 5 mcy. Wrócił jaki był, z połkami wewnatrz przemalowanymi na kolor szary. Reszta bez zmian.
te fotele w nim, przy tych, które były w 5 szt. podkarpackich SA135 sprzed modernizacji, sa ultrawygodne i tak, W SA135 byly twarde stołki z oparciem pod kątem 90 stopni, obszyte szmataCzyli niewygodne czerwone fotele zostały?
GN
Problem w tym, że przynajmniej moje niewprawne oko nie widziało nie tylko kamer oraz oczywiście SIP, ale również jakiegoś okablowania pod nie. Czyli co - monitoring i informacja pasażerska będzie prowadzony w korytkach na kable po wierzchu, czy jest szansa, że ktoś pomyślał i kable póki co schowane są pod płytami ścian?Wszystkie te dobrodziejstwa będą montowane później, a faktycznie dość dziwne jest to że tunel nie jest zabazgrany. Mnie to np. cieszy porównując z remontem średnicy w Krakowie.
A czemu nie ma nic o modernie 108 na zachód od Jasła, którą to do programu KolejPlus zgłosiło województwo ...... małopolskie
- Modernizacji linii 108 Jasło – Krosno - Sanok
Dziękuję za informację, konferencja jest o inwestycjach na podkarpaciu, pierwsze zagadnienie konferencji to program Kolej Plus, sporo tego wszystkiego jest, ale jak najbardziej nawiąże do linii 108 i jej modernizacji poza naszym województwem. Jeśli macie jakieś szczegółowe pytania to zachęcam do ich zadawania.A czemu nie ma nic o modernie 108 na zachód od Jasła, którą to do programu KolejPlus zgłosiło województwo ...... małopolskie
GN
Skoro linia 108 na odcinku Jasło-Krosno-Sanok jest przewidziana do modernizacji to czy jest w planach przywrócenie regularnego ruchu regionalnego na tej trasie? Uruchamianie połączeń to też swego rodzaju inwestycja.Dziękuję za informację, konferencja jest o inwestycjach na podkarpaciu, pierwsze zagadnienie konferencji to program Kolej Plus, sporo tego wszystkiego jest, ale jak najbardziej nawiąże do linii 108 i jej modernizacji poza naszym województwem. Jeśli macie jakieś szczegółowe pytania to zachęcam do ich zadawania.
Jak to się ma do zgłoszonej do KPO:Poruszane zagadnienia:
- (...)
- Modernizacji linii 108 Jasło – Krosno - Sanok
- (...)
Czy jeśli województwo podkarpackie otrzyma pieniądze z Funduszu Odbudowy na LK108, to:11. PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Rewitalizacja linii kolejowej l-108 Stróże –Krościenko 1 000 000 000,00
Dziękuję za informację, konferencja jest o inwestycjach na podkarpaciu, pierwsze zagadnienie konferencji to program Kolej Plus, sporo tego wszystkiego jest, ale jak najbardziej nawiąże do linii 108 i jej modernizacji poza naszym województwem. Jeśli macie jakieś szczegółowe pytania to zachęcam do ich zadawania.